Jump to content

FK Crvena zvezda 2023/2024 - Slavni dani nase buducnosti?🏆


Kooineeperk

Recommended Posts

11 minutes ago, Čočo said:

Videćemo samo tu Evropu kad na nju dođe red. 


Тешко ћеш ту нешто видјети. 
За титулу се не сикирајте, превише дискутујете о тим нагазним минама. 
Иначе одгледах хајлајтсе скоро ушао у кућу, баш танко. Видим неки и не разумију шта је пресинг у транзиционом, савременом фудбалу.

Очекивано се славе Канга и Катаи који ће играти на потез а кад дође Европа подсјетиће да су нажалост од мајстора догурали до бивших играча…

Edited by Константин
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Ali sada je jedna stvar jasna, prelazni rok je loše odrađen. Sem Korejca, ovo ostalo je jako tanko da bi se nazvalo pojačanjem. Ok taj Điga je prospekt, ali ovo ostalo je nedovoljno. Najgore je što smo manje više obezbedili kvalifikacije za LŠ, pa će opet da se mahnito kupuje, umesto da se pravi tim.

Nama definitivno treba reset, pa makar ne bili prvi dve sezone.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

U vezi Krasoa, on je na neki nacin sličan Ivaniću. To znači da mu je potrebno vreme i strpljenje. Ivanić je u prvoj sezoni izgledao kao pojačanje iz srpske lige grupa istok, pa je posle bio najbolji igrac tima. Neki igraci odmah pokazu kvalitet pa posle uspore, Lučić je u početku izgledao zaninljivo, Velja Nikolić pokidao.

 

Kraso je majstor, ali sa njim mora da se radi i mora da se trpi. A mi jedino tog strpljenja nikad nemamo. Ali protiv Bojsa u Bg mi do šanse nismo mogli da stignemo dok on nije ušao i izmislio Bukarija.

Link to comment
Share on other sites

Nijesu pojačanja loša nego ne znamo da ih iskoristimo. Kraso je dosta dobar igrač, ali ne može da igra devetku. On je pravi igrač kad igraš u formaciji sa dva napadača. Olajinka je isto imao drugačiju ulogu u Slaviji. Glazer je dobar golman. Skroman je kod prekida i visokih lopti, ali zato ima vrhunske reflekse i tehniku. Svakako je upgrade u odnosu na poznog Borjana. 

 

Šerif je stvarno kršina. Još ga platili 4 miliona. Najgori igrač u prvih 11 posle Mijailovića i Rodića. Rekao sam jednom da je Mijailović još gori igrač od Srnića i Gobeljića. Tada je moja izjava naišla na oštre reakcije, ali kako vrijeme protiče Mijailović izgleda sve gore i uspio je da nakupi više kikseva od dva legendarna univerzalca. Epohalno i istorijski loš igrač. Krš u rangu onih anonimusa iz ere Lukića i Adžića. 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Argument da su Olajinka i Kraso nebrušeni dijamanti i da se nisu iskazali jer im trener nije našao pravu poziciju možda bi mogao da prođe da smo ih gledali jednu ili dve utakmice. Ne znam šta je još potrebno da se uvidi da je Olajinka antifudbaler kao takav, da ne ume da se kreće, da je trapav, da ne zna s loptom koja se od njega podjednako odbija kao od Endiajea. Bukvalno čovek iritira nemanjem pojma. Kraso se ponekad iskaže nekim lucidnim potezom, ali to nije dovoljno da bio ozbiljan fudbaler. Počev od toga da ima viška kila, da uopšte nema fudbalsku građu ni brzinu, da se vuče po terenu, o zalaganju je dovoljno napisano. Takav odnos mogao bi do izvesne mere da se istrpi kod Kataia koji je više o fudbalu zaboravio nego što Kraso zna.

Priča da ih je Endiaje poremetio dolaskom isto ne pije posebno vode. Prave profesionalce konkurencija obično učini boljim i poslednje što bi trebalo da rade je da se ponašaju ko uvređene mlade. 

Ukoliko bi iko uopšte i pokazao nekakvo zanimanje za njih, trebalo bi ih se rešiti bez razmišljanja.

Fokus mi na njima dvojici jer se i dalje ovde lome koplja vrede li šta ili ne. 

Stameniću bih dao još vremena iako isto tako ništa ne pruža, ali je bar mlad i možda bi neki trener možda da još nešto izvuče iz njega sem ove večne alibi igre sa dodavanjem prvom do sebe ili unazad. Ima borbenost i previše agresivnosti u igri, ali je kreativno limitiran za pozicije na kojim igra.

Endiaje je zbog visine transfera komplikovanija priča i ne verujem da je realno da ga se lako rešimo iako bismo voleli. Premalo šansi koristi i zapravo Zvezda najvećim delom zbog njega nije pobedila Partizan. Osim toga, i od ono malo golova što je dao jedva je jedan zaličio na normalan gol. Bukvalno moraš da ga pogodiš loptom i da se nadaš da se lopta odbiti u gol.

Takođe, i Hvang je prehajpovan. Vredi on možda tih para za koje je potpisan, velika je radilica u oba smera, kreativan je, samo što se ne sećam da li je i jednu utakmica rešena i prelomljena samo zahvaljući njemu. Ne u smislu da postigne gol kad treba, nego da bude motor i osigurač ekipe i kad joj ne ide.

Toliko o Zvezdinim letošnjim tzv. pojačanjima u kojima je dobro, ako se to može smatrati dobrim, da se valjda uvidelo da Marin fulao samo tako i da su prevelike nade polagane od njega. 

 

Link to comment
Share on other sites

Кад је Терза довео Ндиајеа уз причу како је одреаговао у задњи моменат било је сумњиво. А када се испоставило да је Стојићев играч, било је све јасно.

Овај ростер треба апгрејд јер никад није ни попуњен а треба нам бржи, транзициони  фудбал да би Букари, Красо па и Олајинка долазили до изражаја. Тек је то мисаона именица.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Vecina nazovi pojacanja sto su ih doveli Terzic i Marin, su sve samo ne pojacanja. Nama nakon 3 LS i preko 100 miliona prihoda, bekove igraju Micko, Rodic i Mimovic, spica NDiaye, stoper Djiga, a skupo placena pojacanja Krasso, Olayinka ne mogu ni protiv jsl ligasa da prave razliku. 

 

Tako da sve spada na Kangisu od 40 ljeta i Kataija koji nije ni 30% spreman i koji je vise zaboravio fudbala nego sto ce vecina njih ikada znati. Hwang, aj da kazemo nije promasaj, ali za 5 mil se mozda i ocekivalo vise. 

 

I nije cudno sto od igre nema nista, pogledajte sinoc taj spektakl od ingenioznih resenja koja pojedinci isporucuju na terenu. Ispadanja na finte, padanja na guzice, ocajni prijemi, pocetnicke greske, davanje sebi prejak for u prijemu itd itd. 

Pred kraj 1/2 juce, Spajic pocetnicki gresi, zicer, Glazer brani, ode lopta u korner, pa onda Sljivic pocetnicki gresi nakon tog kornera namesta zicer Petkovicu. 

 

Mogu da dodju i Anceloti i Murinjo, slaba vajda, baceno je  mnogo novaca, a kvalitet neadekvatan. Konkurencija u ligi je skoro pa nikakva, pa ce i ovo biti verovatno dovoljno za domacu ligu, u Evropi ovaj i ovakav tim nema sta da pruzi. 

Naprosto , neizbalansiran tim. 

 

Uprava je htela zaista da uradi ribilding tima letos, to ne mozemo da osporimo, novi trener, pojacanja, ali naprosto NE ZNAJU , skauting ne postoji, potrefe jedno pojacanje, pa nekoliko promasaja. 

Gde je Sremcevic???? Decko od 16 ljeta placen 2 miliona, to mozda moze sebi da City priusti, ali ne i FKCZ da se razbacuje sa takvim novcem, osim ako nije neka mutljavina u pitanju i izvlacenje miliona iz kluba.

 

 

 

Edited by Ljubitelj baklave
  • Like 5
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

Bas je tanak ovaj tim, imamo srecu sto nam je konkurencija bedna pa cemo najverovatnije da se provucemo.

Po meni najveci problem su nam bocne pozicije pocev od bekova, bukvalno niko nije sposoban da napravi visak na krilnim pozicijama osim Bukarija koji uglavnom bude sebican ili zakasni sa dodavanjem pa bude dzaba sto ga je uopste i napravio. Mora Milojevic da isforsira Mimovica da se vidi moze li da se racuna za njega u evropi a levi bek vec sad da pocne da se trazi i 2 krila. 

I da se ja pitam vec bi krenuo da trazim nove klubove Olajinki, Krasou i Serifu eventualno bi jednog ostavio kao neku back up opciju. Svakako prioritet na leto bek/ovi, sestica, barem jedno vrhunsko krilo i spic.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Za Krasoa sam tacno znao da ce u jednom momentu krenuti prica o njegovoj nezainteresovanosti i kilazi, iako je to isto bilo primetno i letos na pripremama koje je izdominirao. Jednostavno je on takav igrac i ne moze da se promeni, ali forma moze. Nije on nista vise na pripremama trcao i trudio se, nego je imao vise samopouzdanja i igrao na poziciji koja mu odgovara. Mogu da razumem zasto ce treneri pre da se odluce za drugacijeg igraca, ali u ovom momentu Kraso sigurno moze vise da pruzi od nekih drugih igraca. 

 

Olajinki fali fudbalske pismenosti da bi igrao kao krilo. Podseca me na malo bolju verziju Nemanje Milica. Igrac koji je zaglavljen izmedju spica i krila, ali bih ga pre koristio kao spica, bar dok ne nadjemo boljeg. Za Serifa je izmislio fudbal, iako mu tehnicke karaksteristike nisu na previsokom nivou ipak je u stanju da istrci kontru sa loptom u nogama, a neretko uspeva i da napravi neki jednostavan dribling i oslobodi se cuvara. Jeste da deluje nespretno, ali nije bas toliko smesan kao Serif.

 

I zanimljivo je da smo najbolji fudbal igrali bas kada su nam ova dva igraca bila u 11. Jeste da su bile pripreme u pitanju, ali prijateljske utakmice sa Fenerom ili Zenitom su sigurno zahtevnije od utakmica u SL. Medjutim, mi smo od tada skroz drugaciji tim ako poredimo formaciju i igrace u postavi. Terzic i ekipa su majstorski razjebali nesto sto je na prvu dobro izgledalo prodajom Erakovic, a potom i nasilnickim dovodjenjem i guranjem u 11 Serifa. 

 

Mislim da i dalje moze da se igra dobar fudbal sa trenutnim igrackim kadrom, iako sam 1000% siguran da ovako nesto do kraja sezone necemo gledati:
Glazer - Mimovic, Dragovic, Spajic, Nikolic - Stamenic, Hvang, Kraso - Bukari, Ivanic, Olajinka, 

prve izmene Djiga, Kanga, Katai i Serif ako se napada bunker sa puno centarsuteva

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

13 hours ago, СтелаРоса said:

Za Krasoa sam tacno znao da ce u jednom momentu krenuti prica o njegovoj nezainteresovanosti i kilazi, iako je to isto bilo primetno i letos na pripremama koje je izdominirao. Jednostavno je on takav igrac i ne moze da se promeni, ali forma moze. Nije on nista vise na pripremama trcao i trudio se, nego je imao vise samopouzdanja i igrao na poziciji koja mu odgovara. Mogu da razumem zasto ce treneri pre da se odluce za drugacijeg igraca, ali u ovom momentu Kraso sigurno moze vise da pruzi od nekih drugih igraca. 

 

Olajinki fali fudbalske pismenosti da bi igrao kao krilo. Podseca me na malo bolju verziju Nemanje Milica. Igrac koji je zaglavljen izmedju spica i krila, ali bih ga pre koristio kao spica, bar dok ne nadjemo boljeg. Za Serifa je izmislio fudbal, iako mu tehnicke karaksteristike nisu na previsokom nivou ipak je u stanju da istrci kontru sa loptom u nogama, a neretko uspeva i da napravi neki jednostavan dribling i oslobodi se cuvara. Jeste da deluje nespretno, ali nije bas toliko smesan kao Serif.

 

I zanimljivo je da smo najbolji fudbal igrali bas kada su nam ova dva igraca bila u 11. Jeste da su bile pripreme u pitanju, ali prijateljske utakmice sa Fenerom ili Zenitom su sigurno zahtevnije od utakmica u SL. Medjutim, mi smo od tada skroz drugaciji tim ako poredimo formaciju i igrace u postavi. Terzic i ekipa su majstorski razjebali nesto sto je na prvu dobro izgledalo prodajom Erakovic, a potom i nasilnickim dovodjenjem i guranjem u 11 Serifa. 

 

Mislim da i dalje moze da se igra dobar fudbal sa trenutnim igrackim kadrom, iako sam 1000% siguran da ovako nesto do kraja sezone necemo gledati:
Glazer - Mimovic, Dragovic, Spajic, Nikolic - Stamenic, Hvang, Kraso - Bukari, Ivanic, Olajinka, 

prve izmene Djiga, Kanga, Katai i Serif ako se napada bunker sa puno centarsuteva

 

Meni je zao sto Kraso nije dobio vecu priliku da se dokaze,makar u pola koliko je Serif dobio al opet na kraju to je samo njegova krivica. Da se momci cimaju i ginu na terenu a ovaj iskaze kurcobolju i nepostovanje...pa u doba Vidica i slicnih aplauzi bi se djelili u svlacionici. Momak treba da sredi glavu ako je ikako moguce,sve ostalo nije problem, mislim da zasluzuje da se nadje u 11 prije nekih startera trenutnih. Serif uz sve mane koje posjeduje, svaki minut provedeni na terenu gine decko. Ljudi na zalost generalno uvjek preferirajy ove manekencice sto pokazu jednom u 3 tekme odredjeni potencijal i kvalitet sa par poteza u odnosu na one koji igraju iznad svojih mogucnosti pruzajuci 200 posto za svoj klub.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Steve Gerrard said:

Meni je zao sto Kraso nije dobio vecu priliku da se dokaze,makar u pola koliko je Serif dobio al opet na kraju to je samo njegova krivica. Da se momci cimaju i ginu na terenu a ovaj iskaze kurcobolju i nepostovanje...pa u doba Vidica i slicnih aplauzi bi se djelili u svlacionici. Momak treba da sredi glavu ako je ikako moguce,sve ostalo nije problem, mislim da zasluzuje da se nadje u 11 prije nekih startera trenutnih. Serif uz sve mane koje posjeduje, svaki minut provedeni na terenu gine decko. Ljudi na zalost generalno uvjek preferirajy ove manekencice sto pokazu jednom u 3 tekme odredjeni potencijal i kvalitet sa par poteza u odnosu na one koji igraju iznad svojih mogucnosti pruzajuci 200 posto za svoj klub.

Nije to baš tako. Zvezda kao klub i zvezdini navijači su nivo iznad svih upravo zato što nije dovoljno da samo gineš i riljaš bez talenta i poteza. To može svako od nas sa foruma ili ulice. Ume taj stav nekada da smara i zvuči elitistički i razmaženo ali to je ipak naše nasleđe. Zbog takvih zahteva smo i odskočili od balkanskog mulja u evro visine i to u više generacija. Krv i znoj za dres jednog istinskog velikana mora biti podrazumevan. A može i da ide pod ruku sa tehničkim umećem, nije uvek isključeno niti zabranjeno posedovati. 

 

Naročito u ovom trenutku kada i bezveznjaci poput Šerifa, Ćkomija, L. Nikolića i sličnih mogu da zabodu lepu kešovinu. Najjače da se i takvi kakvi su, ne bore uopšte, to bi bila baš tragedija. Ako kao navijači budemo odustali od igrača opipljivog talenta i budemo svedeni na razne borbene vojnike i univerzalce onda smo definitivno u teškom kurcu bez daljnjeg. 

Edited by Molina23
  • Like 2
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, Steve Gerrard said:

Meni je zao sto Kraso nije dobio vecu priliku da se dokaze,makar u pola koliko je Serif dobio al opet na kraju to je samo njegova krivica. Da se momci cimaju i ginu na terenu a ovaj iskaze kurcobolju i nepostovanje...pa u doba Vidica i slicnih aplauzi bi se djelili u svlacionici. Momak treba da sredi glavu ako je ikako moguce,sve ostalo nije problem, mislim da zasluzuje da se nadje u 11 prije nekih startera trenutnih. Serif uz sve mane koje posjeduje, svaki minut provedeni na terenu gine decko. Ljudi na zalost generalno uvjek preferirajy ove manekencice sto pokazu jednom u 3 tekme odredjeni potencijal i kvalitet sa par poteza u odnosu na one koji igraju iznad svojih mogucnosti pruzajuci 200 posto za svoj klub.

Ne znam brate...kao sto sam rekao odmah na pocetku, Kraso je takav pa je takav. To sto on izgleda nonsalantno ne znaci da ima kurcobolju, nije ni prvi ni poslednji igrac koji tako igra. On niti moze brze, niti moze da pruzi vise energije, sam po sebi je smoren i usporen.

Link to comment
Share on other sites

19 minutes ago, Igor_ said:

Djiga srbin. 

Jel ovo da bi bio bonus? 

Ne nego da bi ga otkupili za 2 miliona. Nije loš ali ako damo za njega 2 miliona te pare nećemo nikad vratiti jer niti vredi toliko niti će ikad vredeti. 

Edited by Čočo
Link to comment
Share on other sites

14 minutes ago, Čočo said:

Ne nego da bi ga otkupili za 2 miliona. Nije loš ali ako damo za njega 2 miliona te pare nećemo nikad vratiti jer niti vredi toliko niti će ikad vredeti. 

Kakve veze ima drzavljanstvo sa otkupom? 

Link to comment
Share on other sites

Jedva čekam nedelju. Nadam se da će biti odlična utakmica. Svi preduslovi su tu. Mi se zahuhtali, ali i pomalo umorni što se videlo i u Nišu. Oni u seriji od 6-7 pobeda, rastereceni..

Verujem i da će biti dosta publike. Prvo kolo 27.000 ljudi je došlo. Protiv Cukarickog 15,000...Derbi pun sa našim ljudima, t.j ono što treba da punimo. Dva dana rasprodat derbi ranije.

Bez obzira na prezir ljudi prema terzicu i upravi, opet ljubav prema klubu je velika. Fijasko u Evropi. U JSL katastrofa. Poraz u derbiju, ali opet nije to pokolebalo ljude.

 

Ono što je bitno da nekako ovo dobijemo, jer ide reprezentativna pauza, pa da se onda polako pripremimo za finiš. 

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Igor_ said:

Kakve veze ima drzavljanstvo sa otkupom? 

Pa ne verujem da mu daju državljanstvo za još dva meseca ugovora. Znači planira se njegov otkup a 2m za njega je mnogo. 

45 minutes ago, No name said:

Jedva čekam nedelju. Nadam se da će biti odlična utakmica. Svi preduslovi su tu. Mi se zahuhtali, ali i pomalo umorni što se videlo i u Nišu. Oni u seriji od 6-7 pobeda, rastereceni..

Verujem i da će biti dosta publike. Prvo kolo 27.000 ljudi je došlo. Protiv Cukarickog 15,000...Derbi pun sa našim ljudima, t.j ono što treba da punimo. Dva dana rasprodat derbi ranije.

Bez obzira na prezir ljudi prema terzicu i upravi, opet ljubav prema klubu je velika. Fijasko u Evropi. U JSL katastrofa. Poraz u derbiju, ali opet nije to pokolebalo ljude.

 

Ono što je bitno da nekako ovo dobijemo, jer ide reprezentativna pauza, pa da se onda polako pripremimo za finiš. 

Samo će vreme biti jako loše. Ceo dan kiša a i za vreme utakmice se predviđa. Moguće da zbog toga dosta ljudi odustane. 

Edited by Čočo
Link to comment
Share on other sites

12 minutes ago, Igor_ said:

Pa daju mu sad da bi bio bonus posle povrede Dragovica. 

Pa ako se desi da se igraču daje državljanstvo da bi mogao još dva meseca da igra i pokrije rupu to je takav idiotizam koji se u normalnoj zemlji ne bi dozvolio a za samu pomisao o tome bi se krivično odgovaralo. 

Link to comment
Share on other sites

17 minutes ago, Čočo said:

Pa ako se desi da se igraču daje državljanstvo da bi mogao još dva meseca da igra i pokrije rupu to je takav idiotizam koji se u normalnoj zemlji ne bi dozvolio a za samu pomisao o tome bi se krivično odgovaralo. 

Pa svakako imaju u planu da plate tih 2m.

A ovako dobiju bonus igraca. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...