Jump to content

FK Crvena zvezda 2023/2024 - Slavni dani nase buducnosti?🏆


Kooineeperk

Recommended Posts

Poraz je dobar po više osnova. Pre svega jer je očito da tim nije kompletan i da se pojačanja moraju ubrzati. Barak će momke svakako dodatno izribati i zategnuti jer sledi par ozbiljnih mečeva i u ligi a kamoli LŠ koja sledi.

 

Mora se i ciganska javnost spustiti na zemlju jer je ovo samo početak procesa stvaranja moderne presing ekipe i strpljenje je neophodno.

 

Da je sreće da imamo ligu 10-12 gde nas čeka na spavanju pola lige, vratila bi se i publika i svaka pobeda bi bila draža. I mi smo veliki krivci za to jer od svakog poraza pravimo kataklizmu. A ovamo hoćemo ligu za sve i publiku i neizvesnost. Morgen.

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

Prucev 2 asistencije, Motika 1 gol na utakmici Celje-Olimpija.

 

I po ovome se vidi koliko je klub porastao u ovih par godina, jer su i oni igraci koji kod nas nisu imali mesta nosioci u drugim klubovima. U PLS imamo Graficar i OFK-u, ekipe sastavljene sve od nase dece. U Ling Longu ovaj jucerasnji Vozdovac. Sada se zna da igrac ima kvalitet kad dolazi iz Zvezde. Bar za Srbiju i region.

Edited by Venger
Link to comment
Share on other sites

Ja očekujem da Barak nekako uvede izmene na gostujućim mečevima, makar na ovim stadionima gde nam dimenzije terena ne omogućavaju da raširimo protivnika…

 

Trenutno ne vidim šta bi to moglo da bude, ali pretpostavljam da će morati da se ili izmeni formacija, ili igrači na terenu. Za prelazak na 4 u odbrani ne vidim mnogo mogućnosti jer na desnom beku imamo samo Kostu/Nikolića, a levo Rodića/Nikolića. Jedino da igramo neku asimetričnu četvorku gde bi Degenek ostajao nisko, a Rodić išao gore, ali i to je pitanje na šta bi ličilo.


Uhvatile su nas povrede Ivanića i Kataija u zao čas, gledam ovu klupu od subote, nemamo niti jednog iskusnog igrača napred koji bi mogao da unese promenu. Najofanzivniji je Kanga, a on je vezni fudbaler.

 

I ja bih išao na smanjenje bonus igrača u startnih 11, jer Kraso bi morao nazad u napad. 

Link to comment
Share on other sites

Naravno da uvek treba teziti pojacavanju tima, pa bi tako i sad Ristic umesto Mitrovica bilo top pojacanje, ili neki centralni vezni, jos jedan spic, itd... ali ovaj poraz zaista ne treba u ovom momentu nesto previse da nas brine. I da ne dovedemo nikoga tim je sasvim dobar, sa dosta mladih igraca koje treba afirmisati i omoguciti im da napreduje i samim tim podizu kvalitet celokupnog tima.

 

Sto se tice utakmice, dva primljena gola iz sopstvenih gresaka, desava se. Za prvi gol pogotovo nista ne bih zamerao jer smo pokusali da gradimo igru iz zadnje linije umesto da smo izabrali najbezbolnije resenje - ispucavanje lopte, od cega se licno jezim. Jedino sto je za kritiku je zavrsnica i to me nervira od pocetka sezone jer iako smo dali brdo golova utisak je da smo ih mogli dati bar jos toliko. Pojedini igraci vecito nesto komplikuju u zavrsnici i biraju losa resenja kada treba uputiti udarac ili podeliti asistenciju. Isto tako i u zicer situacijama se mora ulaziti znantno koncentrisanije. Lucic i Olanjika su promasili iz dve situacije iz kojih je lakse dati gol pri rezultatu 1:0. 

Link to comment
Share on other sites

Ja sam siguran da dovodite makar jednog wing back-a do kraja prelaznog roka, igrao je Bahar i sa Atziliem i sličnima na tim pozicijama u Izraelu i može da bude super korisno protiv jačih protivnika ako se napada prostor ali mi je nekako previše rizično. Mitrović je brz i okej sa loptom ali nikada mi se nije činio tako dobrim igračem kao što se predstavlja otkako je stigao. Pritom među štoperima Dragović i Mijailović su dobri na lopti ali nisu nešto previše agilni i brzi, Degenek mi je klasičan fajter i skok igrač. Mitrović i Bukari kao wing back-ovi u LŠ je baš high risk.

 

edit: Ristić jeste idealka ali ne rešava problem koji postoji ako tu igra Mitrović, iako je bolji igrač. Da je na sredini neki jak pivot kakav je imao u Haifi onda bi bilo što se kaže kao kec na deset.

Edited by kendrick
Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, John Terry said:

Ja ne mogu da verujem da neko može da izjavi da su porazi neprihvatljivi. Bukvalno čovek izlupa gluposti i ostane živ. Porazi su sastavni deo života. Desi se... teraj dalje.

Pa njima jesu neprihvatljivi. Busao se Terza u grudi dan pred meč kako bi da igramo sa M. United i Barselonom u grupi jer slabo igraju pa možemo sa njima. A onda smo popili šamarčinu od Voždovca. Kakva crna Barselona i M. United. Otreznili nas Zmajevi za 90min. Pa sad neka laprdaju. 

Edited by Čočo
Link to comment
Share on other sites

Na ovu sezonu ja lično gledam kao neki početak transformacije iz jednog tima konkurentnog na regionalnom nivou u tim koji može da igra ozbiljan fudbal na nivou Evrope (tu naravno ne mislim na velikane liga petica, sa njima nikada nećemo moći u isti koš)...

 

Prva dobra stvar je dovodjenje novog trenera koji očigledno ima znanje hrabrost i ne robuje nekim lokalnim klišeima o "deci" , "borcima" , "pevačima" i "Kosova nedavačima" ...  Zapravo po do sada vidjenom on je već pokazao da je itekako spreman da da šansu i deci i da ceni borbenost ali ne i da forsira nekoga po svaku cenu kao recimo istetovirano dete Nikolića ili Zvezdino dete od 31. godinu koje se odaziva na Slavoljub Srnić ... Dakle koliko se pokažeš na  treningu i terenu toliko ćeš igrati ...

To je već drastična promena u odnosu na batadjoriste koji su sedeli na klupi ... Izizetak je orginalni Milojević koji je pravio pite od xxxxx pa mu se nema šta zameriti ( ustanem kad mu se ime spomene 🙂 ) Deki realno nije ni bio trener, to što možda znaš da motivišeš igrače nije ni približno dovoljno da se nazoveš trenerom ...

Druga stvar koja je po meni važnija i od dovodjenja dobrih pojačanja (za sada najbolji prelazni rok u skorijoj istoriji ) je čišćenje kadra od igrača koji ili jednostavno nisu kvalitet ili ne mogu da prate da kažemo u profesionalnom smislu rast tima ili su ih jednostavno godine stigle ...

Što se tiče pojačanja, mišljenja sam da se planira okosnica tima ne za ovu već za onu sledeću sezonu ...

Dakle, mi smo u ovoj sezoni u prilično lagodnoj poziciji : domaća liga je jedan kolosalni krš gde treba da se desi neko čudo nezapamćeno u istoriji fudbala pa da ostanemo bez titule,grupnu fazu LŠ već imamo u džepu ... tako da ako je vreme za neke promene to je ova sezona ...

Pre svega neki igrači polako prolaze svoj zenit,neki su ga već prošli ... Milun,Kanga,Rodić,pa i Katai ... mislim da je ovo njihova poslednja sezona u Zvezdi ...

Drugo što treba uraditi je napraviti presek ovih naših klinaca na pozajmicama i napokon rešiti ko može zameniti gorenavedene igrače a koga treba prodati ili dati čiste papire ... nema više nikakve logike vucarati sto igrača po pozajmicama ...

Pojačanja ne treba forsirati po svaku cenu već pažljivo proanalizirati na koga se može računati na neki duži vremenski period ... (a ne ko Kangva da nam plače jer mu ne damo da ide u PL,samo su njega čekali 🙂 )

 U Evropi ne treba biti nekog pritiska,ako nas Bog pogleda pa izvučemo nekog ok protivnika iz zadnjeg šešira,da se pošibamo,ako ne, nije kraj sveta,nije sramota biti zadnji u grupi LŠ ...

 

Zvezdi kao klubu je neuporedivo važnija sledeća sezona gde se menja format LŠ i gde su pare od ulaska dosta ozbiljnije od dosadašnjih (a i ove su za regionalni fudbal SF) ... mi ćemo po svemu sudeći igrat play off za ulazak tamo,a ako se plasiramo razlika u budžetima izmedju nas i ostatka lige će biti ogromna ...

 

To baš za naš fudbal i  nije najbolje,ali to je već druga priča ...

 

 

 

 

  • Like 2
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Krstovica serucka kao sto je i Racica, ali kao sto je ovaj drugi vec manje vise provaljen i sad ce samo da se smuca po slabijim klubovima (a ne tako davno je pisano da ga hoce Junajted, dao golcinu Atletiku i ne znam jos kome), tako ce i ovaj prvi iz Lecea da ode u neku Slaviju Prag. Slab je Krstovic igrac, a nije da nije dobio sansu, tako da nema dileme da je procena da ga pustimo bila odlicna. 

 

Jedino cega se ja bojim da se oni ne vrate kod nas za koju godinu pod parolom - domaci igraci koji dolaze iz Italije sa xy utakmica u Seriji A...

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

I meni je ok što smo ga pustili, ali deluje da nije toliko loš igrač kao što se pričalo. Ili je prilično napredovao. Od onih 20+ golova prošle sezone, bar 10 je dao kao pravi centarfor, koji ima dobar osećaj za gol i lep šut, a ne kao neka cepanka koju si postavio tu da bi ga prodao jer igra u slabijoj ligi. Videćemo baš kako će mu ići karijera.

Račić npr je mogao da se provlači na foru, mlad, visok, igra na mestu koje ne zahteva neki statistički učinak, pa se na priču menadžera gurao dok je moglo. Krstović je ipak morao nešto i da uradi da bi došao do italijanske lige. 

Link to comment
Share on other sites

Imao je dve dobre godine u Slovackoj koja je ranga nase lige, jos uvek je relativno mlad i naravno da ce golovi da mu dizu cenu, uprkos tome sto ih je trpao Trencinu i ostalim teletabis ekipama koje bi primale 5 golova od Zvezde na Marakani. Gledao sam ga, i dalje je jednostavno los fudbaler, ali je uporan i bezobrazan i ima mentalitet napadaca, ne plasi se, tako da svaka mu cast za taj determination, ali je objektivno fudbalski tankosava i Lece, te Serija A nije neko dostignuce, jos uvek. 

 

No, ako bude u kontinuitetu mogao da igra tamo, i na redovnom nivou postizao golove, onda je to rispekt, s tim da sam ja uveren da od toga nema nista i da ce za par godina da bude dovodjen u vezu sa Zvezdom, jer na njega neki Torino (u koji je btw taj Rajo Bozovic uvalio Marka Vesovica) vise ne racuna. 

 

Racic je imao bombu Atletiko Madridu i dal je jos nekom jakom isto dao evrogol, plus je igrao standardno u Spaniji, pa dzaba. Krstovicu je do pre neki dan najbolja ekipa kojoj je dao gol bila Slovan Bratislava. 

 

Edited by Markoss
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...