Jump to content

NBA 2022/23 b2b ili problemi u raju?


Miki28 Teoljub

Recommended Posts

S tim da treba imati u vidu ono što je Miloš napomenuo, da Jokić podiže nivo igre iz nedelje u nedelju, pa je tako i na tom ladderu napredovao sa tipa desetog mesta. Ali, ima da se igra još bezmalo dve trećine lige pa će se svašta dešavati i na timskom i na individualnom planu.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Big Ticket said:

Не видим како могу до краја са Марејем и МПЈ. Болна ствар за менаџмент је признање да морају без њих, ако хоће напад на титулу дабоме. Коцкали су се, знало се да су стаклени и јбг, обистинило се. Имам осјећај да има доста прашинара Денвер, што већ формираних, што у настајању. И то је јак предуслов да буду изазивачи за титулу, али дефинитивно им требају поузданије опције за другог и трећег скорера.

 

И одбрана изгледа затегнутије без поменутог двојца, а оно што им је forte, напад је крајње неконстантан с њима. Мораће да дјелују... Иста одлука чека и менаџмент Даласа, с тим што они имају још годину-двије форе.

 

 

 

Postoji priča da će TE nastao trejdom Morisa i Bartona od cca 8 Milki iskoristiti da preuzmu Plamlijev ugovor koji ističe što je odličan potez po meni ako se desi.

Šta će sa MPJ ne toliko zbog povreda koliko zbog toga što tim izgleda bolje bez njega pre svega jer uz Jokića nemaju luksuz da imaju lošeg defanzivca je veliko pitanje.

 

Sa Marejom je to druga vrsta problema on igra bolju odbranu nego pre povrede, ali se muči napadački , dosta je lopta kod njega, a malo toga uradi. Mislim da će on biti ok na kraju i da će isporučiti dobar deo onog što se očekuje od njega.

 

Trenutno im je najbolja postava Braun, KCP, CB, AG, Jokić. Deluje da tu treba neko da poenima u rukama i to bi trebao biti Marej umesto CB, mada je i AG dosta aktivniji u napadu ove godine.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Milos 3.14 said:

Je li gledao neko Denver ? Čini mi se po statistici da je ovaj moj ljubimac ( CB ) opet porobio.

AG igra drugačije nego ranijih sezona, aktivniji je u napadu, često igra i pik sa Jokićem odlična sezona pomalo ispod radara.

Šta reći za Jokaru, postale su normalne neke nenormalne stvari.

Gledao sam. Bio je odlican, dobro se kretao bez lopte i katovao, pogadjao otvorene suteve. Defanzivno je takodje bio dobar i uklopio se u izuzetno dobru timsku odbranu Nagija.

 

Ceo tim Denvera je od samog starta igrao fizicki i motivisano ko da je  PO tekma. Posebno bih naglasio odbranu koja je losa ove sezone, nisu ostavljali puno prostora Grizlijima za kreaciju i sut. Dok ofanzivno su se dobro kretali i sutirali, pa Jokic nije morao da se forsira kosgeterski, i fokusirao se na razigravanje. Imao je puno atraktvinih dodavanja, ali bih istakao kao potez tekme kucanje uncle Jeff-a, covek leti ko da je u naponu snage.

 

 

Na poluvremenu Nagija i Grizlija sam bacio pogled na finis tekme izmedju Suncadi i Carobnjaka. Takeover Beal-a na 4 poena Wizards-a zaostatka sa jednim ulazom i 2 mid range-a, pa posle drive & kick dodavanjem za tricu iz coska Kuzmasina. Dok Fenicani za taj period nisu uspeli da organizuju dobar napad iz kojeg bi postigli bar jedan kos.

  • Like 2
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

58 minutes ago, freethrow said:

https://streamable.com/cf3d5o

 

Dominacija Wisemana u Njujorku.

 

nije mudri co'ek kriv sto se sutrotstavlja tornjevima iz okruga medison skver gardena

 

 

 

inace, neko djubre taj dzerom:

- Knicks fans held their collective breath when Warriors guard Ty Jerome slid under Grimes as he took a three toward the end of the second quarter. Grimes stayed in to take his free throws, and exited for the remainder of the half. He returned for the third quarter, however, and looked none the worse for wear, even though Thibs took him off Jordan Poole defensive duties after halftime. Hopefully the ankle is 100%, because Grimes was fantastic yet again. 

Link to comment
Share on other sites

10 hours ago, Milos 3.14 said:

Trenutno im je najbolja postava Braun, KCP, CB, AG, Jokić. Deluje da tu treba neko da poenima u rukama i to bi trebao biti Marej umesto CB, mada je i AG dosta aktivniji u napadu ove godine.

 

Gordon kapira Jokića ful i skontao je da treba samo da se kreće i da će biti uposljen, da li to bila kontra, utrčavanje po čeonoj liniji ili spot up trojka nije bitno jer Jokić sve vidi 🙂

Izuzetnu saradnju imaju koja može biti samo bolja uz zdrave KPJ i Marija.

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

@Miki28 Cekamo li Lakerse ? Ja se nadam da necu imati previse posla u poslednjih 2h smene i da cu moci da gleduckam, svakako od 6 sam slobodan da sagledam zavrsnicu a i sutra necu raditi. Rivsara tesko da ce igrati i to je ozbiljan hendikep, RW upitan nadam se da igra, a ovamo Sabonis ce da igra, jbg. Deluje da su oni bas poceli da padaju u formi i popustaju u odbrani i da mozemo da ih pobedimo ako timski odigramo dobro. 

Link to comment
Share on other sites

Au nema ni Russa, ni Rivsa. Momci se za sad posteno bore, LeBron imao jedan lep split doubletima i jumpstop recently, skroz dobro igra King, spreman je da ide i u meso. Malopre ponovo lepa akcija King alejap za Tomu Brajanta. Monkacha odlican za sada u Kingsima, lepo vodi napade. Izvesni Queta koristi odsustvo Davisa i dominira pod obrucima, ogroman je lik...

 

 Postena borba, sta drugo da ocekujemo ovde.. 

Link to comment
Share on other sites

ode winning streak od tekmi 8;

 

brko.jpg

 

Raptors 113, Knicks 106: Scenes from stupid

What a dumb game.


 

Spoiler

The New York Knicks fell to the Toronto Raptors 113-106, snapping their eight-game winning streak. That seems pretty stupid of the Knicks. Their fans and people in and around the league have taken notice of how well they’ve been playing the past few weeks. So why go and ruin everyone’s buzz by losing? I just don’t think that was very smart.

 

Losing is stupid in general; this L was stupid in so many specific ways. First of all, the Raptors entered the game having lost six straight. Their last win came against the L.A. Lakers. Honestly, right? If you’re going to have your winning streak snapped, do it against a proper opponent. Philadelphia on Christmas Day would have been a fine sign-off on this era of good feelings. The game after that is in Dallas, a perfectly cromulent place to lose a game. But losing to a loser team that hasn’t beaten anyone but the league’s most glamorous loser team? Blecch.

 

The Knicks trailed much of the night, but fought back to take the lead late in the fourth. They had a chance to build on the lead after Fred Van Vleet missed and the Knicks came the other way with a brief numbers advantage. It was obvious Immanuel Quickley, hot from downtown all night, would be open as the trailer, but Julius Randle got a little too complicated trying to set up the simple play and the Knicks ended up called for a turnover. So ultimately it goes down as a fake comeback, which is the stupidest way to lose. Really. I’d rather see the Knicks down 30 at the half and just never make a run than to hurt my heart like this. To be fair these aren’t exactly the same Knicks that ran off the eight straight — Quentin Grimes was out after injuring his ankle yesterday against the Warriors. Ty Jerome: you’re stupid, too.

 

Never helps when the refs are stupid, and these refs . . . I won’t call them stupid, but you won’t be seeing any of ‘em on Jeopardy anytime soon. Pascal Siakam scored 52, which was shortsighted ‘cuz the next time the Raptors play you know he’s only gonna score like 25, and if he’d just averaged those 77 points equally over two games that’s 38.5 points per game. I bet Toronto ends up missing those extra points next time. Speaking of Toronto’s points: 113? That’s stupid. 113 is a prime number, Einstein. That means you can’t split it in two, which means it has to stand alone. You happy? You got the win but now you have no one to share it with.

 

This was a stupid loss, and this postgame is stupid too. A smarter recap to follow.

 

  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

Na poslednjih 8 utakmica, na 3 na kojima je Kornet odigrao 26;24;16 minuta je Boston pobedio a ostalih 5 na kojima je odigrao manje minuta od cega su 4 ispod 10 minuta, izgubili su.

 

Na stranu to, covek ima 70.6% iz igre, ako pricamo o igracima koji igraju 13+ minuta Kornet je na 8. mestu u Nba u citavoj ligi a cesto se desi i da ne dobije jednu jedinu loptu za 5 ili 10 minuta na parketu a kamoli da se odigra nesto za njega iako je jedan od najsvestranijih centara u Nba jer ima poludistancu, dugu dvojku, sut za 3, iz lob pasa iliti alej up, cak i igru ledjima koja u Nba izumire osim ako je ne stvore sami sebi iz nekog ofanzivnog skoka. Za jedno 15-20 godina ima da izumre klasicna petica u Nba kao dinosaurusi i sve ce cetvorke postati petice.

 

Neverovatno je da imaju tako visokog igraca sa sutem i da ga ne koriste. Samo 2-6 ove sezone, nijedan pick and pop na primer se nije odigrao za njega iz cega je dosta dobar. Pre par godina u Niksima na velikom uzorku u jednoj sezoni je sutirao 70 od 193 iliti 36.3%.

 

Jos jedna zanimljivost je da od igraca koji igraju ispod 14min prosecno Kornet deli 1. mesto najboljeg blokera, po per 36 ga stavljaju na 10. mesto najboljeg blokera lige, a tipujem da kad bi stvarno dobio 30ak min da igra prosecno kao sto igraju centri sa najvecim ugovorima da bi komotno bio u top5 blokera lige, svakako u top5 po procentima iz igre, kao i visoko kotiran po ofanzivnom skoku a i po sutu za 3 poena jer nema bas mnogo centara sa dobrim procentima zapravo tek 10 njih ako pricamo o cistim peticama sutiraju 36+% na vecem uzorku koliko je Kornet sutirao u Niksima, u G ligi prosle sezone je bio na 30% al tamo se bas ispucavao ko bekovi maltene sutirao u zadnjim sekundama napada i slicno.

 

Bojkot Nba biznis kosarke do plej ofa! 💔

 

Edited by Brat od Korneta
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...