Jump to content

NBA 2022/23 b2b ili problemi u raju?


Miki28 Teoljub

Recommended Posts

3 minutes ago, Miki28 said:

Lejkersi tih problema nemaju, znamo da je Ham najgori tako da idemo uprkos njemu😀

 

Vi idete uprkos svemu. Jedva čekam da krenete da kukate na sudije, vi i Celticsi 😄 

 

2 minutes ago, cabke said:

Ajd' da ne blatimo ni Melona ni Montija...postalo je smarajuce.

 

Zezam ja malo Frensisa. :classic_wink: Iako sam već pisala na temu da smatram Melouna najslabijom karikom Denvera. Ta ekipa je rezilijentna i igrači su složni, uigrani, manje-više se znaju uloge i čak i da ispadnu od PHX, neće ovima biti lako da preko njih odu u WCF.

Edited by DameTime
reč
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Miki28 said:

Iskreno, KD mislim da mogu usporiti malo ali kljuc je Booker. Mozda sam subjektivan ali taj decko je napravio takav iskorak da me stvarno odusevio, ima taj go-to potez ala Kawhi '19 odnosno vec pomenuti midrange koji je neodbranjiv.

Buker šutira manje midrange šuteva nego prethodnih sezona, ali sa malo više uspešnosti. 

 

Finiks na papiru ima jasnu prednost, ali ipak ima i do njihove uigranosti kako neki kažu, i u seriju sa Klipersima se dešavalo da KD ne dodirne loptu po 4,5 minuta, nego samo ćoškari. Videćemo da li je to bio deo plana i da nisu hteli da otkriju sve karte ili ipak ima do te neuigranosti, jer ipak kada se dovede igrač kao što je KD tebi se koncepcija tima menja.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Radalek said:

Da dodam, imam sumnju da povreda zgloba desne ruke je veci problem za Jokica nego sto se misli i to da li se oporavio od toga ce mnogo utice na seriju. Denveru bi dosta znacilo da Jokic nije promasio ono bacanje u cetvrtoj utakmici pred produzetak i da su zavrsili sa 4-0 ali sta je tu je.

Edited 1 hour ag

Počeli bi ranije ovu seriju tako da bi im s te strane bilo svejedno. Čim se onako ispucavao u petoj zglob je verovatno bolje, samo je ostalo da uhvati ritam i da pogađa.

Link to comment
Share on other sites

Nismo morali da se pomučimo ovoliko protiv Atlante, a opet, imam utisak da su Hawksi bolja ekipa nego što je pozicija na tabeli pokazala. Ima tu zanimljivih igrača i delova slagalice, sad jesu nivo ispod Kelta ali Snajder je opasan trener, videćemo ih dogodine. 

 

Što se tiče Bostona, nedopustiva opuštanja u odbrani za PO i od sad se sve mora ozbiljno shvatiti. A kad Boston igra, onda je stvarno poezija, kontroliše se meč, melje u odbrani i nalaze prava rešenja u napadu. 

 

Starta petorka Smart-White-Brown-Tatum-Horford je baš ozbiljna i dinamična, ipak, prošle godine je startovao TimeLord umesto White i da je to slučaj ove godine, ne bismo imali problema sa ofanzivnim skokom protivnika kao u ovoj seriji. Doduše, uspevali smo i da se snađemo da nam ne daju poene iz tih skokova ali problema je bilo. Horford na 4 tu može svakako da pomogne ako se pošalje na parket sa TimeLordom. 

 

Boston je imao uspeha kad napada reket i to je glavna razlika između ove i ekipe kad je vodio Stevens, tad smo stvarno malo napadali obruč. 

 

Tatum kad je fokusiran i ne juri da bude najbolji na meču onda je stvarno baja, napada obruč i lepo završava, igra odbranu, deli blokade, hvata skokove, deli skip pasove (prebitna dodavanja su skip pasovi btw). Kad ide i šut, spašavaj se ko može. Ipak, mana i dalje ostaje, a to je da se zadovoljava težim šutevima i da guši napad. Mora biti maksimalno fokusiran da bismo išli daleko, a možemo ovo da uzmemo. 

 

Drugi deo dynamic duo-a, Brown, imao je problema s rukom, videlo se da mu smeta na meču broj 2 i 3. Ipak, isporučio je svoje, nekad ima tunnel vision jebi ga ali se teško brani, voli da napada obruč i generalno dobro šutira. Sviđalo li se i par dump off pasova, ume on ta jednostavna dodavanja. I za njega je bitan fokus, deo igre u napadu jeste iso za njega i Tatuma i to je ok kad imaš takav kvalitet ali ne sme ni ekipa da bude njihov talac. Na treneru je da ih kontroliše. 

 

Gospodin Derik Maderfaker White je baš ozbiljan baja, uz par izuzetaka je isporučio kao što se i očekivalo i da ne ponavljam hvalospeve i atribute o njemu. 

 

Od cele serije, Smart najviše pamtim onaj klasik Smart game od sinoć: odbrana i hustle, napad obruča, otvori mu se i šut ali sinoć je cutovima kroz sredinu reketa dok su udvajali Tatuma rešio meč. 

 

Horf dobar kroz seriju i ključan za nastavak. 

 

Brogdon opravdao 6th Man of The Year nagradu, nek samo tako nastavi, sinoć je naročito bilo bitno i pojavio se. 

 

TimeLord ko TajmLord - sve pospremi u napadu, uhvati skok u napadu kad treba, skače nazad i juri blokade. Dobra i njegova serija ali će ga uništiti Embid jer se zaleće na svaku fintu. 

 

Hauser dobio šansu, verovatno jer je pred kraj regularke natrpao baš Hawkse i bio u šuterskoj formi. Pokušali su da ga napadaju ali ne preuspešno i svaka mu čast. U napadu svakako pravi spejsing. 

 

Grant malo igraš ali bilo je to ok. 

 

Za dalje, mislim da Grant mora dobiti minute pre Hausera. Moramo dodati više mišića da branimo Embida oko obruča, najpogodniji je Horf ali mu treba pomoć i moramo ići i sa višom petorkom ako treba i slati udvajanja. Rekoh već da će 1 na 1 RW3 imati problema pa da vidimo kako branimo MVPa. 

 

Ipak, mislim da ako smo u fokusu kroz seriju prolazimo, bolja smo ekipa. Previše tu ima kvaliteta na bekovima plus The Jays duo, biće problema oko koša ali fokusirani Kelti će sigurno moći da razotkriju slabosti File. 

  • Like 2
  • Love 1
Link to comment
Share on other sites

11 minutes ago, Miki28 said:

@delgado jel se to pijucka kafica i lagano citaju postovi od prethodnih dana?😀

 

Apsolutno, bilo je burno za slobodne dane i nisam stigao da gledam nista

vcrs mi krece radna nedelja, tad sam redovniji na gledanju, dok sljakam

 

 Uzeo sam da kupim par rizli,

 Veceras se u jezeru topi Grizli...

  • Love 1
  • Ha-ha 8
Link to comment
Share on other sites

Došlo je vreme i da ja malo iskomentarišem Denver jer je jedina ekipa koju nisam do sad.

 

-U prvih pet utakmica pokazali su mnogo više nego što sam očekivao. Marej je od neprocenjivog značaja za ovaj tim. Agresivnost, energija, ritam, čovek leti na terenu i sposoban je neverovatno lako da se zapali i dobije bilo koga. Ima tu malo divljine naravno, ali kad krene da ulazi gotovo je. Denver je zapravo prve tri utakmice igrao maksimalno, sa pravim fokusom i jasnim gameplanom. Te utakmice su dobili rutinski. Četvrta je bila zicer da izgube jer nemaju još uvek taj nemački pristup da gaze do kraja. Peta je bila užasna utakmica. Porter i Jokić su se raspadali u šutu, ali su i pored toga izvukli pobedu. Minesota se dosta menja tokom sezone, muče ih povrede, teško je bilo očekivati da oni mogu više od ovoga da pruže, a pružili su dve tekme velike borbe.

 

-Meloun je polako složio kockice. Jasna je rotacija, evidentne su promene u odnosu na regularni deo sezone. Pogledajte samo kakve su petorke bile sa Jokićem na klupi. Nije slučajno to što je često razlika pravljena dok je Jokić odmarao i to nekad po 6-7 minuta. Takođe nijedan igrač u ritmu nije vađen na klupu koliko god da je minuta na terenu. U par situacija se jasno videlo koliko insistira na otvorenoj komunikaciji sa igračima i između njih. Sve su to sitnice koje su bile problematične. Oni koji pomno prate znaju kako je umeo izjavama javno i da provocira svoje igrače, dok je sad na njihovoj strani čak i onda kada početničkim greškama ugrožavaju rezultat i igru svog tima. Mislim da je on i te kako napravio iskorak u odnosu na dosadašnji rad, ova serija mu je prilika da to pokaže.

 

-Jokić ima evidentno problem sa šuterskom rukom/šakom. U poslednje 4 sezone odgledao sam svaki njegov sekund na terenu i jasno je u ovoj seriji da putanja i mekoća njegovih šuteva nije kakva je inače. Iako smo navikli da školuje Gobera kad god ga sretne to nikako nije lak zadatak, posebno jer je dobar deo minuta imao njega sa strane pomoći. U onoj utakmici gde je imao jeziv šut za 2, verovatno najgori poslednjih godina, opet je igrao dobro i diktirao ritam utakmice. Ayton mu je najmanje zgodan čuvar od svih u ligi i javno je govorio o problemima koje ima protiv njega. Međutim ovakva petorka Denvera neće praštati ako apsolutni fokus odbrane bude na Jokiću. Prilagođavanja koja će on činiti tokom serije u svojoj igri u odnosu na to kako se utakmice budu razvijale je najvažnije stvar za Denver. Jedini je centar koji apsolutno diktira igru svoje ekipe i koliko god se neko spremao na to, ekstremno ga je teško braniti. Mislim da će svakako isporučiti svoje, vrlo moguće i na nekom all time nivou što je neophodno kako bi prošli dalje.

 

-Odbrane obe ekipe su pred velikim ispitom. Osim onoga što je očigledno siguran sam da će Denver gledati da što češće optereti Durenta Gordonom i njegovom snagom. Napad Denvera je vrlo fluidan i precizan, neuporedivo u odnosu na Kliperse i Sunsi će morati da budu spremni na veliku opreznost i potrošnju na toj strani terena. Denver će morati da napravi neki set odluka. Oni nisu sposobni da dovoljno dobro timski brane udarne igle Finiksa. Jedna od varijanti jeste pomaganje sa Okogia/Craiga. Jokić je spreman i svestan da će ga napadati i terati da non stop bude u pokretu. Mislim da oba Brauna moraju imati značajnu ulogu defanzivno. Crni na Polu i možda na Bukeru, a beli na Bukeru pa čak i na KD. Inače beli Braun mi je omiljeni igrač u ligi. Recimo da sam ja trener apsolutni fokus bi mi bio da gušim trio CP-Book-KD do krajnjih granica. Svesti njih na nekih 70-75 poena znači izgledna šansa za pobedu. Mislim da 'ostali' u Finiksu mogu baš malo, teško mi je da poverujem da će pokazati značajno više nego protiv sakatih Klipersa.

 

-Naveo bih još nekoliko stavki za koje mislim da su bitne kada su u pitanju ovako inicijalno izjednačeni dueli. Denver je neformalno najbolja domaća ekipa u ligi i što je možda najvažnije jedna su od najboljih klač ekipa, čak i defanzivno. Najstariji igrač sa većom ulogom je KCP sa 30 godina. Samopouzdanje sa kojim Denver bude ulazio u utakmice će biti izuzetno važno jer je poznato da umeju sebe da uvuku u nervozu koja ih odvuče od gameplana. S druge strane CP i KD su ekstremno inteligentni i pametni igrači koji imaju veliko iskustvo u donošenju dobih odluka na terenu, a to im može pomoći da u prelomnim momentima pravim izborom poteza okrenu ritam utakmice u svoju korist. Izgubljenje lopte, branjenje tranzicije kao posledica istih i šut sa penala biće jasni pokazatelji koliko će pritisak (koji je ogroman za Jokića, Mareja, Durenta i Pola) pojedince sputati. Moje mišljenje je da će ovu seriju odlučiti bolji fokus, bolja mentalna priprema i mindset, odnosno jednom rečju 'glava'.

  • Like 14
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, delgado said:

 

Apsolutno, bilo je burno za slobodne dane i nisam stigao da gledam nista

vcrs mi krece radna nedelja, tad sam redovniji na gledanju, dok sljakam

 

 Uzeo sam da kupim par rizli,

 Veceras se u jezeru topi Grizli...

Dzaba hood, dzaba svetla Los Andjelesa delgi ipak prava srbenda - vise odmara na poslu nego kad je na slobodnim danima

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Više od 20 ljudi još nije ostavilo svoju prognozu za Denver-Phoenix. Serija počinje u noći sa subote na nedjelju, dakle za 30-ak sati a mislim da je u redu da je Freethrow zatvori večer prije (da ne mora čekati zadnju minutu - ili nakon toga :classic_biggrin:) dakle sutra navečer. Ostavite svoje prognoze na vrijeme, tagirat ću sutra one koji to još ne učine do tada. Nemojte čekati zadnji čas. Napominjem da i serija Knicks-Heat počinje u nedjelju u 19h a još je više onih koji nisu prognozirali tu seriju. Unesena je i serija Boston-Philadelphia pa možete i nju prognozirati.

 

 

10 hours ago, freethrow said:

 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...