Jump to content

KK ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 2022/23-Све што смо желели, све што смо хтели..


Šarac

Recommended Posts

3 minutes ago, John Terry said:

Najjači utisak dva komentatora za koje svi kažu da su "naši" ne smeju da kažu kako je Anđušićev faul definicija nesportskog i kako je Lesor imao nameru da povredi Kampaca. 

 

Ali zato za Bentilovu sekiricu su svi saglasni.

 

Dajte da nam komentariše neki Grobar.

Pa Srdjan jeste grobar.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Meni ne bi jasno što se neki postovi ponavljaju, kad ono forum malo baguje. 
E pa neka je srećan prolazak u finale. 
Bila je interesantna veče, umesto da se spremam za utakmicu ja odem do grada na pivo i kao žurim kući da stignem da gledam barem drugo poluvreme, stižu mi poruke od druga "Da li ti gledaš ovo?", ja u fazonu, deru nas garant, ali neću da pogledam rezultat dok ne stignem. Stižem ja, a ono poluvreme i 10 razlike za njih, live na forumu kuknjava na sudije, po koji komentar izrodi da mi to okrećemo, Ivanović isključen, kažem sebi "ima da gledaš utakmicu pa šta bude, drugo poluvreme, druga utakmica" i bi tako. Sreća pa ne gledah prvo. :D 

Hajde sutra trofej da odbranimo. Neće sigurno biti lako.
Idemo Zvezdo!!!

  • Like 2
  • Love 1
Link to comment
Share on other sites

Ajmo redom... 

Kad se bojim da ce CZ/repka Srbije fejlovati ja odigram tiket na protivnika... Jedan kup, pre x godina mi je Partizanova pobeda platila kaznu za brzu voznju, Argentina na SP pola letovanja, ovaj Partizan u EL jedno musko cascavanje drustva (ok, bol/suze ti dobici ne mogu da nadomeste)... Sad sam bio siguran da dobijamo i nisam igrao na Partizan. Jedan od glavnih razloga za moju sigurnost je izostanak Papapetrua. U ovom dvoboju on je jedini inteligentni glue guy koji i moze povezati linije i predstavljati missmatch. Uz njega je i Eksum mnogo veci tas na vagi, a Ledej moze doci do vazduha. Drugi veliki razlog jer smo mi bili u buli s formom i sad je vreme za rast. Treci je Faku, igrac stvoren za blato i rudarenje. 

Verovao sam da dobijamo i kad je Ivanovic iskljucen i na -18. Ipak, nije bilo dobro. Uvukli su nas u nervozu, radili smo ono sto oni zele (npr. Laza je tri put sutnuo za 3 za jako kratko vreme). Tome su doprineli Nedovic i Vildoza u odbrani. Promasena preuzimanja, premekanost, kao da nisu bili svesni kakvu utakmicu igraju. Onda se promasi 5 zicera, veze 0/14 za trojku, i sve to zacine sudije. Da ne ulazim u faulove u napadu, te skidanje Petruseva sa obruca, ali kad imas sudijsku sekvencu da si toliko siguran u sebe da iskljucis velikog evropskog trenera sa dve vezane tehnicke, a onda posle se dvojica sudija gledaju (onaj pod kosem i onaj sa strane lopte), a Nikolic sudi faul koji nije mogao da vidi... Sudije ispod svakog nivoa su dodatno doprili nasoj nervozi. Kad se na to doda da u prvih 15min nismo imali ni Petruseva, eto... Da nije bilo matorog vuka Kampaca... Nedovic i Vildoza su sjajni, prelepi na terenu, ali Kampaco je lik koji igra pobednicku kosarku. 

I onda - pali se masina. Ofanzivna sekvenca Petruseva, pri cemu Zoc stavlja u par napada Trifunovica na njega. Samo mogu reci hvala. Kampaco diriguje, diktira ritam, iritira ih. Lomimo ih sa dve Nedine trojke i papa. Ok, ranih 4 penala Ledeja i Eksuma su ih poremetila, ali dobili bismo i onako i ovako. Moram pohvaliti i par Benitlovih, Martinovih i Laznih defanzivnih sekvenci, kao i Luku koji je ipak vise missmatcheva realizovao nego sto ih je procerdao.

Za kraj, koliko si tup od 0 do Lesor i koliko si kvaran od 0 do Faku. 

 

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

23 minutes ago, DameTime said:

 

Bolja jeste, ali su i dalje lenji u odbrani. Recimo baš ova situacija koju sam opisala, kad im je Faku trčao u leđa. On ume da prepozna takve situacije i da ih iskoristi, dok Smailagić + Aleksa + Anđuša ne mogu zajedno da dobace do njegovog BBIQ-a. U ovoj rotaciji Partizan nije imao rešenje za taj "3G lineup" Zvezde, gde su njih trojica i fantastično rotirana. Kampaco i Vildoza su obojica tip igrača koji menjaju tempo igre (ubrzavaju ga), što ovde ne odgovara Partizanu koji sporo misli. Sem Exuma, Papatrua i (možda) Madara, oni i inače teško da imaju inteligentne igrače, a da će se to videti kad je najvažnije - kad ne ide sve po planu. 

 

Bilo je odlične košarke na obe strane što se mene tiče; sad istina je da je PAR bio sa skraćenom rotacijom ali ispustiti +18 je nedopustivo, a to im se ponavlja već koji put ove sezone. Btw, ne mislim da je Duško namerno izazvao isključujuću, ali da jeste dobro došlo ekipi jer na klupi nije bio pomoćnik koji je figurina, nego zaista poznaje igrače (što je pokazao rotacijama) kao i samog Ivanovića. A bio je dosta hladnije glave i možda je i najzaslužniji za preokret (uz Kampaca).

 

Dobro, there is so much a coach can do, kad ima igrače diskutabilnih kognitivnih kvaliteta. Smajlagić je bukvalno regresirao u prethodne dve godine i to toliko da njegovih 5 minuta predstavlja liability za Partizan, ali to je pitanje za Željka. 

 

Košarka je igra serija i momentuma, zato je i tako zanimljiva. 18 razlike u prvom poluvremenu nije više prednost koja je nedostižna, čak ni ne znači previše,što je jako dobro za sport 🙂

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, Carl Johnson said:

Ja sam odgledao kzs, a nisam cuo to

Pogledaće ponovo cetvrti faul Egzuma, tim mu bio opterećen ličnim greškama, dogadjaji u hali protiv kojih ne može on sam da se bori….itd. 

Edited by Ćira
Link to comment
Share on other sites

5 minutes ago, Brynner said:

 

Dobro, there is so much a coach can do, kad ima igrače diskutabilnih kognitivnih kvaliteta. Smajlagić je bukvalno regresirao u prethodne dve godine i to toliko da njegovih 5 minuta predstavlja liability za Partizan, ali to je pitanje za Željka. 

 

Košarka je igra serija i momentuma, zato je i tako zanimljiva. 18 razlike u prvom poluvremenu nije više prednost koja je nedostižna, čak ni ne znači previše,što je jako dobro za sport 🙂

 

Ja odavno kažem da ima Željkove odgovornosti za dosta toga, ali da i prosto dosta igrača ne može bolje. Ti tačno vidiš da je kad je stani-pani a Žoc nije nacrtao šta i kako tačno treba da odigraju, njima BBIQ na donjoj granici. A ovamo imaš Fakua i Mitrovića koji su brzomisleći.

 

Slažem se za ovo oko 18 poena razlike, nekad je to bilo dostižno samo u NBA a sad vidimo da se igra toliko ubrzala i okrenula napadu da je razlika i te kako dostižna i u domaćim uslovima.

Edited by DameTime
typo
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...