Jump to content

KK ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 2022/23-Све што смо желели, све што смо хтели..


Šarac

Recommended Posts

29 minutes ago, Devil In My Pants said:

Krs tim i to je to. Sto bi oporavljali Holanda koji kad se  zapali moze dati 30es..daj Lazica da gledamo jos 5godina..

 

Vodimo 15 na HT, Lazic -2 index..

 

 

Index u kosarci je jako bitna stvar i ko misli drugacije taj u startu nema pojma o k9sarci.

 

Lazić je na parketu mnogo gori nego što pokazuje taj indeks. Zaobilaze ga kao čunj.

 

Daleko najgori igrač u EL.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

58 minutes ago, Cavani said:

Koliko se glupo postavio prilikom podbacivanja, tako je ovde dobro izvukao.

Neverovatno je da im Luka ceo minut govori gde da stanu da im dobaci.

Luka im govori, i onda dok skače sa dosta nižim igračem, baca loptu pet metara u aut, samo da ju je ćušnuo, do lopte bi stigli Bentil ili Ivanović lagano.

Edited by Green23
  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Treca cetvrtina je stvarno bila katastrofa, ali ne treba zaboraviti i da su na dve nase otvorene pogodjene trojke (obe Nedovic) sudije odgovorile sa ponistenom prvom trojkom zbog faula nad Mitrovicem, a na drugu priznatu trojku nesportska Petrusevu gde Monako dobija 2 bacanja i napad. To je bilo u trenucima kada smo jos uvek drzali pristojnu rezultatsku razliku, da smo odbili nalet Monaka sa tih 6 poena verovatno bi dobili mec uz manju neizvesnost. Ta prva situacija gde je sviran faul nad Lukom je posebno interesantna jer sam ja primetio dva kontakta, prvi neposredno pre Nedovicevog suta koji nije sviran za faul, a drugi nakon sto je Nedovic sutnuo koji jeste sviran. Kasnije su na ponovljenom snimku gledali samo taj prvi kontakt skroz zanemarujuci cinjenicu da taj konkakt nijedan od sudija nije svirao za faul. Ne znam vise da li su sudije lopovi ili samo nemaju pojma sta rade.

 

Sto se tice trenerovih odluka, manje vise je nastavio gde je Jovanovic stao. Jasno je da posle 3 dana ne moze da promeni previse igru, ali:

- Lazic 20 minuta

- Izmene kao na traci

- Kasno pozvan TO u 3/4

- Akcije za Bentila da igra ledjima

- Ilic van 12

 

To su stvari za koje ne treba previse vremena da ispravi. Cak je u jednom momentu drzao petorku sa spoljnom linijom Markovic, Dobric, Lazic (sto se Jovanovicu cesto zameralo) ali je Lazic nedugo posle toga napravio faul pa ga je zamenio Nedovic. 

 

Svidelo mi u se u zavrsnici sto smo pravili faul za bacanja, ne znam da li je bio plan da se napravi faul nad bilo kojim igracem ili samo nad najslabijim izdvodjacem, ali super je ispalo. I da se kojim slucajem otislo u produzetke zbog toga mislim da bi bili u prednosti posto je dosta njihovih igraca imalo 4 faula.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

6 minutes ago, Green23 said:

Luka im govori, i onda dok skače sa dosta nižim igračem, baca loptu pet metara u aut, samo da ju je ćušnuo do lopte, stigli bi Bentil ili Ivanović do nje.


Nerealno kako ju je izvukao iz auta, a još luđe je kako je Ivanović, čini mi se, uhvatio i zadržao se na njihovoj polovini. 

 

Čestitke na pobedi, komšije! 

  • Like 10
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, mister-no said:

Meni ovde najviše nedostaje jedan dobar klasičan plej i jedna trojka. Može Luvavu. Holand je stvarno višak, i da se popravi ne može u kontinuitetu da pravi neku prednost. Od visokih može da se iskombinuje svašta.
Ali kako Duško odluči, potpuno sam spokojan.

Da da da i da.

Imamo centre bez poena u rukama zavisni od kreacije drugih, prevashodno pleja a nama su igraci sa loptom izraziti skoreri.Svi igraci koji znaju sa loptom,a malo ih je, nisu prodor igraci.Moze Neda na prvi korak ali u tuci kao juce pa jos kad misli na neku povredu i to ga sputava,mrka kapa.Prodori stvaraju protok lopte i bez akcija a protok stvara izgledne suteve.

Sve u svemu,kada nam primarna akcija ne uspe a ne ide sut iz driblinga,sto uopste nije laka stvar,mi mozemo samo u nebo da gledamo.Ili da bacimo Bentilu na post,sto je ista stvar.

Pa da ne bi dovodili jos jednog centra ili stavljali tu Petruseva(jer su neke stvari sa njim na terenu upitne a pogotovo kada je na 5a jos bi na 4 ostao samo Ben.....) nama treba plej koji je prodoran i ima sajz i da vrti pik dobro.

Na tri nam isto zbog ostalih bekova ne bi skodilo sajza a zbog (ne)kvaliteta Dobrica i Holanda bi nam svakako trebao igrac.I tu bi nekog ko zna sa loptom i ima velicinu ali ne mora da sutira dobro.Jednostavno mnogo smo vise mekani i sakati sa loptom nego sto smo losi sa sutem.

 

Naravno pored Markovica,Ivanovica,Vildoze mesta za pleja nema.Bravo klub.

Neverovatno je kako ovaj dugacak tim ima toliko mana,toliko je nekompatabilan a opet bez izrazenog kvaliteta u nekom polju.Prosto neverovatno da su to uspeli.Ja kad bih namerno pravio takvu ekipu ne bih uspeo,pogodio bi 2 od 3 stvari ali bi napravio defanzivnu zver ili jako dobro sutersku ekipu,prostoro nesto bi se slucajno pogodilo, neki kvalitet na nivou ekipe.

Prvi bold je meni neshvatljiv pa i dolazak Holanda.To su neke stvari koje covek vidi na prvu.Odgledas jednom Holanda i vidis da on nije za EL....

 

edit:I da,zaboravio sam bbiq koji spominje @Laki21on sve nedostatke pojacava a vrline skriva.Doduse nisam skroz zaboravio vovo da spomenem,to je jedna od stvari koja nam fali na terenu kada je Petrusev teleca glava na terenu.

Posle se cudite zasto im Luka minut objasnjava gde da stanu pa opet lose stanu.

Edited by UDresuKvinsiMilera
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

inače, ivanović je sinoć igrao sa 12 igrača, ako računamo pefijevih blizu 4mins - što je makar dva igrača više nego u skorijim jovanovićevim tekmama.

takođe je vršio famozne hokejaške izmene na način na koji bi se jovanović pomalo postideo.

 

jasno je da je u pitanju svojevrsni (novi za tim a prvi za ivanovića) tranzicioni period ali čisto da ostane zabeleženo.

pri tome, van protokola su bili i lazarević i ilić, za koje kontam da će u pre ili kasnije (lazarević pre) dobiti priliku.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

8 hours ago, Laki21 said:

Odgledah sad Efes - Barsa, nije se mogao na parketu videti šta je izazvalo sukob Kalinića i Jaskivičijusa. BTW, do tada Kalinić više nego dobar, najbolji što se odbrane tiče, Klejburn mu je dao jednu trojku a nakon što je izašao sprdao se sa ostalima koji su ga čuvali.

Stoga nadajmo se da će biti zle krvi.

 

Come to Red Star bro!!!

Da li ga je Saras ostavio u Istanbulu kao onomad Huertela? To je provereni pokazatelj gde ce Kalina... 🙂

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, srlepajce said:

Screenshot-20221118-094217-Twitter.jpg

 

I ovde Bentil izvukao 

Ja sam ovde bio siguran da je nagazio liniju.

1 hour ago, Miki28 said:

Bice zestoko protiv Albe sledece medelje, kontam da ce nam utrpati jedno 90 poena bez po muke ai 100 je izgledno

Mislim da nece toliko. 75-80 max. Vece pitanje i problem je koliko cemo mi da damo...

Link to comment
Share on other sites

Meni je i dalje utisak utakmice kad je Dobrić legenda ugrabio loptu na dve sekunde pre kraja i samo je trebalo da je tapne jačom levom rukom par puta, ono što klinci prvi razred rade na treningu napred nazad da se zagreju, i pobegne mu u aut kao da je neko povukao kanapom.. bukvalno se neke misteriozne sile umešale.

 

Dajte GIF toga.

 

Mogao i nameran da se svira, onaj njihov bodičekirao Kobru koji nije ni imao više loptu u posedu, to je žuti i u fudbalu

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

Nama fali i klasičan plej. Nemamo nekog Jovića da nas poveže. Vildoza ima smisla za asistenciju, zna da podvali loptu centru kad se zaleti na ulaz, ali on više voli da poteže sa distance. Ivanović se slabo snalazi u organizaciji igre a pogotovo je to izraženo u EL. Marković je taj profil igrača. Problem sa njim je što sve radi prilično sporije nego prije 3-4 godine kad je još bio u dobrim godinama. Ne bih se začudio da uzmemo Frejzera.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, Kvaratskhelia said:

Nama fali i klasičan plej. Nemamo nekog Jovića da nas poveže. Vildoza ima smisla za asistenciju, zna da podvali loptu centru kad se zaleti na ulaz, ali on više voli da poteže sa distance. Ivanović se slabo snalazi u organizaciji igre a pogotovo je to izraženo u EL. Marković je taj profil igrača. Problem sa njim je što sve radi prilično sporije nego prije 3-4 godine kad je još bio u dobrim godinama. Ne bih se začudio da uzmemo Frejzera.

Markovica treba na parket pustati sa Mitrovicem. Mislim da su njih dvojica potencijalno solidan tandem za pnr igru cak i u Evroligi. Luka je prepametan igrac koji se odlicno odmotava iz pika, a Pefi je neko ko ce uvek pre gledati da mu doda nego da sutira ili krene u prodor. 

Link to comment
Share on other sites

13 minutes ago, Devil In My Pants said:

Haha..a koja je to statisticka kategorija bitnija od indexa?

 

 

True shooting percentage, assist to turnover ratio, ofanzivni i defanzivni rejting, pa čak i +/- sa svim svojim manama na većem uzorku je neuporedivo korisniji 

 

Naravno uvek eye test > stats

Edited by Shikamaru
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Gudura said:

Ja bih bas cenio da mi objasnis koja je to igra koju igra Holand ili koja bi mu odgovarala? Zaista ne mogu ni da naslutim za ova 2 meseca koliko ga gledam.

Mislim kapiram da mu je hustle najjaca strana, ali osim toga ja ne vidim nista sto bi ga preporucilo za neki EL tim, pa cak ni za ovu nasu skarabudzevinu. Bas onako besmislen igrac

 

Meni deluje da Hollandu ne paše ni jedna strogo struktuirana uloga, a posebno ne ova "Billy Baron" uloga gde treba da istrči iz bloka i šutne bez driblinga. Prvo, dosta je spor, drugo - nema uopšte tu urođenu igru bez lopte, tako da nikako ne može da napravi prednost koja je dovoljna takvom profilu beka da ispali loptu iz istrčavanja. Jedinog smisla ima kao neki sekundarni kreator koji će imati slobodu i da malo više dribla na protivničkoj polovini a kad lopta nije kod njega da čeka u spot upu, međutim dobar deo i te uloge se preklapa sa Dobrićem koji je slabiji dribler ali je agresivniji i dinamičniji igrač, kao i sa Ivanovićem. U svakom slučaju, ne vidim kako Holland može da bude pozitivan igrač na EL nivou, tim pre jer je i u odbrani ispodprosečan.

  • Like 4
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...