Jump to content

KK ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 2022/23-Све што смо желели, све што смо хтели..


Šarac

Recommended Posts

1 minute ago, OnionKnight said:

Ovaj put, tako nešto nismo vidjeli i potrebno je shvatiti ko je glavni krivac za to. Da li trener Vlada ima ikakav autoritet? Da li može da stekne autoritet trenerskim znanjem, ako ga posjeduje? Da li neko drugi može bolje sa ovom grupom igrača? Na ova pitanja nemam odgovor, ali je jako bitno što prije na njih odgovoriti. Nisam baš siguran da je on jedini krivac za ovo sve.


Nema, niti ce ga imati. Pre svega moras da imas znanje da bi ga izgradio.
On pokusava da ga izgradi tako sto klupira Ilica jer nije dovoljno enrgican. Covek koji ne moze da pogleda novinara u oci dok odgovara na pitanje. Spusti glavu.
Nije to taj nivo koji je potreban ovom klubu. Bar ne deluje u ovom momentu tako, a ni ne obecava. Ne vidim ni sta ga je to preporucilo kao trenera Zvezde. Sto je deo KKCZ "sistema" ?
Covic sada moze da ga trpi i do 2025-e ako hoce, ali radi na svoju stetu.
Ni odbrane, ni igre, a igraci u pojedinim momentima deluju kao da rade sta im se prohte na terenu.
Tesko za pratiti, bar meni. Nekad trenera treba stvarno istrpeti. Moje misljenje je da sa ovim ne treba gubiti vreme.

  • Like 2
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Najveci problem ekipa sa ovih prostora nije neko insistiranje na dekadentnoj i prevazidjenoj kosarci (gde, kao, samo razni Mornari iskacu sa Amerima divljacima), nego u totalnom nepostojanju srednjerocnog i dugorocnog plana. Sve se svodi na "imamo milione, sto ne mozes da uradis sa 5 miliona, mozes sa jos vise miliona". Tako je u Buducnosti, tako je u Cedeviti, tako je i kod nas, samo se Partizan setio da treba baciti ogromnu kolicinu para na vrhunskog trenera da bi dobio rezultat.

 

Nema kod Covica nikakvog principa. Mi smo jedino funkcionisali sa Radonjicem i njegovom "hard defense & transition offense", a tu sam naziv kaze da nema nekih Nedovica koji ce da ispaljuju trojke u petoj sekundi meca jer, kao, to traze nove generacije, daj zabavu, a rezultat ni ne pratimo.

 

Covicev "sistem" je to da je grunuo pozamasnu kolicinu novca u njegov FMP, njegov sistem je da mu njegov sin igra 30+ minuta u timu u kojem bi trebalo da se kale mladi igraci, njegov sistem je modrica na licu coveka koji se usudio da postavi pitanje sta ce sin u FMPu, njegov sistem je hajka na coveka koji se drznuo da isto upita preko nekog foruma, njegov sistem su 15 igraca u sastavu da bi se osigurali u slucaju povreda, a na treneru je da se snadje u svom tom haosu.

 

Radonjic je barem uvek pokazivao neke ambicije i plan da se uradi nesto u EL, otisao je kada je video da to nije ta prica prvi put, otisao je i sada. Covic je doveo trenera pocetnika i to je OK ako je taj trener neki ludak koji ce sam da podnese ostavku kada vidi da ne moze to da vodi, ali ne, mi imamo mladjeg Dzikica ili njegovog imenjaka i prezimenjaka iz Buducnosti kojem je super sto pare stizu na racun, zna da moze da se sakrije iza izgovora i samo ceka neminovni kraj saradnje.

 

Cak je i situacija slicna kao u Buducnosti prosle godine, igraci koji nikako da se pojave na terenu, stalno neki problemi, trazenje izgovora, blamiranje, nikakva igra i na kraju debakl. Ako se secate, ja sam to najavljivao za Buducnost prosle sezone, dok je Dzikic obecavao kako "ce biti pravi kad se odlucuje". I pored toga sto je Dzikic doktor kosarke za mene, cinjenica je da sam ja bio u pravu, a ne on. Sad kazem da cemo se ovako izblamirati i da nemamo nikakve sanse i pored poziva na strpljenje i optimizam.

 

Na kraju, plasim se sta ce da se desi ako Vucica prestane da interesuje proturanje lopte u kos. Ostace od nas samo dugmici, mladih talentovanih nema, skauting je mrtav, nema ni Tomica da izbunari neka imena, a gazda ima da se povuce u FMP (sto bi i uradio nego ga koci sto onda nema para za pet stranaca).

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, Don Radonja said:

https://streamable.com/bd3tub

 

Valjalo bi ovu bravuru Lazica jos jednom videti.

 

Lazic kao Ben Simons.

Ali ljudi moji Lazić Branko je nalupao dobru lovu od košarke.

Igra godinama EL,dogurao do reprezentacije a sa loptom je na VI iako je bek.

 

Mada je zaličio na košarkaša i imao svoju ulogu i svrhu samo u sistemu DR,sve ostalo je košarkaška dekadencija.

 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Teško koji trener bi uspeo da napravi ekipu sa identitetom, disciplinom, samopouzdanjem.. u jednoj sezoni, i to nakon odlaska Radonjića i ključnih igrača. Nije to pravdanje Jovanovića, koji posle ovog treba da leti. To je samo tužna i otežavajuća okolnost za sve Zvezdaše, koji vole i prate ovaj sport. Meni je ok da se treneri uče nekim segmentima ove igre u Zvezdi, ali ne mogu baš svemu da se uče. 

 

Ukoliko nešto ne podnosim, to je to neko nejasno izdrkavanje na strancima. Martin je delio minutažu sa Lukom i nakon što se Luka povredio, uspeo je nekako čak da padne u drugi plan, a ne da se dodatno profiliše i iskoristi. Danas smo opet igrali sa 4 igrača na poziciji 5. Martin debelo u plusu na terenu (+11 zajedno), a svega 10ak minuta.

 

 

 

 

  • Like 16
Link to comment
Share on other sites

Ako je nesto bilo pozitivno do ove utakmice to je pristup igraca svakoj utakmici, uvek smo imali agresivnost i zelju da igramo odbranu, zagradimo, skocimo. Danas nista od toga. Ovo je ona utakmica kada dodje na naplatu podcenjivanje rivala i lako cemo pristup. U profesionalnoj kosarci i na ovom nivou cak i najslabija ekipa moze da te natrpa trojkama ako joj to dopustis. Onda djavo odnese salu pa krenu da ulaze sutevi i kada odigras dobru odbranu. Tek smo krajem 3/4 kada smo bili blizu -20 zaostatka poceli da igramo agresivno i na ivici faula. Pa i da napravis faul bolje je nego da pustis sut ekipi koja sve zivo ubacuje. 

 

Zabrinjavajuce je sto sa Nedovicem i Vildozom na parketu kao da nismo ni topili minus, bar je meni takav utisak. Vratili smo se u igru sa Ivanovicem, Dobricem i Lazicem. 

 

Ovo je poraz koji ce verovatno skupo da kosta i napravi razliku na kraju sezone, tj ostavi nas na drugom (ili nizem) mestu bez prednosti domaceg terena u potencijalnom finalu. 

 

Naravno najveca odgovornost za ovo brukanje je na Jovanovicu. Ali i igrace treba da bude sramota, ovakvu ekipu na svom parketu moras da dobijes i bez trenera ako treba. Najslabiji nasi igraci kostaju visestruko vise od najboljih igraca Zadra. Imamo igrace koji godinama igraju ovakve utakmice, i dobro znaju koliko je bitno da ih pobedjujemo. Neprihvatljivo je da se nisu skupili i preneli to ostalim igracima i da se odradi ovo kako treba. 

Edited by СтелаРоса
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

11 minutes ago, СтелаРоса said:

Ako je nesto bilo pozitivno do ove utakmice to je pristup igraca svakoj utakmici, uvek smo imali agresivnost i zelju da igramo odbranu, zagradimo, skocimo. 

Zabrinjavajuce je sto sa Nedovicem i Vildozom na parketu kao da nismo ni topili minus, bar je meni takav utisak. Vratili smo se u igru sa Ivanovicem, Dobricem i Lazicem. 

 

 

Sa prvim se na slazem, nije nam prvi put da ne izadjemo iz bonusa u cetvrtini gde nas neko trpa najstrasnije.

 

Drugo je 101% tacno, da su imali snage - mozda bi ovaj svakako netalentovaniji, ali krvaviji trojac i dobio tekmu.

Link to comment
Share on other sites

 

Ukupni budžet KK Zadar je 6.5 milijuna kuna, dok će na momčad biti izdvojeno 350 tisuća eura.

 

Teško da sam večeras navijao.

Nisam imao kad od šoka na šta ličimo ali i šta nas tek čeka.

Pre tekme sam brinuo kaće pali Dovla.

Sada sam ozbiljno zabrinut šta ću morati da gledam ove zime, proleća...i tamo do juna.

Koliko smo samo sreće avansno sprcali na ovu vladavinu kada smo i komšije i Budućnost rešavali uglavnom na pojedinačan kvalitet namudjenog rostera ili na Radonja efekat...ali su sve do jedne bile kampanjske sezone sa primarnim ciljem da nam baš te godine neko slučajno ne otme svetu ABA titulu.

 

Onom uber ciganinu Kalini, koji se u svom prajmu kao top EL igrač vratio u KKCZ u kojem je pre toga proveo samo jednu sezonu...koliko sutra da povučemo dres iz opticaja, jer taj SF film se više neće davati u Pioniru.

Ovo sa Nedarom je Čokijeva CABARET GROTESQUE, a već naredne sezone podgrejani Bjelica će nam se zahvaliti na ponudi da karijeru završi u EC klubu.

 

...zaigrala mečka, braćo cigani.

 

 

 

Edited by Wingwalker
  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Ajd sto je ovaj na klupi tantuz, nego ko da zameni. 

Poznajuci gazdu, ako nekog pojuri to ce biti selektor ... sadasnji ili bivsi.

Radonju III gledati necemo ... jer da je Misko to hteo, ne bi ni isao. E sad, za koga je Misko igrao ...

Kako god, nece da valja

 

Edited by Plant
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

11 minutes ago, Plant said:

Ajd sto je ovaj na klupi tantuz, nego ko da zameni. 

 

Prestacemo da razmisljamo o tome kada vec ako ne ranom zorom Covic na jutarnjem pocne da izjavljuje kako trener ima punu podrsku i kako nije katastrofa jedan poraz u ABA i kako su i mnogo veci treneri gubili. A i da nece parter B i forumi da mu menjaju trenera jer je on 50 godina u kosarci.

Link to comment
Share on other sites

Kako će Ćoki da ove sezone opali kurcem o ledinu to će biti epski.

 

Biće tu svega - drame, vike, optuživanja, pronalaženja neprijatelja, spoljnjih i unutrašnjih, raznih lagarija, insinuacija, hiperbola, eufemizama, prdenja na sve strane, šilbovanja i ušteđivanja, samo košarke biti neće.

 

Da ne navijam za ovaj klub krckao bih kokice i uživao.

  • Like 6
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

Meni se cini da nije uopste do igraca. 

Ok 

Lazic

Ivanovic 

Lazarevic 

Mitrovic

Markovic su prosle sezone uzeli 3 titule. 

 

Ok, bili su Kalinic i Hollins. 

 

Pa jesu, al nije bilo 5 centara, nije vilo Bentila, nije bili Vildoze. Centre su igrali Kuzmic i Mitrovic a Kuz sad ne moze da prismrdi da bude na klupi a tek da uzima dosta minuta .

Ovaj sastav je jacu ood proslosezonskog. 

 

Evo da vidimo

Vildoza, Ivanovic, Markovic-Walters, Ivanovic, Markovic 

 

Jedina razlika  u spremnom Pefiju, sad, Vildoza jeste bolji igrac koliko god nama Vanilica bio drag i floor  general. Vildoza je kvalitetniji trpac i bolji asistent. Samo igra u kaubojstini. 

Pozicija 1, bolja sada.  (da ne zaboravimo bacene pare na Adamsa)

 

Pozicija 2 

Nedovic, Lazic- Hollins, Lazic

 

Nedovic je bolji u napadu mnogo al je Hollins bolji u odbrani. Neka bude isto

 

Pozicija 3

Kalinic, Lazarevic, Dobric- Holland, Lazarevic, Dobric 

Rokada Kalinic i Holland je veliki problem jer je Kalina jedan od najboljih krila El a Holland je mid tier ec krilo. 

 

Pozicija 4

Davidovac, Simon penzioner- Ben Bentil, Dalibor ilic 

Pozicija 4 je Nba za ono sto smo mi imali prosle sezone. Davidovac koji se budi pri kraju sezone protiv Partizana a do tada nista vs Bentil koji je zaista sjajan i Dalibor Ilic koji savrsena zamena za Bentila jer ima skroz na skroz drugacije karakteristike. Pozicija nije mogla biti bolje popunjena. 

 

Pozicija 5 

Kuzmic, Mitrovic, Cirbes- Martin, Petrusev, Mitrovic, Raduljica, Kuzmic 

 

Prosle godine Mitra izvukli iz karijernog ponora, Cirbes penzioner kao Radule i Kuzmic koji sad ne moze da bude na klupi a tek da deli cele sezone minutazu sa jos jednim priucenim polucentrom. Dok ove godine imamo Martina direktno iz F4 ekipe, Petruseva kao velikog prospetka koji u napadu moze da natrpa svakog (iako ja mislim da ce biti novi Zagorac), i Raduljicu koji igra ulogu Cirbesa s tim da smo mi Cirbesa uzeli jer smo imali jednog i po centra a Raduljicu smo uzeli da bude peti centar.

 

Dakle, ove godine imamo visestruko bolji i skuplji tim i trebalo bi da ss u tim okolnostima cilja iskorak u evroligi jer nam uvek fale 2-3 pobede a ne da na skoru 5-1 pricamo da je sve odlicno i da je samo Pao kiks. 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...