Jump to content

KK ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 2022/23-Све што смо желели, све што смо хтели..


Šarac

Recommended Posts

Kada se pogleda ovosezonski sastav i ko je sve u farmerkama bio na utakmicama (Raduljica, Ilić, Holand), kao i Nikola Ivanović koji je mnogo više bio van terena nego na njemu, Topić je lagano mogao da ostane sa timom i ove sezone, da trenira sa Kampacom i Vildozom, uči od odličnih igrača na njegovoj poziciji i dobija minute kada to sitacija nalaže.

 

Ali on je ispao iz ekipe ne zato što neće biti dobar igrač ili zbog toga jer je neko smatrao da je bolje da trenutno igra košarku na nižim nivoima, jer je svako ko ima oči video na ANGT da bi mali sigurno mogao da se nadmeće ravnopravno makar na abaligaškom nivou. Naprotiv, ispao je iz ekipe zato što ni menadžment ni struka nisu mali blage veze šta da rade sa njim, pa je najlakše bilo da ga liferuju stepenicama niže.

 

I ako to bude slučaj i naredne sezone, bez obzira na nivo ulaganja i sastav tima, klub će nam faktički jasno saopštiti da treneri i svi koji su zaduženi za razvoj igrača nisu kadri da osposobe Topića za transformaciju između mlađih kategorija, nižih nivoa košarke i najvišeg nivoa.

 

Jer, ako Topiću ne bude dozvoljeno da kompetitivno nastupa za KKCZ makar u Aba ligi i ako se time pošalje poruka da on ni na tom nivou ne može da bude relevantan u sredini koja targetira visok plasman, onda neka ga daju Mišku Ražnatoviću...

 

Ako nekome možda i nije jasno zašto treba da ga daju Mišku, razlog je taj što je Miško pokazao i dokazao da zna šta da radi sa takvima i ne žali se da klinci kod njega slabo treniraju, igraju igrice i postaju taoci megalomanskih želja njihovih roditelja.

 

Naprotiv, neretko pravi od takvih dobre igrače, a najbolje i direktno šalje u NBA.

Edited by Nek grmi jako
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Kooineeperk said:

 

Padaju macke na Lucu... nadam se da i u nocnim klubovima reaguje ovako 😄 

Našao je nešto Luka, čim je opet onaj stari. Ovaj Beogradnocu će nam ostaviti Luku za sledeću sezonu a možda on povuče i Kampaca sa sobom. 😂

Mene samo interesuje ko mu je pajtos za sve ove izlaske? 😂

Edited by Čočo
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Redstar0356 said:

to je zato sto   sto cujemo i orijentisemo se na osnovu par igraca koji su uspeli a ne vidimo da na jednog u Nba ima 50 sa kojima fejluje.

 

Kad bi se pročitao ceo post, umesto ta jedna rečenica koja se našla kao quote, možda bi se i kontekst razumeo.

 

A fejluje svako, ali nema svako najboljeg košarkaša sveta i dvostrukog MVP igrača NBA lige. I da internet ne trpi baš svašta, samo bi Jokić bio dovoljan da začepi sva kreveljenja na temu mladih igrača u Megi... Ali na internetu neki veličaju ubice i psihopate, pa što ne bi neko i umanjivao značaj činjenice po kojoj je jedan mali klub promovisao onoliko NBA igrača, i to za samo nekoliko godina, koliko ovakav KKCZ ne bi promovisao ni za čitav vek.

 

Pored Jokića, u NBA su direktno iz Mege otišli i Zubac, i Luvavu, i Bitadze, pa sve do Jovića...

 

A koliko decenija će trebati Crvenoj zvezdi da se samo približi tome, a kamoli da se, ne daj bože, izjednači? Ili, koliko će joj trebati godina da samo jednog igrača direktno sa Malog Kalemegdana pošalje u NBA?

 

To je kontekst u kome treba posmatrati razvojne šanse Topića u KKCZ ili u Megi. Jer, Ražnatović i ta ekipa dokazano znaju kako da naprave od talenta vrhunskog igrača za NBA, dok nam ovi drugi još nisu upriličili takvu spoznaju.

Edited by Nek grmi jako
  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

24 minutes ago, drakon1 said:

Nikad neće naučiti...

Ma lako bilo hakerima da ulete. Prva šifra bila DvaesTitula1-20! (zaboraio da napravi update posle kupa, a i ne podržava IG preveliki broj karaktera nabrojao bi on sve), i promenio na DvadesetJednaTitula1-21!. Providno, bolje da je stavio 123456BL10!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Nek grmi jako said:

Ražnatović i ta ekipa dokazano znaju kako da naprave od talenta vrhunskog igrača za NBA, dok nam ovi drugi još nisu upriličili takvu spoznaju.

Raznatovic i ta ekipa ne znaju da naprave vrhunskog igraca za NBA. Jokic je izuzetak koji potvrdjuje pravilo, ali, istine radi, Raznatovic i ta ekipa su bili sposobni tek da mu obezbede ulaznicu za najvecu scenu, kao i Hemofarm Milicicu svojevremeno. Ostalo je bilo na njemu. Luvavu, Bitadze, Simonovic i Jovic su tek prosecni NBA igraci, solidnog talenta, koji tek trebaju, bas kao sto je i Jokic nekada uradio, da se razvijaju u legitimne NBA igrace. Za Luvavua je, moguce, malo kasno, cini se da ce njegova karijera biti manje Nikola Jokic like, a vise nalik Rade Zagorcu, jos jednom od igraca iz cuvene Mega to NBA skole kosarke.

Generalno, ova prica o poredjenju Mege i Zvezde, je jako neodrziva, jer objektivno se poredi neuporedivo. Sta su ciljevi ovih klubova? Sta je nekom igracu bitnije? Sta su mu ambicije i aspiracije? A sta njihovog menadzera? Igrati na vrhunskom nivou, najvisem mogucem u Evropi, i to godinama, osvajati desetine titula ili cekati neku sansu na sredini ili kraju NBA klupe? Napuniti dzepove menadzerima i dati im mogucnost da dopisu jos jedno ime u portfoliju agencije koje su 'odveli' u NBA?

 

Mali Top treba sam da odluci sta mu je cilj, sta zeli u zivotu, sta zeli od kosarke. jeste jako mlad, ali tako stoje stvari. Moze da proba da ide stopama svog oca i obezbedi 'besmrtnost' u svakom navijackom srcu cija je polovina bele boje. Ili da obuce pink dres, sagne glavu, udje u fast lane i proba da se domogne NBA lige za godinu, najvise dve, ali na 'Miskov nacin', a dalje je sve na njemu i njegovom talentu.

 

Inace, istine radi, kad se kritikuje klupska politika, nije lose imati u vidu da je pocetkom sezone Vlada Jovanovic davao Nikoli sansu na svakoj utakmici, iako ranije nije prakticno imao ni sekunde seniorske kosarke. Igrao je Nikola i EL i ABA i sticao iskustvo (uz to trpeo ostre kritike uvazene forumaske trenerske komisije), koje se pokazalo kao jako bitno imajuci u vidu ove kasnije njegove igre.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jel se to sad porede Luvavu, koji je imao šest NBA sezona, i Rade Zagorac koji je imao nula sezona?!

 

Izvinite, ali bez mene. Stvarno ne želim da učestvujem u takvim paralelama koje nemaju ama baš nikakve veze sa činjenicom da jedan klub šalje igrače u NBA jer ih napravi i osposobi za najjaču košarkašku ligu, a drugi ne šalje jer ne pravi ništa tog formata, već samo ume da pukne novac da bi bio kompetitivan.

 

Zato je i dug u KKCZ od 8,5 miliona evra, ili možda neko misli da je dug nastao zbog sira i vojne muzike??! Pa dajte polovini forumaša budžet od sedam, osam ili više miliona, plus mogućnost da pored svih tih paretina i duguju 8,5 miliona preko toga, pa bi i oni blli kompetitivni i u prednosti u odnosu na Zadar, koji ima budžet od 700k (i to neobezbeđen)

 

Pa, rođaci, jedan autolimar je predsednik kluba koji je bio u drugoj fazi EL... Deluje prilično otrežnjavajuće, zar ne, posebno u svetlu zablude da je za to potrebna doktorska disertacija iz oblasti robotike i da je doktor robotike iz Železnika u tom smislu mesija. Jer kad može limar, možemo verovatno i mi odavde, samo da nam daju lovu.

 

I kad smo već kod duga, a koliko duguje Ražnatović? 

 

Hm, pa ne da ništa ne duguje, nego je u debeloj zaradi zato što zna da napravi, zastupa i proda igrača. I ne traži od navijača da sms porukama i na ostale načine doniraju klub kao što se donira za bolesnu decu...

 

Kamčiš od Vučića, kamčiš od navijača, a napravio si nula igrača za NBA?! U Evroligi si čabar, a u ABA ligi si za najveće protivnike godinama imao Cedevitu i Budućnost... I kad se pojavio neko s jačim budžetom, naravno da više nisi prvi posle regularnog dela i moraš da ideš u finale bez prednosti domaćeg terena.

 

I onda ide kmečanje kako neko drugi ima više...

 

Mada, poput one dece kojoj se pomaže esemesovima,  i klub koji duguje 8,5 miliona evra je ozbiljno bolestan, ali sve dok su tu neke pseudoaspiracije, samo nek se dovodi sa strane i nek se deli tuđi novac okolo. Na kamare.

 

A Topića ćemo u OKK, da ne smeta Raduljici i Holandu. 

 

E zato se uskoro vraćamo na fabrička podešavanja iz 2011. godine, osim ako ljubitelji Čovića  i doktor robotike iz Železnika ne izvade iz bulje osam i po kila koje dugujemo.

 

Mislite da je lako vrattiti toliki novac? Aha, kako da ne.

 

Sanjajte i dalje, ne bih da vas budim iz sna. 

 

  

Edited by Nek grmi jako
  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

8 minutes ago, djura.net said:

Inace, istine radi, kad se kritikuje klupska politika, nije lose imati u vidu da je pocetkom sezone Vlada Jovanovic davao Nikoli sansu na svakoj utakmici, iako ranije nije prakticno imao ni sekunde seniorske kosarke. Igrao je Nikola i EL i ABA i sticao iskustvo

Nije tačno, igrao je na prve tri utakmice u oba takmičenja, da bi u narednih devet mečeva do zakasnele smene Jovanovića bio bez minuta. 

Link to comment
Share on other sites

9 minutes ago, Nek grmi jako said:

Jel se to sad porede Luvavu, koji je imao šest NBA sezona, i Rade Zagorac koji je imao nula sezona?!  

zasto da se ne porede? isti menadzer, isti klub, isti put, razlicita karijera.

ova ostala pitanja, sta da kazem? poredi se neuporedivo, rad kkcz i mege? imaju veze skoro kao Fenerbahce i Memfis. 

 

Koliko kome duguje Raznatovic? To verovanto zna njegov racunovodja, nama bas i nije previse bitan podatak.

Ako nam je bitan profit, onda najbolje da umesto kk kluba otvorimo IT kompaniju ili da trgujemo naftom i drugim energentima.

 

Nikola je odigrao dve EL utakmice na pocetku sezone i sedam ABA utakmica, (i po tome je jos uvek ispred pominjanog Raduljice) pre nego sto je uvazena trenerska forumaska komisija zakljucila da je rec o vec vidjenom slucaju akceleranta bez znanja i talenta za seniorsku kosarku.

Link to comment
Share on other sites

Igrao je jednu EL i dve Aba utakmice prvih 10 dana sezone, da bi u sledećih 30 dana igrao nula utakmica. Preostale utakmice koje se pominju je odigrao kod Duška Ivanovića, tako da je neozbiljno govoriti da je postojao bilo kakav plan Vlade Jovanovića da mu se da prilika.

Link to comment
Share on other sites

Opet zamena teza - zarada Ražnatovića pomenuta je kao njegova sposobnost da stvori igrača, da ga pravilno zastupa i da ga plasira na najvišem nivou, a bitnije je to što ne duguje 8,5 miliona evra kao neko ko ne ume ni da stvori igrača, ni da ga pravilno zastupa, a pogotovo nema pojma da ga plasira na najvišem nivou. 

 

Samo ume da pruži ruku i sačeka državni novac ili novac od navijača koji ga doniraju. 

 

Dakle, ostaje pitanje ko će da izvadi iz bulje tih osam i po kila duga? Čović? Pa da ih ima, ne bi se zaduživao pored reka para koje su se slivale u klub i davale mu kompetitivnu prednost u odnosu na lokalnu konkurenciju...

 

Hoće neko od navijača da izvadi iz bulje tu lovu? Neko od forumaša? Pa ne, stvarno, ko će to bre da plati?

 

To je pitanje... Ali na njega nema odgovora, samo spinčine i zamena teza. Jer svako ko ima makar dve daske u glavi i ko zna razliku između 8,5 miliona evra i prosečne plate u Srbiji, valjda shvata u kakvoj je sittuaciji klub.

 

Ali ne, dovedite Mirotića, Džimija Batlera i još dva Kampaca, a malog Topića ko jebe kad ne košta dva miliona evra po sezoni... Jer, nema ništa logičnije od toga da klub koji duguje 8,5 kila potpisuje igrače od dva miliona... Jel tako?

 

Samo, UPPR je prošao jednom, a ko misli da će lagano obrisati ono što duguje, uz činjenicu da je dug svake godine veći i veći, neka sanja i dalje. 

 

 

Edited by Nek grmi jako
  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Nek grmi jako said:

Hoće neko od navijača da izvadi iz bulje tu lovu? Neko od forumaša? Pa ne, stvarno, ko će to bre da plati?

meni uopste nije jasno sta je poenta tvog postovanja sada. jel ti kazes da bi trebali da Covica zamenimo Raznatovicem? jel to poenta? 'Ajd' na stranu sto je protivzakonito da menadzer ima klub (u Srbiji sve moze), koliko bi ljudi navijalo za tim koji razigrava igrace za prodaju u druge klubove? to je poslovni model koji treba da sprovedemo?

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

6 hours ago, djura.net said:

meni uopste nije jasno sta je poenta tvog postovanja sada. jel ti kazes da bi trebali da Covica zamenimo Raznatovicem? jel to poenta? 'Ajd' na stranu sto je protivzakonito da menadzer ima klub (u Srbiji sve moze), koliko bi ljudi navijalo za tim koji razigrava igrace za prodaju u druge klubove? to je poslovni model koji treba da sprovedemo?


Није Мишко поента немој да спинујеш да га сад као неко жели на чеку клуба. Ајде овако:  

Да ли по твојим критеријумима има нешто што је баш лоше код Човића?
Да ли мислиш да тренутно нема нико да замјени Човића на позицији Остоје?

п.с. Извињавам се што упадох у дискусију али ето баш бих волио да чујем одговоре на ова 2 питања

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...