Jump to content

EUROLEAGUE 2022/23


Chaos Is Me

Recommended Posts

On 1/30/2023 at 8:32 AM, goldberg said:

1 - U svim sportovima osim u kosarci, evropska takmicenja se popunjavaju na osnovu plasmana u domacim ligama. Cak i u vaterpolu je tako, iako ima klubova sa direktnim plasmanom. A ovdasnji navijaci umesto da se nadaju povratku takvog modela zagovaraju nesto slicno clanovima SNS - vlast je super ako je i meni dobro.

 

2 - Kljucni interes evropske klupske kosarke je povratak proizvodnji novih igraca za evropske ekipe i opstanak ovog preostalog srednjeg sloja po EC i FIBA LS. Bez toga je sve samo zalosna kopija NBA, samo nece celnicima EL i tamosnjim klubovima nista znaciti "neverovatna atmosfera" jer kad jednom ne bude bilo sportskog merila, onda ce London, Pariz, Madrid, Rim?, Dubai, Valensija, za koju godinu i Moskva svakako biti u prednosti u odnosu na glavni grad zemlje u kojoj sve zavisi od jednog lazova i diktatora.

1 - Trebalo bi da u skladu sa snagom domace lige / takmicenja, zemlje imaju odredjen broj predstavnika, ali zaista po plasmanu. Ako se Real ne plasira u prva 3 npr. nece da igra i ciao. U tom slucaju bi ABA mogla da ima 2, jer obuhvata vise zemalja. Ovo je u slucaju da se gledaju sportski motivi (trebalo bi FIBA), a ne pare (EL). Posto je EL privatno takmicenje, oni gledaju da imaju  svetski popularne klubove i timove sa bogatih trzista. Mi im sluzimo kao ikebana i neko podsecanje kako se nekada navijalo. Ako krenes da dizes glavu kao KKCZ ove godine, onda se iskoristi nesto sto se inace ne koristi, ili ne u toj meri i dobijes po njusci. (da zamislimo KKCZ sa Kampacom i Polinarom na ovaj tim).   

2 - Ja ne vidim da postoji nesto kao interes Evropske kosarke . Ako pricamo o stvaranju igraca, onda bi moralo da se stvaraju uslovi da se igraci razvijaju u svojim maticnim klubovima / zemljama. To bi dalje uslovljavalo obavezna visoka obestecenja, bez obzira na uzrast u kome mladi igraci prelaze u inostrane klubove, ili zabranjivati odlazak do odredjenog br. godina. 

Link to comment
Share on other sites

Efes definitivno nije zaslužio da na guzove opet uđe u PO pa tada da dodaju gas. Nešto je trulo kod njih.

 

Bayern se stabilizovao malo, znao sam da nisu tako loši nego su ih povrede ubijale cele sezone. Ne bih ja još ni njih otpisivao iz borbe. Rubit je veoma koristan igrač, tim pre što sam negde pročitao da uopšte ne igra za neke velike pare.

Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, Shikamaru said:

The award is reserved to the best performers of the best teams of the month. 

 

Mislim da je slično i u ABA, ono kad je Vildoza dobio dok je Božić imao one lude brojke, ako nisam nešto pomešao 

 

Aha, znas da nikad nisam obracao paznju na to... Znam da za Mvp-a lige, odnosno sezone, se to ne gleda (i u Nba i u El i u Aba) pa u neku ruku shodno tome moglo bi imati logike i da se ne gleda to na ni na mesecnom nivou, mada je ok i to.

Link to comment
Share on other sites

Jesam li i ovde propustio nesto ili zivim u neznanju ko i za titulu mvp-a meseca... Molim strucnjake da mi objasne.

 

U ovoj sezoni Evrolige ima 7 duplih kola.

 

Zvezda svih 7 duplih kola igra u 3 dana.

 

Partizan cak 3 od 7 puta igra dupla kola u 4 dana.

 

Da nije malo mnogo? 

 

Da je bar 2-1 u ovom pa da kazes da je iznivelisano...

  • Ha-ha 1
  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, realno *w said:

_____

 

Gledam nešto drugo. 

 

Efes od povratka Larkina. tačnije 5 tekmi koje je odigrao, ima 1-4. I to porazi Makabi, Baskonija, Valensija i Bajern kući.

Pri tome, on je već na 13ppg uz vrhunske % šuta.

 

 


Meni je glavni problem Efesa Clyburna rola. Ne uklapa se nikako, Vasa ne zna da igra off ball i izgleda kao strano telo u timu dok Clyburn igra jedan na pet. Nemaju protok lopte i Ataman tu ne uspeva da nahrani apetite velike trojke.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...