Kronostime Posted December 27, 2022 Share Posted December 27, 2022 5 hours ago, Angelia said: Sinoc se otvorilo nebo nad Jerusalimom, usla ja u Holy Sepulchre 🤣 I Bog zaplakao kad te video u hramu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
attolini Posted December 27, 2022 Share Posted December 27, 2022 On 12/7/2022 at 8:42 PM, Amigo said: Kod mene cena grejanja otisla 100% u odnosu na proslu godinu, a ovde je zima duga. Kako je kod vas? . Ovde je cini mi se sad bilo neko poskupljenje onog sto se u BG zove infostan, valjda je cena podignuta za deset procenata. Cela cestitka od " INFOSTANA" je mesecno oko 130 evra, struja , grejanje , gas, voda, smece, itd... prosecna temperatura u starom stanu oko 24 , u novom 27.. Inace , prvi sneg je pao istog dana kao i kod vas, obozavam ga , prvih par meseci zime, i uvek pomislim na tebe i grtalicu Sultanovica, kad lopatam i otkopavam parking mesto 😂 . 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted December 27, 2022 Share Posted December 27, 2022 (edited) 14 hours ago, Div said: Anđa na hadžiluku. 9 hours ago, Kronostime said: I Bog zaplakao kad te video u hramu. BTW ironija ove dve izjave je izgubljena na anonimnom forumu ali 🤣🤣🤣 genijalno A inace za one kojima hadziluk znaci: A sad nesto lepo i drugacije: Edited December 27, 2022 by Angelia 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJORDJE Posted January 5, 2023 Share Posted January 5, 2023 Kojoti se bas odomacili. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJORDJE Posted January 30, 2023 Share Posted January 30, 2023 Kod bajdena tresnje jeftinije u januaru nego u julu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted January 30, 2023 Share Posted January 30, 2023 3 hours ago, DJORDJE said: Kod bajdena tresnje jeftinije u januaru nego u julu. Pa da, uvoze ih iz Argentine i Cilea, sada je tamo sezona. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alberto.ascari Posted February 1, 2023 Share Posted February 1, 2023 On 7/14/2022 at 6:29 PM, alberto.ascari said: 9.7. Prag - Beč, Beč - Larnaka. U Pragu nas dali na stand by, zakasnili u odletu 20min pa drugi let svejedno nismo ni stigli. Onda nas prebukirali za Frankfurt, pa Larnaku. Opet zakašnjenje u odletu 2 sata, u Frankfurtu 25min za presedanje, to smo stigli, ali ne i prtljag, taj sam podigao na aerodromu u Larnaci posle tri dana. Sprema se claim za par soma ojra. Game over, posle cca 6 meseci. Kompenzacija 4000. Treba da letimo u LA u aprilu, najverovatnije opet sa LH jer odavde skoro sve ide preko MUC, FRA ili ZUR, lepo me je strah.. Ćerka opet sedela 8 sati u Minhenu na aerodromu, jer su zakasnili iz LA pa je odleteo avion za Prag. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJORDJE Posted February 1, 2023 Share Posted February 1, 2023 To ti je danas kao lutrija. Iz Evrope sam dosao bez ikakvih kasnjenja, domaci let od dva sata kasnio 18 sati. Da sam vozio brze bi stigao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Div Posted February 4, 2023 Share Posted February 4, 2023 (edited) Ledeno doba u SAD: U nekim delovima izmereno -77 stepeni, na udaru najhladnijeg vetra ikada 100.000.000 ljudi Kako se snalaze naši Amerikanci i Kanađani?@zoran59, @Angelia, @mrd, @Baby, @Amigo, @DJORDJE, edit: @ControlFreak Edited February 4, 2023 by Div 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
C.F. Posted February 4, 2023 Share Posted February 4, 2023 @Divmene zaboravio, e što ti je drug? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted February 4, 2023 Share Posted February 4, 2023 24 minutes ago, ControlFreak said: @Divmene zaboravio, e što ti je drug? Ti si dole u kaktus krajevima. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Div Posted February 4, 2023 Share Posted February 4, 2023 27 minutes ago, ControlFreak said: @Divmene zaboravio, e što ti je drug? Kriv sam, priznajem. Eno, ispravio sam. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
C.F. Posted February 4, 2023 Share Posted February 4, 2023 15 minutes ago, Div said: Kriv sam, priznajem. Eno, ispravio sam. Saosećam sa svojim zemljacima s ove strane, stoga ću obući perjanu jaknu jutros. Brr, zima! Spoiler 23 minutes ago, Kronostime said: Ti si dole u kaktus krajevima. A @Baby u Floridi se pati 🤭 4 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marko Posted February 4, 2023 Share Posted February 4, 2023 2 hours ago, Div said: Ledeno doba u SAD: U nekim delovima izmereno -77 stepeni, na udaru najhladnijeg vetra ikada 100.000.000 ljudi Kako se snalaze naši Amerikanci i Kanađani?@zoran59, @Angelia, @mrd, @Baby, @Amigo, @DJORDJE, edit: @ControlFreak A šta znam... Mislim, kako će se svi oni snalaziti na hladnoći, kad se ima u vidu datum proizvodnje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted February 4, 2023 Share Posted February 4, 2023 1 hour ago, ControlFreak said: Saosećam sa svojim zemljacima s ove strane, stoga ću obući perjanu jaknu jutros. Brr, zima! Reveal hidden contents A @Baby u Floridi se pati 🤭 @Div hvala sto brines za nas. @ControlFreak, imali smo dva naleta hladnoce, sto za ovde znaci ispod 10C. Od ovog talasa tek danas duva neki hladan vetar, ali je oko 20 za sada. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJORDJE Posted February 4, 2023 Share Posted February 4, 2023 7 hours ago, Div said: Ledeno doba u SAD: U nekim delovima izmereno -77 stepeni, na udaru najhladnijeg vetra ikada 100.000.000 ljudi Kako se snalaze naši Amerikanci i Kanađani?@zoran59, @Angelia, @mrd, @Baby, @Amigo, @DJORDJE, edit: @ControlFreak Trenutno u KY i VA gde je oko 10C, u Nevadi je bilo oko 15, mada je prosle nedelje padao sneg, zadrzao se par sati . 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted February 4, 2023 Share Posted February 4, 2023 7 hours ago, Div said: Ledeno doba u SAD: U nekim delovima izmereno -77 stepeni, na udaru najhladnijeg vetra ikada 100.000.000 ljudi Kako se snalaze naši Amerikanci i Kanađani?@zoran59, @Angelia, @mrd, @Baby, @Amigo, @DJORDJE, edit: @ControlFreak Sinoc bilo -10, prsti otpadali napolju. Ali je lepo i suncano u toku dana. Sad je oko -4 otoplilo Juce duvao vetar pa je bas bilo hladno, a sad bukvalno izgleda kao prolece na mojoj terasi...dok ne izadjes malo duze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
C.F. Posted February 4, 2023 Share Posted February 4, 2023 Deca učestvovala u maratonu danas. Dobri rezultati, mada ćerka nije potpuno zadovoljna svojim. Omela je gužva na startu kaže, a i pazi se za Boston. Pozitivna atmosfera. U jednom momentu tapšem, navijam, a ovaj moj, za koga? Čoveče, nije važno, bodrim ih, sve redom. 😀 Spoiler Spoiler Spoiler Potrebno je da neko nadje vaše stvari. Redovi, po brojevima, puno volontera. Spoiler Doručak za učesnike, sad već može i bez jakne 😉 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zoran59 Posted February 4, 2023 Share Posted February 4, 2023 13 hours ago, Div said: Ledeno doba u SAD: U nekim delovima izmereno -77 stepeni, na udaru najhladnijeg vetra ikada 100.000.000 ljudi Kako se snalaze naši Amerikanci i Kanađani?@zoran59, @Angelia, @mrd, @Baby, @Amigo, @DJORDJE, edit: @ControlFreak Ja u domaji, ostajem do leta... 4 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nonick Posted February 5, 2023 Share Posted February 5, 2023 (edited) Kod mene bili oko -33 C (wind chill/feels like). Pre nekoliko godina bilo i do -45C, znaci sad i nije nesto. Bez tog feels like faktora ide najvise od -20 do -30. Ali mislim da ima drugih Kanadskih forumasa gde je jos hladnije.🙂 Edited February 5, 2023 by nonick 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrd Posted February 5, 2023 Author Share Posted February 5, 2023 Ovde kod mene je najhladnija zima u poslednjih 26 godina. Ujutro je -2C a tokom dana ode i na +20C. Jos uvek sve radimo napolju. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJORDJE Posted February 5, 2023 Share Posted February 5, 2023 16 minutes ago, nonick said: Kod mene bili oko -33 C (wind chill/feels like). Pre nekoliko godina bilo i do -45C, znaci sad i nije nesto. Bez tog feels like faktora ide najvise od -20 do -30. Ali mislim da ima drugih Kanadskih forumasa gde je jos hladnije.🙂 Ma nisu vise zime ni u Kanadi kao sto su bile pre 30 godina. Ja kada sam stigao u Edmonton maj mesec i sneg. Prve godine palo ispod nule negde pocetkom novembra, sve do kraja marta bilo ispod, mozda na par dana otopli preko dana , ali nocu je standardno bilo -10 ili nize. Secam se da je te godine negde krajem novembra bilo -20 preko dana , a nocu islo do -40. Kada je prosao taj hladan talas izadjem napolje na -10 i prvi utisak je bio da ovo i nije tako hladno. Pricao sa bratom negde u sredu ,a on ce ti reci da je sada preko dana u plusu, nocu samo padne na oko -10, sto je za mene nepojmljivo kada se setim vremena dok sam tamo ziveo. 4 hours ago, zoran59 said: Ja u domaji, ostajem do leta... Baki, ti si preko bare koliko, 40 godina minimum? Mislim, realno gde je tebi domaja? Ja posle 32 vise se osecam u BG kao stranac nego o Nevadi. Bukvalno sve je drugacije od vremena koje ja pamtim, linije gradskog prevoza, kupovina karata, taksi, prodavnice, a najteze pada imena ulica. Secam se pokojne babe, majcina majka, ona je 70tih govorila ides "Kralja Petra, pa skrenes u Kneginje Olege", na sta je brat uzvracao, 'baba ima da te uhapse zbog kontrarevolucije". Ja danas kao i baba, Trg Marksa i Engelsa, Sedmog jula, 29ti... 4 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Div Posted February 5, 2023 Share Posted February 5, 2023 24 minutes ago, DJORDJE said: Baki, ti si preko bare koliko, 40 godina minimum? Mislim, realno gde je tebi domaja? Ja posle 32 vise se osecam u BG kao stranac nego o Nevadi. Bukvalno sve je drugacije od vremena koje ja pamtim, linije gradskog prevoza, kupovina karata, taksi, prodavnice, a najteze pada imena ulica. Secam se pokojne babe, majcina majka, ona je 70tih govorila ides "Kralja Petra, pa skrenes u Kneginje Olege", na sta je brat uzvracao, 'baba ima da te uhapse zbog kontrarevolucije". Ja danas kao i baba, Trg Marksa i Engelsa, Sedmog jula, 29ti... I ja teško prihvatam nove nazive, to kako su babe zvale ulice, to su sada novi nazivi, odnosno, trudim se da koristim prave nazive ali u sebi se preslišavam, prevodim. Ono, kako se beše sada zove Lenjinov bulevar, aha, Bulevar Pupina. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJORDJE Posted February 5, 2023 Share Posted February 5, 2023 3 minutes ago, Div said: I ja teško prihvatam nove nazive, to kako su babe zvale ulice, to su sada novi nazivi, odnosno, trudim se da koristim prave nazive ali u sebi se preslišavam, prevodim. Ono, kako se beše sada zove Lenjinov bulevar, aha, Bulevar Pupina. Ma da su samo imena pa jos nekako, nego nestali i orijentiri. Precizna mehanika, Beli metal, Bukulja, Kluz, covece sve je to poruseno, soping centri ili stambene zgrade. Poslednji put kada sam bio osetio sam nelagodnost tokom voznje, a da u centar nisam ni zalazio. Vozio na relaciji Uciteljsko- Slanci-Mirijevo i stalno sam se preslisavao da li sam na pravom putu. Bukvalno se za ove tri COVID godine puno toga promenilo, ili je mene pocela da hvata krecana. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Div Posted February 5, 2023 Share Posted February 5, 2023 Sećaš li se koje su orjentire koristili taksisti, zove dispečer i traži vozilo za: recepciju, kikevac, mlekaru, tri čekića, Ž. Zadnjih dana sam se muvao nešto po Omladinskih brigada, na N.Bgd, tamo oko Rode, neprepoznatljivo, pre 5-6 godina sam često išao u Uradi Sam, sada sam jedva pronašao prilaz, sve je drugačije, Nema baš nekog urbanističkog reda ni po N. Bgd iako se gradi na poljanama, o starom delu da ne pričam, ubiše dušu gradu. A, to, da li krečana radi, radi ali sam zadovoljan, još umem da se vratim kući. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts