Jump to content

C.F.

Član foruma
  • Posts

    1,113
  • Joined

Recent Profile Visitors

1,431 profile views

C.F.'s Achievements

Community Regular

Community Regular (8/14)

  • Dedicated
  • Very Popular
  • Reacting Well
  • First Post
  • Collaborator

Recent Badges

1.4k

Reputation

  1. Vidim aktivna tema, pa sa strahom otvaram, kad ono ništa “boli”, mesi se hleb, menjaju recepti…radost ❤️
  2. izvinjavam se ako je neko već postavio ovaj video ranije
  3. Šokirana sam, ne šalim se. Poznajem ljude u 80-tim koji izgledaju bolje. Da kažeš da mu je profesija rudar ili neki teški rad, pa da se ne čudiš…ili je ovo traženi izgled u profesiji, mudri starac s bradom i podočnjacima….
  4. Kako je to uredjeno u Srbiji sa nacionalnim monumentima? Kako ih država štiti, održava, preko biroa, servisa?
  5. Zukerman Trio gostovao pre mesec dana kod nas, ali ne mogu da nadjem video od tria sa sadašnjom postavom, pa evo malo Amande jer je ostavila dojam na mene predivnim zvukom instrumenta.
  6. A šta bih tek rekao da si platio apple satom 🙂?
  7. Koje to kratke pameti kažu? Aludiraš na mene možda? ... Ako se pomene neka priča kao ova koju je nik nek grmi jako pomenuo, smatrala sam da je nužno znati pozadinu te priče, specifično te - o njoj se diskutovalo. Žena, po tvome "dobročiniteljka u potrazi za poslugom", je najverovatnije želela da pomogne jednoj osobi, jednoj familiji, eto desilo se da su ova familija. A možda ta ista žena govori španski, ne znam, nisam potražila detalje, a možda je i pronicljiva i želi da ih iskoristi da joj par nedelja kuvaju 🙄. Ona ponudila svoj dom, pretpostavljam preko neke organizacije, ali čak i da ih je dovukla sa ulice u svoj stan, zamisli samo - to je njeno pravo i ona je odgovorna za tu svoju odluku. Puno malicioznosti i zlobe ovde na forumu, zaista je žalosno za čitati....
  8. https://www.nbcboston.com/news/local/haitian-family-shares-story-with-nbc10-boston-of-finding-host-home-in-brookline/3276564/ Smatram da bi trebalo prvo pogledati ovaj klip, pa onda diskutovati. Samo da dodam da na osnovu vremena provedenog u ovoj zemlji, ovde ima jako puno gradjana voljnih da pomognu na neki način kada je neko u nevolji, mnogo više od mrzitelja. Moguće je da sam ja s toga drugačije razumela ovaj primer, ne kao iskorišćavanje nečijeg rada, već neke zahvalnosti, pa i uzajamnog zadovoljstva domaćina i privremenih gostiju.
  9. Evo tabele za ovde kod nas. Vaccines schedules child adolescent
  10. Sestra i brat ponovo maraton, ovog puta i on full. Na žalost, padala je kiša. Evo malo sličica, video.
  11. E, da najzad mogu da napišem o iskustvu. Danas je vazdušni mehurić ponovo smanjio zapreminu, bolje vidim. Kao što napisah već, zakazala sam prvi termin u 8 ujutru, ali sam morala doći u 7. Stigli smo desetak minuta ranije, u mraku jutra čekali u parkingu. Psihički sam spremna, ulazim i prijavljujem se, unapred sam odštampala formulare i potpisala što je gospodju na šalteru obradovalo. Jedan formular je bio za supruga da potpiše da me vozi i da će sve vreme ostati tu u čekaonici. On je još prethodno veče upakovao laptop, knjige, a tu već imaju aparat za kafu, pa smo ga zbrinuli da se ne pati 😀. Kaže gospodja, pozovite prijatelja da dodje da potpiše, okrenem se: “Prijatelju, molim te dodji da potpišeš”, smejemo se. Kaže gospodja, znate moram da budem pažljiva, jednom su me izgrdili jer sam rekla suprug…razumemo, naravno. Ubrzo su me pozvali i predstavlja se prva sestra, uputi me da samo skinem košulju i obučem onu kecelju sa zavezivanjem otpozadi i da stavim zaštitnike preko cipela. Sednem, prekrije me ugrejanim ćebetom, o kako prija. Misli nailaze o drugim pacijentima negde u svetu, koji luksuz, sramim se prosto, ponizno. Moni (o, da to joj je ime, u glavi vrti pesma Moni, Moni, pokušavam se setiti reči) se često izvinjava, sorry, I know the drops are cold, sorry, I know this hurts. Ma, ok, ne znaš ti s Kim imaš posla, mogu ja da izdržim i gore…dolazi druga sestra kad mi je IV uključen, proverava i ona ime, datum rodjenja, koje oko (ova pitanja dolaze od svakog ko vas poseti, tako da budget spremni da ne ubrljate odgovor). Ja sam Kathy, biću asistent doktorki za vreme operacije. Dolazi anesteziolog, Dr. Peterman, njega sam željno iščekivala, taj je ključni. Ispita Moni što je IV na podlaktici priključen, ne na šaci, ona se izvinjava, (zaboravila da kažem da je ona ER sestra u bolnici, ali su je pozvali tu da asistira, radi u nedostatku osoblja, prvi joj dan). Vidim da se osećala loše zbog toga, pa kao prava genuine CF ponudim da mi promene ako je bitno- nema problema - dr. Kaže, ne, nema potrebe. Dodje i moja doktorka, pozdravi se, nešto oni pričaju, sve o mojoj operaciji, a ja se osećam smireno, ne prisluškujem, samo dišem, mirna. Posle se ne sećam, izgleda da sam zaspala, bude me, kažu sada spuštamo tvoju stolicu, vozimo, u njoj ćeš biti operisana. I tu pamtim da ležim, svetla, govor oko mene, i onda sestra Beth kaže, gotovo, vozim te nazad, suprug obavešten, obučem se, sednem u kolica, ona me odveze do auta, pomogne da udjem, da uputstva za šta nakon i da ispunim survey. I hoću, imam zašto da im se divim i da ih pohvalim. * izvinjavam se što sam duduk za medicinu, terminologiju, itd, ali sam dobar pacijent pa se nadam biće oprošteno.
  12. Slažem se da je tako, da postanemo sebični jer smo koncentrisani na ono kroz šta prolazimo i što na momente izgubimo iz vida kroz šta gore mnogi drugi prolaze. Evo, gore je Helena meni pisala “…a ja se raspisala o katarakti”, odmah sam se osetila krivom, jer ne bih da vagam lakše, teže, a opet, evo i Pletiljine priče, daleko teže od moje, a sve poučno i s namerom da ohrabri i podrži druge koji prolaze kroz slično.
  13. Evo me. Ne bih trebala da se zamaram i pišem, ali koristim momenat da samo javim da je sve prošlo ok, juče zavoj skinut i terapija sa kapljicama počela. Jesam kupila onaj zavoj za oko pa sam piratkinja! Pametno je štititi oko od povreda. Juče mi bilo malo neobično, u jednom momentu nervoza što ne mogu da radim nešto korisno. Percepcija mi je iskrivljena, ne smem da se naginjem, ponekad krenem, pa se brzo ispravim, bolje da ne brljam. Danas veċ ne razmišljam o poslu, mirnija sam. Muž donosi kafu u krevet, ispunjava sve želje 😁. Uči Helena od mene.
×
×
  • Create New...