𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted June 23, 2022 Posted June 23, 2022 9 hours ago, Angelia said: @Baby Meni to deluje neodrzivo, ali mozda ja nisam u pravu, i eto prilike da me dokazete da nisam u pravu. Nit imam vremena da odgavaram na ovo nit da pitam prodavnice zasto nemaju internet delivery. Meni su neke stvari da porucim ok, a neke hocu da udjem u prodavnicu. Bila sam kod tebe u Majamiju, stvarno?Da li sam htela da porucim stvari preko neta? Treba da kupim suvenir preko neta, pa za to mi ne trabe da idem u Majami. Pre dve nedelje mi u Uk objadnjavaju kako mogu da dobijem test za covid preko porudzbine, ali to moram da uradim 3 dana unapred... hvala ne, odvezla se do mesta koji ima in person sale, i zavrsila posao. Pa dobro, nije bukvalno (jos uvek) sve preko neta, ali prodavnice im dodju kao mali izlozbeni prostori, gde imas samo nekolicinu robe, a ostalo - online. Smanjili troskove rente i radne snage. Majami suvenire imas i na Amazonu 😄 Ako se pokaze da dobro idu, bice i made in Amazon.
Sunshine State Posted June 27, 2022 Posted June 27, 2022 59 minutes ago, DJORDJE said: Sweet home Alabama. Ja to u Tampi nisam videla jos od februara/marta - najjeftinije pred polazak u junu bilo 4.39 1
Sunshine State Posted July 3, 2022 Posted July 3, 2022 Lufthansa Starts ‘Hate Selling’ Tickets to Put People Off Flying This Summer Lufthansa has become the latest airline to deliberately raise the prices of flights this summer in a bid to dissuade people from actually booking a ticket. For the month of July, Lufthansa has now reduced all new short-haul ticket sales to the most expensive ‘fare bucket’ offered. A round-trip ticket from London to Munich in Ecomy now costs €1,035, while a return trip from Frankfurt to Paris with direct flights on Lufthansa costs €1,039. Google Flights suggests that the cost of flights between Frankfurt and Paris usually cost between €167 and €376.
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted July 3, 2022 Posted July 3, 2022 4 hours ago, Sunshine State said: Lufthansa Starts ‘Hate Selling’ Tickets to Put People Off Flying This Summer Lufthansa has become the latest airline to deliberately raise the prices of flights this summer in a bid to dissuade people from actually booking a ticket. For the month of July, Lufthansa has now reduced all new short-haul ticket sales to the most expensive ‘fare bucket’ offered. A round-trip ticket from London to Munich in Ecomy now costs €1,035, while a return trip from Frankfurt to Paris with direct flights on Lufthansa costs €1,039. Google Flights suggests that the cost of flights between Frankfurt and Paris usually cost between €167 and €376. Totalno su odlepili sa ovim cenama. Karta u jednom pravcu izmedju neka dva grada je od 680$ pa idu i do 1900... Vec tri slucaja sam cula iz evrope sto su putovali da su im povratak zamenili za drugu kompaniju, pa oni sto su npr. dosli preko Ciriha Swissom, se vracaju nevoljno preko Istanbula Turkisem ili tako nekom rendom kompanijom, ko udeli sediste... Eno deltini piloti strajkuju, sada ce ostali moci da podignu cene jos vise. Ukinu letove i napisu kako je high demand i dignu cene. 1
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted July 3, 2022 Posted July 3, 2022 On 6/27/2022 at 9:39 AM, Sunshine State said: Ja to u Tampi nisam videla jos od februara/marta - najjeftinije pred polazak u junu bilo 4.39 Izgleda da je pala malo cena, bar juce. Videla sam u Dzordziji za 3.99... Uglavnom je oko 4.5 sto je i dalje bolje nego pre nedelju dana 5.5
Angelia Posted July 5, 2022 Posted July 5, 2022 On 7/3/2022 at 3:56 AM, Sunshine State said: Lufthansa Starts ‘Hate Selling’ Tickets to Put People Off Flying This Summer Lufthansa has become the latest airline to deliberately raise the prices of flights this summer in a bid to dissuade people from actually booking a ticket. For the month of July, Lufthansa has now reduced all new short-haul ticket sales to the most expensive ‘fare bucket’ offered. A round-trip ticket from London to Munich in Ecomy now costs €1,035, while a return trip from Frankfurt to Paris with direct flights on Lufthansa costs €1,039. Google Flights suggests that the cost of flights between Frankfurt and Paris usually cost between €167 and €376. A ja pokusavam da kupim karte...sulude cene 1
C.F. Posted July 5, 2022 Posted July 5, 2022 KLM nam otkazao let tri dana pred put. Pošto je sve bilo plaćeno unapred, hoteli, transport do ostalih gradova, leteli sa Air Serbia. Plašila se svo vreme da će nam i oni otkazati, ali sve je proteklo u redu. Dan pred put, KLM nam šalje email sa novim kartama za let za dan nakon?!? A mi otkazali let online pred da kupimo druge karte. Svesna sam problema na aerodromu, ali mi nije jasno kako nisu registrovali otkazivanje, a nudili su nam izbor ili to ili da čekamo da nam oni bukiraju….ne želim da se smatram sad s tim, posle ću, ovde sam, uživam u divno promenljivom vremenu i energiji ovog fantastičnog grada! Ponovo znam da neće biti vremena da se vidi sve što se želi. Ponekad se mora u park, dobro je za psihu. Vondel park 4 1
alberto.ascari Posted July 5, 2022 Posted July 5, 2022 9 hours ago, Angelia said: A ja pokusavam da kupim karte...sulude cene https://flynorse.com/ + https://www.norwegian.com/uk/ Ćerka leti za 600 ojra, PRG - OSL - LAX 1
Angelia Posted July 5, 2022 Posted July 5, 2022 6 hours ago, alberto.ascari said: https://flynorse.com/ + https://www.norwegian.com/uk/ Ćerka leti za 600 ojra, PRG - OSL - LAX Znam da oni imaju nize cene ali ja hocu da svratim u UK i Beograd...
DJORDJE Posted July 5, 2022 Posted July 5, 2022 3 hours ago, Angelia said: Znam da oni imaju nize cene ali ja hocu da svratim u UK i Beograd... Pa to je lako. Letis za Oslo , iz osla za Istambul, pa odatle za London. Prosli put kada sam kupovao karte dobio sam slicnu kombinaciju kao najjeftiniju opciju za nekih $850. Direktan let $3,300. 1 1
Angelia Posted July 5, 2022 Posted July 5, 2022 2 hours ago, DJORDJE said: Pa to je lako. Letis za Oslo , iz osla za Istambul, pa odatle za London. Prosli put kada sam kupovao karte dobio sam slicnu kombinaciju kao najjeftiniju opciju za nekih $850. Direktan let $3,300. I da prezivim Mislim malo se omatorilo i razmazilo za takve akcije... a uz to vodim naslednika koji mrzi da leti.
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted July 7, 2022 Posted July 7, 2022 On 7/5/2022 at 4:03 PM, DJORDJE said: Pa to je lako. Letis za Oslo , iz osla za Istambul, pa odatle za London. Prosli put kada sam kupovao karte dobio sam slicnu kombinaciju kao najjeftiniju opciju za nekih $850. Direktan let $3,300. Izgleda je put oko sveta jeftiniji od direktnog leta...
vilhelmina Posted July 7, 2022 Posted July 7, 2022 Cene letova u Evropi trenutno nisu, a verovatno nece ni biti problem. To sto neke kompanije trenutno pokusavaju da visim cenama odbiju deo putnika je ustvari gasenje vatre benzinom ili bar pokusaj da se problem gurne pod tepih. Problem svih kompanija je sto zaposljavaju pilote, a to je vrlo solidarna sorta koju ne mozes bas pokupiti s ulice. Trenutno strajkuju na sve strane, tako da ni skupo placena karta ne garantuje da ce covek stici na odrediste. Ni malo naivan problem i pitanje je gde ce zavrsiti.
Koca Popovic Posted July 7, 2022 Posted July 7, 2022 6 hours ago, vilhelmina said: Cene letova u Evropi trenutno nisu, a verovatno nece ni biti problem. To sto neke kompanije trenutno pokusavaju da visim cenama odbiju deo putnika je ustvari gasenje vatre benzinom ili bar pokusaj da se problem gurne pod tepih. Problem svih kompanija je sto zaposljavaju pilote, a to je vrlo solidarna sorta koju ne mozes bas pokupiti s ulice. Trenutno strajkuju na sve strane, tako da ni skupo placena karta ne garantuje da ce covek stici na odrediste. Ni malo naivan problem i pitanje je gde ce zavrsiti. Kao SAS npr.
Cyber Posted July 7, 2022 Posted July 7, 2022 (edited) SAS je onomad zbog pandemije otpustio gomilu pilota ali sada nije hteo da sve vrati nazad pod istim uslovima iako piloti u ugovorima imaju pravo na to. Namesto toga su pozaposljavali 560 pilota preko svojih podruznica (SAS-LInk i SAS-Connect) koje, prema pilotima, nude losije uslove rada. I zato sada 900 pilota strajkuje usred sezone. Presedan, crta je predjena. Ranije su barem strajkovali van sezone ”iz obzira”. Sada 30.000 putnika dnevno strada zbog strajka. Btw, sad´ se piloti kao nude da ipak prevezu charter putnike koji su ostali zaglavljeni na svojim destinacijama - "iz obzira". Ali, naglasavaju, ne druge. Stvar eskalira jer im se pridruzuju i avio-mehanicari. Bas me zanima kako ce i kada, ako je uopste moguce, da povrate poverenje putnika. A i kosta ih basnoslovno svaki dan strajka. Treba to bure bez dna vec jednom pustiti niz vodu, ionako su vazda bili kao etatisticki rogovi u vreci. Edited July 7, 2022 by Cyber
vilhelmina Posted July 7, 2022 Posted July 7, 2022 3 hours ago, koca popovic said: Kao SAS npr. Plus Ryanair, Easyjet, Lufthansa i British Airways. Za sada.
C.F. Posted July 9, 2022 Posted July 9, 2022 Nedelju dana u Holandiji i primećujem da sam naučena na američki način rada u restoranima, pomalo iritirana “sporim” servisom….pa mi se upali lampica da je to dobro. Niko te ne obilazi svakih pet minuta da te upita kako ti je i da li ti je još nešto potrebno, gledajući da te pojure odatle što pre. Ovde sedneš, pa lagano, smireno. Forsiralo me da se preispitam, da cenim taj lifestyle. Pogodilo me da sam se ponela kritički prvi par dana, da mi je zasmetalo baš to. Spoiler Valjda je ok da pišem na ovoj temi o utiscima Amerikanke u Evropi. 2
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted July 11, 2022 Posted July 11, 2022 On 7/9/2022 at 2:14 AM, ControlFreak said: Nedelju dana u Holandiji i primećujem da sam naučena na američki način rada u restoranima, pomalo iritirana “sporim” servisom….pa mi se upali lampica da je to dobro. Niko te ne obilazi svakih pet minuta da te upita kako ti je i da li ti je još nešto potrebno, gledajući da te pojure odatle što pre. Ovde sedneš, pa lagano, smireno. Forsiralo me da se preispitam, da cenim taj lifestyle. Pogodilo me da sam se ponela kritički prvi par dana, da mi je zasmetalo baš to. Hide contents Valjda je ok da pišem na ovoj temi o utiscima Amerikanke u Evropi. Zato sto u americi konobari rade za tip, a u evropi za platu, pa valjda moraju da nas obilaze da ih ne bi zaboravili. Mene nervira kada mi u sred recenice ili zalogaja dodje da me pita da li je sve uredu i na kraju kada trazim da platim donese racun i ode pa se ne vraca pola sata.
Angelia Posted July 11, 2022 Posted July 11, 2022 On 7/7/2022 at 1:20 AM, vilhelmina said: Cene letova u Evropi trenutno nisu, a verovatno nece ni biti problem. To sto neke kompanije trenutno pokusavaju da visim cenama odbiju deo putnika je ustvari gasenje vatre benzinom ili bar pokusaj da se problem gurne pod tepih. Problem svih kompanija je sto zaposljavaju pilote, a to je vrlo solidarna sorta koju ne mozes bas pokupiti s ulice. Trenutno strajkuju na sve strane, tako da ni skupo placena karta ne garantuje da ce covek stici na odrediste. Ni malo naivan problem i pitanje je gde ce zavrsiti. Probaj to iz US, pa preko UK. Malo bogatstvo za kartu. A svejedno nemas pojma kako ce se zavrsiti. Aj jos jedna avantura... em te kosta 90% vise nego pre pandemije, em dodas jos jednu stanicu usput, uglavnom gde nisi planirao da ides. A za prtljag...nisam religiozna ali ajde da se pomolim da stigne. Samo karte $4.5k za nas dvoje. Ne, nije biznis On 7/7/2022 at 1:20 AM, vilhelmina said: Cene letova u Evropi trenutno nisu, a verovatno nece ni biti problem. To sto neke kompanije trenutno pokusavaju da visim cenama odbiju deo putnika je ustvari gasenje vatre benzinom ili bar pokusaj da se problem gurne pod tepih. Problem svih kompanija je sto zaposljavaju pilote, a to je vrlo solidarna sorta koju ne mozes bas pokupiti s ulice. Trenutno strajkuju na sve strane, tako da ni skupo placena karta ne garantuje da ce covek stici na odrediste. Ni malo naivan problem i pitanje je gde ce zavrsiti. Probaj to iz US, pa preko UK. Malo bogatstvo za kartu. A svejedno nemas pojma kako ce se zavrsiti. Aj jos jedna avantura... em te kosta 90% vise nego pre pandemije, em dodas jos jednu stanicu usput, uglavnom gde nisi planirao da ides. A za prtljag...nisam religiozna ali ajde da se pomolim da stigne. Samo karte $4.5k za nas dvoje. Ne, nije biznis
C.F. Posted July 11, 2022 Posted July 11, 2022 Promene su očigledne što se tiče servisa u poslednje vreme i primećujem sve više da se traže radnici. Ovo mi je baš upalo u oči u Srbiji, maltene svaki restoran, pekara, hemijsko čišćenje, mnogo zalepljenih plakata. Mnogi koji su zaposleni deluju neiskusni, razumem trenutno situaciju, pa imam razumevanja. Dok sam bila u Mauritshuis, upravo kod Devojke sa bisernom mindjušom, ugledala policiju ispred, vidim mali protest. Više policije u kolima i na konjici nego protestanata. Čujem od mojih da trenutno ima protesta u Holandiji, štrajkova u Belgiji, ali nikako da pogledam vesti da saznam razlog. Ni u jednom hotelu nisam upalila tv, razmišljam čemu tv u sobi? U momentima poželim da sam kod kuće, osećam se umorno. Čujem od komšija da nam neke biljke izgledaju jadno, da su vrućine strašne. Onda porazmislim, bolje uživaj dok možeš u temperaturama od dvadesetak, pogled na brda i polja, pozavidi kravama koje će tu ostati nakon što ti odeš. 🙂 Leto na selu u Belgiji, divota! Još samo da naviknem da ne čekam mrak da legnem…. Utisci: - Svaki dan po dvadeset puta pokušam da izgovorim pravilno na holandskom reč koju vidim, kobajagi znam poneka pravila, da bi bila ispravljena dvadeset puta. Tek peti dan sam uspela da prvu reč pravilno izgovorim….grrr - Amsterdam, mogla bih da hodam danima, da obidjem svaki muzej, pa ponovo redom, da sedim na brodu, pijem vino i mašem onima na obali ili mostu, toliko energije može da zavara….ni udobna obuća ne pomogne kad se pretera, a možda se i osećaju godine… - Scheveningen, plaža, čuvajte se galebova. Očigledno je da su ljubitelji sladoleda, ovog puta ukusa pistacija 😀. Meni je bilo hladno, ni da zamislim kako neko može biti tu u kupaćem kostimu, brrr… - Hag, hotel, lokacija koja odgovara jer kako god da sam izašla u šetnju, skretala levo ili desno, magično se vraćala u isti. Tokom jedne šetnje prema parku, hodam ispred mojih i čovek u uniformi mi se obraća na holandskom, pokret s rukom da se zaustavim. Primetim zaustavljen saobraćaj, pešaci, biciklisti….čekamo. Ćerka kaže da je najverovatnije kraljevska porodica u kolima, uobičajeni proces. Sve prošlo u roku od pet minuta. - Maastricht, moj omiljeni gradić! Shvatila sam da je Andre Rieu ovde car. Gužve pred predstojeće koncerte, okoline restorani nude rezervacije za večere, svugde plakati, zastave, čak sam u jednom izlogu ugledala i muške cipele sa njegovim likom, prosto mi bilo žao da propuštam taj event, hahaha. U hotelskoj sobi, disco ball, dragi tražio najveću sobu, što si tražio, to si dobio! Nakon večere i šetnje, ulazimo, kažem mu, molim te upali ovu loptu, hoću da vidim kako osvetljava….kad ono krene Marvin Gaye sa “Sexual healing” 😍 I tako se sad odmaram ovde na selu, krave are my friends! 2 1
C.F. Posted July 11, 2022 Posted July 11, 2022 @Angelia Nije to skupo za vas dvoje. Moji platili 5.6 iz Detroita pre mesec dana. Dobro, malo dodali za comfort pošto su oboje visoki, ali nije ti to skupo za leto, trenutno situaciju, ako radiš multi-city. Što si se stisla, drugarice 😀! It’s only money!
Angelia Posted July 11, 2022 Posted July 11, 2022 6 hours ago, ControlFreak said: @Angelia Nije to skupo za vas dvoje. Moji platili 5.6 iz Detroita pre mesec dana. Dobro, malo dodali za comfort pošto su oboje visoki, ali nije ti to skupo za leto, trenutno situaciju, ako radiš multi-city. Što si se stisla, drugarice 😀! It’s only money! Ma samo me nervira kad cujem da neko leti za normalne cene...London 😀 A nekad za iste novce si mogao lepo da sednes u biznis klasu
Sunshine State Posted July 12, 2022 Posted July 12, 2022 On 7/11/2022 at 7:05 AM, ControlFreak said: Još samo da naviknem da ne čekam mrak da legnem…. 😄 😄 Ja stalno saljem mojima slike da vide kako izgleda u 23 h - nema kraja danu! Drago mi je da uzivas u delu BeNeLuxa 🙂 1
Kronostime Posted July 12, 2022 Posted July 12, 2022 20 hours ago, Angelia said: Ma samo me nervira kad cujem da neko leti za normalne cene...London 😀 A nekad za iste novce si mogao lepo da sednes u biznis klasu Nekad si za iste, a i vece novce mogao da se ukrcas na Titanik.
Recommended Posts