Jump to content

Recommended Posts

Posted
8 minutes ago, SteveFrancis#3 said:

Ja sam se upravo vratio iz tog 'evropskog Teherana'. Kao i svaki put, jako prijatno iskustvo. Gamad je ista svuda, i ne vidim zasto bi se ovakvom jednom generalizacijom vredjao komsiluk. Hocemo li mi zaista da radimo na tome da od ovog prostora napravimo nesto dostojno coveka ili cemo stalno da pravimo korak unazad? Kako treba sad da se oseti neki Bosnjak koji cita forum i naidje na ovo? Rekao bih da smo way past the time kada se pisalo sta kome padne na pamet - ne u smislu cenzure, vec prosto najbazicnjeg osecaja za odjek i tezinu onoga sto emitujemo spolja. Dante stvarno da se potrudimo. Bar mi ovde.

Nemam nikakvu sumnju da si imao prijatno iskustvo u Sarajevu.

Odgovor je jednostavan. Dzukacko ponasanje treba osuditi ko god da je u pitanju.

Znam za sebe da sam maksimalno kriticki nastrojen ka srpskim neandertalcima. Svakako cu osuditi i bosanske.

Kako se oseca neko iz Bosne ko ovo cita? Nikako. Nece se uopste uzbuditi ako nije istomisljenik dzukela sa tribine.

• Like 4
  • Thanks 1
Posted

Pise se pobeda, ali jezivo za gledanje. Grozna hala, sizofreno navijanje onih debila, pa onda onaj njihov trener koji izgledom i ponasanjem deluje kao da je pobegao iz Laze. Mada, mora se priznati da i nas coach ostavlja slican utisak 😂

Posted
17 minutes ago, JPM said:

Nemam nikakvu sumnju da si imao prijatno iskustvo u Sarajevu.

Odgovor je jednostavan. Dzukacko ponasanje treba osuditi ko god da je u pitanju.

Znam za sebe da sam maksimalno kriticki nastrojen ka srpskim neandertalcima. Svakako cu osuditi i bosanske.

Kako se oseca neko iz Bosne ko ovo cita? Nikako. Nece se uopste uzbuditi ako nije istomisljenik dzukela sa tribine.

Vrlo jasno sam napisao na sta tacno sam mislio. Uopste se ne radi o osudi ponasanja na tribinama - tu nema sta da se analizira i raspravlja, seljacki je, ruzno, nedostojno. Linija na koju sam se osvrnuo mi je zavlacila na projekciju sa te grupe babuna na ceo grad i drzavu. U tom kontekstu sam postavio pitanje kao treba da se oseca neki Bosnjak koji na to naidje, a ne hoce li mu zasmetati sto se negativno komentarisu zverski i anticivilizacijski povici iz hale. Rekao bih da je to poprilicno jasno iz posta koji si citirao.

Posted (edited)
1 minute ago, SteveFrancis#3 said:

Vrlo jasno sam napisao na sta tacno sam mislio. Uopste se ne radi o osudi ponasanja na tribinama - tu nema sta da se analizira i raspravlja, seljacki je, ruzno, nedostojno. Linija na koju sam se osvrnuo mi je zavlacila na projekciju sa te grupe babuna na ceo grad i drzavu. U tom kontekstu sam postavio pitanje kao treba da se oseca neki Bosnjak koji na to naidje, a ne hoce li mu zasmetati sto se negativno komentarisu zverski i anticivilizacijski povici iz hale. Rekao bih da je to poprilicno jasno iz posta koji si citirao.

Jasan si.

Odgovor je opet isti. Normalan covek se nece osecati prozvano time.

Normalno je da se svaki ovakav dogadjaj osudi pojedinacno i zasebno bez ikakvih "a sta su nasi radili" konstrukcija. Jer upravo to bi bilo relativizovanje.

Plastican primer. Ne moze jedno ubistvo biti ponisteno drugim vec ove ubice moraju u zatvor.

Edited by JPM