Jump to content

Kosarkaska reprezentacija Srbije


Mile1

Recommended Posts

1 minute ago, stefan81888 said:

 

Gitarista+košarkaš, gde ćeš bolje.

 

Ima smisla. Plus tetovaže... opasan momak mekog srca, kad oplete neku baladu pored reke. 
Ali TUFNE!!!! 

Da nije ovoliki čovek, pomislio bih da je nekom mazn'o majicu, leba mi... :innocent: 

Link to comment
Share on other sites

Koja je misterija ovaj naš rekreativni hipster košarkaš ali mora se priznati godinama veran i stabilan reprezentativac Miroslav sa velikim R.

kome se upravo na ovom prvenstvu pruža prilika da postane naš najuspešniji kapiten u zadnjih sijaset godina.

Tata Brada jednostavno nađe načina da utiša skeptike. Dolazio je na pripreme svaki put sve živopisniji sa transparentom ''Život je lep''... i bez klubskog angažmana...iz jebene kineske lige... ali evo sada već ne sumnjam da će svojih 10-12 u napadu da isporuči upravo kada se računa.

 

Upravo sada, pored ovako napakovanog Milutinova i premazanog ''nikad četvorka'' Jokića tu ulogu: ''uđem - odškolujem u seriji - ups zvonilo ...''

može da isporuči sa stilom. Plus je uvek fan-2-voč. Ne sumnjam da Sale ume da prepozna taj trenutak.

 

Vasilije i Gudura su sami krivi što su trenutno po stepenu poverenja prilično iza ovog veterana...iako sa naravno manje iskustva ali iz ugla njihove uloge u prethodnoj sezoni i sa kog levela dolaze, još uvek ne daju znake da trebaju biti na terenu kada se meša kačamak čak i kao članovi druge petorke.

 

 

 

Edited by Wingwalker
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Mislim da su se momci kolektivno (a mozda i najvise bas Jokara) iznervirali kada su Francuzi usli u utakmicu sa "nismo zgodni ali smo zato nezgodni" stavom a sudije aminovali taj pristup.

 

Da se razumemo, niti kudim Francuze, niti opravdavam nase, ali ne bih rekao da se nasima narocito igrala ovoliko intezivna kosarka.

 

Bas cvrsta ekipa, ozbiljan pritisak na plejeve, borba ispod kosa. Prava prvenstvena, nema sta.

 

Rekao bih cak da su najvece probleme pravili nasim ball-handlerima u organizaciji igre.

 

Simon bledji danas, ali voljni momenat i dalje pohvalan.

 

Jovic odlican, cak bih rekao i mnogo energicniji nego tokom protekle sezone u Bajernu. Nije na svom optimumu, ali sada makar postoje sanse da taj optimum i dostigne na prvenstvu.

 

Vasa izgleda kao da mu je neko ukrao talenat. Neprepoznatljiv. Vise sam cak tuzan nego razocaran, jer je u Efesu pokazivao karakteristike i igre jednog elitnog pleja. Problem mi izgleda mentalne prirode, i ostaje mi samo da se nadam da ce da mu kvrcne u glavi u nekom skorijem trenutku.

 

Gudura nervozan i iracionalan. Muta da oboji lice u ljubicasto, mozda ga to vrati na fabricka podesavanja.

 

Bobi, kao i uvek, slabo podnosi batine. Covek bi rekao da se do sad vec navikao. Bas postane kontra-produktivan.

 

Raduletu bas fali masa. Pitanje je da li je uopste postao brzi, ali je zato postao mnogo meksi.

 

Milutinov mi izgleda u stanju da se porve sa nemejskim lavom i pobedi. U strasnog je centra izrastao.

 

Bircu ne bih komentarisao bez preke potrebe.

 

 

 

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Najvaznije sto vidio u ovoj utakmici jeste da nismo nijednom fizicki nadjacani u duelu. Ok, bilo je losih sekvenci u napadu 1 na 1, ali to je vise rezultat nemastovitosti i pametovanja nego nedostataka u fizickom pogledu. Posebno me raduje sto smo cak i bili jaci na spoljnim pozicijama, a Milutinov je jos jednom potvrdio da daje tu dimenziju vise u popunjavanju reketa i kontroli skoka.

 

Ja ove utakmice vise i gledam sa akcentom na tu defanzivu i fiziku, ne odusevljava me ideja da praskamo trojke kao ludi ili da linije u napadu vec sada funkcionisu kao podmazane. Mozda i zato nemam neki negativan stav za igre nekih igraca. Meni je recimo mnogo bitnije da sada Micic pokusava i zabija se pa i neka ne prolaze ti pasovi do kraja (a bilo ih je dosta sto im je malo falilo da budu laki poeni) nego da bude mrtav. Slicno je i sa Gudurom. Evo bas sada ponovo gledam i Micic je bio dobar u 2/4 prvih par minuta.

 

Nadam se da se Bogi samo odmara i da to strucni stab namjerno radi, jer ne mislim da je najbolje rjesenje da on i organizuje i bude glavni ekzekutor.

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Djordjevic posle tekme.

 

Bogdan ipak ima neki manji problem:

Quote

– Одлична утакмица за нас без обзира што смо без тројице играча у ротацији. Бјелицe и Богдановића превентивно и Лучића, исто. Имали су неке физичке проблеме, за које се надам да ће већ од сутра или прекосутра да буду у реду и да ће сви бити у строју. Нисмо хтели да ризикујемо са Лучићем и добро је што смо одрадили овако како смо одрадили.

 

Reklo bi se da nije bas najsrecniji sa onim sto Jokic prikazuje:

Quote

– Два различита полувремена против сјајне Француске, екипе која ће, по мом мишљењу, бити у прве четири. Они су играли без Де Колоа. Имали смо једну физичку, интензивну, снажну утакмицу, на поен и одлично смо одреаговали у другом полувремену, уз неке корекције. Много изгубљених лопти, много промашених пенала… То је прво што упада у очи. Друга ствар, све ово време постоји разлика у физичкој припремљености једног дела играча који су прошли кроз тимске припреме и другог дела играча који нису прошли кроз тимске припреме, него су имали приватне припреме. Један на нула не постоји кошарка, један на нула не постоји начин да се спремиш за било које такмичење, па чак ни за утакмицу, него само и једино тимске припреме које имају одређени план, систем и принцип и које дају резултат већ годинама. И то је анализа целог овог припремног дела. Надамо се да ћемо како протиче првенство да сведемо ту разлику на што мањи ниво, јер је очигледно да ће бити кључ. Као што од почетка ових шест година причам, физички и атлетски морамо да будемо доминантни да бисмо дошли до резултата које прижељкујемо и због којих радимо сваког дана.

 

Link to comment
Share on other sites

U pravu je skroz Sale, Jokić danas baš loše izgedao. 3-4 puta 1 na 1 sa njihovim krilom koje ima tipa 2 metra  i sa Labireom (ili kako se već kaže), samo jdnom ugurao i napravio višak, ovo ostalo neko guranje u mestu i onda fade-away preko ruke.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, Swift Pancakez said:

rekao bih i da jokic nije bas srecan ulogom koju mu je sale namenio

ali ajde da vidimo kako ce to da izgleda na prvenstvu

stvarno se nadam da je ovo guranje na 4 samo varka za protivnike

 

Ma daj,  nemoj zaebavati. Čovek ima apsolutnu slobodu da igra svoju igru, danas kad god je tražio loptu u trenutku mu je očišćena strana. Još kao posledicu te taktike dobije da ga ne čuva Gober nego Labirier sa svojih 85 kila.

 

Druga stvar je što i očigledno neuporedivo manje prostora nego što ima u NBA, što je posledica manjeg terena, pravila, ali i spremnosti protivnika da baš po svaku cenu pune reket kad je on tu. Ali to, sa šuterima koje imamo, po meni može samo da dovede do većeg broja otvorenih šuteva, a smanji njegove poene, što ne bi trebalo da je problem.

  • Like 2
  • Thanks 1
  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

8 minutes ago, Squabbit said:

Ko pliva u vodi?

Ili ko se priprema kasachki?

sad listam vesti i vidim da su se naknadno prikljucili:

  • bogdan(najbolji na pripremama)
  • milutinov(zver)
  • jokic

dakle, jedino ako direktno proziva jokica(sto je opet lejm na vise nivoa)

jokic jeste delovao sporo i nezainteresovano danas...ali je i sve svoje minute odigrao van pozicije

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Opet je razlika 7 dana između svih i Jokića, ali nije to poenta, nego samo šta su radili pre nego što su se priključili repki. Mi smo svi bili uvereni kako Jokić radi sa nekim kondicionim Denvera, a za razliku od prošle godine kada smo gledali slike i snimke sa gumama, sada je jedina fotka bila ona sa pivom 😄

 

Ne znam, sve vreme pričamo kako Jokić igra sa 30% snage, što je očigledno, samo što smo mislili da se čuva. 

 

Opet, mislim da može dovoljni da se utegne do eliminacija.

Link to comment
Share on other sites

7 minutes ago, Swift Pancakez said:

pa nije njegova igra da guzi 1na1 ledjima dok radule stoji na ivici reketa a ostali statiraju

 

 

Nije napadao leđima, posebno svakog manjeg igrača od sebe, u NBA? Pa to mu je bilo jedno od najjačih oružja. 

 

Čovek je peti igrač NBA lige po poenima sa niskog posta, a sada to odjednom nije njegova igra?

Edited by realno *w
Link to comment
Share on other sites

  • Manu locked this topic
  • Don Dusko unlocked this topic

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...