Jump to content

Recommended Posts

Posted

Heavy izjava, ali Tanasko me podseca na poor, poor, poorman Novicu. Ima razlicitih limita, od sajza do skila, ali motor i karakter su jako dobri.

• Like 1
Posted

Pise se pobeda, ali jezivo za gledanje. Grozna hala, sizofreno navijanje onih debila, pa onda onaj njihov trener koji izgledom i ponasanjem deluje kao da je pobegao iz Laze. Mada, mora se priznati da i nas coach ostavlja slican utisak 😂

Posted
17 minutes ago, JPM said:

Nemam nikakvu sumnju da si imao prijatno iskustvo u Sarajevu.

Odgovor je jednostavan. Dzukacko ponasanje treba osuditi ko god da je u pitanju.

Znam za sebe da sam maksimalno kriticki nastrojen ka srpskim neandertalcima. Svakako cu osuditi i bosanske.

Kako se oseca neko iz Bosne ko ovo cita? Nikako. Nece se uopste uzbuditi ako nije istomisljenik dzukela sa tribine.

Vrlo jasno sam napisao na sta tacno sam mislio. Uopste se ne radi o osudi ponasanja na tribinama - tu nema sta da se analizira i raspravlja, seljacki je, ruzno, nedostojno. Linija na koju sam se osvrnuo mi je zavlacila na projekciju sa te grupe babuna na ceo grad i drzavu. U tom kontekstu sam postavio pitanje kao treba da se oseca neki Bosnjak koji na to naidje, a ne hoce li mu zasmetati sto se negativno komentarisu zverski i anticivilizacijski povici iz hale. Rekao bih da je to poprilicno jasno iz posta koji si citirao.

Posted (edited)
1 minute ago, SteveFrancis#3 said:

Vrlo jasno sam napisao na sta tacno sam mislio. Uopste se ne radi o osudi ponasanja na tribinama - tu nema sta da se analizira i raspravlja, seljacki je, ruzno, nedostojno. Linija na koju sam se osvrnuo mi je zavlacila na projekciju sa te grupe babuna na ceo grad i drzavu. U tom kontekstu sam postavio pitanje kao treba da se oseca neki Bosnjak koji na to naidje, a ne hoce li mu zasmetati sto se negativno komentarisu zverski i anticivilizacijski povici iz hale. Rekao bih da je to poprilicno jasno iz posta koji si citirao.

Jasan si.

Odgovor je opet isti. Normalan covek se nece osecati prozvano time.

Normalno je da se svaki ovakav dogadjaj osudi pojedinacno i zasebno bez ikakvih "a sta su nasi radili" konstrukcija. Jer upravo to bi bilo relativizovanje.

Plastican primer. Ne moze jedno ubistvo biti ponisteno drugim vec ove ubice moraju u zatvor.

Edited by JPM
Posted

"Evropski Teheran" je karadzicevska, dodikovska i generalno radikalska terminologija sto vrlo jasno sugerise da je cijenjeni autor tog posta (koji jos uvijek stoji bez ikakve reakcije moderacije iako je uredno prijavljen) apsolutno identican neandertalac kao grupa krezubih baustelaca pod imenom BHF koji su sav folklor veceras i priredili. Pa sad nek se vrti i okrece kako hoce, prosto me zaboli kurac. 

• Like 5
Posted (edited)
1 hour ago, Maksim said:

Svaka cast momcima i hvala im na ovoj pobjedi, bilo je zaista mnogo gresaka ali ne mogu im nista zamjeriti kad vidim ove podrigle njuske na tribinama evropskog Teherana, zaista jeziv prizor za svakog normalnog covjeka.

Ovo ti bas nije trebalo, sta sad, Beograd neko treba nazivati caci pomijarom jer je u centru grada gomila placenih kriminalaca koji su nase ruglo. Ima u tom Sarajevu i divnih ljudi, ne samo ovih wannabe Turaka. Bitno je da smo pobedili na terenu, djilkosi neka izbacuju komplekse na tribinama.

Edited by Kosjan Willavić
  • Like 1
Posted

ako išta pozitivno može da se izvuče iz ovih kvala, ne mislim konkretno na ovu utakmicu, nego generalno na ovaj format - ovo je ipak dobar filter za selekciju repke kada dođemo do glavnih turnira.

nekad nam je univerzitetska repka služila za ovo, sada imamo ove hrkljuš tekme da vidimo ko će da odskoči. pogotovo što je pritisak u ovim kvalama ogroman. pa ko odigra dobro, pogotovo u kontinuitetu, položio je.

jako često repka se popunjavala isključivo igračima iz zvezde i partizana, mnogi korisni igrači su tako ostali preskočeni i zaboravljeni. znali da idemo na prvenstvo sa 4 klasične petice jer eto nema bekova, za mnoge se mislilo da nisu dorasli i onda daj jestratijevića, raška katića, gagića. evo, avramović je kroz ove kvale iskočio kao legit reprezentativac.

e sad, treba ih preživeti, poroditi pobede, progutati poraze od belgije/estonije/švajcarske i ostati normalan.

tu negde tokom treće 1/4 mi je palo na pamet da bi mogli i mi da napravimo svoj INSEP, da ti neki mladi reprezentativci odjave svoje klubove na godinu dana i nek piče zajedno KLS ili šta god... naravno od te priče nema ništa jer bi u njoj 2/3 bili miškovi igrači, pa mora sin od ovog, mora sin od onog... bez da se osvrćem na faktor zvani NCAA, saglasnost klubova, odlazak klinaca od 14-15 godina u španske klubove...

Posted
10 minutes ago, Ludi za Poli said:

"Evropski Teheran" je karadzicevska, dodikovska i generalno radikalska terminologija sto vrlo jasno sugerise da je cijenjeni autor tog posta (koji jos uvijek stoji bez ikakve reakcije moderacije iako je uredno prijavljen) apsolutno identican neandertalac kao grupa krezubih baustelaca pod imenom BHF koji su sav folklor veceras i priredili. Pa sad nek se vrti i okrece kako hoce, prosto me zaboli kurac. 

Kako stoji post, ja ga ne vidim odavno?

Posted

Meni je iz ovih kvalifikacija najvažnije, osim naravno da ih prođemo, to kako će se Alimpijević snaći kao selektor. Iskreno, iako se dosta kultivisao u odnosu na ranije, i dalje mi je highly unlikely da klikne sa našim najvećim zvezdama - posebno Jokićem, i ovaj energični stil gde maltene "igra odbranu" u svakom posedu pored linije pre priliči selektoru mlađih kategorija ili seoskih ekipa poput ove trenutne nego contenderu za medalje na velikim takmičenjima. 

Moram da kažem još jednu stvar - sad znam kako je grobosima dok su navijali za Balšu, jebeno frustrirajuće, lik skače na svaku fintu i gotovo da ne može ništa da odbrani bez faula. Iskreno sam očekivao da bude bolja opcija od vlasnika najsporijih nogu srpske košarke sa trenutnim boravištem u Japanu. Mogao je i onaj Miletić da dobije koji minut. 

Od pozitivnih stvari, onaj duks koji fura coach Alimpije i stručni štab je top - maltene NBA nivo.

• Like 5
Posted

Mene ne zanima šta skandiraju u Sarajevu, Zadru, Tirani, itd...

Boli me kad kod nas vidim šovinističke ispade. Mislim ipak je 2025. godina. 

Želim da budemo iznad toga i da damo primjer. Ne moramo se "lizati", ali mislim da je vrijeme da se vrati u neke normalne okvire. 

Što se tiče košarke, jako loše i negledljivo...Mislim ovim momcima svaka čast što su se odazvali ali ovde nema kvaliteta i to je realno. 

Ovi fiba prozori su teški apsurd. 

Posted
2 minutes ago, Chaos Is Me said:

Od pozitivnih stvari, onaj duks koji fura coach Alimpije i stručni štab je top - maltene NBA nivo.

Da, bas brutalno ono izgleda. Jos i Alimpije onako lijep covjek, fina ramena pa to jos i bolje izgleda. 

Posted

Alimpijevic me malo ponasanjem podseca na Jasikevicijusa, ovim poludziberskim tonalitetom tokom konferencije za stampu. Pri tome, nista on lose nije izgovorio ali kao da treba da poradi na nekom govoru tela i nacinu govora. Kao da se nesto breca, cesa, cima sve vreme. Malo mi je bilo neprijatno da ga slusam.

4 minutes ago, Dzo23 said:

Ovi fiba prozori su teški apsurd. 

Favorizuju autsajdere. Tako na primer, Bosni ne mogu da igraju 3-4 vrhunska igraca. Nama ne mogu da igraju 12. Tako da je ovo kao napravljeno za slabije da imaju bolju sansu.

Posted
2 minutes ago, Ludi za Poli said:

Da, bas brutalno ono izgleda. Jos i Alimpije onako lijep covjek, fina ramena pa to jos i bolje izgleda. 

Hvala ti što si rekao ono što i ja mislim samo nisam želeo da izgovorim. 🙂 

• Like 2
  • Love 1
  • Ha-ha 10
Posted (edited)
3 minutes ago, JPM said:

Alimpijevic me malo ponasanjem podseca na Jasikevicijusa, ovim poludziberskim tonalitetom tokom konferencije za stampu. Pri tome, nista on lose nije izgovorio ali kao da treba da poradi na nekom govoru tela i nacinu govora. Kao da se nesto breca, cesa, cima sve vreme. Malo mi je bilo neprijatno da ga slusam.

Favorizuju autsajdere. Tako na primer, Bosni ne mogu da igraju 3-4 vrhunska igraca. Nama ne mogu da igraju 12. Tako da je ovo kao napravljeno za slabije da imaju bolju sansu.

Garbajosa je na sve te kritike izjavio da su hale tokom kvalifikacija pune i da to kao pokazuje da su na pravom putu iz perspektive FIBE. Jedna dosta limitirana izjava tako pametnog coveka i bivseg velikog igraca.

Edited by Problem sa licnim greskama
  • Like 1
Posted

Pa ok, iz njegovog ugla je to mozda tako, ali on svakako nije objektivan. Nije poenta da onome koji je bolji vezes jednu ruku, poenta je da oni slabiji imaju sansu da ostvare uspeh u direktnom duelu sa boljima. TO je draz sporta.

Posted
4 minutes ago, Chaos Is Me said:

Hvala ti što si rekao ono što i ja mislim samo nisam želeo da izgovorim. 🙂 

Treba reci i kad je muskarac lijep i fino gradjen. Sve pohvale za coach Alimpija 🥰

• Like 2
Posted
6 minutes ago, JPM said:

Pa ok, iz njegovog ugla je to mozda tako, ali on svakako nije objektivan. Nije poenta da onome koji je bolji vezes jednu ruku, poenta je da oni slabiji imaju sansu da ostvare uspeh u direktnom duelu sa boljima. TO je draz sporta.

Naravno. Ja odavno kazem da se to odradi za 10ak dana u julu u turnirskom formatu, odigra 5-6 utakmica i time resi kvalifikacije kad vec drugacije ne moze. Ovo je horor. I bez smisla. Jos kada upadnes u toliko tezak kostur kao mi. 

Ovako se igra jebenih godinu i po dana sa C rosterima i svako se jednostavno nada da ce u te 4 utakmice sa glavnim igracima da se resi ciklus. Idiotski sistem.

• Like 1
Posted

Svaka čast Fibi kako su smislili ove kvalifikacije. Pa jbt koja je poenta ovog da svako igra sa c timom i ima 2 dana za trening, ovde je bukvalno bitno samo pobediti kako se zna i ume naš skor 2-0 a vrlo lako je moglo otići na 0-2. Idiotizam evropske košarke