Jump to content

Recommended Posts

Posted

Moja kritika na poluvremenu je urodila plodom. Salu na stranu, ali stvarno ne razumem onako nonsalantan stav i to sto nemamo od prvog minuta da grizemo, nego je potrebno da upadnemo u rupu da bi krenuli da grizemo. Ista prica je bila protiv Australije na OI. Mozda je bolja opcija letos protiv Finske da smo gubili 20 razlike u prvom poluvremenu.

Ja razumem da je vecina nasih igraca ispodprosecna individualno u odbrani, kao i da su neuigrani, ali da jedna Svajcarska u svakom napadu radi sta hoce to je malo previse. Nisam gledao nas povratak, ali jesam poslednjih 5 minuta i i tada su svaki napad manje vise dobijali sta zele, tako sto su svaki napad igrali centralni pik, koji Rile ne moze da odbrani. Svaki odbranjen napad u toj zavrsnici je splet srecnih okolnosti.

• Like 3
Posted
35 minutes ago, Gudura said:

Micic i Dobric, kao pojacanja protiv Bosne, trebalo bi da bude dovoljno.

Zanima me kako ce funkcionisati tandem Micic-Miljenovic zajedno na parketu, u teoriji bi moglo da bude zanimljivo

Upravo sam došao da pitam zar nije trebao i Micic da igra protiv Bosne, a čitam da će jedini novi igrači biti Dobrić i Dangubić.

Posted
9 minutes ago, Pero_Cameron said:

Upravo sam došao da pitam zar nije trebao i Micic da igra protiv Bosne, a čitam da će jedini novi igrači biti Dobrić i Dangubić.

Sad sam poslušao Alimpijevu KZŠ, i kaže da je Vasa došao da ih poseti, i da nije dobio dozvolu kluba da igra...svašta bih sada rekao na račun kluba koji zajedno sa sugrađanima terorišu celu EL, ali ću se mudro suzdržati...

• Like 1
Posted
1 hour ago, Zvezdinho said:

A kakav igracki kadar imaju Svajcarska i Bosna u ovim prozorima ?

Ja ne mogu da verujem da ljudi koji gledaju košarku ceo život ovoliko potcenjuju aspekte kao što su uigranost, timski principi, međusobno poverenje, hijerarhija...

• Like 4
Posted
7 minutes ago, Manu said:

Ja ne mogu da verujem da ljudi koji gledaju košarku ceo život ovoliko potcenjuju aspekte kao što su uigranost, timski principi, međusobno poverenje, hijerarhija...

Najjace mi je onda kad cujem komentar u tako nekom reprezentativnom prozoru, tipa, "vidi kako ovaj iz ____________(stavi ime nizerazredne repke) kida protiv ____________ (stavi ime top repke koja u prozoru igra sa "jedva smo se skupili" rosterom), a nama Savic/Tomic prica kako nema kvalitetnih igraca na trzistu..." 

A u toj nizerazrednoj repki, ceo tim uigran, igraju za 2-3 igraca, lidera, jer vise i nemaju kvalitetnijih igraca, ali imaju tu uigranost. 

• Like 3
Posted

To odavno ovde pricam i to sam rekao i pred Finsku ali se uvek omalozavaju takvi komentari tipa sa "ma ako ove ne dobijemo i sa ovim sastavom...". Apsolutno si u pravu. 

I svima koji prate ove prozore godinama je bilo jasno da je i Svajcarska u ovom sastavu jako tezak protivnik. Slican cripple fight nas ocekuje i u nedelju. 

Posted (edited)
2 hours ago, Problem sa licnim greskama said:

Odbrana pika u prvom poluvremenu brine. Jeste se popravilo u drugom ali su tu i promasili hrpu otvorenih suta. Mene ovo ozbiljno brine, bas nista nije valjalo i ako se uzme u obzir da je imao malo vremena za pripremu ekipe, ovo su profesionalci, ne sme se desiti da nakon centralnog pika niko ne zna da li preuzimamo ili ne, centar ide u drop a bek preuzima i ostane igrac totalno slobodan, Svjajcarsi jednostavno rasie, prolazi pik i bek ima autoput do kosa, svaka strana pomoc ne funkcionise i zavrsava se sa 2+1. To su osnovni elemeti koje profesionalni igrac moze pohvatati sa par treninga. Nije to samo trema. Zavrsni sud se moze dati u februaru posle dvomeca sa Turskom ali ima ovde osnova za brigu.

Zli jezici bi ti sad rekli da se to ne razlikuje puno od Partizanove odbrane pika hue hue

Edited by McLeod
  • Ha-ha 1
Posted

I jos jedan rant na ove prozore... FIBA-i ovo odgovara, eno pune mreze "neverovatnog comeback-a Srbije od -23 do pobede" i "ludackog preokreta Litvanije sa 3 trojke u 10 poslednjih sekundi"... vrte se klipovi po mrezama... pa cak i poraz Italije im je super. 

Pa ce im posle biti i super kad bude finalna odluka, svaka pobeda ce se gledati, njima to dize gledanost. 

Ko bi gledao kako Srbija razbija Svajcarsku 20 razlike celu tekmu? Ovo je zabavnije za sire narodne mase, jebao ih rejting, shorts-i, lajkovi, picke materine... kad neka top reprezentacija ne ode na prvenstvo, nema veze, opet ce do finala nekako doci dve top. 

Posted
3 hours ago, Manu said:

Naravno da se ne potcenjuje, ali to isto vazi i za Svajcarsku i Bosnu.

Posted
1 minute ago, Zvezdinho said:

Naravno da se ne potcenjuje, ali to isto vazi i za Svajcarsku i Bosnu.

Švajcarska ništa drugo od igrača ni nema, to i jeste poenta. Ovaj sastav zajedno igra godinama i odlično se poznaju. Bosni je preko pola ovog rostera sa kojim izlaze prekosutra igralo na EP. 

Kod nas sa druge strane, dobar deo igrača debituje u nacionalnom dresu, čak i kroz ove prozore.

• Pumpaj! 1
Posted

FIBA je govno, ali tako je kako je. Ako pogledamo realno, zasto recimo Svajcarskoj igraju ovi igraci i to je najbolje sto imaju? Pa jer nisu dovoljno dobri da dobace ni do Evrokupa.

Mi, sa druge strane, imamo dubinu. Ako nemamo EL igrace, imamo igrace koji su nekada igrali EL. Imamo igrace koji igraju EC. Imamo igrace koji kroz ABA ligu igraju protiv igraca koji igraju EL.

Mnogi odavde ne mogu da pridju ni top 36 spisku najboljeg sto imamo i to je jasno, ali bi trebalo da budu dovoljno dobri da se izbore sa tim slabijima a uigranima i kvalitetnijima a neuigranima. 

Ne moze famozna neuigranost da bude izgovor. Igras sa Svajcarskom. Ok. Hajde da vidimo, koriste 8 igraca, imaju zivotinju na centru koji je dobar roler, krila ucestvuju aktivno u skoku, dolaze do drugih napada. Bekovi su undersized, ali imaju solidnu pracku, sutiraju kad su sami uvek i pogadjaju u visokom procentu.

Znaci u odbrani nam trebaju bekovi koji mogu da ih isprate nogama, a koji su veci i jaci, da se izvrsi pritisak na prenos lopte i smanji vreme efektivnog napada. Pik braniti preuzimanjem kad Mambo nije na terenu, kad je na terenu ne preuzimas.

Sta mi igramo u napadu? Kako uparujemo igrace? Pik Miljen - Rile, koga imamo u ovom timu da je najbolji suter na krilu? Rile zna da da izlazni pas na 45. To nam je osnovna akcija. Ko menja Rileta? Kakav je iz popa? Ko menja Miljena, igramo sa dva pleja ili jednim? Koprivica kad je na parketu samo kat i da se zalece na skok. Momirov nam je glavna opcija za spot ap. Tanaskovic da igra od dva do cetiri kao poor man's Kalina i ako treba rilja 30+ minuta i davi najraspolozenijeg njihovog igraca.

Banalizujem i ovo su bas osnovne stvari, ali gledajuci prvo poluvreme mi ni ovo nismo uradili. 

Druga stvar, stalno "vezbamo" i patimo se sa nekim zonskim odbranama. To je poslednja stvar koju treba da radimo ovde, pogotovo ako smo atleticniji od njih. Samo covek i udri. 

Jedan od najvecih problema nam dolazi zbog toga sto igramo mekano iako mi ne treba da budemo mekana ekipa. Mi dopustamo da nas manji od nas prebiju, to je bilo i na Evropskom, evo i sad. To treba ponovo da nam se usadi u DNK, ne moze niko da dodje i da nas prebije.

Mi bi trebalo da budemo ultimativna haslerska reprezentacija u Evropi. Nismo najatleticniji, ali smo daleko od mrtvih puvala kakvima se predstavljamo, i to ko god da igra. Tako da ocigledno nije do konkretnih igraca, jer je ovo potpuno drugi tim i drugi selektor, nego je u pitanju nesto drugo.

• Like 5
  • Thanks 1