Jump to content

Kosarkaska reprezentacija Srbije

Mile1

Recommended Posts

Drustvo, diskusija o pro ABA i pro KLS je splitovana u novu temu:

Tako da tamo nastavite.

Smatramo da ce ova tema u narednom periodu biti aktuelna pa da se ne vijate po temama(prvo je pocela na ABA pa sad ovde). Pa da imate jednu temu za to.

• Like 2

Kako je Marinković reagovao kada je čuo za odluku selektora Svetislava Pešića da više ne bude na čelu reprezentacije?

„Ja sam iskreno bio u šoku. Nisam to očekivao. Ali dobro, ja mislim da će on i dalje nekako biti trener. Mislim da bi bilo lepo da se cela ta priča svetskim srebrom i olimpijskom bronzom i da probamo eto da na Evropskom prvenstvu da uzmemo to zlato. Stvarno mislim da bi na taj način ceo ciklus bio savršeno spakovan. Pa onda kad uzmemo zlato, ako hoće, može da ide. Mislim da je želja svih nas da Kari ostane. Svi smo se i upoznali s njim i znamo kako ko funkcioniše i bukvalno smo kao neka porodica. Mogu da kažem da smo legli jedni drugima – i Kari nama i mi njemu i ceo stručni štab. Tako da bi bilo super kada bi on nastavio i sledećeg leta.“

• Like 9
  • Love 2
  • Thanks 1

27 minutes ago, Prijatelj Mitar said:

Jako dobar intervju Vujosevica o Pesicu, Covicu i kadrovskoj politici u KSS:

https://sportklub.n1info.rs/kosarka/reprezentacija-kosarka/vujosevic-za-sk-pesic-nije-pijun-da-ga-bilo-ko-pomera/

Ne bih se baš složio. Hvali odlazeće, kao eto donose medalje a one rezultat isključivo pojedinaca, igrača i trenera a ne sistema koji se oporavlja. Znamo na šta liče mlađe kategorije godinama, ko je sve vodio, kako su se klinci (ne)odazivali itd. Nisu ni Kup ni Fiba prozore mogli organizuju, još prokišnjava onaj žalosni Čair. Cirkus. 

Još fino između redova provukao da je Kari pametan ali nepismeni južnjak, alav na pare, vrlo težak čovek i tome slično. Što bi se reklo, poštenije da si mi otvoreni neprijatelj nego ovako šatro dobronameran.

Edited by Molina23
  • Like 7
  • Love 1
  • Ha-ha 1

Slusao sam malo konferenciju za novinare novog saziva KSS. 

Covic u KSS, sto se mene tice, je bolje nego Covic u KKCZ. Mislim da manje stete a vise dobrog moze da napravi za nasu kosarku u celini. Valjda sada nece imati s kime da se macuje i da pise onakva saopstenja (naravno, pod uslovom da to ne radi kao freelancer za KKCZ 🙂). E da, sve to pod uslovom da ne pljuje po potencijalnim reprezentativcima, NBA MVPevima... 

"... Potpredsednici će držati svoje sektore, držaće se piramida, da svako drži svoj resor i odgovara za sve te poslove."

Obrnuta piramida 🙂 Nema sta, radi sta kaze... 

KSS Piramida.jpg

Edited by FireKeeper
  • Like 1
  • Ha-ha 1

46 minutes ago, Kooineeperk said:

Mislim da manje stete a vise dobrog moze da napravi za nasu kosarku u celini.

Baš naprotiv. Sad je u poziciji da napravi mnogo veću štetu. Mnogo je vode proteklo Savom i Dunavom da bi se Čović sad resetovao na Čovića iz 1997. kao da ništa nije bilo. Kao što sam već rekao, animozitet je ogroman između te persone i Partizana. Može on da krene da se folira i da glumi da je iznad situacije ali sam siguran da će gledati da doaka Ostoji, Saviću i Željku kada god mu bude prilika i da će ga samo neke packe sa najvišeg vrha sprečiti da ide do kraja.

Ne bi me čudilo da povuče i Bagzija sa sobom u savez pošto smo mogli da ga primetimo na skupštini (da li kao delegata KKCZ ili u nekoj drugoj ulozi) pa ćemo imati kkczinsajdera na zvaničnoj funkciji i tamo. U suštini zaključak cele priče je da je Zvezda preuzela punu kontrolu nad KSS-om i prenela stanje koje je bilo u KLS-u.

Uopšte mi nije jasno da je neko mislio da je sjajna ideja da Nebojša bude predsednik saveza u trenutku ogromne netrpeljivosti između dva najveća kluba kojoj je ovaj umnogome i doprineo, ako ne i najviše. Ako se već išlo ka smirivanju tenzija i sklanjanju Nebojše iz KKCZ mogli su da ga uhlebe u nekoj državnoj ustanovi, ministarstvu, gradu, štagod a da ovu funkciju daju ili nekom pravom profesionalnom menadžeru ili nekoj košarkaškoj legendi koja je u OK odnosima sa oba kluba. Ovako, ne da se neće smiri tenzije, nego verujem da će se rasplamsati.

EDIT: i evo dok sam pisao post izađe i saopštenje koje bukvalno potvrđuje sve ovo iznad. Isti rukopis. Zna se čiji. A sve sakriveno iza delegata skupštine.

Edited by pendulum
  • Like 7
  • Ha-ha 1

Ah, kakvo iznenađenje... Ćoki je Ćoki, gde god ga stavili. Taj bi i iz Ministarstva poljoprivrede našao način da napiše saopštenje o Partizanu. 

Ogromna greška. 

• Like 1
  • Thanks 2
  • Ha-ha 2

Ali bukvalno on pisao, ovako izgleda svako saopštenje KKCZ. Odličan izbor na čelu KSS, nema šta.

On 9/25/2024 at 10:21 AM, DameTime said:

Ne znam samo na čemu se temelji ovaj optimizam da će Čović svoj modus operandi ostaviti u KKCZ i da ga neće preneti u KSS.

I da ponovimo.

• Like 1

@pendulum vidi, da sam srecan sto je preuzeo KSS bas i nisam. Da sam srecan sto je otisao iz Zvezde - pa jesam. 

Da je ostao u Zvezdi nista se ne bi promenilo izmedju nasa dva kluba, bilo bi samo gore. Ovako barem postoje neke teorijske sanse da se to popravi. Jbt, ako DrChela i Ostoyah mogu da grade zgrade zajedno, mogu valjda da ispeglaju odnose dva kluba. 

E sad, razumem tvoju brigu za odnos KSS-a i Partizana sada kada je Covic tamo. Ne ocekujem ni ja da ce Covic sve da zaboravi kao ni da ce KKP sve zaboraviti. Sta ce tu biti - videcemo. Nekako se nosim mislju da bi eventualno nekim radom protiv Partizana, Covic radio i protiv sebe, sada kada je predsednik KSS. Toliko glup nije. Ne moze to raditi kao sto je radio u Zvezdi. Tamo je imao svu slobodu za to... 

Videcemo, tu je i Nenad Krstic, partizanovac, bice jasan signal da nesto nije ok ako on ode. Ovaj iz Tamisa, takodje, sa svojim iskustvom i radom, ne deluje mi kao neko ko ce da dozvoli da bude podanik (poput Bagzija i Dozeta recimo), ali je tu Sunturlic koji je to bio i bice opet... 

3 minutes ago, Kooineeperk said:

Ovaj iz Tamisa, takodje, sa svojim iskustvom i radom, ne deluje mi kao neko ko ce da dozvoli da bude podanik

:lol_2:

Inače, biće sjajno ako Partizan osvoji kup pa Čović dođe da uruči trofej. Urnebes.

• Like 1
  • Ha-ha 1