Jump to content

PDF Kosarka - predlozi, zalbe, sugestije

Recommended Posts

Posted
12 minutes ago, DameTime said:

Ta opaska se tiče tvog kompletnog upisa, gde ti smetaju neke pretpostavke o navijačima KKCZ, ali ti ne smeta da izneseš niz zaključaka i pretpostavki o navijačima KKP. Ja sam pak na ovoj temi pisala o obema (forumskim) grupama (što si potpuno iskulirao, jer ti se ne uklapa u narativ). 

Da nisam napisao onaj deo o eksluzivitetu, za koji sam NAPOMENUO da je na neki nacin namerno stavljen tu da vidite koliko je neadevkatno pisanje na taj nacin, ovo bi bilo totalno netacno.
Ovako je sustiniski netacno.
Ja nisam pisao preptostavka o navijacima Partizana kao grupi. Ja sam uzeo grupu konkretnih navijaca Partizana, i na njihove konkretne postove i konkertne reci odgovarao, bez davanja generalnog karaktera, veca sam konkretne stvari analizirao iz tih upisa.

ceo svet razlicitosti...

Ne, pokazuje ono što i piše - da me boli kurac da se bavim ponašanjem Obradovića kao takvim. 

Ne, ne boli te kurac. Da te boli kurac, ne bi odgovarala i pisala zilion reci koje su povezane sa tim sto neko komentarise Odbradovica ko Obradovica. Ne Partizan.
U svakom slucaju tebe moze da boli kurac za to. Ali ne mozes pises nekakve konstrukte, koje maltene dovode do nivoa konstatovanja necijih pshoza, jer nekog boli kurac za Partizan, a ne boli kurac za Obradovica.
Kapiras? Ne moze boljenje kurca samo za stvari za koje ti zelis da se boli kurac...

Kad si se već bavio logičkim greškama, zašto nisi krenuo prvo od svojih? Veruj mi da u gomili upisa (uključujući i ovaj gore) ti imaš više logičkih grešaka. Kao i većina nas (ja prva), u nekom trenutku pisanja na forumu. Koja bi bila svrha da se svaki upis "razbija" na taj način, sem da se zauzme moral&intelectual higher ground? 

Napises ih, i onda imamo zdravu diskusiju, argumentovanu. Sve do momenta dok neka strana totalno ne ignorise prvih par rundi iznosenja argumenta. To je forum. Tako valjda bilo i u Rimu/Atini (gde vec).

Samo da se podsetimo reference su bile na tvoj upis. Pre nego napadnes moje upise za neku stvari, u attack mode-u prvi vidi da li je imalo smisla to sto je napisano za tvoje upise.
Ja sam tebi jako konkretno, nepausalno i direktno pisao za vise postova.

Mi (ljudi) smo uglavnom ogledala jedni drugima, tako da je uvek korisno zapitati se zašto nas baš to konkretno trigeruje, zašto nam smeta baš to nešto kod baš te osobe, a ne neke druge. Sve ovo što si ti izneo o mom pisanju bukvalno važi i za tebe, ali ti to ne vidiš. Ja bih mogla da budem bezobrazna pa kažem da je to zato što te boli kurac za ono što sagovornik piše, jer ti verglaš svoje, ali neću. 

Ovo je nekonkretan pseudo-bullshit. Ja ne verglam svoje nego se referencisem na  tvoje konkretne paragrafe i recenice. To mozda moze da ti smeta, imas pravo, ali je logicki nekonzistetno sa time da ja u ovom slucaju verglam svoje, kako kazes...

Tumacenje tudjih sujeta na kraju dana moze da bude subjektivnas stvar, i to je jako kompleksna stvar.
Licno drzim se toga, da mene neko moze da uvredi i atakuje samo ako ja izaberem to. Ne moze niko sa foruma da me uvredi, ili da mi pipne sujetu, jer je to moj izbor.
To kako ja odgovaram na neke stvari nije nuzno stvar vezana za sujete, nego moja (moze da se kaze suluda) potreba da diskutujem stvari kojima nekad nije ni vreme ni mesto. Niti je moguce jer ja gresim, niti je moguce jer upadam u diskusiju sa nekim sa kome je nemoguce to raditi. Ali to je drugi problem.
Personal Agenda nikada.

Ljudi su proveli godine ovde u cudu "U sta ti reko" u mojim raspravama sa McLeod-om. Dok smo u isto vreme McLeod i ja bili u Skype-u call-u igrajuci neku igricu.
Fundament mog i Mc-ovog odnosa nije zapravo urodjenost da si medjusbono konfrotiramo, nego cinjenica da je on, a mislim i ja (mada je on stvarno sampion nesujete) ogoljeni od sujete kad se macujemo oko nekih stvari. Da ne kazem gluposti. Zato smo isli i u nekakve, da budemo iskreni toksicne, layer-e.

• Like 1
Posted

@BattleBender Samo jedna stvar, ničije ja psihoze ne konstatujem, to je daleko iznad moje ekspertize čak i da smo u setingu predviđenom za takvu vrstu procene. Pripazi malo na ton i način na koji se obraćaš, jer si ti taj koji je vrlo otvoreno nakačio grupi ljudi par dijagnoza (npr. paranoju).

Ja ću se ovde zaustaviti.

Posted
5 minutes ago, Marvin said:

Da ne ulazim u detalje. Predstavio si se kao objektivan i iznad situacije, ali uredno kritikujes samo jednu stranu.

I to sa sveznajucim stavom. Nije u redu. 

Evo ja cu da spustim loptu, reagovao sam na prvu malo ostrije, bez potrebe. Ali i ti se zapitaj kojim tonom se obracas forumasima. 

Ponovo, ja sam se obratio konkretnim forumasiam i njihovim upisima. Usput bio je i jedan navijac Zvezde, kome sam na isti nacin rekao zasto nesto ima smisla ili ne.

Zaista ne targetiram sve navijace KKP-a, niti Partizan kao instituciju. Ono sa eskluzivitetom je bio primer koji je sluzio da pokaze neadekvatnost takvog pisanja. U samom postu sam 2 puta dao do znanja da ce doci do te nefer logicke zajebancije i upisa.

Zaista nemam problem sa KKP-om. Ponajmanje sa navijacima. 
Ne drzim u glavi, pod istom ambrelom sve navijace Partizana, u smislu Zoc-svedocenja. Ja razumem, da vam se ne pise o tome. Ko sto ja necu svaki dan da pisem kako je Nedovic lejm dzibercina, Dzajic lopuza, ili Covic udbaski olos, ali cu da mislim to. Ne mora bas svaki dan da pisem o tome. Normalno je da navijaci Partizana vise pisu o tome. Kad dodje momenat kad treba ponovo da se konstatuje iz konkretnog razloga, recicu da su takvi, i to je to.
Mozda je ljudima tesko da shvate to, ali kod mene osecaj gadjenja za Obradovica nema dominatne veze sa Partizanom. 20godina mi je antipatican. Samo se trudim da uvek argumentujem konkretnim stvarima sto je to tako. Rogove i komplekse su ciganima nabili DV, Milojevic, Veseli itd... Nije Obradovic...

Sto se tice tona, to je deo direktnog diskotuvanja sa odredjenim forumasima. Mozda gresim, mozda ne, ali mislim da je Dame zasluzila taj ton na osnovu pisanja na prethodnim stranicama. Sama je dovela nivo diskusije na taj nivo.

11 minutes ago, DameTime said:

@BattleBender Samo jedna stvar, ničije ja psihoze ne konstatujem, to je daleko iznad moje ekspertize čak i da smo u setingu predviđenom za takvu vrstu procene. Pripazi malo na ton i način na koji se obraćaš, jer si ti taj koji je vrlo otvoreno nakačio grupi ljudi par dijagnoza (npr. paranoju).

Ja ću se ovde zaustaviti.

izvinjavam se, mislio sam na patologiju, ne na psihozu.
Konstatovala si necije patologije, ne psihoze...
Tu mislim na onaj deo da navijaci Zvezde svu mrznju kanalisu preko Obradovica.

Ponovo, izvinjavam se zaista. Jako ruzan lapsuz. Zaista nenameran, ali zaista ruzan.

• Like 1
Posted
1 minute ago, McLeod said:

Koje je zadovoljstvo citati ovu diskusiju.

Najgore je od svega je sto si i ti veci cigan od mene.
Kao i svi sa KKCZ topika, a ja ovde kao vodim njihove bitke...

Posted
1 hour ago, BattleBender said:

Komšije se osećaju neprijatno jer teško prihvataju činjenicu da nemaju nekakav predodređeni ekskluzivitet. Navikli su na određeni narativ u kojem su oni "poseban slučaj" i gde kritike na njihov račun doživljavaju kao nešto nelegitimno ili nepravedno. Kada se taj okvir pomeri i pokaže se da su deo šire slike, a ne izuzetak, dolazi do tog osećaja nelagodnosti."

(cisto da vidite kakvi su vasi konstrukti)

Komentar na koji si odgovorio je bio eto neki moj lični utisak, ti mi daješ kontraprimer isto tako jednog subjektivnog utiska, koliko razumem da bih video kakvi su (između ostalih) moji konstrukti. Which is fine.

Nego pišem ovo čisto da prijavim da sam u principu raspoložen za fajt, ali ne nalazim ništa preterano konkretno ni objektivno u ova dva naša upisa za šta bih se uhvatio. 😄

• Love 1
  • Ha-ha 2
Posted

12 minutes ago, BattleBender said:

izvinjavam se, mislio sam na patologiju, ne na psihozu.
Konstatovala si necije patologije, ne psihoze...
Tu mislim na onaj deo da navijaci Zvezde svu mrznju kanalisu preko Obradovica.

Ponovo, izvinjavam se zaista. Jako ruzan lapsuz. Zaista nenameran, ali zaista ruzan.

To nije nikakav oblik patologije. Ljudi kanališu i regulišu svoje emocije (bilo pozitivne, bilo negativne) na različite načine. Prosečan čovek (u čijoj psihi nema patologije) funkcioniše na taj način. 

Čak sam se i vrlo jasno ogradila:

Takođe je Želimir samo objekat kroz koji se kanališu sve negativne emocije koje određeni navijači gaje prema Partizanu, a ne bi bilo mnogo drugačije ni da je on svetac. 

Frljaš se izrazima i pojmovima o kojima ne znaš mnogo, što mene u principu ni na koji način ne vređa, samo nemoj da interpretiraš to što nisam nigde napisala.

Also, negativna emocija nije samo mržnja. 

Posted (edited)
3 hours ago, BattleBender said:

- zamena teza, realtivizacija, pseudogeneralizacija.... kao Zeljko sad nebitan, postoji nekki mnogo veci masterplan, veci masterproblem. Da li je toliko jebeno tesko da shvatite da kritika Obradovica nije napad na Partizan. Zasto to tako morate da shvate. To sto kritike na Obradovica se preusmeravate sa njega na neki visi apstraktni nivo, gde postaju neodredjene, izbegava se direktna diksuija o njegovim postupcima. Ne znam zasto toliko to po automatizmu dozivljavate kao najhardcore omniprezent atak na Partizan, i sve sto ide uz njega....

On 2/24/2025 at 1:36 PM, fillam said:

Dakle, nije problem u mišljenjima, svako treba da veruje i oseća šta želi, isto tako i ne tvrdim da sam bolji od bilo koga ovde, niti mogu da znam kakav je ko kao čovek. Delimo slična interesovanja, doživljavamo iste emocije, samo evidentno nemamo isti filter kad i gde ih kanališemo i drugačije doživljavamo neku kulturu komunikacije na ovom mestu. 

On 2/24/2025 at 4:09 PM, fillam said:

Problem je u samom maniru, oversharovanju nekih emocija na javnom mestu šatro u afektu, a ono maltene imaš višestruki stepen verifikacije da bi taj afekat isplivao (udješ na forum, otkucaš upis, pročitaš, submituješ). Odgovorio sam i Dušku privatno, ja lično pravim razliku u tome dal' ću u pabu sa ortakom ili u hali da prokomentarišem da mi je Petrušev ljiga provokatorska, u odnosu na neki neutralni forum, gde sam svestan domino efekta.  Zaista ne vidim poentu niti imam poriv da tu neku moju istinu ili negativnu emociju u trenutku ispljunem ovde, a kamoli da se nadovezujem na postojeće da bih se i ja zapljunuo sa 'kako reći istu uvredu na 300 načina'. 

Ovo je tvoj lični konstrukt (a evidentno i mnogih drugih) kao rezultat toga što si odabrao da selektivno čitaš šta se piše, bez imalo truda da razumeš tuđ POV, nego sa već usađenim predubeđenjem i psihoanalizom svega izrečenog, gde tumačiš feedback jednog dela online komjunitija kao uvređenost zbog Željka Obradovića i ataka na Partizan.

Pominješ izbegavanja diskusija, kao da pričamo o nekim otvorenim pozivima na intelektualnu debatu, a ne o stvarima sa kojima će svako da se složi i na tome da se zaustavi.

Da - Željko ne zna da gubi i ne ukazuje poštovanje Zvezde,

Da - Zek Ledej je grub igrač koji preti da nekog povredi,

Da - Lesor je neuračunljiv i impulsivan itd..

Šta tu treba dalje da se diskutuje i analizira? Neće sigurno niko da se utrkuje da traži neku validaciju od ljudi koji polivaju govnima i zbog gorenavedenih stvari naprave forum nečitljivim na određeni vremenski period.

Pritom, pričamo o stvarima koje smetaju i mnogim navijačima Zvezde na ovom forumu, iako dele ista ta mišljenja, ali ne smatraju prikladnim i iole produktivnim određeni tip upisa, jer smrdi na neka druga bespuća interneta. 

Namerno sam naglašavao određene stvari u svojim upisima, baš zato što ne glumim higher moral ground, niti želim da se stavljam u tu poziciju, šta više, potpuno sam svestan da nisam.  Nemam ništa protiv da ljudi imaju mišljenje, ta mišljenja ne utiču nikako na mene. Ono što utiče je činjenica da mi zasmeta na šta ovaj forum ume da liči, kao što su mi gadni i neki drugi forumi, a pucaju od afirmacije i idolopoklonstva prema Željku i Partizanu.  Nema potrebe za nekom filozofijom i dubokim psihoanalizaama, deo ljudi je ostavio feedback koji može i ne mora da se uvaži, evidentno je da neće i to je to.

Isto tako je i tvoje pravo da taj feedback shvatiš kako želiš, seciraš upise po volji i glumiš higher intelectual ground vežbajući pojmove koje si obnovio zarad socijološke diskusije. 

Edited by fillam
  • Like 3
  • Thanks 1
  • Tuzno 1
Posted
4 minutes ago, DameTime said:

Frljaš se izrazima i pojmovima o kojima ne znaš mnogo, što mene u principu ni na koji način ne vređa, samo nemoj da interpretiraš to što nisam nigde napisala.

Also, negativna emocija nije samo mržnja. 

Patologija nije samo stvar vezana za konkretan medicinski slucaj.
To sto negativna emocija nije samo mrznja, ne znaci da negativne emocije ne mogu da budu patoloske.

Napisala si "Zelimir samo objekat kroz koji se kanališu sve negativne emocije koje određeni navijači gaje prema Partizanu, a ne bi bilo mnogo drugačije ni da je on svetac."
I mislis da to ne implicira patologiju? Pogotovo u kontekstu gde negiras necije argumente i svaciju rec tumacis da je to zbog iracionalnog osecanja ili fenomena (koji si gore navela).
Jos "odredjeni navijaci" sto moze da znaci njih 3 miliona i njih 30 ovde. (Inace, nekada se za te stvari banovalo).
Impliciras iracionalnu opsesiju i navodis na kontekst automatizma nekih negativnih emocija (nebitno kojih tacno, nomenklatura nije bitna sada).
To je... patologija.

Posted

Skupite pare da platite @Marvin i @fillam da se prikljuce mod timu. Crowdfunding je skroz ok. Za @Smrtokapa takodje, mada sumnjam da imamo te novce.

Btw, iskrena podrska moderaciji. Daju sve od sebe da odrze neki nivo ovde, a nije lako, zbog OBE strane. Vise djubreta ima kod nas, ali to je samo proporcijalno brojem Zvezdasa na forumu. A modovi nekad pokidaju, nekad omase, nekad biju, nekad progledaju kroz prste, ali namere su ciste, posao koji rade generalno dobar - svaka cast momci.

A nezadovoljni - riport, riport i riport. 

• Like 6
Posted (edited)
38 minutes ago, Geronimo said:

Skupite pare da platite @Marvin i @fillam da se prikljuce mod timu. Crowdfunding je skroz ok. Za @Smrtokapa takodje, mada sumnjam da imamo te novce.

Btw, iskrena podrska moderaciji. Daju sve od sebe da odrze neki nivo ovde, a nije lako, zbog OBE strane. Vise djubreta ima kod nas, ali to je samo proporcijalno brojem Zvezdasa na forumu. A modovi nekad pokidaju, nekad omase, nekad biju, nekad progledaju kroz prste, ali namere su ciste, posao koji rade generalno dobar - svaka cast momci.

A nezadovoljni - riport, riport i riport. 

Tjah, bilo je na stolu, ali volim slobodu subjektivnosti i neaktivnosti običnog forumaša, a kao što Francis reče na nekoj od prethodnih stranica, u vakumu je zaista malo koji individualni upis sporan. 

Generalno nemam zamerke na rad moderacije (case Cooper excluded  😁), nezahvalna volonterska rola, al' ne sumnjam da se trude da je obavljaju najbolje što mogu, niti mislim da je pod uticajem navijačke obojenosti.

Ne pamtim ni kad sam poslednji put nekoga reportovao za nešto, jer u kontekstu ovoga o čemu smo pričali, ne mislim da je kažnjavanje delotvorno, iako prati pravila.

Čini mi se da je obrisan poslednji upis @BattleBender-a,  pretpostavljam zarad kočenja dalje diskusije nakon par apela, mada nije ni bilo razloga, privedeno je kraju. Stigao sam da pročitam, dao je kontekst nekom svom rezonovanju u prethodnim upisima i u principu spustio loptu. Meni je lično prijemčiv njegov način pisanja i diskusije, makar se ne slagao sa metodama i mišljenjima, svakako no hard feelings. 

Edited by fillam
  • Like 1