Geronimo Posted May 18 Posted May 18 Jos jedna stvar zbog koje moramo imati vise razumevanja za mod tim i da im ide benificirani radni staz - oni ne mogu da koriste ignor listu...
Урош19 Posted May 18 Posted May 18 13 minutes ago, Geronimo said: Jos jedna stvar zbog koje moramo imati vise razumevanja za mod tim i da im ide benificirani radni staz - oni ne mogu da koriste ignor listu... Krvav je lebac moderatorski
СтелаРоса Posted May 19 Posted May 19 Da se ja pitam, kao sto se ne pitam, vredjanje drugih forumasa bih najstrozije sankcionisao. Ovo je vec ko zna koji put da se uvrede (cak i one najprimitivnije poput "nap*si se ku**a") kaznjavaju sa par dana bana, a bilo je mnogo primera banova koji su trajali 3-4 puta duze za neke gluposti. Daleko bilo da prizivam duzi ban za Gurua, jer mi je covek ovde medju najboljim/najomiljenijim forumasima i njegove upise ne preskacem, nego pricam generalno o pravilima. Mislim da je najbitnije da medjusobno imamo kulturnu komunikaciju, pogotovo sto ovo nije lajv konverzacija nego imamo beskonacno vremena da razmislimo pre nego sto stisnes submit reply. Ovo sto je Guru napisao se moglo napisati i drugacije, bez koriscenja epiteta koje je on iskoristio. 1
JPM Posted May 19 Posted May 19 Kako za koga, Stela. Mene ako neko napusi i najebe mi se familije, meni je to "pas laje a vetar nosi", a ako mi napise da sam Putinovac samo zato sto nisam stavljao Ukrajinske zastave ili pisao o tome kako je zapad med i mleko, to je vec uvreda. I sarkasticni komentari o necijoj inteligenciji ili sikaniranje samo zato sto nije echo chamber stav, to su ozbiljne stvari. Ovo je nebitno. Ja bih to samo brisao. Ovo "smaras", "negativan si", "jebem ti familiju" i slicno, to je sve mehur od sapunice. Go ahead, knock yourself out... 1
Kooineeperk Posted May 19 Posted May 19 3 hours ago, СтелаРоса said: Da se ja pitam, kao sto se ne pitam, vredjanje drugih forumasa bih najstrozije sankcionisao. Ovo je vec ko zna koji put da se uvrede (cak i one najprimitivnije poput "nap*si se ku**a") kaznjavaju sa par dana bana, a bilo je mnogo primera banova koji su trajali 3-4 puta duze za neke gluposti. Daleko bilo da prizivam duzi ban za Gurua, jer mi je covek ovde medju najboljim/najomiljenijim forumasima i njegove upise ne preskacem, nego pricam generalno o pravilima. Mislim da je najbitnije da medjusobno imamo kulturnu komunikaciju, pogotovo sto ovo nije lajv konverzacija nego imamo beskonacno vremena da razmislimo pre nego sto stisnes submit reply. Ovo sto je Guru napisao se moglo napisati i drugacije, bez koriscenja epiteta koje je on iskoristio. Najgori su ti "kulturni" koji imaju neke svoje agende, laki su na ucitavanju svakakvih neutemeljenih gluposti i ne obaziru se ni na kakvu argumentaciju, a istu za svoje tvrdnje gotovo nikada ne daju ili je toliko suplja da je uzaludno i ukazati im na to jer po default-u nece to priznati... Sere mi se od takvih "kulturnih". 1 1
Miki28 Lakers in 5 Posted Wednesday at 05:33 PM Posted Wednesday at 05:33 PM (edited) @Don Dusko Sektas, trovac, zgubidan toksicni 5 dana i jos ostao u moderaciji. Mantra Covic 7 dana? Edited Wednesday at 05:35 PM by Miki28 Lakers in 5 edit
JPM Posted Wednesday at 06:22 PM Posted Wednesday at 06:22 PM Meni to sto neko ima pozitivan stav o Covicu nije za ban. To mi je samo glupo i ne slazem se ni malo ali nije za ban, ne razumem. Koji je tu prekrsaj? Smorio vas? 7
BojanaCZV Posted Wednesday at 09:19 PM Posted Wednesday at 09:19 PM Nekada stvarno imam osecaj da pidelite ban, eto tako, jer niko dugo nije dobio ban 😁 1
forumko topic Posted Wednesday at 09:23 PM Posted Wednesday at 09:23 PM Daleko da sam ljubitelj lika i dela doktora mašinstva, ali ban je potpuno besmislen. Čak i da jeste botovao, ništa uvredljivo nije napisao.
Kooineeperk Posted Wednesday at 09:27 PM Posted Wednesday at 09:27 PM 3 hours ago, Miki28 Lakers in 5 said: @Don Dusko Sektas, trovac, zgubidan toksicni 5 dana i jos ostao u moderaciji. Mantra Covic 7 dana? Nije bas da me nesto gotivis ali da ti ja dam moj pogled sa strane, neutralan. Realno, dobio si sta si zasluzio, a to je odgovor tog tipa - direktan. Nije lepo sroceno, ali verujem da Guru i nije imao nameru da to lepo sroci i uvija u neke oblande, svestan posledica. Mogao je i neko drugi da ti odgovori i da ti tu nesto uvija, ulepsava, da ti crta - ali ne bi vredelo. Kazna za vredjanje, kako i treba, bas da moderatori ne bi bili ti koji mogu da pisu sta god hoce, a da ne trpe posledice. Meni je to ok. Drugacije ne bi valjalo. Mozda imaju neki benefit toga sto su moderatori ali ne bi imali taj benefit da pravila ne vaze za njih. I ne vidim sto je problem sto je ostao u moderaciji. Nesto ne vidim da ih ima mnogo. Jel saobracajni policajac ne moze da dobije kaznu u saobracaju i ostane na poslu? Nije mi poznato da tako nesto postoji. Ne moze kriminalac da bude sudija, ali bolja mi je analogija saobracajac i prekrsaj u saobracaju, primerenije je. A "mantra Covic", pogotovo u ovom smislu koji se plasira (obratiti paznju na to), treba da bude za trajni ban, a ne 7 dana, ali mozda hoce da daju priliku coveku. Ljudski je. Nauciti ljude, pa ako ne ide, bice i trajni... i trajni je za ljude. U mnogo situacija se ne slozim sa odlukama, neke su bile direktno u vezi sa mnom, neke kao ovu gledam sa strane. Ali, overall, stanje sada je daleko bolje nego ikada.
Kosjan Willavić Posted Wednesday at 09:45 PM Posted Wednesday at 09:45 PM 20 minutes ago, forumko topic said: Daleko da sam ljubitelj lika i dela doktora mašinstva, ali ban je potpuno besmislen. Čak i da jeste botovao, ništa uvredljivo nije napisao. Isto, pisao sam svasta lose za Tecu, ali je ovaj ban em predug, em neopravdan. Sta god ko mislio o opusu banovanog, forum i postoji da bi bilo razmene misljenja
quentin Posted yesterday at 04:16 AM Posted yesterday at 04:16 AM Čović (još uvijek) nije osuđeni zločinac, pa da bi botovanje za njega bilo neprimjereno i kažnjivo. Štaviše, trenutno je predsjednik KSS. Lično ga smatram krajnje mračnom pojavom u našem društvu, ali ne mislim da treba kažnjavati njegove fanove, šta god da mislim o njima. Ovaj ban stvarno liči na pokušaj nametanja jednoumlja. Što se tiče botovanja kao takvog, šta ćemo onda sa bratom koji svakodnevno botuje protiv Nedovića? Isti moderator koji je kaznio ovog za Čovića je fino pobrojao poruke ovog drugog protiv Nedovića, ali nije kaznio forumaša. Ne smatram ja ni da je to za kaznu, ali bilo je mnogo intenzivnije nego ovo za Čovića. Moguće da postoji aspekt situacije koji nisam uočio, ali izgleda nisam jedini. Mogla bi moderacija malo bolje da obrazloži ban. 2
СтелаРоса Posted yesterday at 05:42 AM Posted yesterday at 05:42 AM 7 dana za ovu glupost, a 5 dana za napusavanje drugog forumasa? Imate gori kriterijum od disciplinske komisije Aba lige. 😂 1
Sector Posted yesterday at 05:54 AM Posted yesterday at 05:54 AM Jel postoji u pravilniku banovanje zbog botovanje za nebojšu čovića? Ako postoji, apelujem da se uvede i ban zbog botovanja za dekija pradedovca. 1 1
Guru Posted 22 hours ago Posted 22 hours ago Dotičnom forumašu se celokupan opus sveo na najjeftinije SNS style spinovanje i agitovanje, pratimo ga još od septembra i srceparajućih oproštaja od najuticajnijeg čoveka u Zvezdinoj istoriji čiji odlazak je jedan najtužnijih trenutaka u istoj. Od tada pa do danas sve što radi na forumu se može okarakterisati ili kao botovanje, ili kao trolovanje, kao po zadatku veliča Nebojšu Čovića, njegove genijalne poteze poput pravovremenih smena trenera zahvaljujući kojima nam je lično doneo 14 trofeja i njegovu izuzetnu logistiku uz koju smo jedino mogli da imamo ravnopravne uslove u borbi za trofeje i istovremeno vodi maltene tabloidnu kampanju protiv aktuelnog trenera sa sve slikama na kojima ga predstavlja kao Osamu bin Ladena. U početku smo mu dali benefit of the doubt da se možda samo sprda, ili je pak to neki koncept u kome namerno preteruje i karikira da bi istakao poentu, međutim prošlo je sasvim dovoljno vremena i rešili smo da kao moderacija konačno reagujemo. I nakon ovih 7 dana ćemo naravno nastaviti da ga pratimo, ako ne dođe do promene moguće su i rigoroznije kazne. 2 1
quentin Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago @Guru Hvala na pojašnjenju. Iskreno, ja i dalje ne shvatam šta je tu zapravo kažnjivo, ali OK, valjda je do mene. Svako dobro. 2
Crni Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago Zasto mi je obrisan konentar? Kakva cenzura, uzas jedan.
Recommended Posts