Jump to content

PDF Kosarka - predlozi, zalbe, sugestije

Recommended Posts

Posted
36 minutes ago, berti said:

Alpaka mrzi Zvezdu zbog šipkaša i njihove priče i to je ok. Samo, da li isto tako i toliko mrzi recimo Hajduk i Dinamo jer se na njihovim tribinama vrlo često čulo i čuje ustaška retorika? Na utakmicama Hrvatske reprezentacije takođe. Tamo je publika telima pravila kukasti krst, na Poljudu bese na terenu svastika.

Pa ako je neko dosledan, valjalo bi da bude uvek.

Lično mi je Zvezda za sto koplja iznad reprezentacije i nivo stresa kod pracenja je neuporedivo veci. Zato mi je totalno nevazno ko igra za Zvezdu. Bio Turcin, Albanac, Hrvat...apsolutno nebitno. Te fore oko toga ko je srpskiji klub poticu iz stare Juge. Pričao je Nele Karajlic o tome, ko je u Bosni navijao za koga, ko se identifikovao kroz klubove sa srpstvom, hrvatstvom...  Tako je bilo tada, sada je besmisleno uopste pricati o tome. Isto tako su isle nekakve glupave price o tome ko je avangarda, ko slusa koju muziku, pa su kao navijaci Partizana pankeri i slucne idiotarije.

Bili je price da su Delije iznele 5. oktobar, a to su gluposti. Bilo je tada navijaca svih klubova. Tako i danas je medju protivnicima rezima navijaca svih klubova i sada tu praviti nekakvu drugaciju pricu jeste budalastina.

Svako normalan jedva ceka da ovi zglajznu. A to sto je Marko Vuckovic u dlilu sa sns ili sto Prela visi po sns mitinzima... Zabole me.

Valjalo bi. Ali to je vrlo rijetko tako.
Daleko od toga da on jedini ima dvostruka mjerila (MPT vs BMK npr)

• Like 1
Posted
10 hours ago, Molina23 said:

A sami grobari(i dobar deo onih kežualaca) baštine srBstvo, RS, Kosmet, a decenijama pre otvorenu Šešelj radikalštinu na tribini itd. Tu skidam kapu kako je komšiluk u kratkom roku uspeo da predstavi sebe kao staere liberale u očima drugih. Ili su svi zagledani u ove bedne DS-DB troglodite i razna šovinistička majmunisanja, ubedili sebe da je preko puta dosta zelenija trava. No to je već posebna priča.

Nalupao si se poprilično ovde ali nije da nismo navikli.

• Like 5
Posted
7 hours ago, Bugl Khan said:

Ja s tim nemam nikakav problem. Nisam govorio o tome što je moguće u budućnosti. To bi bilo zdravo i normalno. Ja govorim o navijačkim grupama danas. A Domagoj i Roko danas nemaju što tražiti na Dogodine u Kninu tribini, čak i ako KKP i FKP rade svim silama na tome da ih privuku. Nismo mi ništa umjereniji, čak imam prilično dobar primjer koji pokazuje da je suprotno.

Za vrijeme Juge su u velikoj četvorci postojala 2 ekstremno nacionalistička kluba, a uz njih su postojali Partizan i Hajduk (iako je Torcida i,onda bila ovo što je danas, ne znam od kuda zabluda da su se promjenili na gore) za koje su navijali svi. To nike tajna, i to maltene znaju svi. Tu si u pravu. To se 90ih promjenilo i svi su postali isti po tom pitanju (da li je to kod vas zbog toga što ste morali nešto dokazivati kako kažeš, ne znam). Kod nas je isto dosta klubova imalo potrebu nešto dokazati pa su stavljali H ispred NK. Kod nas dugo postojalo neko mišljenje da su navijači Partizana, kako bi to rekao, EKV i Heineken, a navijači Zvezde Lepa Brena i šljivovica. To je bila jedina razlika u tome kako smo vas doživljavali.
Što se tiče Ace i Hezonje, Aco vjerojatno pamti Partizan iz Juge, prijatelj je s Divcem. Hezonja vjerojatno simpatizira Partizan iz Vujoševićevog vremena.

Upravo nisam pisao o organizovanim navijackim grupama koje imaju gazdu i svoje interese koji egzistiraju sasvim odvojeno od interesa kluba, odnosno vaskolikog fenbejza. Takodje, folklor koji se siri sa tribine je odraz nekog opsteg stanja u drustvu i od toga se ne moze pobeci. Moze neka grupa da baci pelcer, ali on mora da se primi i kod ostalih i u tom smislu ne abolira i ostale, obicne navijace. To ne sporim.

Kao sto si napisao, u periodu zajednicke drzave Partizan jeste bio percipiran kao klub koji nije nuzno ekskluziva ni za jednu naciju ili konfesiju i za koji su navijali sa svih strana. To je stvorilo nekakav obrazac koji se preneo i opstao u odredjenoj meri i tokom ovih 30ak godina i preneo se i na sadasnji trenutak. Zbog toga tradicionalno npr. veliki broj Goranaca ili Bosnjaka u Srbiji navija za KKP, jer on nema nuzno taj srpski ili svesrpski kvalitet, odliku. 

Ovo sto si naveo pominjuci Hezonju, Duleta ili Acu i Divca je upravo dalja elaboracija na moj prethodni post - postoji neki attachment na osnovu figura koje su ranije nosile barjak KKP, kao sto sam i sam naveo. 

• Like 2