Jump to content

PDF Kosarka - predlozi, zalbe, sugestije

Kurc Emuchelo

Recommended Posts

4 minutes ago, Eddard said:

I da se ne lažemo, koliko je pritužbi (a siguran sam i reportova) na goldberga zato što priča to što priča na više tema. Bitna je i suština. A kod Utopiste smeta i jedno i drugo, samo se mnogi (ne ti) kriju iza forme. 

Evo iskreno od mene.

Na goldberga NI JEDNA prituzba. Jer me nikad nije vredjao. Cak se ja slazem sa njim u skoro svemu, moze i sam da ti posvedoci. Umeo sam da se dobronamerno sprdam sa njim i onih 20 miliona. Ali manje vise, covek je sve u pravu.

Na Utopistu sinoc jedan report, i mislim ranije jos jedan ali nisam siguran, ne secam se. Sinoc, a evo nek moderacija objavi moj report, nisam trazio ban, ni jedan dan. Trazio sam da mu se obrate i zamole ga da prestane tako agresivno i blatantno da vredja i proziva sagovornike.

Covek se ne ponasa normalno. Svi smo mi svaki dan isfrustrirani pa se ne izdrkavamo na ljude ovde, a oni koji to rade budu kaznjeni.

I jos iskrenije, za ovaj post na osnovu kojeg je dobio duplu kaznu, ja bih ga izbacio trajno. Nemam bas nista licno protiv coveka, ali ocito, iz nekih razloga njemu poznatih, on nije bas najstabilnija licnost na forumu, u najmanju ruku.

Bezveze se raspravljamo. Koliko sam primetio Utopista često sa nama na live temi prati naše utakmice, retko komentariše ali lajkuje pojedine komentare. Znači gleda i navija. Nije mi onda jasno zašto neko ko ima takav stav prati utakmice? Nije on nama otkrio nešto nepoznato, niko se ovde ne pravi lud što se tiče načina finansiranja večitih. Ljudi su samo reagovali na uvrede. Razumem ja da smo svi mi različiti, neko lako plane, neko je smireniji, ali ako si prihvatio da budeš deo ove kuće, onda poštuj pravila.

• Like 1

1 minute ago, Eddard said:

Pa jebote, ne možeš da porediš esencijalne društvene službe sa zabavom. 

OK, priznajem da nije 1na1 poredjenje, ali eno ti pomenuo sam recimo pozoriste - i to se finansira nekim nasim parama koje dolaze preko ministarstva, ne samo od prodatih karata... 

Sad ces ti da kazes "ali to su smesne pare u poredjenju sa sportom", verovatno jesu, ali princip je isti. 

A opet, zasto ne ici dalje od zabave (sporta konkretno)? Zasto samo to uzeti u obzir kad pricamo o smradikalima, lizacima ruskih dupeta, onima koji su se prodali SNSu? Hocu da kazem da je malo licemerno pricati u bojkotu zabave a da ne radimo nista po pitanju "esencijalnih drustvenih sluzbi" kako ti kazes, samo zato sto je to, sta, esencijalno? Pa neke stvari i nisu bas esencijalne. Pomenuo sam i neke infrastrukturne stvari, sta sad, necu da vozim autoputem Milos Veliki nego cu ici Ibarskom magistralom? Eto, nije bas esencijalna stvar... 

Dorumas dobio malo duzi ban i drama.

Cemu to?

Da je imao ovake upise na politici, mimo vladajuce agende sa ovakvim vredjanjem, dobio bi isti ban.

Ali kad bi se zajebavali.

Dobio bi trajni uz pokusaj duhovite opaske moderatora kao obrazlozenje.

Ovako kad se vrati verovatno ce shvatiti da nije bas lepo nazivati ljude smradikalima pa nece to vise raditi. Ili hoce. What ever.

Sad citam da je pratio i lajv teme. Za to treba posebno da se banuje, znaci opravdan ban.

• Ha-ha 6

5 minutes ago, Clash said:

Sad citam da je pratio i lajv teme. Za to treba posebno da se banuje, znaci opravdan ban.

Ne, ne, što se mene tiče mogu odmah da ga vrate. Nisi me razumeo, izgubio si vezu sa onim što sam želeo reći, al ne mari, mene ionako niko ne razume. :smiley53:

10 minutes ago, Volter said:

Ne, ne, što se mene tiče mogu odmah da ga vrate. Nisi me razumeo, izgubio si vezu sa onim što sam želeo reći, al ne mari, mene ionako niko ne razume. :smiley53:

Nisi ti mene razumeo. Ja bih svakoga ko udje na CZ lajv banovao. Postavio bih kamere kao na semaforima, da se moderacija ne zamara i udjes i automatski pod mac bato na sedam dana.😉

• Like 2
  • Love 2
  • Ha-ha 2

40 minutes ago, Kooineeperk said:

OK, priznajem da nije 1na1 poredjenje, ali eno ti pomenuo sam recimo pozoriste - i to se finansira nekim nasim parama koje dolaze preko ministarstva, ne samo od prodatih karata... 

Sad ces ti da kazes "ali to su smesne pare u poredjenju sa sportom", verovatno jesu, ali princip je isti. 

A opet, zasto ne ici dalje od zabave (sporta konkretno)? Zasto samo to uzeti u obzir kad pricamo o smradikalima, lizacima ruskih dupeta, onima koji su se prodali SNSu? Hocu da kazem da je malo licemerno pricati u bojkotu zabave a da ne radimo nista po pitanju "esencijalnih drustvenih sluzbi" kako ti kazes, samo zato sto je to, sta, esencijalno? Pa neke stvari i nisu bas esencijalne. Pomenuo sam i neke infrastrukturne stvari, sta sad, necu da vozim autoputem Milos Veliki nego cu ici Ibarskom magistralom? Eto, nije bas esencijalna stvar... 

Pa da, jebiga, esencijalno je, tu nema alternative usled bojkota koja korisnika ne košta više nego što inače daje. Neko ko ima minimalac ni nema alternativu državnom zdravstvu, a da ga ne košta papreno. Infrastruktura - u taj put je ipak nešto uloženo i napravljen je, znači poslužio je svrsi i služiće još godinama. Koliko tebe košta bojkot KKCZ? Još si u plusu. Meni je BgH2O recimo bolji primer. Ja tu ne bih iz principa kupio nekretninu, pa ni da mi je daju za male pare. 

Pozorište je ok primer, ali - bio bi relativno sličan kad bi SNS recimo odlučio sutra da digne npr. JDP na neki nivo koji nije primeren, recimo krene da dovodi svetske glumačke zvezde i postavke svake nedelje i tu ulupava milione jer eto... SNS se brine za kulturu, pa glasovi. S tim da blizanci imaju tu i dodatnu dimenziju, a to je merenje patke sa svim i svakim, plus nacionalistička dimenzija itd... Mislim, ne moram da ti objašnjavam koje strasti i nagoni se aktiviraju na utakmici gde KKCZ dere neki vrhunski evropski klub, još ako je zapadni, milina, a koje na pozorišnoj predstavi gde bi recimo gostovao Hugh Grant sa Juliom Roberts (lupam)... Radi se prevashodno o nesrazmeri ulupavanja tolikih para u nešto što nije potrebno. Kao što rekoh u jednom od prethodnih postova, ne bih imao toliki problem da su ova dva kluba finansirani kao i KK Vojvodina ili Spartak, pa da nas vidimo onda. 

@Eddard slazem se u tom smislu da nije sve poredivo bas, ali se slazes valjda da je princip isti (daju da bi lapali, deo za bratiju sta god da su radili, ili iz cisto promotivnih razloga da mogu da kazu da su oni to uradili) i da zbog principa treba isto da reagujemo inace je malo licemerno reagovanje. Te "esencijalne drustvene potrepstine" jesu dalji kraj jednog istog stapa. Pa ljudi su znali da strajkuju gladju, a i to je neka esencijalna potreba coveka. 

Inace, kad smo kod pozorista, pao mi je na pamet bolji "kulturni" primer - davanje para za neke uzasne serije i filmove stranackim poslusnicima koje i nisu toliko zabavile plebs koliko Zvezda i Partizan. Da su barem doveli Granta i J.Roberts bilo bi nesto. Dakle ono su pare manje ali bez efekta, a ovo u sportu su vece ali sa nekim pozitivnim efektom.

Stvar je u tome da ova tema nije binarna, a tako se predstavlja. Ko hoce da bude binarna, ne moze biti istovremeno i licemeran i da mu jedno smeta a nesto drugo ne. 

Samo da prokomentarišem ovo u vezi "provokacija dok su u užarene glave". Apsolutno ni mene ne zanima da li su užarene ili nisu. Ja zastupam jednu, paušalno njih 50 drugu tezu; pa? Šta, zbog mišljenja većine, to nužno mora da bude jedina ispravna priča; sve ostalo je provokacija. A ovde su još tih 50 navijači istog kluba, logično da imaju isti stav. 

Što se mene tiče, ja kad imam nešto da napišem na KKCZ temi, ja ću i napisati, pa nek su 100x vruće glave. Isto tako, dobrodošao je svako na temu KKP da iznese svoje mišljenje na temu; ovo mesto nije jednosmerna ulica. 

Inače, upisi, stavovi i razmišljanje forumaša Eddarda su i moja šoljica čaja

• Like 4
  • Thanks 1

Rekoh već, ne dotiču me utopistine kvalifikacije, valjda zato što sam naučio da često kada ljudi pronađu svog unutrašnjeg Šešeljatm pa raspale bez reda i mere, više ratuju sa sobom (a u ovom slučaju sa pređašnjim "ja", rekao bih) nego sa onim ili onima prema kojima ispaljuju salve reči. Ponekad mi je čak i žao. Međutim, tužno je čitati kako je on "objasnio", "otvorio oči" i šta već, postovima u kojima je direktno oklevetao jednog forumaša, bespotrebno dizao tenziju i strahovito generalizovao forumaše u svom pokušaju da se internetski obračuna za šipkom, severom, ko zna kim... 

Ne, to nema nikakve veze sa stilom, niti sa osnovnom porukom postova (o čemu smo više puta manje-više normalno rapsravljali). Žalosno je da vam je to "objašnjavanje".

• Like 13

Nikakvu "nepodnosljivu istinu" nije izneo banovani clan. Stavise, izneo je gomilu neistina netacnim kategorizacijama drugih forumasa.

Sto se bana tice, licno sam oduvek bio stava da samo poplavljivanje teme i "trolovanje s predoumisljajem", uz najteze direktne uvrede i pretnje, zavredjuje ban, a njegov nastup je negde na granici ispunjenja tih kriterija. Moja dva centa...

Nego, smesno mi, taj arogantni nastup s moralnog oblaka epske velicine i visine, a telefon s kojeg je otkucao ove gluposti je izasao iz nekog sweatshop-a, kao i patike koje je danas obuo, ishivene u radnim uslovima koji vrv ni u rupetini zvanoj Srbija ne bi bili tolerisani xD

Sto kaze Dejmica pre dve strane, mante se dostizanja kantovskih moralnih apsolutizama. Apsolutizam je van domasaja ljudskih kapaciteta xD

• Like 6

U danasnje vreme covek lako prsne, narocito ako nema neki izduvni ventil, ili osobu kojoj moze da se poveri...

I ja sam verovanja da je utopista sinoc vodio nekakvu borbu sa samim sobom, nadam se da je covek danas ok.

• Like 7

7 hours ago, Drug Crni said:

Ljut sam pomalo i na @Eddard jer me nije stavio u društvo sa Goldijem i Utopistom..:classic_sleep:

Ljutio se ti na Edarda ili ne ti veze s njima dvojicom nemas, narocito ne sa Utopistinim performansom od sinoc. Ti si covek/forumas sa stavom, koji ume da ga artikulise i kad ga kaze - kazano je. Argumentovano, jasno i ubedljivo. Pametan covek ce te citati, razumeti. Moze se sloziti ili ne, moze se osetiti pogodjenim ili ne. Ali to je to. Nema besomucnog pisanja istih postova. Nemas potrebu da objasnjavas iznova i iznova, ubedjujes druge i postavljas se kao apostol istine koji ce da pokrsti sve oko sebe i objasni kako su takvi i takvi. I uvek imas sposobnost da cujes. Ok, ne svakog, ali itekako cujes i razumes sagovornika. I uvazavas ga. Na kraju, nemas potrebu da u veceri kad se svasta izdesavalo na terenu krenes da skakuces po tananim zivcima ljudi.

Anyway, da, mozda isto razmisljas po nekim pitanjima kao ova dvojica gore pomenutih, ali nastupi su vam nebo i zemlja. A na kraju, to je, bar meni najbitnije - mozemo misliti isto ili drugacije, ali dok to moze lepo da se iskomunicira, sa dobrom namerom, to je cisto bogatstvo. I to ti donosis forumu. Hvala puno na tome, licno uzivam da te citam. Kad sam vec melodramatican, @Kankkunen, pisi vise matori, nedostajes...

S druge strane, moj osecaj kaze sa je Utopisti 30 dana malo (mada je jasno da je rebnut prema pravilniku, a ne prema subjektivnom osecaju). Direktno ucitavanje da sam ja (i drugi) smrdiradikal i da ista lizem Covicu, ne daj boze, dozivljavam kao uzasnu uvredu, a siguran sam da nisam jedini. A inace, Utopista je imao potencijal da bude goldberg, cak i vise, bolje i znacajnije. U jednoj diskusiji pokazivao da moze sa cuje, ali dzabe sve kad je ovo bilo dno.

• Like 1

Meni Utopista nije bio iritantan i nisam ono što piše doživljavala kao ličnu prozivku. Ali nakon ovog poslednjeg posta, moram reći da iako sam se sinoć šalila onim mimom, ne može da se uporedi sa @bergkamp bcd.

Šta god ko mislio o Goldiju, on uvek drži neki nivo rasprave i u njima nema za cilj da vređa druge forumaše. Ljudima je postao "dosadan" jer ponavlja ono što im se ne sviđa i ne žele da čuju. 

Apropo Utopistinog poslednjeg upisa, baš važi ona tvrdnja da čovek diskursom kojim govori tj. u ovom slučaju piše mnogo više govori o sebi. Etiketirajući forumaše koji podržavaju KKP ili KKCZ kao smradikale, Vučićeve poltrone i koje je već epitete iskoristio, on je više rekao o samom sebi. Jer takva komunikacija je, pa... malo radikalska komunikacija. 

Tako da @Eddarde, upravo ovde dolazimo do trenutka kada linija između skresanja istine u lice i vređanja postane prilično tanka, mada mislim da u ovom slučaju uopšte nije tanka. Ima na ovom mestu prilično forumaša koji znaju da skrešu istinu u lice i budu oštriji u komunikaciji, a da opet ne pređu sve granice (Drug Crni, robespjer, Guru, goldberg, pa i tebe mogu ubrojati u tu skupinu, i to ne samo zato što mi se dopadaš hehe). A ima i onih koji direktnost znaju lepo da uviju u oblandu, kao Volter ili Smrtokapa :classic_smile:

5 hours ago, Prijatelj Mitar said:

Sve, sve, al kad vidim da neko na forumu ili nekom virtuelnom bespucu napise "vi ste ovde cave a ja ovo pricam u oci opasnim ljudima"... Ajde, de! 

Da, ovo je baš privuklo pažnju, kao i onaj izraz da je on lav kog napada čopor hijena. Mislim jebiga, takve grandiozne ideje, hiperbole koje služe da se čovek na kratko oseti bolje jer je superiorniji od drugog, dugoročno ne dovode do toga da se on oseća dobro. 

Što me navodi na drugu temu, a ona glasi...

Ljudi, idite na terapiju.

(plizić za moderaciju da ovo ne protumače kao "davanje dijagnoze")

Ne postoji čovek na ovom svetu koji ne bi imao o čemu da priča na terapiji. Ako se osećate loše, puni ste negativne energije, idite na psihoterapiju jer tamo možete da pričate o čemu god želite. O tome kako sudije u EL kradu KKP i KKCZ, o porazu od Žalgirisa ili Monaka, o tome kako vam je sns finansiranje ogadilo klub za koji navijate, ili ako baš želite o Vučiću...

Onog trenutka kad se ovo mesto doživi kao mesto gde može da se izbaci sav žuč i jed iz stvarnog života, jer smo zaštićeni anonimnošću, to je ogroman red flag. I ovo pišem iz ličnog iskustva.

Koliko god Utopista bio u pravu za većinu stvari koje je napisao, čitajući neke njegove postove sam osetila toliko negativne energije i gorčine, da sam stekla utisak kako je pisao samo da bi izvređao ljude (hence ovaj drugi paragraf). Čovek ne može da izbaci takav rant (slično kao vladovlado onomad), a da ga nešto ne muči i ne pritiska.

Tako da eto, molba za sve nas da vodimo računa o svom mentalnom zdravlju (again, nije dijagnoza), emocionalnom i duševnom zdravlju.

• Like 6
  • Love 1

6 hours ago, DameTime said:

Tako da eto, molba za sve nas da vodimo računa o svom mentalnom zdravlju

Možeš i direktno da kažeš: Prestanite da pratite Partizan/Zvezdu. :classic_biggrin:

3 minutes ago, Smrtokapa said:

Jer sa njom možete da pričate o čemu god hoćete.

Disclaimer: ovo nije poziv na izbegavanje stručne pomoći. 

Pričam sa vinom kao s drugom

sluša me mada zna već sve

• Like 4
  • Ha-ha 1

7 hours ago, DameTime said:

A ima i onih koji direktnost znaju lepo da uviju u oblandu, kao Volter ili Smrtokapa :classic_smile:

Seko, pa i nije baš tako, al ne bih o sebi, ja sam poseban slučaj. :smiley53: Recimo Smrtokapa, nema kod njega uvijanja, okolišanja, trt mrt, tuc muc. Jedino mu zameram što često provocira nas neobrazovane komentarima koje ukrasi meni nepoznatim rečima, pa moram viknuti u pomoć čika Gugla. To nije u redu. Ima ovde zasita mnogo ljudi čije komentare i ne moram da čitam, odmah ih lajkujem (ti si tu, to znaš). Ne bih da ih pominjem, nekog ću sigurno zaboraviti, a i ne bih želeo doći u neprijatnu situaciju jer neko može to protumačiti kao mojom željom za lajkovima. :smiley53: 

• Like 1
  • Love 1