Volter Posted October 3 Share Posted October 3 Nije njemu bilo lako, raznorazne životinje su mu prelazile put. Ko zna šta je sada ugledao Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smrtokapa Posted October 3 Share Posted October 3 Taj PPP kao SNS, samo usisava. Treba svi da napravimo nalog tamo da bi ljudi pobegli od nas na ovaj forum. 8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Don Dusko Posted October 3 Share Posted October 3 8 minutes ago, Smrtokapa said: Taj PPP kao SNS, samo usisava. Treba svi da napravimo nalog tamo da bi ljudi pobegli od nas na ovaj forum. Posaljemo im Korneta sa njegovim upisima. I da vidis. 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smrtokapa Posted October 3 Share Posted October 3 6 minutes ago, Don Dusko said: Posaljemo im Korneta sa njegovim upisima. Na Partizanovu temu 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barkley#34 Posted October 5 Share Posted October 5 Ne vidim razlog za ban Aleku. Takvih brecanja ima milion na forumu u maltene svakoj raspravi, nisam ni ja imun na njih. Nije ni uvreda, ni teranje sa teme niti bilo šta slično. 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JPM Posted October 5 Share Posted October 5 Nije za ban, to je tacno. Medjutim, nema ni potrebe za brecanjem. Ako neces normalno da odgovoris, bolje nemoj nikako. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Knipex Posted October 5 Share Posted October 5 5 hours ago, Barkley#34 said: Ne vidim razlog za ban Aleku. Takvih brecanja ima milion na forumu u maltene svakoj raspravi, nisam ni ja imun na njih. Nije ni uvreda, ni teranje sa teme niti bilo šta slično. Potpuno se slažem sa Barklijem. Htedoh još juče da napišem isto, ali mi je nešto iskrslo, isključio forum i posle zaboravio. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mrk Posted October 5 Share Posted October 5 Kakav covek treba da budes i da prijavis nekoga zato sto ti je rekao da nisi pazljivo citao temu?! Ovo cak nije ni brecanje, najnormalnija stvar kad neki padobranac upadne na temu sa nekim stvarima koje su lepo raspravljene na proteklim stranicama. Ovo sam video 20-30 puta od kad sam na forumu i niko nikad nije bio kaznjen. Sa druge strane, jedan na temi KKCZ pre par dana pise o tome kako su sudije uticale na tok meca Spartak-Partizan, kako su namerno sudile faulove visokim igracima Spartaka i nikom nista. Verovatno niko nije prijavio doticnog ali bitno da su Aleka za ovo prijavili... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Knipex Posted October 5 Share Posted October 5 41 minutes ago, Mrk said: Verovatno niko nije prijavio doticnog ali bitno da su Aleka za ovo prijavili... Kako znaš da ga je neko prijavio? Ako si vidovit nije lepo da to čuvaš samo za sebe. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mrk Posted October 5 Share Posted October 5 Pa koliko sam shvatio, da bi moderacija uzela u razmatranje neki slucaj neko to mora da prijavi, osim ako nije neko direktno vredjanje. Moguce da nisam u pravu sto se tice toga. Svejedno je glupa kazna jer sam siguran da sam vidjao gomilu puta da neko nekome napise da procita temu pazljivije, bez ikakvih posledica, sto je i normalno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Charles De Ketelaere Posted October 5 Share Posted October 5 Tačno je da svako od nas bira hoće li se naduriti, ali poslednja dva bana Sona i ovaj o kome je reč su u najmanju ruku nepotrebna. Bespotrebno kažnjavate ljude i produžavate taj toksični odnos koji ovo mesto gaji sa banovima. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Knipex Posted October 5 Share Posted October 5 3 hours ago, Mrk said: Pa koliko sam shvatio, da bi moderacija uzela u razmatranje neki slucaj neko to mora da prijavi, osim ako nije neko direktno vredjanje. Moguce da nisam u pravu sto se tice toga. Svejedno je glupa kazna jer sam siguran da sam vidjao gomilu puta da neko nekome napise da procita temu pazljivije, bez ikakvih posledica, sto je i normalno. Nema potrebe niko da prijavljuje, samo je moderatorima lakše da uoče ako neki post nije usklađen sa pravilima. Što se tiče kazne već sam izneo svoje mišljenje i neverovatno mi je da se niko od moderatora ne oglašava. Da li misle pošto je samo par nas pisalo protiv ovog bana da nije bitno ili još uvek razmatraju ne znam, ali je prošlo dosta vremena i svakako ne bi trebalo da je bitno da li se pobunio jedan ili sto članova ako je ban sporan, a ovaj je više nego sporan. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kooineeperk Posted October 5 Share Posted October 5 Nisam hteo da se oglasavam ali ipak necu da cutim. Nakon sto sam video ban za Aleka, a s obzirom da sam vec bio u prepisci sa Don Duskom oko neceg drugog, skrenuo sam mu paznju na to, evo samo deo koji bih i inace javno rekao na tu temu. On 10/4/2024 at 6:12 PM, Kooineeperk said: Necu da pisem javno i prozivam moderaciju ali ovaj ban za Aleka je smesan, u konetekstu onog sta sam ja prijavljivao a vi ocigledno ignorisete. Time samo dokazujete da nije bitno sta je prekrsaj nego ko ga je napravio, ili jos gore, nad kim je napravljen i ko je prijavio. Ostatak necu da delim jer nemam odobrenje, ipak je to privatna prepiska a moderacija neka se oglasi kako misli da sada treba. Nedoslednost u donosenju odluka ce napraviti problem veci nego sto su sami prekrsaji. Ja mogu da razumem da nije lako uvek biti dosledan, ali zato treba da postoji i saradnja moderacije i svih nas, da ucinimo ovo mesto boljim. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fancy Posted October 5 Share Posted October 5 Možda ban Aleku izgleda kao smešan ili neopravdan ali ne želimo da najbolji košarkaški forum na ovim prostorima pretvorimo u mesto gde Zvezdaši ili Partizanovci neće smeti da uđu na temu da nešto pitaju ili da komentarišu a da ga neko sa druge strane dočeka sa "Čitaj temu bilo je". Još jednom - ne prate svi sve teme i takve reakcije ne doprinose boljoj atmosferi. Moderacija nema nikakvu agendu osim da ovaj forum bude prijateljski prema svima i da i dalje generiše najkvalitetniji sportski sadržaj. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted October 5 Share Posted October 5 Kad već imamo najkvalitetniji košarkaški PDF, bilo bi dobro da i moderacija ne smetne s uma da taj sadržaj generišemo mi (među nama i svi forumaši koji bivaju banovani, uglavnom opravdano). Kad ne bi bilo nas, ne bi bilo ni kvalitetnog sadržaja niti biste bi imali šta da moderišete. S tim u vezi, tišina moderacije kad ljudi ovde pitaju i sugerišu u vezi nekih banova, uglavnom odmereno, nije okej. Super što si se ti sad javio ali vrlo dobro znaš da je bilo situacija da se niko od vas ne oglasi (ne samo na Košarci). 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barkley#34 Posted October 5 Share Posted October 5 Objašnjenje je smešno kao i ban. Taj najbolji basket forum klizi ka tome da će biti savršen... osim što niko neće pisati na istom. 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JPM Posted October 6 Share Posted October 6 @robespierre sta je bilo tako lose u mom upisu pa si ga editovao? Bukvalno sam pohvalio upis forumasa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
robespierre Posted October 6 Share Posted October 6 Deo posta koji je editovan se odnosio na diskusiju koja je izbrisana. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JPM Posted October 6 Share Posted October 6 Ali moj deo te diskusije je bio afirmativan. Mislim da je dobro da ostane nesto sto afirmativno prema forumasu sa kojim se cesto nisam slagao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Charles De Ketelaere Posted October 6 Share Posted October 6 13 hours ago, fancy said: Moderacija nema nikakvu agendu osim da ovaj forum bude prijateljski prema svima i da i dalje generiše najkvalitetniji sportski sadržaj. Ovo mi je baš zanimljiv tejk, pa sam malo pogledao unazad ~10 godina kako je ova sekcija izgledala iz mog ugla. Ali pre toga, mislim da isticanje najkvalitetnijeg sporckog sadržaja već diže malo obrvu kod ljudi, najpre zato što kada je to definitivno bio slučaj, niko nije mario za takvim opisima ovog foruma, a bilo je verovatno manje konkurencijetm. Stari forum je nastao iz kakvog-takvog brenda, imao je veliki broj članova, bio istaknut na jednom od najposećenijih portala, koji je takođe imao i sekciju komentara na vesti. Ovde ljudi mogu da dođu ako traže stari forum, na preporuku ili eventualno ako traže neku specifičnu stvar vezanu za sport pa im iskoči neki od postova u gugl pretrazi. Logično da je na starom forumu bila pojačana potreba regulacije, pritom smo imali i tata temu koja je rasplamsavala diskusiju kad god je bila otključana. Čini mi se da smo sve promenili, osim navika da se forumaši udaraju po ušima. Navika koja je i ranije bila catalyst durenja, odlazaka, cepanja i slično, iako je to naravno neizbežno za svaku online komunu. Samo u tekućoj godini smo nepotrebno ostali bez četiri upečatljiva lika koji su u dobroj meri činili ovu sekciju "najkvalitetnijom", verovatno još nekog ali pišem iz glave. Podvukao sam reč nepotrebno, jer su se odlasci dogodili tako što je ljudima pun kurac out of context vaspitnih mera, nedoslednih odluka ili previše doslednih. Rekosmo već, ovo je forum koji ljudi doživljavaju terapeutski, gde šire neke svoje poglede (ne samo na sport), razvijaju toleranciju, komunikacijske veštine ili samo krate radno vreme. Kajmak koji se ostavlja iza svih nas je ono što ovo mesto pokupi, prezervira i eto, servira kao najkvalitetniji sportski sadržaj. Ako na svakih par meseci isečete sisu odakle muzete mleko, teško da će nove sise i krave da se pojave tek tako, pogotovo što se kod bivših korisnika uvezala toksična veza, tako da ostaje samo slučajnost da neko u trenutku surfovanja naleti na nešto što ga baš privuče, pa reši da se registruje i sačeka 15 dana da ga neko odobri. Normalno, ne očekujem da se mesto koje se verovatno jedva drži online početnim donacijama i gugl reklamama oglašava i privlači nove korisnike. Ali kada je već tako, ono što može da uradi jeste da, kada već ima ljude kao moderatore a ne reddit botove, stavi prst na čelo i uoči da, realno, idemo nizvodnim trendom već neko vreme. Prošle godine sam tokom putovanja i dosta obaveza morao da propustim dve vezane EL utakmice Partizana, nisam stizao ništa da ispratim, sem što sam overio rezultat na flashscore. Uveče kada sam došao u hotel, našao neku reportažu na YT, otvorio pivo, uzeo telefon i čitajući našu temu i gledajući reportažu potpuno nadoknadio prethodnih nedelju dana. Arsenije je sažvakao, Kuper ovo, Son ono, da ne patetišem sada, kapirate. Od jedne teme i dve-tri stranice sam dobio i humora, i kvalitetne diskusije, i isečene najbitnije momente, i bojazni i pohvale. E to je nešto što današnja tema neće verovatno nikad, a sigurno ne uskoro generisati. Imamo i dalje kvalitetnih ljudi ovde ali, ponovo, idemo silaznom putanjom a ljudi koji odu sa njom neće tek tako biti zamenjeni, da ne pominjem sada lične preferencije i simpatije prema njima. Jednostavno, ne postoje uslovi, mehanizmi i dovoljno entuzijasta da se tako nešto dogodi, i to danas, kada na svakom koraku iskaču neki košarkaški podcasti, isečci, reel-ovi, neke komune stvorene oko istih. Tako da, iskreno, umesto što se primenjuju "ovaj put 3 dana, sledeći put duplo" korekcije u operativnom delu moderacije, vreme je bilo još prošle godine da se korekcije izvrše malo drugačije. Za početak tako što ćete podvući jedinu pravu vrednost ovog mesta - a to su sami forumaši. 8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
СтелаРоса Posted October 6 Share Posted October 6 5-7 dana za nekulturno obracanje prema drugim forumasima je smesna kazna. Ja nikada nisam vredjao ni forumase, ni igrace, trenere, rukovodioce, pa sam dobijao u par navrata mesec dana ban jer sam pisao svoje misljenje o nekim stvarima. I nisam se naljutio, niti zalio, ali hocu da kazem da ako se za takve stvari dobijaju banovi od 10,15,30 dana, onda ovih 5 dana za nekulturno ponasanje dodje kao nista. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Charles De Ketelaere Posted October 6 Share Posted October 6 1 minute ago, СтелаРоса said: 5-7 dana za nekulturno obracanje prema drugim forumasima je smesna kazna. Ja nikada nisam vredjao ni forumase, ni igrace, trenere, rukovodioce, pa sam dobijao u par navrata mesec dana ban jer sam pisao svoje misljenje o nekim stvarima. I nisam se naljutio, niti zalio, ali hocu da kazem da ako se za takve stvari dobijaju banovi od 10,15,30 dana, onda ovih 5 dana za nekulturno ponasanje dodje kao nista. Čovek je napisao "da si bolje pratio temu znao bi". Let that sink in. Elem, ovaj način razmišljanja je taj toksični odnos sa banovima koji ovo mesto ima. Ako sam dobio 30 za ovo, ako je Luku nazvao Muka je makar 7 dana, ako je suptilno provukao jab komšijama onda 15 jer podmuklost. Nisam Rasim Ljajić u FKP, ali da jesam, baš bih čuvao banove kao poslednju i neizbežnu opciju. Post može da se obriše i edituje, forumaš može na "tajm aut" 12/24h ali može da čita i reaguje. Pogotovo kada je očigledno da se diskusija malo zapržila. I da, kvalitet ovog mesta se generiše iz više izvora, a jedan od vodećih su relacije samih forumaša. Kornet je lik koji je samim svojim karakterom i načinom pisanja 10x značajniji nego njegov breakdown prelaznog roka ili procene šansi za pobedu. Ume da se žesti i preteruje, ali suština je da ne čekamo njega, poput Kupera, da dobije tu jednu kartu za parkiranje preko limita i ispoštujemo neke akumulacije. No nebitno, ja sam i dalje slan zbog očitih grešaka od ranije, a očigledno ne postoji želja da se prezerviraju stvari koje je najteže stvoriti, a to su relacije i autentičnost. Link to comment Share on other sites More sharing options...
СтелаРоса Posted October 6 Share Posted October 6 Nekulturno obracanje drugima je za mene najtezi prekrsaj. Nismo u uzivo konverzaciji, imas vremena koliko hoces pre nego sto kliknes Submit. Ako nisi u stanju da zadrzis pristojan nivo komunikacije preko tastature na forumu, onda verovatno ni nisi za ovo mesto. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drug Crni Posted October 6 Share Posted October 6 U pravi si Stella Rossa,ali ja u kvotovanom delu ne vidim vređanje forumaša.. Edit:možda sam propustio širi kontekst (ako ga ima) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
СтелаРоса Posted October 6 Share Posted October 6 Pa da je bilo vredjanje onda bi adekvatna kazna bila 45 dana, a posto je "samo" drsko obracanje onda je 5 dana fer kazna. Nece mu nista biti od 5 dana. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts