Jump to content

KK Partizan 2022/23 - It's coming home!


fillam

Recommended Posts

Jos jedan zeljkov poraz, nedopustivo je da ti ekipa ovako padne ali nedopustivo

Imao si sve i dzaba 

Slome te

 

Zasluzena pobeda cigana

 

Ne znam stvarno sta da kazem, u jednu ruku sto pre zaboraviti ovo veceras sto neko rece da nam ne ubije momentum u dobroj smo formi bili a opet s druge strane dokle vise u pi♡ku materinu, pre bi nas slomili odma na pocetku udare nas u meso od prve sekunde i ne mozemo da se vratimo, sad krenes sve kako treba vodis imas igru imas sut i opet dzabe opet te slome aj u q

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Zvezda je isuvise kvalitetan tim da bi cak i +18 (doduse u  ranijoj" fazi meca, ako sam dobro razumeo) bila neka garancija, ali citam da su nas nekako prelagano okrenuli, bez da smo na vreme osetili sta se desava.

 

Nadam se samo da ovaj mec ne oznacava neki novi pad u formi i rezultatima u EL. Ako ne dodje do toga, ovaj derbi mi je zaista malo bitan.

 

Ziv nisam do cetvrtka. Verujem da cemo se spremiti za Fener najbolje sto mozemo 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Zorane, samo malo razmisli.

 

Prvo, za to u meso udariti je potrebno da ti ne sviraju 14 faulova za 1 četvrtinu i da ti 4 nosioca ne uđu u problem sa ličnim greškama posle 23 minuta. Pantera, Ledeja i Lesora su olešili od batina, dok sa druge strane svaki prodor flop pa šta sviraju, neki put faul od odbrane, neki put od napada.

 

Nemoguće je bilo igrati odbranu u drugom delu sa onoliko faulova. Exumu su 3 izmislili. Ledeja hvata Petrušev za ruku a njemu 4. sviraju.

 

Jednostavno, igralo se 20 minuta, posle ni k od košarke. Pa ono bacanje Kampaca za 3. Ledeja je takođe smešno.

 

Lesora su svaki put odalamili kad se podigao.

 

Lazić po prijemu po 2 faula na Panteru, sa druge strane 2 faula sudili Panteru na hand check.

 

Sve u svemu, klasičan KLS brlog od utakmice. U EL pokazujemo pravo lice.

 

 

 

Idemo dalje...

Trunku nemam da im zamerim za večeras. 

Edited by Don Dusko
Bespotrebno prozivanje forumasa.
  • Like 8
  • Love 5
  • Thanks 1
  • Ha-ha 24
  • Tuzno 2
  • WOW 1
Link to comment
Share on other sites

Kao što sam rekao ranije, u slučaju poraza zaboraviti što pre i fokusirati se na EL.

Raspad totalni nakon potpune kontrole utakmice tokom skoro celog prvog poluvremena gde je rutinski održavana razlika i gde oni nisu znali gde udaraju.

Lako je reći da je Željko izgubio opet bitnu utakmicu ali simtpomatično je da se dešavaju slične situacije i u 5. tekmi finala prošle godine i prvoj ABA tekmi ove sezone i sada sa nekom predstavom sa sudijama gde se oni potpuno pogube / promene način suđenja i dozvole tuču i igru na sve ili ništa u kojoj se naša ekipa koja u principu forsira nekakvu čistu odbranu potpuno pogubi. U sve tri situacije je izgledalo kao da su druge ekipe izašle na teren nakon tih “incidenata” što nije slučajno i nije sigurno samo do nas i naših gluposti.

Rekao sam već nakon tekme u EL koliko je bilo bitno što su sudile EL sudije kojima ne možeš da prodaješ te fore i ovo je lep primer toga. Sudije nedostojne ovako bitnog duela da ne kažem nešto teže.

Svakako je naša smanjena rotacija odnosno nedostatak Papapetrua i Madara uticao na ovo ali iskreno teško je pričati o nekakvim taktičkim greškama.

Treba sesti, analizirati i spremiti ekipu za ovakve situacije koje nas čekaju u završnici ABA opet ali generalno mi jesmo dobrim delom igrali onu košarku koja nas je krasila prethodni period. Šta se desilo u drugom poluvremenu i koliko je bilo do nas, a koliko do nesrećnika u sivom ostavljam za neki drugi dan za analizu, ako budem imao volje da malo koncentrisanije odgledam.

Zaboraviti i terati dalje.

  • Like 7
  • Ha-ha 2
  • WOW 1
Link to comment
Share on other sites

Mogao bi da se napise jedan rad pod nazivom "NEorganizacija napada od strane AA". Ono sto je on radio veceras je za zatvor.
I da pljunem po organizatorima. Ovo je sramota sto vec godinama nasa strana ima samo jedan ulaz i izlaz. I vcr je uslo bar 1000 dusa vise nego sto je smelo.

Sent from my RMX3301 using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Cestitke svim ciganima na zasluzenoj pobedi i sto su pokazali karakter i vratili se nakon -18.

 

Razloge za poraz da trazim u sudijama i sta su svirali a sta nisu, ne pada mi na pamet, da smo makar nesto smisleno odigrali u nastavku ili cak pogodili neki sut (a imali smo ih i previse) dobili bi veceras.

 

Istina, pustena je tuca u 2 poluvremenu, nismo imali rotaciju za tako nesto a nije nam pomoglo i to sto smo bili ocajni u sutu za 3 poena (dogodi se nekad da sutiramo ovako ocajno, vecina suteva iz otvorenih pozicija, jednostavno nije htelo)

 

Sigurno nam nije pomoglo i to sto su Avram, Smajli, Trifa, Andjusic odigrali katastrofalno lose, doprinos klupe, ocajan.

 

Cak je i Exum bio los, problem sa licnim, Ledej spojio dva derbija (CUDO) da je odigrao dobro, Panter solidan, Lesor jedna od najgorih partija ikada, vratio se u njegove igre prosle sezone, nakon svakog pick-a je odbrana pucala, bas katastrofalan u odbrani dok mu je u napadu ispalo 3,4 lopte i prodao jos 2 sigurno losim odlukama...mada sta mu zameriti, kad igra odlicnu sezonu, sezonu iz snova.

 

Razlika Petruseva i Smajlija je ogromna i to se videlo veceras, istina je, Petrusev je gotovo isto smehotresan u odbrani kao Smajli ali u napadu je drugi univerzum i sa 13 poena u drugom poluvremenu resio mec manje vise, pogodio kad je bio sam, bio aktivan na skoku i radio sve sto treba Smajli...mada Smajli jednostavno nema mozak za tako nesto. (uskoro KLS klub da sa Glisicem i ostalim propalim talentima pika basket i dominira na splavovima)

 

Kao neko ko je gledao Kampaca svaku utakmicu u NBA-u, moze on mnogo bolje nego sto je igrao veceras, izvukao je 8 bacanja na cist flop i prodao kontakt skoro svaki put, jednostavno je takav, navijaci Zvezde ce ga obozavati, svi ostali...bas i ne toliko.

 

Nedovic odlican, vratio je polako sut sto je i bilo ocekivano, bice jos bolji, Vildoza mora da batali splavove i klinke i da se vrati utakmicama.

 

Mnogo je bitno da se niko nije povredio, i sa jedne i sa druge strane, bitno je sada uzeti odmor, spremiti se za EL, sada dolazi ono pravo.

 

Ne pisem cesto, citam uvek sve komentare i postove, zelim nama i Zvezdi puno srece, kad bi upali i jedni i drugi u Top8 to bi mnogo toga resilo, makar da ne gledamo cirkus u finalu ABA lige ako nista.

 

  • Like 24
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Nemoguce je da su sudije i pustile tucu i isekle vas sa faulovima, jedno ne ide sa drugim. Slazem se da je u drugom poluvremenu promenjen kriterijum, sto ne znaci da je u prvom poluvremenu bilo manje kriminalno sudjenje kada ste vodili 18 razlike.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Zeljko nije dorastao ovome.. 

 

Predugo je van ovogo mulja.. Igraci koje ima nisu dovedeni da igraju rukomet nego da napadnu EL..

 

Dule je bio penicilin za njih. 

 

Sto se mene tice ne moraju vise da igraju utakmice gde ne sude strane sudije... 

  • Ha-ha 5
  • Tuzno 2
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, ChrisJudd said:

Nema šanse da ih dobijemo u finalu Aba. U EL uslovima smo bolji.

 

Prvi evroligaski derbi je pobedila Zvezda a drugi pobedio Partizan pola kosa, bez Kampaca i Martina. Kako bolji?

 

Sto se tice El uslova, sve bi dao da evroligaske sudije sude sve derbije ove sezone. Nadam se da se tu slazemo svi.

  • Like 4
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

@Gb92

Tačno, ali Željko polako upada u sličan problem kao Dule pre nego što su ga oterali.

 

Osim treninga, utakmica, pripreme i skautinga, sve više energije i vremena mu oduzima skretanje pažnje, što svojim navijačima, što košarkaškoj javnosti, na sve probleme u kojima se nalazi domaći sport.

 

Od kancerogenih tribina, preko stvaranja atmosfere da poželiš da pobegneš, do trovačkih saopštenja i tv gostovanja.

 

To odnosi ogromnu energiju, na koju treneri rivala ne gube ni jedne jedine sekunde.

Edited by Cooper
  • Like 1
  • Ha-ha 2
Link to comment
Share on other sites

Previše se potencira na mulju, a mulja nije ni bilo previše -- osim preteranih reakcija sudija  kod isključenja Ivanovića i čitave drame oko te situacije, kao i kasnijeg besmislenog prekida utakmice.

 

Svidelo se to navijačima Partizana ili ne, Zvezda je u nekom centralnom i ključnom delu utakmice počistila Partizan, fair and square, čistom košarkom -- i u odbrani i u napadu.

 

Za nekih 18 minuta igre (od 18 do 36 minuta), Zvezda je napravila 49-20, što je brutalno i u odbrani i u napadu.

 

Više je razloga za tako nešto:

 

Na prvom mestu, Zvezdin bekovski trio, koji je u tom rasponu odigrao savršen meč. Retko viđena kontrola tempa, sečenje odbrane, stvaranje i otvaranje prostora, tranzicija iz odbrane u napad.. zaista je bilo šta videti za ljubitelje košarke, za razliku od nekih ranijih hrkljuša. Kvalitet koji Kampaco donosi zaista nije često viđan na ovim prostorima -- čovek je super koristan bez obzira na procenat šuta iz igre, dok su Nedović i Vildoza kažnjavali svaki missmatch i milimetar prostora. Utisak je da je Partizan sa tih -29 u tom periodu i dobro prošao, odnosno da je razlika mogla da ide i na više.

 

Sa druge strane, Partizan je igrao neku potpuno bezidejnu i besmislenu košarku u napadu, bez trunke plejmejkinga, sa jako malo pasova viška i sa mnogo izolacija i silovanja. Da ne bude da pišem napamet, u drugom poluvremenu, Zvezda je imala 11 asistencija i 0 izgubljenih, dok je Partizan imao 5 asistencija i 9 izgubljenih. (možda statistika nije u brojku tačna, nisam je proveravao, ali suštinski je jasna poruka)  

 

Exum je odigrao potpuno promašen meč i bio non-factor, čak i bez obzira na faulove koje je zaradio. Sve što je pokušavao u napadu je u suštini bilo pogrešno. Umesto da bude motor, igrač koji otvara prostor i sužava odbranu, pre svega prodorima; on je kroz ceo meč pokušavao da postuje čuvare i uzimao jako teške šuteve sa poludistance. Sve i da je pogađao te šuteve, usporavao je igru, nije pravio višak i nije uključivao saigrače. Pritom, toliko je napadao Kampaca, kao da se radi o nekom random klincu od 1.78 na igralištu, a ne čoveku koji je bio prvak Evrope sa Realom i koji je toliko puta u karijeri rešio tu problematiku da neko pokušava da ga nabije pod koš jer je niži. Toliko je čvrst, pokretan, agilan.. da je to besmisleno i svakako napad koji bi uvek rado birao protiv svog tima.

 

Što se tiče Pantera, bio je apsolutni minus na terenu. Po ko zna koji derbi po redu, Željko nije uspeo da od njega izvuče timsku korist. Opet je terorisan od strane Zvezdine odbrane, opet su kasnili pasovi, gubio je lopte na udvajanjima, gubio je dribling.. ubacio neke hero šuteve sa kojima svaki protivnik bira da rado živi.. a u odbrani je bio igrač manje i često pogledom pratio ili rukama hvatao Zvezdine bekove. Čini mi se da je imao i -16 na parketu, što negde tačno i oslikava njegovu ulogu. Potpuno van sistema i konteksta,

 

U takvoj situaciji u kojoj Partizanovi bekovi nisu stvorili ništa, a Zvezdini razvlačili odbranu, izgubio se i fokus viših igrača i generalno njihov doprinos. Tu su falili Papapetru i Madar, da se možda pokuša sa njima da nešto povežu. Anđušić, Avramović i Smailagić dosta loše role u drugom poluvremenu, dosta izgubljeni, kao da su očekivali da im nešto padne sa neba.

 

Željko je veliki kiks napravio što je otišao samo sa +10 na poluvreme. Imao je grogiranu Zvezdu na +18 i nije smeo da dozvoli da to ode na manje od 15. Jako čudna odluka da izvede Nunnaly-a koji je vezao 8 poena u tim momentima i uvede Pantera, koji je minus u odbrani -- a u tim momentima u napadu svakako nije mogao da odigra bolje nego zapaljeni Nunally.

 

Nakon toga je Zvezda upalila turbo pogon i samo se čekalo da se gomila praznog prostora iskoristi šutevima i dobrim pozicijama u reketu, što se i desilo krajem treće / početkom četvrte četvrtine. Na kraju je KKP i dobro prošao i zamalo uspeo da se vrati u utakmicu (i tu je bila i ona amaterski izgubljena lopta Pantera).

 

Da zaokružim, malo je degute to mulj i slično, jer ovo nije bilo nikakvo valjanje u blatu, već demonstracija sile od strane jedne ekipe u momentima kada je to bilo najpotrebnije.

 

Što ne znači da u nastavku sezone neće biti drugačije; u EL meču je Partizan bio značajno bolja ekipa i zaslužio je da mnogo ranije zatvori utakmicu.

Edited by medobrundo
  • Like 16
Link to comment
Share on other sites

56 minutes ago, Gb92 said:

Zeljko nije dorastao ovome.. 

 

Predugo je van ovogo mulja.. Igraci koje ima nisu dovedeni da igraju rukomet nego da napadnu EL..

 

Dule je bio penicilin za njih. 

 

Sto se mene tice ne moraju vise da igraju utakmice gde ne sude strane sudije... 

Upravo tako!
Ovo je sramota. Napunise nas licnim do prvog poluvremena da dalje ne mozes ni da igras

  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

Napunili faulovima do poluvremena? Situacija sa faulovima na poluvremenu:

Panter bez faula

Trifunović bez faula

Avramović bez faula

Lesor 1 faul

Ledej 1 faul

Smailagić 1 faul

Anđušić 3 faula (od toga 1 tehnička)

Naneli 2 faula

Exum 3 faula

Edited by Knipex
Ispravka
  • Like 3
  • Thanks 1
  • Ha-ha 4
Link to comment
Share on other sites

Čestitke komšija na pobedi, zasluženo, ljudi su iskoristili dužu rotaciju i više upotrebljivih igrača i pre svega nas rešili u odbrani a njihov napad, tj naša odbrana u drugom poluvremenu je pre svega posledica energetskog raspada ekipe koji je počeo već krajem prvog poluvremena.

 

Meni je i na plus 10 na pol bilo jasno da ne možemo dobiti utakmicu samo sa Ledejem na 4 i Exumom koji igra loš meč, možda i prvi od kako je došao. Nije bilo realno da nas šut ide kao u prvom (a da njih ne ide) i prilično sam mirno gledao naš raspad u drugom. 

 

Želim da izvučem pozitivno iz ove utakmice tako da ću pomenuti sjajnu Nanelijevu partiju i vrlo dobrog (dok je imao snage) Ledeja. U stvari, sledeća utakmica će nam dati odgovor kakav smo mi tim - da li opet idemo u rupu ili smo naučili kako da reagujemo. 

 

Jedna poruka što se tiče publike - jebem mater nenormalnu svima koji su palili baklje, dokle bre više retardi, aman...

 

  • Like 12
  • Thanks 3
Link to comment
Share on other sites

Otišao da spavam na prekidu, probudio se i dalje bijesan, ako je Lessort stvarno povrijeđen ima da izgrizem sopstvena muda.

Jbmte Ostoja, hvališ se prihodima od karata a nemaš 100k da dovedeš nekog krljača pod košem samo da uhvati loptu i odmori nosioce.

U četvrtak ćemo vidjeti eho ovog poraza, biću zadovoljan ako iskalimo tad sav nakupljen bijes, i oni na terenu i mi na tribinama.

Napred Partizan!

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, Cooper said:

Sad baš odgledao prvih 18 minuta.

Lepo smo igrali, pametno u napadu i čvrsto u odbrani.
Igrali smo našu igru koju igramo ovih poslednjih 2 meseca.
Nema zime za naše šanse za top 8 ako tako i nastavimo.

Ja mislim da mozemo i vise od top8, samo kad bismo izborili 5. mesto do kraja EL.

Uzece Zeljko Aba ligu a vec cemo ih tuci za dva kola u ABA.
Ovo im je sve za ovu sezonu! Verujte u ovaj tim!

  • Love 1
  • Ha-ha 2
Link to comment
Share on other sites

8 hours ago, ChrisJudd said:

Nema šanse da ih dobijemo u finalu Aba. U EL uslovima smo bolji.

 

Otkud taj zakljucak? Kako mislis bolji? U EL je 1:1 i +2 za nas u kos razlici. Tako smo tu, direkt gledano, bolji.

 

Bolje stojite na tabeli. To jeste. Trenutno...

 

 

Elem, cestitke komsije za dobar mec, zaista ste potentna ekipa. 

Da nije bilo stoke na tribinama bio bi ovo dobar derbi. Sudije manje vise standarndo ne valjaju nikome. 

Ceracemo se jos 😉

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...