Jump to content

KK Partizan 2022/23 - It's coming home!


fillam

Recommended Posts

1 hour ago, Kooineeperk said:

Totalno je klimava, jbg, hteo sam da budete spokojni, ali ne vredi... 😄 dakle, gubite.

 

Ako dobijete veceras, Alex da se zapita kakve veze imas sa rodjendanom njegove zene :whistling: tu se vec ne mesam... 

Kakav je kolega sa datumima, možda joj uopšte nije rođendan sutra, tako da nema brige.

  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

14 minutes ago, mfmilan said:

Aj neko da izračuna kakva nam je statistika kad igramo kući četvrtkom od 21h u belim dresovima.

U Pioniru ili Areni? 

 

Evo sve opcije:

- U Pioniru 68%

- U Areni 57%

- Kombinovano 61%

 

U crnim dresovima je zapravo za nijansu samo bolje, 1-2%. U obe hale. 

 

20:30 vam je bolji termin prema statistici, ali je svakako bolje 21:00 od recimo 18:45 i 19:30 (ti su najgori bez obzira na boju dresova).

 

Cetvrtak je dobar osim kad igra i FK istog dana. 

 

Eto, to je to. 

 

Link to comment
Share on other sites

Dobar post, drago mi je da je neko stavio u prvi plan Exumovo ponašanje na parketu. Taj dečko treba da bude uzor mladim košarkašima, a ne indijanci koji uzimaju megafone i divljaju sa navijačima, nebitno čiji dres nose.
 
Exum nije plej. to naravno zna i Željko. Ovde je, kao i u mnogo slučajeva sa drugim igračima, problem do terminologije. Mnogo je preciznije reći ball handler, nego plejmejker. Kao legitiman EL ofanzivni ball handler, Exum ima tendenciju da više kreira za sebe nego za druge, koristeći svoje fizičke predispozicije - brzinu, snagu, odraz i frame. Prepoznaje situacije na terenu kada može da napadne ulazom, kao i kada nekog može da postuje, neretko u ranom napadu. Inače, Exumovo postovanje igrača je polako preraslo u sistemski napad Partizana, tek ćemo videti sa kojim uspehom u mečevima koji dolaze. Na desnom ulazu, ako napravi inicijalnu prednost od pola koraka, je praktično nezaustavljiv. Idealan igrač za bržu, tranzicionu igru. Igra oko i iznad obruča sa lakoćom. Ali sve to je premalo da bi ga nazavali plejom. Recimo, njegova pick igra sa rollerom je upitna. Kod pop-a je ok, ali to može i Anđušić da odigra. Ne može se reći da je dobar u improvizaciji kod asistencija, teško će baciti dobar pas ako on nije deo nacrtane akcije. Na stranu što mu je pas, po košarkaškom karakteru, sekundarna opcija i teško da se to može promeniti i da postoji neka agenda od strane struke u tom pravcu. A ne vidim do sada u sezoni da postoji. O nekoj kontroli ritma meča, što bi svaki po vokaciji plej trebao da ima, je baš teško pričati jer se čini da on uvek igra na njavećem broju obrtaja. Svako usporavanje ritma je posledica njegovog umora, a ne svesne, racionalne odluke.
 
Staviti Exuma na krilo, u prevodu - uzeti mu loptu iz ruku, je po meni jako loše rešenje. Potpisujem da bi on u takvim okolnostima bio suvi prosek u EL.
Prvo, nema stabilne procente za 3, tačnije ne može se reći da je velika opasnost u šutu spolja, zbog čega ga većina ekipa brani ispod bloka. Iako je njegov 3PG% sasvim dobar (malo ispod 40%), on uzima tek 2.5 trojke po meču, ili jednu na skoro 10 minuta, iz čega je jasno da to nije njegov napadački forte. Niti je volume, a još manje mivrowave šuter - opali trojku kada je sam i to je to.
Drugo, kada bi napadao close out po čeonoj sa desne ili sredinu sa leve strane, vrlo lako bi se mogao iznuditi faul u napadu, jer njegova masa plus ubzanje se teško zaustavlja, delom i zbog toga jer i sam u dosta slučajeva nepotrebno inicira kontakt, za razliku od Puntera ili Madara koji su laki na nogama i uspešno "beže" od čuvara, tj. napadaju prostor, a ne igrača. Njemu treba prostora da se zaleti, toga u korneru nema, pa je jasno zašto on napada ili sa 90 ili sa 45.
 
Željko je još pre mnogo godina, govoreći o pozicijama u košarci, bio zagovornik igranja van ili bez pozicija. Exum se perfektno uklapa u takvu filozofiju košarke i jasno mi je zašto je bio njegov prvi pick pred početak ove sezone. Ali, bez obzira na Exumov neosporan kvalitet koji pokazuje, imam osećaj da on može mnogo više. Ne po broju poena, već u ostalim elementima igre - u skoku, pasu, pa i odbrani 1 na 1. Recimo, 0.6 ofanzivnih skokova po meču, odnosno 2.3 ukupno skokova po meču mi deluju nekako mršavo za igrača te visine i fizikalija, posebno kada se uzme da je on hodajući mismeč u 90% slučajeva. Brojka od 2.5 asista po meču govori sama za sebe. Za igrača koji provodi 23min u proseku na parketu, kod koga je lopta najveći deo vremena i koji ima jedan od najvećih USG% u timu, ovaj broj asista je više incident, nego pravilo.
 
Kao zakčjučak, Exum sa onim što može i što ne može svakako nije problem u ekipi Partizana. Te 2.5 asistencije po meču je i dalje najbolji prosek na nivou ekipe, a zašto lider po asistenciajma ima samo 2.5 po meču je pitanje za trenera. Koncepcijski gledano, trebalo bi da mu najviše odgovora da igra u paru sa Madarom, a ne sa Punterom i/ili Nunnally-jem koji i sami kubure sa kreacijom za druge. Tri igrača koji su shoot first igrači na spoljnim pozicijama, uz Avramovića koji je sličan njima, rezultira 16. mestom od 18 timova po broju asistencija po meču. I to nagomilavanje backcourt igrača sličnih karakteristika stavlja Exuma u kategoriju "one of the pleyers" umesto "The player", što po meni on apsolutno zaslužuje. Biraš igrače po stilu igre koji želiš da forsiraš i tu je Željko otišao u krajnost, u ekstrem koji po nekad donese pobede, ali po nekad i izbaci u prvi plan nepostojanje back-up plana. Drugim rečima, Valjak melje dok ne zariba, a kada zariba, niko ga ne može opraviti. Do sledećeg meča.

Htedoh ovo da iskomentarišem ali zaboravih pa aj sad (da pokušam da zaboravim ovaj fudbal).

Dobar post. Rekao bih da su Egzumu najveći problem lateralne kretnje u odbrani. Koliko je dobar u pravolinijskom trčanju u napadu, toliko je slab u tim bočnim pokretima i pokušajima da isprati igrača nogama. Što se tiče skoka to može da bude i sistemska stvar jer za razliku od Duletovog KKP gde su svi išli na skok, Željko ne insistira na tome očigledno.

Having that said očekujem da porobi večeras.
Link to comment
Share on other sites

Gudura je utakmicu otvorio fintiranjem na trojci, a završio sa 20+ poena. Toliko o svemu. Da se izašlo na veći broj šuteva sa distance igrača Fenerbahčea možda na kraju ne bi ubacili tih 60%. Loše sprovedena u delo switch odbrana gde su maltene u svakom posedu napravili višak, a da niko sem Madara i možda Lesora nije uspevao to da isprati. Što se tiče napada, opet će mi neko izvući statse kako je Partizan prvi u EL po ovom ili onom parametru. Ali evo ja gledam još jednu utakmicu u kojoj kad nema šuta nema se ni kud; pojavio se Panter ali bez tih njegovih šuteva preko ruke kao da je KD nije bilo ničeg. 

Edited by DameTime
slovce
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Pustili ih zbog zemljotresa[emoji16]
Sad se skupiti i dobiti Albu.
Definitivno je kvalitet klupe presudio. Malo su i sudije usrale sad na kraju. Meni je nekako osecaj da smo igrali los napad, a dali smo skoro stotku! A odbrana je ta koja je morala biti bolja. Bas su imali mnogo otvorenih suteva.

Sent from my RMX3301 using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, John Terry said:

 

Za neutralca ovo je utakmica za uzivanje, ali verujem da je za vas uzas.

Za sladokurce 🙂. Jbg pobeda bi bas mnogo znacila, sve je i dalje otvoreno... Bili smo u igri do onog klizeceg Vilbekina u zadnjih 30 sekundi, ali i dalje ogromne odbrambene oscilacije a debelo smo zagazili u sezonu...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

6 minutes ago, DameTime said:

Gudura je utakmicu otvorio fintiranjem na trojci, a završio sa 20+ poena. Toliko o svemu. Da se izašlo na veći broj šuteva sa distance igrača Fenerbahčea možda na kraju ne bi ubacili tih 60%. Loše sprovedena u delo switch odbrana gde su maltene u svakom posedu napravili višak, a da niko sem Madara i možda Lesora nije uspevao to da isprati. Što se tiče napada, opet će mi neko izvući statse kako je Partizan prvi u EL po ovom ili onom parametru. Ali evo ja gledam još jednu utakmicu u kojoj kad nema šuta nema se ni kud; pojavio se Panter ali bez tih njegovih šuteva preko ruke kao da je KD nije bilo ničeg. 

Guduric je odigrao neverovatno zrelu partiju veceras, mada je Pjer bio neocekivani X faktor.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

9 minutes ago, SteveFrancis#3 said:

Losa, losa, prelosa utakmica

Razocaran, frustriran

Fak dis shit

 

 

Nemoj zajebavati. Oldična utakmica dve brutalno dobre napadačke ekipe. Fener je večeras igrao na nivou igara kad je bio u najboljoj formi. Odmorni su bili pred ovu utakmicu što se i videlo po njihovoj enrgiji. Bez zajebancije, mene je ova utakmica uverila da će se Partizan plasirati u TOP8.

Edited by Volter
  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...