Jump to content

U Zvezdu, zna se! 2022/23


Brat od Korneta

Otvaranje teme za 22/23  

140 members have voted

  1. 1. Koga bi ste da otvori temu za 22/23

    • WingWalker
      35
    • Devil
      14
    • Sarac
      53
    • Ridji
      17
    • Princeton
      20

This poll is closed to new votes

  • Please sign in or register to vote in this poll.
  • Poll closed on 06/22/2022 at 01:00 PM

Recommended Posts

Nikola je od onih igraca koji imaju I karakter I mooda, nesto sto bas ne kipti u trenutnom rosteru.

Sve ostale igracke I plejmejkerske vrline su mu vrhunske za ABA lvl, to smo valjda, deceniju unazad, utvrdili. Ne vidim logike u tom potezu.

Opet, moguce da u su u PG rekli, uzimamo Whitea ako date I Nikolu.

 

Doduse, Nedovic na poziciji Nedovica je ubedljivo najveci kiks prelaznog roka, nepopravljiv prakticno, ali da se ne ponavljam previse tu, sve je jasno ko zeli da mu bude jasno.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, uini said:

 

džoni nije kompatibilan sa ovim novim plejmejkerom. da je pefi u prajmu, komotno bi mogli da uzmemo nekog omladinca kao trećeg PGa.

tolika je želja ovde da se white škartira, koliko i da džoni ostane. kada bih se kladio ko bi od njih dvojice mogao više da doprinese sledećoj sezoni, pre bih gađao whitea, bez obzira što imamo tri PFa.

 

ivanović je tipičan primer kako se zvezdaš zaljubi u karakter a ne u ono što igrač može da donese.

 

sve je to za ljude, razume se.

 

Pa valjda imamo Pefija da kompenzuje Dzonijeve fizicke nedostatke? Ako Pefi to ne moze da pruzi onda se postavlja pitanje sto mi njega placamo uopste.

Kladiti se da Vajt moze nesto da donese sledece sezone je po mom misljenu neozbiljno sve dok ne vidimo je li on u glavi ostavio povredu iza sebe. Ne bi bio prvi koji se nakon takve povrede vise nikada nije vratio na pribilizan nivo.

 

Sa druge strane zna se sta Ivanovic donosi sem tih ljudskih osobina u koje smo se zaljubili, pa cak se i one reflektuju na atmosferu i igre tima ali ajde da to ostavimo po strani.

Znas da Dzoni i u svojoj najgoroj sezoni ima ono sto je potrebno da resi bilo koji ABA derbi, isto tako znas da po logici stvari druga sezona u novom klubu uglavnom bude bolja od prve.

Ostavljanjem njega u timu cuvas deo porusenog kontinuiteta koji si izgubio odlaskom trenera i domacih igraca a upravo taj kontinuitet bio je tas na vagi kada smo se tukli za trofej ABA lige. Kad sam vec kod tuce jos jedna prednost Ivanovica je ta sto zna kako se igra protiv cvrstih ekipa, sto ABA sto EL klubova, videcemo kako ce se snaci njegova zamena kad budu krenule sekirice sirom dvorana u Laktasima, Podgorici, Zadru, Cacku...

 

To da nije kompatibilan sa Adamsom, odnosno da ima brojnih slicnosti medju njima sam utvrdio i ja negde na tridesetoj sekundi Adamsovog hajlajta, dakle to je znao i Vlada. Pa jel Adams toliki kvalitet i sigurica od igraca da cemo se odreci pouzdanog domaceg bekapa radi bolje koncepcije tima? Sad smo poceli da vodimo racuna o koncepciji, a nije nam smetao Petrusev koji se bez ikakvog smisla dovodi na trojku Hasan-Kuz-MItar, pa sad ne znamo sta cemo sa ovim u sredini jer ima ugovor a i jedini je koji moze da se nosi sa igracima poput Fala, Papajanisa, Tavaresa itd.

 

Nas novi trener je ili jako samouveren ili jako naivan ako misli da moze da dovede 10 novih igraca, vecinom stranaca, da ih sve ukomponuje tokom ludackog ritma koji nas ceka od starta i onda sa njima osvoji ono sto se osvojiti mora. Ako misli da ce preziveti na klupi bez osvojene ABE onda je ipak samo naivan.

 

U EL cemo imati preslikanu Alimpijevu sezonu, to mi je jasno od starta, mozemo i Goss-a umesto Ivanovica da dovedemo to nista ne menja.

U domacim prvenstvima, pak, imamo sanse. Ocigledno velike kad dozvoljavamo sebi luksuz da se odricemo igraca koji ima 2 titule sa 2 razlicita kluba.

 

Izvinjavam se sto sam malo oduzio.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

-Maxbet je najnerelevantniji izvor ikada, mislim da su sve promasili ovog leta. Ne treba ih prenositi a jos manje im davati paznje i komentarisati njihove vesti pa cak i kad bi napisali "sigurno ce se desiti ovo, ugasicemo portal ukoliko se ne desi", bukvalno im ni tad ne bi verovao jer par godina unazad mislim da su promasili 90% stvari za kkcz.

 

-Telesport je imao 3 greske ovog leta tako da nisu ni oni relevantni sto se tice Zvezde. Oni samo tacno objavljuju u vezi Partizana odnosno odande imaju prave informacije.

 

-Stize nam novi sponzor uskoro, objavice se do pocetka sezone.

 

-Ovo sam pisao jos ranije, da su obecane neke pare od fkcz-a ukoliko udju u ligu sampiona cisto da podsetim posto sutra igra fkcz (nemam pojma koliko, prosli put su dali 300k u sezoni 19/20, sad bi mogao Terza da se otvori za vise s obzirom da ima Ls i u sledecoj sezoni zagarantovanu)

 

-Ivanovic ostaje sigurno. Za Kuzmica i Vajta vazi ako se nadje klub mogu da idu.

 

-Sarac se javio i otvara novu temu 26. Septembra kad je zakazan media day, do tad pisemo na ovoj.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

6 minutes ago, srlepajce said:

za megu sam se setio nakon napisanog posta 

za aek se ne secam 

 

Svi stigli samo Vajta nigde 

Бјелица славио рођендан детета

 

извор твитер

Edited by Урош19
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, LightWeight said:

Nista meni trenutno jasno nije..

Jedva cekam da krene sezona i da se zatvori roster, ovo je vise nepodnosljivo majke mi.

Ne znaju ni oni vise sta rade, klub koji igra EL tolke godine a svake godine se ponasamo ko sve veci amateri.. 

Roster je zatvoren, doci ce jos jedan igrac i to mozda.

 

Klub se ponasa u skladu sa parama, tako funkcionisu i drugi klubovi sa manjim budzetima u El. To sto je Partizan proslo leto potpisao sve vazne igrace na 2 i 3 sezone Zvezda to nije mogla niti ce moci naredne sezone, nazalost, tako da se ne mozemo trenutno porediti se sa njima.

 

I sledece sezone isticu ugovori Adamsu, Ivanovicu, Markovicu, Holandu, Dobricu(al s njim kapiram da ce se produziti u toku sezone), Bentilu, Vajtu, Petrusevu, Mitrovicu.

 

Opet cemo dovoditi vecinu igraca kao i svake sezone, tako je kako je. Ljudi kao da nista nikad nisu naucili prethodnih sezona. Ja sam sve hladniji i hladniji sa odlaskom nosioca svake sezone jer ne vidim svrhu sve vece frustracije neceg sto ne mozemo da promenimo, ove sezone je to dostiglo vrhunac i mislim da nikad vise teorija zavera na jednom mestu nisam mogao da procitam. Mozda su neke i istina ali na zalost nemamo ni polu dokaz ni za sta osim nagadjanja i subjektivnr logike. Realnost odnosno cinjenica je da svake sezone isticu ugovori nosiocima i oni odlaze za bolje ugovore, tako ce 99% biti i sledece s tim da ce bar ostati Nedovic i Martin sto je i neki pomak za razliku od prethodnih 8 sezona od kad igramo El.

Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, Nemam_ti_kad said:

Ovako izgleda suludo odreci se dzonija a ostaviti markovica. Kada gledamo cisto kosarkaski.

 

upravo & baš striktno košarkaški nije suludo odreći se ivanovića pošto starter na PG nije defanzivni savant i pass-first plejmejker, iako izgleda kao dobar 2na2 igrač.

-džoni je u EL očekivano imao velikih problema u defanzivi (to se neće promeniti, niti iko treba da ga za tako nešto uslovljava).

-imao je velikih problema protiv presinga na prenošenju lopte, o nekoj daljoj organizaciji da ne pričamo (ja sam očekivao da će njegov handle x brzina x iskustvo doneti okej performans u tom segmentu).

-u clutchu napada kada se lomi tekma, uglavnom nije uspevao da napravi višak, bilo za svoj šut ili izglednu poziciju kolege (setimo se onog uvaljivanja lopte dobriću, par sekundi do kraja, cca 12 metara od koša).

>> zbog većine navedenog je penzos-pefi ulazio da ga menja, iako uglavnom nije bio dovoljno okej ali je nudio drugačije kvalitete.

 

+bio je dobar u nebranjenom šutu za tri (koji iskreira svojom brzinom bez lopte)

+bio je dobar u iznuđivanju faulova na ulazu (mada u završnicama to nije uspevalo obavezno kada se stegne odbrana)

---

gde se od navedenih minusa može očekivati pozitivan pomak u el? ja bih voleo da mislim kako osim odbrane može svugde ali bih bio zadovoljan kada bi od svega navedenog uspeo da reši presing i kakvu-takvu organizaciju, samo što sam skeptičan na temu.

 

neko će verovatno reći (ako već nije), "imali smo wolters-džoni duo prošle godine pa nas je par tesnih utakmica delilo od plejofa".

imali smo i hollinsa* da brani glavnu protivničku opciju u napadu na spoljnim pozicijama (sve do SF).

 

*edit: zaboravio sam na još jednu bitnu razliku u odnosu na prošlu sezonu a ne tiče se striktno PG pozicije (a tiče se džonija)

- tada je džoni bio logičan dodatan ballhandler i šuter iz haotičnih situacija, jer hollins, lazić, dobrić i ostali na SG-SF nisu umeli da spuste loptu na parket a kamo da iskreiraju sebi poziciju za šut; sada imaš nedovića (to mu je uz ulaz za koš ili slobodnjake glavni forte), pa džonijeva uloga u napadu nije toliko važna, iako je bila epizodna. s'druge stane, nedović je čuveni krater u defanzivi a sada nema hollinsa da pokrije bilo šta na PG-SG defanzivno. drugim rečima, nije samo problem kompatibilnost sa starterom na PG, već i sa saigračima na SG.

 

 

meni džoni kao i vama izgleda kao pošten momak, proper saigrač. jasno mi je i šta su njegovi kvaliteti ali se plašim da je njegov plafon protiv euroleague ekipa to što smo videli već prošle sezone. kaže @Nenad010, znamo šta džoni može u aba ligi. news flash: glavni konkurent u aba ti je sada solidno ozbiljna evroligaška ekipa; to što će džoni da mlati mornar, cedevitu, megu i budućnost, neće puno značiti u plejofu abe, kada te dohvate punter, exum, nunally i ko već.

 

 

Edited by uini
  • Like 4
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, PavNO1 said:

Ne bih ni u ludilu.

 

Vjerujem da će ipak doći dobar igrač na poziciji 3. Sumnjam da ćemo ostati na ovome. 

 

Neće doći. Čović tradicionalno ostavlja rupčagu na nekoj poziciji, ništa se tu neće promijeniti.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...