Jump to content

AO 2022


Милица

Recommended Posts

4 minutes ago, Instinkt said:

@wwww

 

Ako zanemarimo na kratko sve sto se desava, rekao bih da je zreb za Novaka ni tamo ni vamo, neka zlatna sredina.

Kecman, pa Paul koji jedino zna na betonu da igra, taman da se uvede u turnir, verujem posle Sonego koji je ipak sljakas, ali udarac.. Gael u dobroj formi u '22, uzeo turnir dobro gura i na sledecem, ali on jednostavno nema sta da trazi protiv Djokovica na 5 setova. U sustini, ja dajem vece sanse Alkarazu nego Beretiniju, ili bar jednake ko ce u 1/4 protiv Novaka. Mali je sjajan, mislim da je vec sada bolji igrac od Matea, iako italijan ima hammer u forhendu, dobar servis, mislim da mali sve ostalo ima bolje.. Cak i forhend mu je prilicno ubitacan.

Mislim da ce Zverev pocistiti svoj deo zreba do 1/4.. dok spanskog bika zreb bas nije mazio, i mislim da vec sa Hurkacem imati ozbiljnih problema, pitanje je da li je tu uopste favorit.. Ali Nadal je Nadal... Svakako bas tezak zreb za njega.

Steta sto je Kyrgios pozitivan i nema nijedan mec u nogama, bas bih uzivao u tom mecu protiv Danila.. Ako se izlozi, uz publiku iza sebe, uzasan protivnik ,a 2 kolo. Svakako  jedva cekam taj mec

 

Da su normalne okolnosti, trebalo bi da su mu R1 i R2 sasvim ok za zagrevanje. Sonego bi vec trebalo da bude jedan stepen vise (nisam gledala da li je odigrao neki mec ove sezone, prosle je bio sasvim solidan).

Bublik zna da bude zeznut kad mu krene, ali on iz nekog razloga nije igrao ove dve sedmice, ne znam da li je negde bio zakacio coronu, tako da bi najverovatnije Monf trebalo da bude protivnik Novaku.

 

Korda iga protiv Norria: da nije zakacio coronu mozda bi i imao neke sanse, ali verujem da ce dalje Norri (na opste odusevljenje ovdasnje :classic_biggrin: ) . Tu je i Fabio, ali verovatno odatle idu Norrie i PCB, Berrettini nije bas blistao ono malo sto sam ga videla, ali mozda se utrenirao u medjuvemenu. Plus Alcaraz. Ovako kad se pogleda, na renking bi Berrettini trebalo da prodje, ali na "umjetnicki dojam" verovatno Alcaraz.

 

I Zverev ide na zemljaka u R1 (ne bi trebalo da bude ikakvih problema). L Harris mu je projektovan kao prvi nosilac - sve zavisi u kakvoj formi pocinje sezonu (mislim da nije odgrao ni jedan mec do sada). Opelka i Anderson su tu, Rune, ali nekako sve ukazuje da Shapo dolazi na megdan Zverevu.

 

Hubi ima Karatseva, pre nego sto naleti na Nadala. Nadal mora prvo da prodje vecitu mladu nadu Ozija Kokkinakisa (ne znam za koga ce Oziji ovde navijati), pa onda Khachanova. Bog sveti zna u kakvoj je bas formi Rafa, ja ono nesto sto sam bacila pogled - izgleda da jos uvek pravi puno gresaka. Videcemo.

Znaci, potencijalni Rafin zreb:

Giron, Kokkinakis, Khachanov, Hurkacz, Zverev.

Nadam se da ovi nece poispadati, vec da ce NAdal morati da ide preko njih, a onda da vidimo kako to izgleda.

 

Kirios se mozda i povuce (bese cak pominjao povredu kolena ili necega pre nedo sto se zarazio?), a mozda se i nalozi da odigra dobro kod kuce (bitno da mu se ispunila zelja da  ne bude na Novakovom putu :lol_2: ) pa napravi malo problema Medvedevu.

Ko bi mu mogao biti protivnik u R3? Mislim da je slicna verovatnoca da prodju i Ugo i vdZand... i Struff (koji je daleko od svog pika).

Vidim da se ovaj Amer Cressey povampirio (s S&V), mozda napravi probleme Isneru (mada mi se cini da je Isner igrao solidno ATPCup). Drugi kandidat za R4 je Diego.

 

Felix ide na Finca Emila, s druge strane mu dolazi Evans, pa ako ne bude brljao kao sto zna - eto njega iz ovog dela u R4.

S druge strane: Cilic igr prve dve runde protiv kvlifikanata, valjda i jedna Cilic ne moze to da zabrlja. Verovatno ga onda u R3 ceka Rubljov (ko zna u kakvoj je formi posle gotovo nepostojece medjusezone i infekcije). Znaci, Cilic ima sansu.

 

Ko god da dodje Medvedevu na megdan ne verujem da ce ovaj imati problem (osim ako mu vrlo kratka medjusezona i nedostatak svezine ne zeznu stvar kondiciono). Redimo da Felixu dajem nesto vece sanse (ali dok on ne osvoji sing titulu - ne bih ja bas bila sigurna).

 

I sad raspad cetvrtina :classic_biggrin: (verujem da je losmi srecan sto nije zapala Rafi :classic_biggrin: )

 

Endi i Basil R1, ponovljen mec iz ove sedmice.

Ruud, de Minaur i Sinner - svi imaju sanse da prodju R4.

RBA, Fritz, Dimitrov i Stef - da je normalna situacija trebalo bi da prodje Tsitsipas, ali ko zna kako stoji s laktom, nije bas izgledalo bajno u ATPCupu.

 

Obrni-okreni: Ruud u SF :lol_2: (jevremu drago sto je banovan :lol_2: )

A Medvedev odmoran u finalu.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Đoković ima baš dva prava meča za zagrevanje i ulazak u turnir, protiv dva igrača koji najviše vole beton. Iz ove perspektive, očekujem gubitak moćda i 2 seta u prva dva kola, Kecman zna da igra, ali kritičan je u glavi.. Tomi Paul je uzeo neku titulu u Stokholmu ako me sećanje služi pred kraj prošle sezone, hard indoor, finale protiv Šapovalova dobio.. Sonego je za treću rundu skroz okej, dobar forhend, i prilično loš bekhend, više je šljakaš, teško da će praviti neki veći problem. Naravno, sve ovo je važilo do ove situacije.. Što se tiče Nadala, protiv Kokinakisa može izgubiti set, ali teško da Tanasis može do iznenađenja, a imaće kengur ozbiljnu podršku publike, nema govora o nekoj podršci većoj za Nadala..

Kačanov može biti težak, Hurkač ako prođe ludog Karaceva takođe, zato dalje i ne bih komentarisao njegov žreb jer su i ove prve runde pakao. 

Protiv Danila navijam već u drugom kolu, ja Kyrgiosa generalno gotivim kao igrača, nevezano za njegovo glupiranje van terena.. zapravo, ne znam kako, ali posle Đokovića mi je on neko za koga navijam po turnirima (kad se seti da ih igra 😂)

Sad kad pogledam, ja sam pre Novaka navijao za još jednog Ozija, Lejtona... a kako mi vraćaju kenguri, tako što hoće da deportuju sunarodnika. 

 

Jedna konstatacija, kako igrači poput Norija nekog pobeđuju...!? Ima on all round igru, ali ništa nije na nekom top nivou, a pritom je još i skraćen 😁 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Dobar zreb za Novaka, narociti prve dve runde. Sonega ne bih zeleo da vidim u trecem. U drugoj cetvrtini zreba je sve moguce, ici cu hazarderski da Shapo dobija Zvereva.

S druge strane, bukvalno sve zavisi od samog Medvedeva. Kirios, Umber, Felix, sve to zvuci potencijalno nezgodno, ali ako u Medvedevu ima goriva niko se od njih ne pita previse. U preostaloj cetvrtini navijam za Muzetija i brata Bugarina.

Edited by Geronimo
Link to comment
Share on other sites

Just now, Wookie said:

Možeš da dobiješ kaznu i ako igraš loše, pa sudija proceni da se ne trudiš, a kamoli, ako predaš bez razloga.

 

Moze, ali to se desava ekstremno retko, za razliku od situacije kad teniser kaze da mu je lose i preda, jednostavno ne moze dalje i nikom nista.

Just now, McLeod said:

Ne znam kako je tekao razgovor medju njima. Znam da je Tomic mozda i najvise kaznjavan zbog toga od svih tenisera na turu. Mozda mu je pretio suspenzijom, mozda su se svadjali, a ovaj odlucio da odigra do kraja, nagadjam.

 

Sigurno bi to preplavilo net, ali nema toga, ima samo gde on kaze da ce biti pozitivan za 2 dana i kladi se sa sudijom. I govori kako nema zvanicnog testiranja...

Link to comment
Share on other sites

8 minutes ago, Wookie said:

Pa na osnovu čega da preda? To što tvrdi da se ne oseća dobro i da ne može da diše? Ima negativan test, mora da igra, on je zbog toga prigovarao.

 

https://www.skysports.com/tennis/news/12110/12513470/australian-open-bernard-tomic-heavily-critical-of-covid-19-testing-at-qualifying

 

Ovde ja nigde ne vidim nit da je on tražio da preda, nit da mu je sudija branio.

 

Pa nije korona jedina stvar za koju može da se preda teniski meč, majku mu. Mogo je da preda zbog čega hoče. Temperatura, malaksalost... A posebno na takve simotome niko neče da ti prigovori u ovo vreme. Negativan test ili ne.

 

Meni ova situacija izgleda kao da je Tomić ljut jer nije na 100% i gubi meč. Pa hoče malo krivice da svali na organizatore što pcr test nije obavezan. Takav utisak sam ja dobio. Nigde nema ni reči o predaji, ni da je o tome razmišljao, ni da mu je to neko branio.

 

 

7 minutes ago, Wingwalker said:
24 minutes ago, Cavani said:
Da su rekli na vreme da je obavezna vakcinacija bez izuzeca, zavrsio bi Srki kod Sisicke potvrdu o vakcinaciji ili bi se stvarno spricao.
Ovako je uradio sve sto su trazili od njega.

Ova verzija je sve manje verovatna...ja sam mišljenja da se Novak ne bi vakcinisao ni u slučaju da svi GS traže obaveznu vakcinaciju. Takodje ne bi ni izmuvao potvrdu, ne zato što se time nikad nije bavio, već je fix ideja u toj ludoj glavi da on pokleknuti neće i to mora biti transparentno kao i sve njegove ludorije...makar grdio lice i valjao se po zemlji dok Nadal uzima RG...pa sledeće još jedan...i onda bar nema više nedoumica o ultimate GOAT tituli u svetskom tenisu...ikad. Brate mili...kada se podvuče crta...imao si mogućnost izbora, odabrao si najlabaviji, usput sebi iskopao najdublju rupu...i kada je već sve prslo...sada će ta moć balkanskog inata biti usmerena samo na segment u kojem je najistrajniji...razvlačenje po sudovima, ali top level.

 

Slažem se. Sad je ušao toliko duboko u ovo, da nema nazad.

 

6 minutes ago, McLeod said:

Mislim da je fora sa Tomicem ta sto je on vec bio kaznjavan zbog nezalaganja. Nisam ni ja cuo da to sudija moze da zabrani, ali mozda mu je pretio kaznama/suspenzijom i onda jbg, ovaj resio da odigra.

 

Al znajuči koliko je Tomić bez dlake na jeziku, pa valjda bi taj tretman sudije spomenuo negde. Ustvari ne da bi spomenuo, nego bi ga razapeo gde god bi imao priliku.

 

5 minutes ago, Wingwalker said:
13 minutes ago, Boxy said:
 
Ali ne moze niko da mu zabrani da preda mec, to je jednostavno nemoguce.

Ma nisu mu branili da preda meč, već je on tražio prekid meča zbog te okolnosti.

 

Postoje dva prekida meča u tenisu. Predaja, i medicinski time out. Medicinski time out je dobio, a predaju nije ni tražio. Odnosno, dokaz o tome ne postoji.

Link to comment
Share on other sites

36 minutes ago, L' Imperatore said:

 

Tomić. Lik koji preda polovinu svojih mečeva zbog toga što ga mrzi da  igra, sad plače kako su ga terali da igra. Ma idi bre...

 

Ne kapiram šta je on ovde uopšte hteo? Svako ima pravo da se povuče pred turnir ako nije sposoban da se takmiči. Tako da neznam kako su ga to terali da igra. Možda je tražio da se meč pomeri, zato što se ne oseča dobro, ali to je u tenisu zbog rasporeda nemoguče.

 

Što se tiče testiranja sa PCR testovima, tu bi AO imao problem zbog trenutne situacije sa testiranjem u zemlji. Da rezultati mogu da se dobiju u par sati, kapiram da bi ih testirali. Pošto dobijanje rezultata traje predugo, onda nema smisla.

 

I opet tu dolazimo do zaključka da Australija u ovom momentu nije zemlja koja bi trebaa da orgnaizuje nešto ovako.

mozda ima veze s tim da je od pre neku godinu uvedeno da igraci koji predaju svoj prvi mec na AO gube sav svoj novac, jer se smatra da su dosli s povredom samo da pokupe cek, pa su onda publiku uskratili za ceo teniski mec za koji su ovi platili kartu. kao protivuslugu za to da se povredjeni igraci povuku iz zreba i ne zauzimaju mesto u zrebu samo da bi pokupili cek, receno je da ce dobiti pola sume koju bi dobili za poraz u R1.

Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, L' Imperatore said:

 

Ovde ja nigde ne vidim nit da je on tražio da preda, nit da mu je sudija branio.

 

Pa nije korona jedina stvar za koju može da se preda teniski meč, majku mu. Mogo je da preda zbog čega hoče. Temperatura, malaksalost... A posebno na takve simotome niko neče da ti prigovori u ovo vreme. Negativan test ili ne.

 

Meni ova situacija izgleda kao da je Tomić ljut jer nije na 100% i gubi meč. Pa hoče malo krivice da svali na organizatore što pcr test nije obavezan. Takav utisak sam ja dobio. Nigde nema ni reči o predaji, ni da je o tome razmišljao, ni da mu je to neko branio.

 

 

 

Slažem se. Sad je ušao toliko duboko u ovo, da nema nazad.

 

 

Al znajuči koliko je Tomić bez dlake na jeziku, pa valjda bi taj tretman sudije spomenuo negde. Ustvari ne da bi spomenuo, nego bi ga razapeo gde god bi imao priliku.

 

 

Postoje dva prekida meča u tenisu. Predaja, i medicinski time out. Medicinski time out je dobio, a predaju nije ni tražio. Odnosno, dokaz o tome ne postoji.

A postoji mogućnost i da ne sme da preda tek tako zbog sponzora. Sećam se da se dešavalo da sponzori lupaju penale igračima, ako ovi predaju meč tek tako, ili, ako otkažu učešće na turniru. Nemam pojma, sad onako lupetam i nagađam. Uglavnom ove situacije sa Tomićem ne bi bilo da se igrači testiraju kako treba i ja ne krivim njega za ovo, nego organizatore AO.

Link to comment
Share on other sites

Još sam 7 strana u zaostatku, ali postoji li neki poseban razlog što se o Tomiću raspravlja na Đokovićevoj temi a ne na temi za AO?
Može da se privremeno preimenuje u "svašta i ništa o Novaku Đokoviću".

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

10 minutes ago, Ridji said:

 


Samo da došeta do mreže i pruži ruku niko ne bi mogao da ga spreči da prekine

on je mozda na "uslovnoj" jer je vec nekoliko puta dobijao kaznu jer se nije trudio.
Secamo se kad je Davidenko kaznjen jer se "nije trudio" :classic_rolleyes: a on smao igrao lose, ni blizu onome sto se ponekad vidja kod Tomica (i Kiriosa)

Link to comment
Share on other sites

11 minutes ago, Losmi17 said:

Ima li nekih dobrih nagovestaja za Novaka?

Netflix :classic_biggrin:
 

2 minutes ago, wwww said:

on je mozda na "uslovnoj" jer je vec nekoliko puta dobijao kaznu jer se nije trudio.
Secamo se kad je Davidenko kaznjen jer se "nije trudio" :classic_rolleyes: a on smao igrao lose, ni blizu onome sto se ponekad vidja kod Tomica (i Kiriosa)


Jbga on je kao onaj cobanin što vikao Vuk pa kad je stvarno došao vuk nikog nije bilo da mu pomogne jer mu niko nije poverovao

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

26 minutes ago, wwww said:

mozda ima veze s tim da je od pre neku godinu uvedeno da igraci koji predaju svoj prvi mec na AO gube sav svoj novac, jer se smatra da su dosli s povredom samo da pokupe cek, pa su onda publiku uskratili za ceo teniski mec za koji su ovi platili kartu. kao protivuslugu za to da se povredjeni igraci povuku iz zreba i ne zauzimaju mesto u zrebu samo da bi pokupili cek, receno je da ce dobiti pola sume koju bi dobili za poraz u R1.

 

Da, čuo sam za to pravilo. Mada verovatno (nemogu da tvrdim), i tu ima neka siva cona, gde ako je neko imao prijavljenu povredu kolena, a preda zbog grčeva u 3. setu posle 2,5 sata igre na 40 stepeni, ne gubi novac. Ono, da se ipak koristi neka zdrava ljudska logika.

 

24 minutes ago, Wookie said:

A postoji mogućnost i da ne sme da preda tek tako zbog sponzora. Sećam se da se dešavalo da sponzori lupaju penale igračima, ako ovi predaju meč tek tako, ili, ako otkažu učešće na turniru. Nemam pojma, sad onako lupetam i nagađam. Uglavnom ove situacije sa Tomićem ne bi bilo da se igrači testiraju kako treba i ja ne krivim njega za ovo, nego organizatore AO.

 

To može biti, ne kažem. I za ovo drugo se isto slažem, ali kao što sam napisao, verovatno ima veze sa situacijom u čitavoj Australiji, gde ili nema testova ili se čeka na rezultate više dana. U tenisu jednostavno nemogu da čekaju na rezultate 3 dana, jer se jedno kolo igra danas, sledeče sutra itd.

 

Ja sam od starta samo sporio to da je Tomiću neko zabranjivao da preda. Pošto nisam video da se to desilo na tim snimcima, nit je on o tome pričao. A i nije situacija koja se dešava na teniskim terenima. Bude ponekad da sudija na changeoveru malo popriča sa igračem, recimo ako krene neko nabijanje iz returna, ili servisi ispod ruke u seriji. Da to nije ok, da mora da se trudi i da može dobiti upozorenje zato što se ne trudi. Ali da je nekome zabranjeno da preda meč. to nisam čuo do sad.

 

edit: Izvinjvama se za ovu off sekvencu o Tomićevom slučaju. Mislim da smo je polako doveli kraju

Edited by L' Imperatore
Link to comment
Share on other sites

10 minutes ago, L' Imperatore said:

 

Da, čuo sam za to pravilo. Mada verovatno (nemogu da tvrdim), i tu ima neka siva cona, gde ako je neko imao prijavljenu povredu kolena, a preda zbog grčeva u 3. setu posle 2,5 sata igre na 40 stepeni, ne gubi novac. Ono, da se ipak koristi neka zdrava ljudska logika.

 

 

To može biti, ne kažem. I za ovo drugo se isto slažem, ali kao što sam napisao, verovatno ima veze sa situacijom u čitavoj Australiji, gde ili nema testova ili se čeka na rezultate više dana. U tenisu jednostavno nemogu da čekaju na rezultate 3 dana, jer se jedno kolo igra danas, sledeče sutra itd.

 

Ja sam od starta samo sporio to da je Tomiću neko zabranjivao da preda. Pošto nisam video da se to desilo na tim snimcima, nit je on o tome pričao. A i nije situacija koja se dešava na teniskim terenima. Bude ponekad da sudija na changeoveru malo popriča sa igračem, recimo ako krene neko nabijanje iz returna, ili servisi ispod ruke u seriji. Da to nije ok, da mora da se trudi i da može dobiti upozorenje zato što se ne trudi. Ali da je nekome zabranjeno da preda meč. to nisam čuo do sad.

 

edit: Izvinjvama se za ovu off sekvencu o Tomićevom slučaju. Mislim da smo je polako doveli kraju

eh, zdrava ljudska logika i Austrlija ne idu bas ruku pod ruku ovih dana :classic_wink:

Pre nekoliko godina je bas Misha Zverev dobio kaznu jer je predao mec u R1. Ne secam se tacno zbog cega, ali se secam kazne. Ne znam da li se zalio i sta je posle bilo.

 

Zbog sponzora nije sigurno (pitanje je da li ih i ima sad), bice da je zbog reputacije koju ima i prethodnih kazni. Pre par godina je mislim na RG (li bese na Wimbldonu :smiley33: ) takodje dobio kaznu jer se kao nije zalagao, samo sto to tog puta nije bio slucaj, nego on i kad igra ozbiljno cini se da je totalno nonsalantan.

 

@Neme mozes da prebacis ove postove o Tomicu na Australian open temu?

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

Samo da ovo utvrdimo, za slučaj da je neko propustio. Posle drugog negativnog testa, igračima je do kraja turnira ostavljeno na dobru volju da se sami testiraju Ag testovima u svojim sobama, ako hoće. Nisam sigurna važi li to i za dane mečeva, ali ne bi me iznenadilo da ni tada nema zvanične provere. I onda sami da prijave ako imaju simptome ili je test bio pozitivan. I da ostanu bez pozamašnih prihoda od meča u tom slučaju.

I naravno ako su u izolaciji iz nje izlaze posle negativnog opet ag testa, ili dva, ne sećam se tačno, i onda su medically cleared da igraju. 

 

Medically cleared ovde znači samo da oni nisu opasni za druge. Niko se ne trudi da utvrdi je li zdravlje samih zaraženih tenisera u opasnosti kad izađu na teren, niti će ih iko preventivno pregledati posle izolacije ako sami ne zatraže, pa i u tom slučaju nisam sigurna koliko su detaljni pregledi o trošku turnira.

 

Čisto da se još jednom utvrdi koliko se ITF, ATP i svi ostali koji mlate pare na njima stvarno brinu za svoje radnike. WTA se nešto bolje pokazala, mada su u zdravstvenom pogledu i oni mogli bolje.

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...