Jump to content
Vox92.net Forum

wwww

Redovni članovi foruma
 • Content Count

  1,681
 • Joined

Community Reputation

1,397 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Mislim da je to ono sto su pre koju sedmicu Ameri objavili - test na ljudima. Poslednjih par dana na CNN, negde izmedju 2-3 nocu, se javlja u program jedan dobrovoljac koji je primio vakcinu (mislim da je covek iz Sijetla) i prica kako se oseca (dobro za sada). Uzimaju mu u nekim intervalima krv i analiziraju.
 2. Sad prikazuju masovne sahrane u Sao Paulu u Brazilu. Tuga 😢
 3. I Queen Elizabeth II bi trebalo veceras da se obrati Britancima i Commonwealth-u. "Zabavno" mi je slusati kako na BBC sad daju Nemacku kao pozitivan primer u reakciji na corona krizu.
 4. Ovde je vest o (jos) jednoj grupi s Max-Planck insttuta za Infektivnu biologiju u Berlinu i o njihovom pokusaju da genetski modifikovanom BCG vakcinom, VPM 1002, poboljsaju opsti imunitet i time bolji odgovor ljudskog organizma na covid-19: https://cordis.europa.eu/article/id/29861-genetic-revamp-of-old-tuberculosis-vaccine-shows-promise/de https://www.aerzteblatt.de/nachrichten/111303/Koennen-Tuberkulose-Impfstoffe-die-Abwehrkraefte-gegen-SARS-CoV-2-verstaerken https://www.spiegel.de/wissenschaft/medizin/covid-19-hat-dieser-max-planck-forscher-einen-corona-schutz-gefunden-a-00000000-0002-0001-0000-000170213712 Nameravaju da testiraju na starijima i medicinskom osoblju.
 5. To moze biti samo jun-jul sledece godine (to je optimisticna prognoza, ako se sve karte poklope). Doduse, u Kini im mogu dati koliko sutra, sta je za njih milion mrtvih gore ili dole. Ima jedna vrlo gadna zackoljica: moze da se desi da vakcina koju razvijaju proizvede suprotan efekt, da pogorsa umesto spreci bolest (o tome je pricao prof Drosten u onom svom podcastu pre neki dan, ako vas ne mrzi prevedite googlom, objasnio je detaljno). Zbog toga je bitno da se sve proveri pre masovne upotrebe. A za to teba vreme. (to nam je - sto nam je) A ako sam razumela dobro, u USA testiraju tip vakcine kada se deo genetskog koda virusa ubaci u coveka, pa on "naredi" celijama da proizvode one "pipke" kod korona virusa (proteine, ako me secanje ne vara), pa onda oni izazovu stvaranje antitela. Inace, u Sijetlu i drzavi Washington su u USA najpre detektovali virus, pa su ljudi preduzeli neke mere (ako me secanje ne vara, zatvorili su skole i odradili jos neke tipicne epidemioloske mere), tako da se kod njih virus ne siri tako drasticno kao u NY. Mislim da su i u Kaliforniji relativno brzo reagovali (kako god), pa ni njihove brojke nisu tako katastroficne kao u NY, uprkos velikoj gustini naseljenosti. Neka me ispravi neko od kolega USA forumasa ako gresim.
 6. wwww

  Novak Djokovic

  "Novak, who does not hold a grudge for that and who every time he visits Spain to compete is always one of the most acclaimed tennis players, thus contributes to financing medical supplies... Surely when he returns he will receive all the applause and honors he deserves." Because 'Nole' often goes to Marbella, where he lives his brother Marko (one of the managers of Puente Romano Tennis Club)... The world No1 likes the sun, the culture, the food and the atmosphere that is breathed in the Spanish streets. ... "Faced by number one in the world ranking and also for dethroning Federer as the best player in tennis history, Djokovic and Nadal go hand in hand in the face of the health emergency that has the whole planet on edge'.
 7. ima svoj kanal na youtubetu: https://www.youtube.com/user/24minutaofficial/videos
 8. U ovoj epizodi podcasta Prof Drosten govori o razvoju vakcine, kako se neke stvari mogu ubrzati, zasto neke ne mogu (koji su rizici) itd. https://www.ndr.de/nachrichten/info/26-Coronavirus-Update-Genbasierte-Impfstoffe-haben-Potential,podcastcoronavirus170.html
×
×
 • Create New...