Jump to content

Vox Populi - Vox Dei

MetalHead

Recommended Posts

3 hours ago, Čvarkov said:

Meni ovo deluje kao da se mi sa foruma skupimo u kafani i oštro protestvujemo protiv vlasti dok napolju tutnja ostatak srbije koji pojma nema o blokadi, štrajku itd. 

Pravi "impact" (jbme engleski) bi bio da se RTS zacrni 11:52 - 12:07. Ili zamisli sabotažu na pinku!!! u to vreme.

2 minutes ago, Rex said:

Ima li negde da se vidi šta će i kada sutra u Beogradu biti blokirano od od ulica?

Racunaj ceo Novi Beograd jer srednjoskolci imaju ambicioznu rutu setnje, a krecu iz pravca Zemuna i Nemanjine preko Brankovog mosta do Usca gde se spajaju, drze "Cas u prirodi" i onda imaju maratonsku trasu. 

https://www.instagram.com/p/DFIIvOqoToY

• Thanks 1

17 hours ago, bergkamp bcd said:

To Trumpovo je vise bila priprema za izbore u naredne 4 godine. Uopste, porediti Trumpa i Vucica po principu "svako zlo je isto" nema mnogo smisla. To bi bilo isto kako kada bi neko poredio ono sto se desilo u Washingtonu sa onim sto se desilo kod na 5. Oktobra, bili izbori, neki su bili ubedjeni da je bila kradja, dosli da protestuju, upali u skupstinu i tako.

Ja i nisam poredio Trumpa i Vucica, vec Trumpa i Orbana. Slazem se da nema slicnosti sa Vucicem, Vucic je daleko inteligentniji od Trumpa , a nije ni priblizno lud koliko Trump.

Dragi forumaši, svi znamo šta je sutra i želim da vas obavestim da moderacija foruma sutra neće raditi. Takođe, pozivam vas da u ime solidarnosti sa studentima obustavite pisanje na forumu do subote.

Molim vas da sve ono što nas deli ostavite po strani, i da sutra pokažemo jedinstvo.

• Like 5
  • Love 4

Organizovan je danas ispred OS u mom selu skup podrske studentima i nastavnicima nase skole koji su glasanjem na nastavnickom vecu izglasali jednodnevnu obustavu rada. Organizatorka je najavila za sutra blokadu glavne raskrsnice (koja je prilicno prometna) i 15m cutanja.
Nastavnica srpskog jos iz doba mog pohadjanja skole je odrzala lep govor, najpre pricajuci o rampantnoj korupciji koja je dovela do pada nadstresnice samo par km od nas i neispunjenim zahtevima za objavljivanje dokumentacije, posle i o opstem stanju u drzavi, o silovanju pravde, o korupciji, o destruktivnim vrednostima koje se promovisu itd.

Izasao je i direktor posle da pozdravi ljude. Njega sam malo sta cuo, sto je cudno jer svi iz sela vuku traume njegovih metoda kaznjavanja, missim nije tih covek u pitanju...

...no, primetio sam da nije skidao osmeh s lica gledajuci u ljude koji su se okupili i stajali po pljusku. Nepripremljen za te vremenske prilike, morao sam brzo ka kuci posle okupljanja. S obzirom na to da je skup najavljen danas ujutru, da je radni dan i na vremenske prilike, mozda ni tih circa 150 okupljenih nije bio mali broj.

Zanimljivo, kada sam poslednji put (do danas) isao na opozicioni protest, bio je to prvi u seriji "1 od 5 miliona" protesta.
Temperatura oko nule, kisa pljusti, a ja u obuci i i odeci za prolecni dan, prigodno za prvu polovinu tadasnjeg dana, setao sam dva sata, mokar od glave do pete, sto je (verovatno) dovelo do najteze prehlade i hipertermije u mom zivotu dan-dva kasnije, i nikada vise nisam isao...
No, u medjuvremenu sam shvatio da mi Bog daje samo najteze bitke 🙃 U gadnoj gabuli sam generalno, i pokusavam da iznad sve ove buke cujem njegov glas i objasnjenje, pomoc, ali za sada ga ne cujem, niti uocavam znakove. No, tako je kako je. Bicu sutra na ulici.

.

Edited by RatzenStadt
  • Like 4
  • Love 1