Jump to content

Vox Populi - Vox Dei

MetalHead

Recommended Posts

Oduvek sam pricao da direktna demokratija ne moze da ima odlucujucu ulogu u donosenju politickih odluka u modernom drustvu. Ali prvenstveno sam mislio na instrumente poput referenduma, koji su vrlo lako podlozni manipulaciji. Ali ovakva, da je nazovemo kvalifikovana direktna demokratija je esencija pravednog drustva. Oni sami, njih 100-1000, na plenumima predstavljaju sebe i iskreno razgovaraju o idejama. Nema blokova i partija. I takvo odlucivanje uvek dovede do najboljih ideja. I tacno oslikava sve probleme modernog drustva, ne samo naseg.

8 minutes ago, McLeod said:

Oduvek sam pricao da direktna demokratija ne moze da ima odlucujucu ulogu u donosenju politickih odluka u modernom drustvu. Ali prvenstveno sam mislio na instrumente poput referenduma, koji su vrlo lako podlozni manipulaciji. Ali ovakva, da je nazovemo kvalifikovana direktna demokratija je esencija pravednog drustva. Oni sami, njih 100-1000, na plenumima predstavljaju sebe i iskreno razgovaraju o idejama. Nema blokova i partija. I takvo odlucivanje uvek dovede do najboljih ideja. I tacno oslikava sve probleme modernog drustva, ne samo naseg.

Postoje istraživanja poslednjih 10ak godina na tu temu, to se sad zove participativna demokratija, i definitivno pokazuje dobre rezultate da revitalizuje institucije.

• Like 1

31 minutes ago, DameTime said:

Karleuša je, od juče ponovo ima šizofrena cepanja na Instagramu.

Krmeljusa od rodjenja ima sizofrena cepanja no su drustvene mreze pomogle da to vidi siri auditorijum.:classic_biggrin:

Sinko dosao do Novog Sada, organizovao sam mu kod nekih mojih koleginica parking i eventualno prenociste i hranu za njega i saputnike mu.

Pazice Sose na njega k`o na svoje dete - vec mi se "pozalio" da su ih naterale prvo da rucaju.

:s_d:

• Like 3