Barkley#34 Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago 46 minutes ago, Don Dusko said: Svakako mu je saradnja sa Legijom(bilo kakva) bila velika greska. Nije postojao drugi način. To je bio razuman postupak da se lagano prenese vlast. Greška je bila u tome što nije ozbiljno shvatio pretnje i upozorenja i što se nije bolje čuvao, slično kao kralj Aleksandar. Koliko su bile uvezane ubice sa raznim strukturama verovatno bi ponovo pokušali ali možda bi imao bolje šanse. 7
McLeod Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago Naravno da sam ozbiljan. Cak i da se namerno okruzivao takvima, odakle je mogao da bira? Koji je pool ljudi tada bio? Budi realan. Da li je gori Djindjicev DS ili Micunovicev? Je l' treba da se podsecamo ko je sve tamo bio? 2
Barkley#34 Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago Ima dosta istine u tome što Mek kaže. Negde sam pročitao da je Đinđić na pitanje otkud Vesić na nekoj funkciji odgovorio da je on jedini koji hoće da radi. Nema puno onih koji su i sposobni i pametni i vredni i čvrsto pošteni i da hoće da se uhvate u koštac sa državnim problemima. Đinđić je mislio da može sve da ih kontroliše da ne preteraju, ali jbg. two bad Miloš dead. Kao što vidimo, ni sada nije puno bolje, ne samo u Srbiji. 5
DJORDJE Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago On 3/11/2026 at 6:25 AM, McLeod said: Gledajuci prvu epizodu podsetio sam se nekih stvari. Ocigledno je da su mnoge stvari radjene po dogovoru. Recimo desetodnevni rat je bas ocigledan, takodje je ocigledno da su Tudjman i Milosevic imali dogovor da prave etnicki ciste (ili skoro ciste) drzave, da ono sto ce Srbija da "capne" od Hrvatske ovi nadoknade sa Herceg Bosnom. Pogotovo ono nema te Alija sto je potvrdjeno da su pevali zajedno. Ne bih rekao da je rat u Sloveniji bio stvar dogovora, bar ne pocetak. Rat u Sloveniji su pokrenuli generali nad kojima Milosevic u tom trenutku nije imao punu kontrolu, a njega je zanimao samo odlazak Slovenije iz SFRJ, kako bi ostvario vecinu u predsednistvu. On je podrzao povlacenje JNA iz Slovenije jer mu je to odgovaralo. "Dogovore" sa Tudjmanom ne treba uzimati zdravo za gotovo, oni su se dogovarali ali i varali jedan drugog, bas kao Milosevic i Draskovic. Cinjenica da je tokom celog rata postojala komunikacija na liniji Tudjman - Milosevic, Sarinic je jako cesto dolazio u Beograd, verovatno bi ta saradnja bila uspesnija da nije bilo uplitanja sa strane, pre svega pritisaka na Tudjmana da se okane podele Bosne. On 3/11/2026 at 6:25 AM, McLeod said: Tu je Vuk Draskovic odigrao bas manitu ulogu, tako da ne znas zapravo sta je tu farsa sta stvarnost, koliko se on oteo kontroli u odredjenim situacijama, a sta je radio po diktatu. To bez otvaranja dosijea nema sanse niko da rascivija. Dok je Seseljeva uloga jasna, mecka na vasaru, ko plati vise. Od tih dosijea nema nista. Sve sto je kompromitujuce odavno je unisteno, a imali su 40 godina da naprave alternativnu arhivu. Vuk je odmah po zavrsetku studija postao dopisnik iz Zaira, to vise nego govori odakle je krenula njegova karijera.
Utopista Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago (edited) 19 minutes ago, DJORDJE said: 27 minutes ago, Barkley#34 said: Ima dosta istine u tome što Mek kaže. Negde sam pročitao da je Đinđić na pitanje otkud Vesić na nekoj funkciji odgovorio da je on jedini koji hoće da radi. Nema puno onih koji su i sposobni i pametni i vredni i čvrsto pošteni i da hoće da se uhvate u koštac sa državnim problemima. Đinđić je mislio da može sve da ih kontroliše da ne preteraju, ali jbg. two bad Miloš dead. Kao što vidimo, ni sada nije puno bolje, ne samo u Srbiji. Istina. Plus su stranke (bile i verovatno ostale) pune spavača, plus mnogi se lako prodaju, ucene. A dobrim delom smo i mi sami krivi jer nam se gadi politika,stranke, i prepustili smo najgorima da se time bave. Ja to razumem, prvi ne bih mogao - potukao bih se prvog dana recimo u skupštini. Ali neko mora i to da radi. Uspešno su nam ogadili politiku, i to je negde od vremena Šešelja počelo koliko se sećam. Igrom slučaja znam lika koji je baš u vrhu SNS-a, nema ga često na televiziji jer se bavi nekim stvarima u pozadini - propagandom, stranačkom logistikom i slično. Taj lik je iz mog kraja, on nikada nije imao ortaka, nikada devojku, nikada loptu nije šutnuo, nikada se potukao... Stranka ga je i oženila. Eto takvi nam kroje kapu danas. To je ono što me boli - što znam da su to dobro organizovani đžiberi. Radio sam na Studenskom trgu krajem devedesetih i početkom dvehiljaditih, tamo je gradski odbor sps-a. Posle petog oktobra mesec dana pacova nigde nije bilo - nisu smeli nos da promole. Šestog oktobra kod njih je na posao došla jedna kafe kuvarica i jedan vozač. Posle danima niko. A pre toga nije moglo da se parkira od njih, samo se defilovalo - stotine ljudi dnevno je prolazilo. I onda posle nekih mesec dana kada su videli da nije baš tolika frka eto ih ponovo, polako oprezno kao vampiri na suncu - samo uveče i u senkama, a onda sve otvorenije i ponovo sve bahatije... Edited 9 hours ago by Utopista 4
berti Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago 8 minutes ago, Utopista said: Istina. Plus su stranke (bile i verovatno ostale) pune spavača, plus mnogi se lako prodaju, ucene. A dobrim delom smo i mi sami krivi jer nam se gadi politika,stranke, i prepustili smo najgorima da se time bave. Ja to razumem, prvi ne bih mogao - potukao bih se prvog dana recimo u skupštini. Ali neko mora i to da radi. Uspešno su nam ogadili politiku, i to je negde od vremena Šešelja počelo koliko se sećam. Igrom slučaja znam lika koji je baš u vrhu SNS-a, nema ga često na televiziji jer se bavi nekim stvarima u pozadini - propagandom i slično. Taj lik je iz mog kraja, on nikada nije imao ortaka, nikada devojku, nikada loptu nije šutnuo, nikada se potukao... Stranka ga je i oženila. Eto takvi nam kroje kapu danas. To je ono što me boli - što znam da su to dobro organizovani đžiberi. Radio sam na Studenskom trgu krajem devedesetih i početkom dvehiljaditih, tamo je gradski odbor sps-a. Posle petog oktobra mesec dana pacova nigde nije bilo - nisu smeli nos da promole. Šestog oktobra kod njih na posao došla jedna kafe kuvarica i jedan vozač. A pre toga nije moglo da se parkira od njih, samo se defilovalo - stotine ljudi dnevno je prolazilo. I onda posle nekih mesec dana kada su videli da nije baš tolika frka eto ih ponovo, polako oprezno kao vampiri na suncu - samo uveče i u senkama, a onda sve otvorenije i ponovo sve bahatije... Nazalost, tako ce biti i sada. Kada ovo zlo padne, sva bagra ce da se pritaji. Ako bas moraju da nesto kazu, reci ce da su morali, da su bili ucenjeni, da su bili protiv njega ali... I tako neko vreme, pa ce onda lagano da izmile iz rupa i jovo nanovo. Zato mora da se sece, zato mora, ne pravda, nego osveta. Osveta u smislu najzescih mogucih sankcija. Nema olaksavajucih okolnosti i slicnih sranja. Maksimalna kazna za sve, a koja podrazumeva oduzimanja imovine. Oformiti neka nase Nesalomive kojima ce posao samo biti lov na bagru. Zabraniti sve te stranke, sve te patriotske dramosere utamniciti za sva vremena. U protivnom, vrlo brzo ce ponovo zajahati. 2 1
Utopista Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago (edited) 12 minutes ago, berti said: Nazalost, tako ce biti i sada. Kada ovo zlo padne, sva bagra ce da se pritaji. Ako bas moraju da nesto kazu, reci ce da su morali, da su bili ucenjeni, da su bili protiv njega ali... I tako neko vreme, pa ce onda lagano da izmile iz rupa i jovo nanovo. Zato mora da se sece, zato mora, ne pravda, nego osveta. Osveta u smislu najzescih mogucih sankcija. Nema olaksavajucih okolnosti i slicnih sranja. Maksimalna kazna za sve, a koja podrazumeva oduzimanja imovine. Oformiti neka nase Nesalomive kojima ce posao samo biti lov na bagru. Zabraniti sve te stranke, sve te patriotske dramosere utamniciti za sva vremena. U protivnom, vrlo brzo ce ponovo zajahati. Samo to patriotske molim te stavi pod znake navoda. Ništa oni nemaju sa patriotizmom. Samo se kriju iza praznih reči i sejanja mržnje. Ne može patriota biti lopov. Kažem tada sam radio tu u samom centru, i odjednom je počelo nenormalno mnogo ljudi da mi traži račun na DSS. Ta stranka je od jedne minorne salonske stranke zahvaljujući preletačima nenormalno narasla. I nisu jedini, ali eto iz tog mojeg iskustva ubedljivo su najviše - makar tu gde sam radio i kretao se. Za mene je Koštunica najveći krivac što nije došlo do pravih korenitih promena. Čuvao je taj stari poredak, dizao ručnu, a sve pod pričom legalizma. Koji bre legalizam protiv mafije koja drži sve poluge - službe, sudstvo, kintu, medije... To mora da se seče odmah prvih dana, nedelja, meseci najkasnije... Edited 9 hours ago by Utopista 4
berti Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago 8 minutes ago, Utopista said: Samo to patriotske molim te stavi pod znake navoda. Ništa oni nemaju sa patriotizmom. Samo se kriju iza praznih reči i sejanja mržnje. Ne može patriota biti lopov. Kažem tada sam radio tu u samom centru, i odjednom je počelo nenormalno mnogo ljudi da mi traži račun na DSS. Ta stranka je od jedne minorne salonske stranke zahvaljujući preletačima nenormalno narasla. I nisu jedini, ali eto iz tog mojeg iskustva ubedljivo su najviše - makar tu gde sam radio i kretao se. Za mene je Koštunica najveći krivac što nije došlo do pravih korenitih promena. Čuvao je taj stari poredak, dizao ručnu, a sve pod pričom legalizma. Koji bre legalizam protiv mafije koja drži sve poluge - službe, sudstvo, kintu, medije... To mora da se seče odmah prvih dana, nedelja, meseci najkasnije... Nema od toga nista, znamo svi to. Svi ce se izvuci, sem par njih koji ce da pobegnu kada dogori. Obogatili su se oni na vrhu, oni nize su se udomili u budzetska preduzeca i to je to. Palamudice se o tome da nema revansizma, da ce se nadlezni organi postarati da svako ko se ogresio o zakon odgovara... Onda ce reci da nije ovo divlja drzava pa da se preki sudovi formiraju, da ne moze preko noci... Pa onda da imamo mnogo bitnije stvari da uradimo, da treba drzavu da oporavljamo... Deja vu, po stoti put. 1
JPM Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago Kritikovati Đinđića sa ove distance, znajući šta je predstavljao i koje su posledice njegovog ubistva za celo društvo u Srbiji verovatno je još bednije nego kritika studentske liste kojoj je cilj smena sotone, samo zato što, jelte, nije savršena. Puritansko proseravanje. Kada čovek u belom odelu ušeta u kanalizaciju, očas posla smrdeće na govna, jer govna ga okružuju. Čovek u belom odelu je bio Zoran, a kanalizacija je I DALJE Srbija. 4 2
Issey Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago (edited) 30 minutes ago, berti said: Nema od toga nista, znamo svi to. Svi ce se izvuci, sem par njih koji ce da pobegnu kada dogori. Obogatili su se oni na vrhu, oni nize su se udomili u budzetska preduzeca i to je to. Palamudice se o tome da nema revansizma, da ce se nadlezni organi postarati da svako ko se ogresio o zakon odgovara... Onda ce reci da nije ovo divlja drzava pa da se preki sudovi formiraju, da ne moze preko noci... Pa onda da imamo mnogo bitnije stvari da uradimo, da treba drzavu da oporavljamo... Deja vu, po stoti put. Sve su to priče, pravi se ražanj a zec još duboko u šumi... problem je što će biti jako teško osloboditi državu od ove mafijaške skupine bez da se plati skupa cena... A za one koji dođu posle... izaći ćemo na ulice da i protiv njih protestvujemo. Kao Rumuni što rade, na prvu naznaku. I da im ne damo mira dok ne sprovedu šta treba. Mora to odmah, a ne da pustiš da ojačaju i da se ovi satrapi ponovo vrate i prelete... valjda smo naučili nešto na greškama... Edited 9 hours ago by Issey 4
Clash Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago Pravimo Đinđića od blata ali nam nešto ne ide. Ni ovaj pravi nam sigurno ne bi ispunio naše ničim opravdane visoke standarde. Okretanje ražnja na Palama, Legija, Beba, veronauk sve bi ga to diskvalifikovalo od strane dosta puritanaca (i sa ovog foruma a i u RL). A čovek se borio kako je mogao sa hiljadu aždaja. I dobro kaže Mek, u istoriji Srbalja verovatno najviše zaslužuje da ga idealizujemo i koga bi trebalo kanonizovati 6 1
berti Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago 6 minutes ago, Clash said: Pravimo Đinđića od blata ali nam nešto ne ide. Ni ovaj pravi nam sigurno ne bi ispunio naše ničim opravdane visoke standarde. Okretanje ražnja na Palama, Legija, Beba, veronauk sve bi ga to diskvalifikovalo od strane dosta puritanaca (i sa ovog foruma a i u RL). A čovek se borio kako je mogao sa hiljadu aždaja. I dobro kaže Mek, u istoriji Srbalja verovatno najviše zaslužuje da ga idealizujemo i koga bi trebalo kanonizovati Odmah bi ga svrstali u nedavace Kosova. 4
robespierre Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago (edited) Mislim da je vreme za još jednu turu o veronauci. Evo ja ću da počnem, za početak bi trebalo naučiti da se predmet ne zove nauka o veri, već verska nastava. Naravno, kod nas je nemoguće naći aristotelovsku zlatnu sredinu, pa da to zapravo bude nastava o religijama, već je crkva koristi za manipulaciju (jedino profesori verske nastave ne mogu biti zaposleni za stalno, jer ih crkva tako drži na kratkom povocu), s druge strane bi je u maniru komunistilčke svesti potpuno ukinuli. Edited 8 hours ago by robespierre 1
Mina D. Harker Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago 5 minutes ago, robespierre said: Mislim da je vreme za još jednu turu o veronauci. Nemojte ljudi, ko boga vas molim 😭 2
Edinburgh Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago 1 hour ago, Utopista said: Samo to patriotske molim te stavi pod znake navoda. Ništa oni nemaju sa patriotizmom. Samo se kriju iza praznih reči i sejanja mržnje. Ne može patriota biti lopov. Kažem tada sam radio tu u samom centru, i odjednom je počelo nenormalno mnogo ljudi da mi traži račun na DSS. Ta stranka je od jedne minorne salonske stranke zahvaljujući preletačima nenormalno narasla. I nisu jedini, ali eto iz tog mojeg iskustva ubedljivo su najviše - makar tu gde sam radio i kretao se. Za mene je Koštunica najveći krivac što nije došlo do pravih korenitih promena. Čuvao je taj stari poredak, dizao ručnu, a sve pod pričom legalizma. Koji bre legalizam protiv mafije koja drži sve poluge - službe, sudstvo, kintu, medije... To mora da se seče odmah prvih dana, nedelja, meseci najkasnije... Bojim se da si u pravu i da cak i ovde ima ljudi koji razmisljaju o tranziciji na dan posle, opet putem nekakvog legalistickog pristupa. U tom slucaju nikad se necemo osloboditi ovog sto danas imamo - to je tako ocigledno svakome ko zeli da vidi. 1
Clash Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago 16 minutes ago, robespierre said: Mislim da je vreme za još jednu turu o veronauci. Evo ja ću da počnem, za početak bi trebalo naučiti da se predmet ne zove nauka o veri, već verska nastava. Naravno, kod nas je nemoguće naći aristotelovsku zlatnu sredinu, pa da to zapravo bude nastava o religijama, već je crkva koristi za manipulaciju (jedino profesori verske nastave ne mogu biti zaposleni za stalno, jer ih crkva tako drži na kratkom povocu), s druge strane bi je u maniru komunistilčke svesti potpuno ukinuli. Interesantno je što većina medija kaže veronauka umesto veronauk, takodje i dosta protivnika crkve kaže veronauka. Tako se dobija sasvim druga konotacija, ni crkva nije za to da se poducavanja o veri zove nauka, ali džaba kod nas kada nešto zaživi tako i je i nema nazad.
robespierre Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago 1 minute ago, Clash said: Interesantno je što većina medija kaže veronauka umesto veronauk, takodje i dosta protivnika crkve kaže veronauka. Tako se dobija sasvim druga konotacija, ni crkva nije za to da se poducavanja o veri zove nauka, ali džaba kod nas kada nešto zaživi tako i je i nema nazad. Crkva je u zvaničnim dokumentima takođe zove verska nastava. https://eparhija-zicka.rs/globalni-mesecni-planovi-pravoslavnog-ktihizisa-novi-pip/ Samo što umesto da bude stvarno verska nastava oni su je pretvorili u pravoslavni katihizis. Na primer, u Švedskoj na jednom univerzitetu Istoriju religije predaje Tomas Karlson koji je prvi sveštenik internacionalne satanističke sekte: https://thedragonrouge.com/ Mogu samo da zamislim karambol u glavama da se ovde tako nešto događa. 1
Amigdala Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 4 hours ago, Barkley#34 said: Nije postojao drugi način. To je bio razuman postupak da se lagano prenese vlast. Greška je bila u tome što nije ozbiljno shvatio pretnje i upozorenja i što se nije bolje čuvao, slično kao kralj Aleksandar. Koliko su bile uvezane ubice sa raznim strukturama verovatno bi ponovo pokušali ali možda bi imao bolje šanse. Bila je trka sa vremenom. Specijalna operacija protiv organizovanog kriminala je gotovo potpuno pripremljena, bilo je pitanje dana i ko ce prvi povuci oroz. Njegovim ubistvom je zabasurena moguca uloga, posredna ili neposredna (Kostunicina pomiriteljska reakcija na "protest" JSO) nekih od njegovih koalicionih paetnera iz vremena DOS (Kostunica, Covic, Mihajlovic) Rekao bih da je Djindjic pogresno procenio vreme koje ima na raspolaganju. Tragedija.
Amigdala Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago (edited) 3 hours ago, Clash said: A čovek se borio kako je mogao sa hiljadu aždaja. I dobro kaže Mek, u istoriji Srbalja verovatno najviše zaslužuje da ga idealizujemo i koga bi trebalo kanonizovati 4 hours ago, Barkley#34 said: Kao što vidimo, ni sada nije puno bolje, ne samo u Srbiji. U Srbiji je politiĉka scena danaa puno gora. 90-tih si imao SPS, kojom je upravljao monstrum i sadista, ali u kojoj je bilo i mnogo fakultetski obrazovanih ljudi na nizim pozocijama. sposobnih za posao kojim su se bavili. U tom smislu je i opozicija imala tezi moralni i intelektualni zadatak i tezeg protivnika. Danas imas jos veceg psihopatu jos nizih moralnih i intelwktualnih kapaciteta i vojsku nepismenih poluidiota koji ga okruzuju, a i opozicija je na slicnom nivou. Clash, Djindjic je bio jedini politicar na srpskoj sceni sa punim kapacitetom drzavnika. Mozda ne nivoa Bizmarka ili Cercila, ali neverovatno harizmatican i energican covek, koji je veoma dobro razumeo politiku. U poredjenju sa njim, ovi danas, pa i oni iz njegovog vremena su obicni patuljci. Bio je i jedini kojeg su zaista postovale zemlje Zapada. Ovo sto je @Utopista nabrojao, manje vise je posledica prve stavke -ekspresno clanstvo u UN i svin drugim medjunarodnim organizacijama ,sto je bila licno njegova zasluga. 23 godine "demokratskog mraka" Spoiler Edited 5 hours ago by Amigdala 1
Barkley#34 Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Baš tako, umesto da se tih dana pritaji on je bio lakomislen po pitanju svoje sigurnosti. U neku ruku to je i propust njegovog obezbeđenja jer je poznato da štićena ličnost mora njih da sluša inače odustaju od posla. Naravno, bilo je tu krtica ali bih rekao i dosta onog našeg "lako ćemo". 14 minutes ago, Amigdala said: U Srbiji je politiĉka scena danaa puno gora Za početak, danas nemaš političku scenu nego njenu simulaciju. A ostalo je tačno. Mada, u vezi poštivanja zapada, mislim da se malo zamerio Amerima tako da su ga poštovali ali ne i videli kao saveznika. 4 hours ago, Utopista said: A dobrim delom smo i mi sami krivi jer nam se gadi politika,stranke, i prepustili smo najgorima da se time bave. Ja to razumem, prvi ne bih mogao - potukao bih se prvog dana recimo u skupštini. Ali neko mora i to da radi. Uspešno su nam ogadili politiku, i to je negde od vremena Šešelja počelo koliko se sećam Za početak, ljudi ovde ne razumeju politiku da bi mogli njom da se uspešno bave, a to ne važi samo za razne derivate radikala i njihovih sledbenika. Koliko ljudi je ovde sposobno da postavi i prioritizuje ciljeve, shvati načine dolaska do istih, postigne i razume potrebne dogovore, razlikuje strategiju i taktiku itd. Nije pomoglo ni to što smo se desetak godina borili protiv diktatora, dok su oni oko nas učili prve korake u demokratiji pa kad smo nekako počeli da usvajamo demokratske norme ponovo upadamo u autokratski mrak. Za to vreme je i svet krenuo našim stopama pa sve više vidiš karikature i sitne šiđardžije na ozbiljnim pozicijama. Teško je tu baviti se politikom. Drugo, na stranu razni šešeljoidi, ti ne možeš ni svoje da okupiš i usmeriš. Nabrojao si na prethodnoj strani šta je sve urađeno za Đinđićevog vakta a vidiš, on je imao slabu podršku u trenutku ubistva. Na stranu udari mafije i protivnika, koliko je njegovih saradnika zaista bilo na njegovoj liniji, koliko ga je podržavalo antisps i antiradikalsko javno mnjenje? Baš malo i baš slabo. Šta je tu je, sve se jednom mora naučiti. Ili ne mora, ali i to ima svoju cenu. 2 1
Amigdala Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 2 minutes ago, Barkley#34 said: Baš tako, umesto da se tih dana pritaji on je bio lakomislen po pitanju svoje sigurnosti. Moje misljenje je da je zurio i time stavio sebi metu bas iz razloga koji sam pomenuo- trka sa vremenom. Lako je sada filozofirati, naravno. Steta i tragedija. Ko zna koliko bismo bili ispred ovog danasnjeg mulja, da se to nije desilo 3 minutes ago, Barkley#34 said: Za početak, danas nemaš političku scenu nego njenu simulaciju. A ostalo je tačno. Mada, u vezi poštivanja zapada, mislim da se malo zamerio Amerima tako da su ga poštovali ali ne i videli kao saveznika Bold 1 : ✌️ Bold 2: ovo je definitivno tacno, ali ja to ni ne bih uzeo kao neki njegov propust. Amerika je globalna sila, prema tome i troma, i ona vrlo sporo pravi zaokrete prema novim ("trajnim") saveznistvima. Kolizija je u tome sto je on bio previse mudar (rekao bih i superiorniji u odnosu na tadasnju administraciju), a velike sile po pravilu traze prvo poslusnike od malih drzava. Saveznistvo mora da se zaradi istrajnoscu. 1
Barkley#34 Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 39 minutes ago, Amigdala said: Moje misljenje je da je zurio i time stavio sebi metu bas iz razloga koji sam pomenuo- trka sa vremenom. Možda sam se pogrešno izrazio, trebalo je da bude mrvu oprezniji, upravo zbog žurbe. Od famoznog izbegavanja korišćenja sigurnog ulaza u Vladu pa nadalje. 41 minutes ago, Amigdala said: Steta i tragedija. Ko zna koliko bismo bili ispred ovog danasnjeg mulja, da se to nije desilo Šteta i tragedija za njega i bliske ljude, prvenstveno. Što se tiče ovog drugog, malo romantizujemo prošlost. Izgubio bi naredne izbore, ko zna da li bi imao volje da se bakće u opoziciji, a imao je dosta suparnika i u samom DS-u. Dodatno, nije bio ni kooperativan po pitanju Kosova, nisam siguran da bi imao podršku u budućnosti za bilo šta. Bio je idealan da se na njega svale svi neuspesi i zastoji. Medijska ofanziva je bila žestoka, sa svih strana. Možda bi se u nekoj budućnosti ponovo poduhvatio kamena da ga gura uzbrdo ali tu već odlazimo predaleko u špekulacije. 3
DJORDJE Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Becki konjusari ponovo udaraju na srpsku nejac. https://n1info.rs/vesti/slovenija-tuzilastvo-patrijarh-porfirije-optuznica/ 3
DameTime Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Kad sam bila baš klinka, bila sam kao nešto kritički nastrojena prema Đinđiću. Što sam starija (i, nadam se, zrelija), sve sam bliže ovome što je Mek pisao. A ako je Zoran, čak i uz činjenicu da nije bio "cvećka" i da je pravio velike greške, bio ono najbolje što smo iznedrili... onda je to do nas, je l' (au jbt, zvučim skoro kao Vasa ili Eddard😁). 1
Volter Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Farma 2010. kao da je nagovestila šta nam sledi. Vučić je sigurno bio oduševljen brutalnim lažovom i šovinistom Bojanićem, kao i veći deo naroda. Priznajem da sam s vremena na vreme pratio tu Farmu zbog koje umalo da izbije građanski rat.
Recommended Posts