Jump to content

Recommended Posts

Posted

Delim misljenje da prinuda nije resenje. Nikakav pozitivan pomak ne moze doneti masovni izlazak ljudi koji to cine preko svake volje, nezainteresovani, samo da odrade kako ne bi platili masnu kaznu. To bi se svelo sustinski na gomilu dzanka, belih listica koji znamo sta znace. Kljuc je u razvijanju svesti kod gradjana i stvaranju osecaja da zaista koriste neko svoje pravo, privilegiju i da to ima svoju tezinu jer na taj nacin oblikuju sopstvenu sadasnjost i blisku buducnost. Pri takvom pogledu na stvari ne treba niko da te izvlaci na biraliste, ti sam ides trcecim korakom. 

Posted (edited)

Ma ko će iz dijaspore, realno, da se potrese bilo kakvim kažnjavanjem neizlaska na izbore?

Oni koji su 10+ godina ili su se odrekli srpskog državljanstva zarad stranog ili su uzeli dvojno i boli ih patka. U oba slučaja ih štiti nova domovina.

Ovi koji su na privremenoj dozvoli boravka bi se još i odazvali (kao i oni prvi sa državljanstvom) ali i oni ako im se zapreti radije biraju da ostanu tu gde su i čekaju trajnu dozvolu ili državljanstvo.

Ja mislim da ljudi u Srbiji ne kapiraju da mnogi među onima koji su otišli nemaju nameru da se vraćaju onome od čega su pobegli. Stvorili su sebi novi život bukvalno od nule i sada će neko i dalje da ih cima. Kako da ne.

Edited by melankolic
  • Like 1
Posted
13 minutes ago, melankolic said:

Čoveče, pa vama od marta meseca stoji Ćacilend ispred skupštine a ti si se našao ovlašćenim da meni nešto prebacuješ dok upravo ti ratuješ na internetu a živiš tamo.

Nemoj da te mrzi nego prvo sve ove krimose sve lepo da razjuriš a, onda, ne moraš ni to nego sedi na ulicu i ne pomeraj se dok se ne ispune svi uslovi.

Puno tražim? 

Ne znam ko si ti da uopšte bilo šta tražiš od ljudi ovde.

Koliko shvatam, niti (više) živiš u Srbiji, niti želiš da glasaš (daleko ambasada je samo mlako opravdanje) da doprineseš ovdašnjoj borbi za slobodu. 

Tako da, tražiš i previše. Koliko mi je pun klinac ćacija, toliko je i ljudi koji od drveta ne vide šumu, nego im je lakše da sa strane pljuckaju na sve i svja, dok oni sami ne doprinose ni na koji način. Whatever floats your boat, samo nemoj da se ljutiš što neće svako da baci lajk na ovu priču.

Posted (edited)
11 minutes ago, DameTime said:

Ne znam ko si ti da uopšte bilo šta tražiš od ljudi ovde.

Koliko shvatam, niti (više) živiš u Srbiji, niti želiš da glasaš (daleko ambasada je samo mlako opravdanje) da doprineseš ovdašnjoj borbi za slobodu. 

Tako da, tražiš i previše. Koliko mi je pun klinac ćacija, toliko je i ljudi koji od drveta ne vide šumu, nego im je lakše da sa strane pljuckaju na sve i svja, dok oni sami ne doprinose ni na koji način. Whatever floats your boat, samo nemoj da se ljutiš što neće svako da baci lajk na ovu priču.

Vidim, sve mreže su pune lajkova, snimaka svih gadosti koje se rade tamo a vi 13 godina pod Vučićem, opozicija bliža diktatoru nego ijedna pre njih, i dalje se gusla o Kosovu, predajete se Rusiji kao mlada deva koja se divi bully-u, postali ste pravoslavna džamahirija, a onda vam pored sveg zla u kojem živite smeta neko ko sve to gleda sa strane i prikazuje vam sliku i priliku te vaše strane.

Kao što vam smeta EU koju, vidi molim te, treba da zanima pre svega Srbija a ne to što im se ruski nacisti gomilaju na granicama i preleću ih avionima dok skoro 90 % građana i dalje podržava Rusiju a one građane nezavisnog Kosova koje biste da bude vaše nazivate pogrdnim imenima.

Tražim previše iako smatram da grad od 2 miliona ljudi može sam da ukloni deponiju iz svog centra.

Edited by melankolic
  • Like 2
Posted
22 minutes ago, SteveFrancis#3 said:

Delim misljenje da prinuda nije resenje. Nikakav pozitivan pomak ne moze doneti masovni izlazak ljudi koji to cine preko svake volje, nezainteresovani, samo da odrade kako ne bi platili masnu kaznu. To bi se svelo sustinski na gomilu dzanka, belih listica koji znamo sta znace. Kljuc je u razvijanju svesti kod gradjana i stvaranju osecaja da zaista koriste neko svoje pravo, privilegiju i da to ima svoju tezinu jer na taj nacin oblikuju sopstvenu sadasnjost i blisku buducnost. Pri takvom pogledu na stvari ne treba niko da te izvlaci na biraliste, ti sam ides trcecim korakom. 

To prisiljavanje na glasanje je teška glupost, a koliko sam čitao, jedine evropske zemlje gde postoji su Grčka i Belgija, s tim da su obe prestale da to ozbiljno shvataju i kažnjavaju. Koliko znam, čak i u takvim sistemima postoji mogućnost da se odabere opcija da se ni za koga ne glasa. Ima ljudi koji ne žele da glasaju i to je njihovo pravo, naročito ako su se političari pokazali kao nesposobni, korumpirani i slično.

Što se tiče razvijanja svesti kod građana, to mogu da učine isključivo političari. Na primer, ako bi neka stranka izgubila izbore, mogla bi da bude prisutna tako što bi organizovala npr. besplatnu pravnu pomoć za ugrožene, humanitarne akcije, tribine i slično. Tako bi mogla da zadobije poverenje i da glatko dobije neke buduće izbore ako vlast ne uradi ono što je obećala. Odličan primer za to je dala Dijana Hrka kada je Marinika Tepić došla da pokupi malo poena, a ona je lepo podsetila da se tek godinu dana nakon tragedije prvi put pojavljuje pred njom.

Posted
11 hours ago, melankolic said:

Daleko mi je do ambasade a i malo sam skeptičan kako će proteći glasanje i gde će završiti moj glas.

proteklo je bez ikakvih problema poslednji put. rezultat je bio 110:0 za ponosa.

• Like 5
Posted
9 minutes ago, HAMMER said:

proteklo je bez ikakvih problema poslednji put. rezultat je bio 110:0 za ponosa.

Nije možda problem u rezultatu nego u izlaznosti. Ništa ne menja njih 110. Ali ako se masovno izađe na glasačko mesto u Srbiji onda je to već druga priča.

Posted (edited)
8 hours ago, melankolic said:

Vidim, sve mreže su pune lajkova, snimaka svih gadosti koje se rade tamo a vi 13 godina pod Vučićem, opozicija bliža diktatoru nego ijedna pre njih, i dalje se gusla o Kosovu, predajete se Rusiji kao mlada deva koja se divi bully-u, postali ste pravoslavna džamahirija, a onda vam pored sveg zla u kojem živite smeta neko ko sve to gleda sa strane i prikazuje vam sliku i priliku te vaše strane.

Ne prikazuješ ti sliku i priliku ničije strane, već projektuješ sopstvene stavove i (očigledno) nerazrešenu problematiku zbog odlaska iz Srbije na druge ljude. 

Čak i ovo

39 minutes ago, melankolic said:

Nije možda problem u rezultatu nego u izlaznosti. Ništa ne menja njih 110. Ali ako se masovno izađe na glasačko mesto u Srbiji onda je to već druga priča.

uz komentar da je ambasada daleko, je zapravo samo opravdanje za nečinjenje.

Edited by DameTime
typo
  • Like 5
Posted
31 minutes ago, melankolic said:

Ništa ne menja njih 110. Ali ako se masovno izađe na glasačko mesto u Srbiji onda je to već druga priča.

110 glasova po biračkom mestu itekako menja rezultat.

Drugo je nešto ovde problem:

110 glasova je malo pa ne vredi

1100 glasova ali će kriminalci razbiti kutiju pa ne vredi

Odbranili smo glasove ali ljudi ionako vole Rusiju i mrze EU pa ne vredi

Ipak ima šanse da Srbija postane mesto gde se može kvalitetno živeti ali ću na kraju da umrem pa ne vredi.

• Like 18
Posted

Svi koji žive u inostranstvu, ostala im prijava boravka i upisani su u birački spisak u Srbiji, a ne izlaze na izbore, glasaju za SNS i Vučića. Ne svojom voljom, naravno. Neko drugi se potpiše u njihovo ime i glasa. To je jedan od najraširenijih načina krađe glasova na izborima. Ako neko iz opozicije podnese žalbu, oba stepena je odbiju u pet minuta pod bilo kakvim razlogom i pojeo vuk magarca.

Pet ipo miliona punoletnih po popisu stanovništva u Srbiji a šest ipo miliona glasača u biračkom spisku. To sve govori.

• Like 7
Posted

I to zavisi od kontrole. Rašireno je bilo tamo gde nije bilo kontrolora opozicije. Eto, sad je bila bolja organizacija u Zaječaru i drastično je porasla izlaznost (sa 25 na 30k) ali pošto je upisano 51k jasno je da nisu uspevali previše glasova da dopišu. U stvarnosti je max 35k glasača tamo, veliki je rezervoar za krađu ali ako se dobro kontroliše glasanje muljanje se minimizira.

• Like 2
Posted (edited)

Ma oni i ne kradu u većim mestima na taj način, tu se koristi sistem fantomskih glasača i lažnih ličnih karti. Ovo glasanje gastosa koji nisu tu kao i mrtvih se dešava u malim mestima gde opozicija uglavnom nema nikog ili ih predstavlja neko koga im je hulja podmetnuo ili jednostavno mogu da ga ucene/zastraše. U tim malim mestima se zna ako je neko od njih došao u Srbiju tako da teško da može da se desi da se to otkrije.

Edited by Klotzen
  • Like 1
Posted (edited)
10 hours ago, melankolic said:

opozicija bliža diktatoru nego ijedna pre njih

Ovo jednostavno veze nema sa životom.

Siđi sa svog visokog konja i uputi se u realnu situaciji u Srbiji... ili ne, ne moraš zaista, ali prestani da nam deliš ovakve akademske lekcije i smatranja iz - odakle god da si.

... predajete se Rusiji kao mlada deva koja se divi bully-u, postali ste pravoslavna džamahirija,

...

Kao što vam smeta EU koju, vidi molim te,

...skoro 90 % građana i dalje podržava Rusiju a one građane nezavisnog Kosova koje biste da bude vaše nazivate pogrdnim imenima.

smatram

Edited by fancy
  • Like 7
Posted
1 hour ago, Stiletto said:

Svi koji žive u inostranstvu, ostala im prijava boravka i upisani su u birački spisak u Srbiji, a ne izlaze na izbore, glasaju za SNS i Vučića. Ne svojom voljom, naravno. Neko drugi se potpiše u njihovo ime i glasa. To je jedan od najraširenijih načina krađe glasova na izborima. Ako neko iz opozicije podnese žalbu, oba stepena je odbiju u pet minuta pod bilo kakvim razlogom i pojeo vuk magarca.

Pet ipo miliona punoletnih po popisu stanovništva u Srbiji a šest ipo miliona glasača u biračkom spisku. To sve govori.

nisu ostala jer ako hoces da glasas u inostranstvu moras da podneses dokaz (ID) drzave u kojoj legalno zivis da bi mogao tamo da glasa (obicno u nasoj ambasadi). postoji i drugi razlog zasto bi ljudi trebalo da se odjavljuju a to je porez. gledace nase krvopije kao ameri da oporezuiju svakoga ko zivi u inostranstvu ako nema medjudrzavnog ugovora o dvostrukom oporezivanju. koliko sam upoznat emirati jos uvek nemaju takav ugovor sa nama (a i da imaju porez je 0%) a posto ima sve vise i vise nasih oni su najugrozeniji.

Posted
1 hour ago, fancy said:

Ovo jednostavno veze nema sa životom.

Siđi sa svog visokog konja i uputi se u realnu situaciji u Srbiji... ili ne, ne moraš zaista, ali prestani da nam deliš ovakve akademske lekcije i smatranja iz - odakle god da si.

Je l’ vidiš zašto od kada je AV na vlasti nisam nijednom glasao? Vi sve to znate bolje i tako već 13 godina. 
A to da ste ruski saveznik to zna svako u mom okruženju u zapadnom svetu. Malo mi je, iskreno, sramota zbog toga pa im objašnjavam da vas ima više koji ste normalni nego što je to što svi znamo u stvarnosti. Ali to je taj teret koji nosi čovek sa sobom kad ubegne iz Srbije - ex-tvoji te optužuju da gledaš svoja posla tamo, a ovi ovde te optužuju za svako njesra koje se tamo kod vas desi.

Btw, sve što sam rekao je tačno - i da opozicija sve radi što daje AV-u municiju da i dalje žonglira sa javnim mnjenjem, i da ne nude nikakva konkretna rešenja nagomilanih problema i što bi samo da budu Murte umesto Kurte, građanstvo bi da vidi ruske oslobodioce u Evropi, zagrljene Krasnova i Putlera, Albanci se ne računaju u bilo kojoj računici povratka na Kosovo, Ćacilend stoji kao oni panoi o Kosovu pred skupštinom, uskoro će vam i litijum kopati i opet će se naći njih 20-30 koji će biti protiv toga. O medijima da ne pričam.

Znači, nisam ja tako van dešavanja u Srbiji kako se misli, a iskreno, nije mi namera da seirim nad dnom dna.

Žao mi je mojih poginulih ex-sugrađana i ljudi koji su posetili moj rodni grad i tamo zauvek ostali.

Posted
18 minutes ago, melankolic said:

Je l’ vidiš zašto od kada je AV na vlasti nisam nijednom glasao?

Jesi, glasao si. Za Vučića. Objasnio sam kako par poruka ranije.

• Like 8
Posted
12 hours ago, melankolic said:

A šta sam to promašio? Da nisam trebao kao ti da navijam da se Srbija liže s gileadskom Amerikom (s kojom se btw taj AV- protiv koga si u načelu protiv- liže preko svojih medija, analitičara i političara- i u 1. i u 2. mandatu a zna se i zašto, kao što se zna i zašto ti podržavaš druga Krasnova a to je patološka opsednutost komunizmom a u AV-ovom slučaju i podrška svakom onom ko je protiv koalicije zapadnih zemalja zasnovane na demokratskim principima odnosno sve ono što i u naznakama ide u korist nacističke Rusije), da okrenem glavu svaki put kada neki neonacista s kokardom ide čelom kolone ili kada viču AV- u ništa pametnije i efektnije nego da je “#iptar”.

Nego, da pitam ja tebe onako “šta bi bilo kad bi bilo”- da li bi bilo ovolike ljubavi između Pazaraca i ostatka Srbije da su recimo Pazarci otvoreno, u Ćacilendu podržali AV-a? 
I da, kao što rekoh, za te vaše službine partije u pokrete nikada ne bih glasao, samo ovaj put bih za studente i to ako budem bio u mogućnosti.

Kao što se većina tamo bori do krvi da uklone Ćacilend iz centra Beograda, toliko ću i ja da žrtvujem moje slobodno vreme da putujem za Srbiju da glasam. Fair enough?

Ja sam za to da se Srbija skroz poveze sa Amerima i to nezavisno od toga ko je na celu USA. Bio to Bajden, Tramp, Hilari.... Apsolutno je nebitno. Iz krajnje pragamaticnih razloga jer je krajnje vreme da jednom za sva vremena prestanemo da pisamo uz vetar, a ne zato sto ce neko, eto, da nam uvede demokratiju. Za demokratiju moramo sami da se izborimo, da je negujemo i odrzavamo. Nece nam to uraditi ni EU, ni Ameri. O Rusiji u bilo kakvom kontekstu vezanom za demokratije je besmisleno pricati.

Meni pripisujes nekakvu patolosku opsednutost komunizmom. Treba da ti pricam o tim komunistima koji su mojima oteli najkvalitetniju zemlju pored Morave posle rata i kako se na komuniste gledalo svih ovih godina u mojoj familiji... Povedi malo racuna kad drugima nesto ucitavas. Kad vec to radis, ja mogu da kazem da kod tebe postoji patoloska opterecenost Rusijom koja eskalira vec u mrznju i da je tebi Rusija kriva i kada izbije vulkan negde u svetu.

EU, demokratski principi... Onaj jebeni Tramp je barem mrcinu metnuo na hoklicu i ponizio ga, a posle ga i najurio iz drzave kao zadnjeg kera, sto AV i jeste. A za to vreme "dragi Aleksandar" daje zilijarde za besmislene rafale, ugovara litijum i ko zna sve jos. Da je kupio od one mrcine nekakve suhoje i sa njim ugovarao litijum, pa obrusio bi se na njega. Ovako, ipak je to iz EU, pa da se malo to skloni u stranu. Sutra ce, ako zatraze od njega, kupiti nosac aviona i metnuti ga pored bgd na vodi.

Pazarci odlicno znaju ko je AV, znaju da je podrzavao onog ko je napravio genocid nad njihovim sunarodnicima, znaju da je dzukeletina koja bi sutra to isto uradio i da se samo pretvara da se promenio. Ogromna vecina Pazaraca nikada ne bi usla u taj brlog. Naravno, kao sto je Milosevic imao postene i dobre Albance, tako i mrcina uvek moze da nadje neke takve Bosnjake, kao Rasima do juce. Pa da ih vodi kao mecku po cirkusima po cacilendu. Ostatak Srbije bi i tada i dalje voleo Pazarce kao sto ih voli i sada jer odlicno znaju sta se desava i da hulja pizdi zbog onakve slike koja je poslata u svet. Eto, onoj prelepoj Pazarki ne smeta da  zagrli onog zastavom ogrnutog momka odevenog u tradicionalnu srpsku odecu i place od srece, ali nekima to ocigledno smeta. Kao sto huljini mediji i stoka iz cacilenda pominju druzenje sa balijama, tako neki pominju cetnike i sta sve ne jos. Ista matrica. No, to je nebitno. Najvaznije je da je ona prelepa slika obisla svet i srusila sneska, kako huljinim hijenama, tako i onima kojima vazda nesto smeta.

• Like 2
Posted

Došla mi bitanga naprednjačka, direktorka sportskog centra Čair, u kancelariju, da mi objašnjava kako su "svi isti". Jebem li vam mater i tebi i istima.

• Pumpaj! 5
Posted
16 hours ago, Smrtokapa said:

"Prevaspitavanje" podrazumeva neku prisilu, kao i obaveza glasanja, a od toga nema mnogo vajde, cenim. Ne bih da dolazimo u situaciju da jednog informisanog građanina nadglasavaju dva glasa za rendom, dosta su mi ovi instruisani, plaćeni i ucenjeni (a i taj problem, nedostatak fer procesa, jeste prioritet u odnosu na nezainteresovane).

Dakle potrebno je obrazovanje, informisanje i decentralizacija odluka, spuštanje na lokal, tako da građanin može bukvalno pod svojim prozorom da vidi rezultate svojih odluka (ili odbijanja da da svoj glas).

Dok se ne postigne takvo stanje svesti, džabe obavezno glasanje, kada ga postigneš, pa onda ti obavezno glasanje i ne treba.

Sta god mi pisali, cinjenica je da je ovo Balkan i da ovde nikad nece u punoj meri postojati, tacnije nece se desiti samo od sebe, to sto bismo mi voleli, bas to o cemu pricas i do cega se dolazi obrazovanjem, informacijama, decentralizacijom.   Pored obrazovanja  i informacija, do toga se moze doci samo demokratskim metodama spregnutim sa motkom.  Zasto je to tako - od nekih 2 milona avavovih glasaca oduzmimo jedan milion  zbog kradje, ucene, gluposti, nedostatka informacija (mada je danas ovo podvrsta gluposti) i ostace nam milion ludaka koji bi se radovali kad bi Milosevic ustao iz groba, koji bi za Seselja dali ruku a za Vucica i pisu ako treba.  To su ti isti ljudi koji bi bili srecni kad bi neko mogao da dobro isamara Ameriku, a u Rusiji vide bas to, pa je vole iako pojma nemaju o njoj, kao ni o Americi.  Odatle se siri prica da Srbi vole Rusiju i naravno da je ta prica neistinita.  E, bas za ove je neophodna motka, ne mora da bude bas uvek drvena, moze i virtuelna ponekad. Obavezno elektronsko glasanje bez mogucnosti da glasac ne izabere nikog je jedna od mnogobrojnih "motki".  Znam da ima dosta i onih koji kazu: "e ja cu iz inata da glasam za Vucica..., ko ce meni da kaze da ja nesto moram....".  Mislim, sta reci - postoji motka i za lecenje inata.    

Posted
7 minutes ago, JPM said:

Došla mi bitanga naprednjačka, direktorka sportskog centra Čair, u kancelariju, da mi objašnjava kako su "svi isti". Jebem li vam mater i tebi i istima.

To si njoj trebao reći...Treba ih napušavati na svakom koraku. Da nikad i nigdje nemaju mira. 

Posted
1 minute ago, Dzo23 said:

To si njoj trebao reći...Treba ih napušavati na svakom koraku. Da nikad i nigdje nemaju mira. 

Cim cujemo "ja nisam ni za jedne ni za druge", odmah znamo da je u pitanju skriveni Caci. 

• Like 10
Posted
24 minutes ago, berti said:

Ja sam za to da se Srbija skroz poveze sa Amerima i to nezavisno od toga ko je na celu USA. Bio to Bajden, Tramp, Hilari.... Apsolutno je nebitno. Iz krajnje pragamaticnih razloga jer je krajnje vreme da jednom za sva vremena prestanemo da pisamo uz vetar, a ne zato sto ce neko, eto, da nam uvede demokratiju. Za demokratiju moramo sami da se izborimo, da je negujemo i odrzavamo. Nece nam to uraditi ni EU, ni Ameri. O Rusiji u bilo kakvom kontekstu vezanom za demokratije je besmisleno pricati.

Meni pripisujes nekakvu patolosku opsednutost komunizmom. Treba da ti pricam o tim komunistima koji su mojima oteli najkvalitetniju zemlju pored Morave posle rata i kako se na komuniste gledalo svih ovih godina u mojoj familiji... Povedi malo racuna kad drugima nesto ucitavas. Kad vec to radis, ja mogu da kazem da kod tebe postoji patoloska opterecenost Rusijom koja eskalira vec u mrznju i da je tebi Rusija kriva i kada izbije vulkan negde u svetu.

EU, demokratski principi... Onaj jebeni Tramp je barem mrcinu metnuo na hoklicu i ponizio ga, a posle ga i najurio iz drzave kao zadnjeg kera, sto AV i jeste. A za to vreme "dragi Aleksandar" daje zilijarde za besmislene rafale, ugovara litijum i ko zna sve jos. Da je kupio od one mrcine nekakve suhoje i sa njim ugovarao litijum, pa obrusio bi se na njega. Ovako, ipak je to iz EU, pa da se malo to skloni u stranu. Sutra ce, ako zatraze od njega, kupiti nosac aviona i metnuti ga pored bgd na vodi.

Pazarci odlicno znaju ko je AV, znaju da je podrzavao onog ko je napravio genocid nad njihovim sunarodnicima, znaju da je dzukeletina koja bi sutra to isto uradio i da se samo pretvara da se promenio. Ogromna vecina Pazaraca nikada ne bi usla u taj brlog. Naravno, kao sto je Milosevic imao postene i dobre Albance, tako i mrcina uvek moze da nadje neke takve Bosnjake, kao Rasima do juce. Pa da ih vodi kao mecku po cirkusima po cacilendu. Ostatak Srbije bi i tada i dalje voleo Pazarce kao sto ih voli i sada jer odlicno znaju sta se desava i da hulja pizdi zbog onakve slike koja je poslata u svet. Eto, onoj prelepoj Pazarki ne smeta da  zagrli onog zastavom ogrnutog momka odevenog u tradicionalnu srpsku odecu i place od srece, ali nekima to ocigledno smeta. Kao sto huljini mediji i stoka iz cacilenda pominju druzenje sa balijama, tako neki pominju cetnike i sta sve ne jos. Ista matrica. No, to je nebitno. Najvaznije je da je ona prelepa slika obisla svet i srusila sneska, kako huljinim hijenama, tako i onima kojima vazda nesto smeta.

Samo par napomena da ne skrećemo pažnju s aktuelnih tema :

- A kako se gleda na četnike u tvom kraju ili ti pobijeni od ruke četnika i predati nacistima kojima ne na Onom svetu ne znači ništa, ni zemlja ni kuće s okućnicom, i onda njihovi naslednici gledaju nekakvog golobradog četosa kako predvodi studentske proteste?

- A kako Pazarci gledaju na one iste koji s kokardama učestvuju u demonstracijama?

- Ipak nije isto biti u društvu Bajdena, Klintona ili Krasnova koji na svakom koraku stopira isporuku naoružanja Ukrajini da ne bi uvredio svog dobrog garija, Putlera ili možda čeka da nacisti ubiju još milion Ukrajinaca pa da im onda da neku praćku; ili kada uputi salve uvreda saveznicima sa sve ucenama i pretnjom da će ih sve ostaviti na cedilu ako ih ruska nazi-horda napadne.

- A što se tiče mržnje prema Rusima, ne znam da li si slušao generalnog sekretara NATO šta je govorio o višegodišnjoj pretnji od strane Rusije čak i kada se rat završi? Zanimljivo, samo se u Srbiji nekim čudom gleda tako pomirljivo na tu čednu “slovensku dušu”. Čak ni oni Rusi koji su pobegli iz Russlanda ne gledaju s takvim simpatijama na svoje sunarodnike koji podržavaju Putka.

- Prelepa slika obišla svet a Ćacilend i dalje stoji na svom mestu; kada preuzmu UM neće imati šta da ide u svet sem ako se nešto posebno ne promeni pa vam dođu novinari iz sveta.