Jump to content

Recommended Posts

Posted

Nema opravdanja.

I taj zaokruzeni broj, slikani ili sta vec moze da se precrta iza paravana ili zaokruze svi ostali pa da listic bude nevazeci. 

Nula empatije za tu, izvinite na izrazu sebicnu marvu.

• Like 7
Posted
6 minutes ago, Kooineeperk said:

Zaokruzi hulju, slikaj ako treba, precrtaj to sto si zaokruzio ako neces za njega, i zaokruzi onog za koga hoces da glasas - to je validan glas!

5 minutes ago, Cavani said:

I taj zaokruzeni broj, slikani ili sta vec moze da se precrta iza paravana ili zaokruze svi ostali pa da listic bude nevazeci. 

Nadam se da razumete da je ovaj poduhvat svetlosnim godinama ispred mentalnog kapaciteta vecine ljudi koji prihvate zejtin i brasno kao mito da zaokruze neki broj na listicu.

• Like 17
Posted
4 minutes ago, Malkolm Brogdon said:

Nadam se da razumete da je ovaj poduhvat svetlosnim godinama ispred mentalnog kapaciteta vecine ljudi koji prihvate zejtin i brasno kao mito da zaokruze neki broj na listicu.

Nadam se da si procitao i ostatak mog posta, bukvalno odmah nakon tog dela koji si mi citirao:

12 minutes ago, Kooineeperk said:

Treba otici i edukovati ove ljude, raditi na terenu. Ako neko nesto ne zna - nauci ga - a ne da ga omalovazavas zbog neznjanja, neobrazovanosti... 

Ne slazem se da je to "mentalni kapacitet". To je nesto sto se moze objasniti i malom detetu. 

Samo treba neko da zasuce rukave, dobre patike i gume na kolima i da se ide. Ja sam ovo objasnio u mojoj okolini koliko sam mogao mada ne poznajem mnogo onih koji uzimaju pare, znam neke koji su ucenjeni poslom. 

Posted
16 minutes ago, Cavani said:

Nema opravdanja.

Nula empatije za tu, izvinite na izrazu sebicnu marvu.

Prodajes se za tih 3k ljudima koji su ti obezbedili da tih 3k bude dosta dobra pomoc.

Paradoks.

• Like 2
Posted
1 minute ago, Kooineeperk said:

Nadam se da si procitao i ostatak mog posta, bukvalno odmah nakon tog dela koji si mi citirao:

Ne slazem se da je to "mentalni kapacitet". To je nesto sto se moze objasniti i malom detetu. 

Samo treba neko da zasuce rukave, dobre patike i gume na kolima i da se ide. Ja sam ovo objasnio u mojoj okolini koliko sam mogao mada ne poznajem mnogo onih koji uzimaju pare, znam neke koji su ucenjeni poslom. 

Jesam, samo sam izvukao 2 slicne stvari iz 2 razlicita posta.

Malom detetu bi i moglo da se objasni, nekom ko verovatno ni ne razume znacaj glasanja u svojoj 60. godini zivota dosta teze. 

Naravno da ima ucenjenih ljudi koji razumeju tacno sta rade i koje su posledice toga, ali ima i dosta onih koji nemaju predstavu.

• Like 4
Posted

Pa postoji gradacija u preziru u odnosu na njihove glasace. Taj sloj koji za par hiljada dinara i dve litre zejtina glasa je najmanje odvratan. Ovde kao da se ne shvata kolika je beda kod mnogih ljudi, ne shvata se da ima porodica kojima hiljadu dinara znaci da ce par dana vise imati za hleb, ne razume se ocaj tih ljudi koji ne mogu da obuku svoju decu. Ti ljudi su uglavnom niskog stepena obrazovanja i plase se da ce neko saznati na neki nacin ako precrtaju listic posle slikanja, pa da ce ostati bez te crkavice. 

Najodvratniji soj je, ne racunajuci sns vrhusku, je ona ekipa koja je MORALA da ide na mitinge, da glasa... To su bitange koje su se udomile na drzavne sise, koje uglavnom znaju da je ovaj lopuza i kriminalac okoreli, ali im je lepo i mole boga da mrcina dozivotno vlada. Tu ima obrazovanih ljudi, inteletualaca i samim tim njihov greh je mnogo veci. Morao si? Pa kako ja nisam morao, kako hiljade nisu morale, a bas si ti morao. Jbg, mora sada da popijes otkaz,

Svaka nova vlast mora da kao prvo u svom ekspozeu, kako se to sranje vec zove, da istakne kao ultimativni prioritet formiranje tima za ispitivanje porekla imovine i oduzimanje svega nelegalno stecenog. Kontakt sa medjunarodnim organizacijama zaduzenim za lov na takve stvari je prirotet. Zakletva na to i mesecni izvestaj o ucinjenom

• Like 13
Posted

https://www.danas.rs/vesti/drustvo/policajac-novi-sad-suspenzija-napad/

Policajcu koji je juče interevenisao nad muškarcem koji je pokušao da probije blokadu građana u Novom Sadu preti suspenzija, kako saznaje Danas iz više izvora iz MUP-a.

Nakon što je policajac intervenisao nad muškarcem koji ga je napao, u policijsku ispostavu Novo naselje, gde policajac radi, stigao je Sektor unutrašnje kontrole (SUK) koji je uzeo izjavu od policajca, a prema saznanjima Danasa, policajcu preti suspenzija.

• Ruke su vam krvave! 2
Posted

Ja od ove najteže sirotinje ne očekujem bukvalno ništa. Ni ovde, ni bilo gde. To su nažalost ljudi kojima nema pomoći ako su već zagazili u neke zrele godine. Nažalost, sa materijalnom sirotinjom obično ide i duhovna i intelektualna sirotinja. I to teška. Tako je svuda, ne samo kod nas.

Skreće se pažnja sa glavnog problema a to nije ovaj korpus najteže žgadije, već socijalni slojevi iznad njih među koje spadaju i ekonomski najbogatiji među nama.

• Like 23
  • Thanks 1
Posted

Trudim se da se ne nerviram , ali ne moze. Umesto jutarnje kafe pritisak odmah dize prelistavanje drustvenih mreza. Klipovi gde mrcina sere na rts u emisiji Oko svuda. Bukvalno ta spodoba unistava zdravlje svih nas.

Posted
7 minutes ago, berti said:

Trudim se da se ne nerviram , ali ne moze. Umesto jutarnje kafe pritisak odmah dize prelistavanje drustvenih mreza. Klipovi gde mrcina sere na rts u emisiji Oko svuda. Bukvalno ta spodoba unistava zdravlje svih nas.

Све ово кошта много живаца, не знам ни сам колико сам их већ изгубио. 

• Like 1
Posted (edited)
1 hour ago, Don Dusko said:

Mozda sam glup, ali zbog cega se ovakve stvari uopste snimaju i postavljaju na mreze? Bukvalno se ljudi koji se suprotstave stoki daju na tacni policiji da ih hapsi. Kako bi policija uspela da identifikuje onog momka iz Futoga sto je na koncertu BS udario celavog cacija da nije imala snimak?

Edited by СтелаРоса
  • Like 1
Posted
1 hour ago, srlepajce said:

Koja empatija 

Nemam ni zrno 

Problem je u tome sto onda ovu utakmicu nikada necemo dobiti. Samo cemo biti kolateralna steta, osim ako se ne odselimo odavde. 

Mozes ti da ignorises ociti problem - ali problem ne ignorise tebe. 

I da se zatvorimo u neki bubble, neki nas safe zone, neki nas Jackson (The Last of Us) da nas stiti od ovih zomibija, to ne moze biti dugotrajno... 

• Like 5
Posted
7 minutes ago, Kooineeperk said:

Problem je u tome sto onda ovu utakmicu nikada necemo dobiti. Samo cemo biti kolateralna steta, osim ako se ne odselimo odavde. 

Mozes ti da ignorises ociti problem - ali problem ne ignorise tebe. 

I da se zatvorimo u neki bubble, neki nas safe zone, neki nas Jackson (The Last of Us) da nas stiti od ovih zomibija, to ne moze biti dugotrajno... 

Oni jos samo nisu bičovali svoje pristalice

Ogradjujes ih ko stoku, dajes sendvic, neku crkavicu i meni treba da mi ih zao

Zao mi je svih nas i nase dece jer nam takvi kroje sudbinu

• Like 2
Posted

Kad skinemo sa tv ekrana, mitrovića, vučićevića, krla, sarapu, razne analitičare, inetelektualce, sveštenike, sportiste koji ne izlaze iz prkna ovog ludaka koji sve to forsira onda možemo kritikovati krezube, nepismene i one što su stigli do toga da im je bitna svaka crvena makar bila dobijena glasanjem za ovog ludaka.  Oni su ipak posledica, pinka, kurira, informera i te gebels propagande koju sprovod ludak, uzrok je na Andrićevom vencu. 

• Like 1
Posted
2 hours ago, Kooineeperk said:

Ne mogu da osudjujem ove sto su se prodali za 3.000din. 

Uglavnom su to siromasni ljudi, sklapaju kraj sa krajem. Znaci im i 3000din pa jos ako ih ima vise u domacinstvu, to je mozda red velicine jedne bedne penzije koju primaju. Kazu da svako ima svoju cenu. Za njih je tih 3.000din mozda kao meni lupam 300.000din. Meni ni 300.000, ni 3mil dinara, ma nema tih para koje bi mi bile motiv da prodam svoj glas. Ali zaista. Ali ja zivim dobro, pa mi nikakva razlika ne znaci kao njima. Ekonomski aspekt aj' da kazem da razumem. 

Ti stvarno mislis da bi tih dvoje sa snimka glasalo za ekoloski ustanak ili ZLF da im nisu dali te pakete? U najboljem slucaju bi sedeli kuci,  ne bi  izasli na biracko mesto. Ovaj moj magarac od rodjaka nikada nije zavisio od tih paketa, ili 3000 dinara pomoci, jednostavno celog zivota je bio blesav. Obozavao je Milosevica, Seselja, Kostunicu, Nikolica i naravno sada Vucica. Da sutra ode Vucic nasao bi adekvatnu zamenu u vidu Milice ili malog Pozderca. To je prosecna Srbija, oni koji nisu prosek u velikoj meri su se iselili ili povukli. Studenti uspeli da uzburkaju  amorfnu masu onih koji su sedeli i gledali kako zvalavi  uzima celokupnu vlast kao KP 45te, ali daleko je to od neke vecine ili cak proseka.

• Like 6
Posted
42 minutes ago, srlepajce said:

Oni jos samo nisu bičovali svoje pristalice

Ogradjujes ih ko stoku, dajes sendvic, neku crkavicu i meni treba da mi ih zao

Zao mi je svih nas i nase dece jer nam takvi kroje sudbinu

Koje je tvoje resenje za takve? 

Imas vlast koja planirano pravi ovakvu podelu u drustvu, napravice Severnu Koreju od nas ako ovako nastavi.

14 minutes ago, DJORDJE said:

Ti stvarno mislis da bi tih dvoje sa snimka glasalo za ekoloski ustanak ili ZLF da im nisu dali te pakete? U najboljem slucaju bi sedeli kuci,  ne bi  izasli na biracko mesto.

Bolje je da sede kod kuce nego da izadju i glasaju na ovaj nacin. Ali ne moraju da sede, neka uzmu sta im se nudi, ali neka znaju da NE MORAJU da glasaju za hulju, i da POSTOJI NACIN za to. Bolje je onda i ponisteni listic nego glas za hulju. 

14 minutes ago, DJORDJE said:

Ovaj moj magarac od rodjaka nikada nije zavisio od tih paketa, ili 3000 dinara pomoci, jednostavno celog zivota je bio blesav. Obozavao je Milosevica, Seselja, Kostunicu, Nikolica i naravno sada Vucica. Da sutra ode Vucic nasao bi adekvatnu zamenu u vidu Milice ili malog Pozderca. To je prosecna Srbija, oni koji nisu prosek u velikoj meri su se iselili ili povukli. Studenti uspeli da uzburkaju  amorfnu masu onih koji su sedeli i gledali kako zvalavi  uzima celokupnu vlast kao KP 45te, ali daleko je to od neke vecine ili cak proseka.

I sta cemo onda? Da mozda cekamo da izumru? Da cekamo i da nam ovo pametne mladosti sto nam je ostala ne ode iz Srbije? Da cekamo da i njih pokvare i naprave zavisnima jer nece moci posao da nadju dok ne dokazu lojalnost vodji i partiji?

Koje je tvoje resenje? Predlog? Ideja? Nesto... bilo sta. 

To je zapravo pitanje za sve ovde, ne samo vas dvojicu. 

• Like 1
Posted
3 hours ago, Kooineeperk said:

Ne mogu da osudjujem ove sto su se prodali za 3.000din. 

Uglavnom su to siromasni ljudi, sklapaju kraj sa krajem. Znaci im i 3000din pa jos ako ih ima vise u domacinstvu, to je mozda red velicine jedne bedne penzije koju primaju. Kazu da svako ima svoju cenu.

3 hours ago, Kooineeperk said:

Ali osim ekonomskog aspekta, sigurno je tu prisutan i socioloski aspekt, da ne kazem manjak intelekta, ili pravednije reci neobrazovanost i neobavestenost. Kad im to dodamo na ekonomski, donekle cak i opravdavam ove ljude.

Ovo nisu opravdanja, već elementi razumevanja bihejvioralnog aspekta određene socijalne grupe (marginalizovani, siromašni, neobrazovani). Možemo da ih razumemo, ne moramo da ih opravdamo. Lična odgovornost uvek postoji i uvek imaš izbor. Da se razumemo, smatram da treba raditi na akviziciji glasova ovih ljudi na terenu, ali samo iz praktičnih razloga - ne možemo dobiti izbore bez njih. 

• Like 1
Posted
17 minutes ago, Kooineeperk said:

Koje je tvoje resenje? Predlog? Ideja? Nesto... bilo sta. 

Kratkorocko resenje za takve verovatno ni ne postoji. To su uglavnom ljudi koji ne bi ni na jedan nacin ucestvovali u politickom zivotu da nemamo vlast kakvu imamo.

Dugorocno resenje je da se kroz kvalitetnije obrazovanje, kao i kvalitetniju socijalnu i ekonomsku politiku dovede do situacije da takvih ima znatno manje, pa bi samim tim i bili manji faktor, cak i u slucaju da se opet neki slicni dokopaju vlasti.

• Like 8