uvrnuto Posted Sunday at 08:41 PM Posted Sunday at 08:41 PM 8 minutes ago, u pokušaju said: У ком смислу бахатост жутих? Stranačko zapošlavanje, nameštanje poslova, itd.
Smrtokapa Posted Sunday at 08:43 PM Posted Sunday at 08:43 PM (edited) 19 minutes ago, woolgatherer said: dosli bi na vlast u nekom trenutku sigurno Mislim da se u većini zemalja "istočne" Evrope rebrendirana stara opcija vratila na vlast u nekom momentu, naša je nesreća što je naš ekvivalent tome izuzetno gadan. 11 minutes ago, u pokušaju said: У ком смислу бахатост жутих? Recimo da je to lajt verzija "pa šta" narativa na svako sranje koje ispliva. Plus naravno ovo gore što uvrnuto kaže. Edited Sunday at 08:44 PM by Smrtokapa
dzakala Posted Sunday at 08:58 PM Posted Sunday at 08:58 PM (edited) Delije se ne bave politkom 😆😆 P.s prebacite post na studentske proteste,greskom ode ovde Edited Sunday at 08:59 PM by dzakala 11
Čvarkov Posted Sunday at 09:01 PM Posted Sunday at 09:01 PM 2 minutes ago, dzakala said: Delije se ne bave politkom 😆😆 Spoiler 3
MeanMachine Posted Sunday at 10:00 PM Posted Sunday at 10:00 PM (edited) 2 hours ago, u pokušaju said: Да искористим прилику о помињању белих листића на теми о студентима, занима ме какав је био живот у Србији од рецимо 2006. до 2012. и доласка мафије. Шта је то што се толико замера "жутима", какав је био Тадић тачно, јако се живело? Тај период се поклапа са мојим факсом, где сам био одсечен од стварног живота и када сам почео да радим и да видим шта је прави живот. Шта је то што је довело до белих листића? Uticaj belih listica na dolazak sns na vlast je bio manji od glupih poteza Bote. Edited Sunday at 10:04 PM by MeanMachine
Klotzen Posted Sunday at 10:05 PM Posted Sunday at 10:05 PM (edited) Uopšteno ljudi oko mene nisu bili zadovoljni brzinom oporovka Srbije posle SEKE 2008/9 to je razlog zašto nisu izašli na izbore ili su bili beli listići. Kada su naprednjaci došli na vlast kaže mi jedan od njih "Oni će se sami sebe smeniti za godinu do dve". Neverovatno koliko su imali pogrešnu procenu. 2014. je većina shvatila šta je uradila ali je tada već bilo kasno, preuzeo je sve medije i sve institucije i imao 100% podršku iz sveta osim SAD, ali njih tada nije interesovao balkan jer je krenula Ruska agresija na Ukrajinu a i ISIS je bio na vrhuncu. Tadić je bio jednom do dva puta nedeljno na nekoj TV i tada su naprednjaci govorili "U sve se meša" ili "Izlazi iz frižidera", koliko je to samo bilo banalno u odnosu na danas. Ali vidimo na primeru nepomenika da je "izlaženje iz frižidera" jedan od načina da se održi rejting i u krizama i kada ide dobro. Edited Sunday at 10:09 PM by Klotzen 8
Helena Posted Sunday at 10:13 PM Posted Sunday at 10:13 PM 4 minutes ago, Klotzen said: Uopšteno ljudi oko mene nisu bili zadovoljni brzinom oporovka Srbije posle SEKE 2008/9 to je razlog zašto nisu izašli na izbore ili su bili beli listići. Kada su naprednjaci došli na vlast kaže mi jedan od njih "Oni će se sami sebe smeniti za godinu do dve". Neverovatno koliko su imali pogrešnu procenu. 2014. je većina shvatila šta je uradila ali je tada već bilo kasno, preuzeo je sve medije i sve institucije i imao 100% podršku iz sveta osim SAD, ali njih tada nije interesovao balkan jer je krenula Ruska agresija na Ukrajinu a i ISIS je bio na vrhuncu. Tadić je bio jednom do dva puta nedeljno na nekoj TV i tada su naprednjaci govorili "U sve se meša" ili "Izlazi iz frižidera", koliko je to samo bilo banalno u odnosu na danas. Ali vidimo na primeru nepomenika da je "izlaženje iz frižidera" jedan od načina da se održi rejting i u krizama i kada ide dobro. Meni je drago da si ovo rekao, i demokrate (Tadić konkretno) je stvarno prevazilazio svoja ovlaštenja, uvek je bio centralna figura, ma koju funkciju obavljao. Ali ovi si to tako podigli, na nivo neverovanja uz potpunu okupaciju medija.
Bul-Kathos Posted Monday at 04:51 AM Posted Monday at 04:51 AM 6 hours ago, Klotzen said: SAD, ali njih tada nije interesovao balkan jer je krenula Ruska agresija na Ukrajinu a i ISIS je bio na vrhuncu. SAD ni Ukrajinska kriza i rat u Donbasu nisu interesovali u meri koju si naveo. Administracija Baraka Obame pokrenula je tzv. "pivot to Asia", dok je uveliko trajao i "retrenchment" iz Evrope. Ukrajinskom krizom su se bavili podsekretarka Viktorija Nuland, potpredsednik Bajden i republikanski senator Dzon Mekejn. Dokument Nacionalne strategije iz 2015. jeste oznacio Rusiju kao pretnju po bezbednost, ali ne Amerike, vec pretnju po bezbednost Evrope. Obama je delegirao odgovornost za desavanja u Ukrajini Angeli Merkel i Fransoa Olandu, koji su predvodili pregovore poznatije kao protokole iz Minska. Tada su SAD kao jedini instrument protiv Rusije koristile sankcije, pocevsi od Zakona Magnickog, pri cemu je glavni cilj bio odvracanje Rusije i prekidanje energetske zavisnosti Zapadne Evrope od ruskih energenata, posebno u odnosima Nemacke i Rusije. 1
doragan Posted Monday at 09:25 AM Posted Monday at 09:25 AM Da li mi se cini, ili su Basara, Jerkov prekinuli saradnju sa Kurirom?Ne vidim vec neko vreme njihove kolumne?
DJ_Vasa Posted Monday at 11:31 AM Posted Monday at 11:31 AM OTKRIVAMO Detalji sastanka Vučića i rukovodstva SNS: Sve dublji jaz, predsednik zamera „pasivnost pred sve jačim udarima na stranku“ Ova vest me podseća na izreku o pacovima i brodu koji tone. Očigledno je da se okruživanjem najgorim ološem vraća kao bumerang. Ne znam da li su oni kakademici i profesori sa kojima se osniva taj novi pokret spremni da i sami budu pohovani ili da sede na štandovima dok ih prolaznici pljuju, ali mogli bi o tome da razmisle. Brod je postao bušan, što je veoma dobro. Idemo dalje... 2
Smrtokapa Posted Monday at 11:49 AM Posted Monday at 11:49 AM Krenula je i najvernija publika u Srbiji da pumpa: U to ime evo nešto prigodno: https://www.youtube.com/watch?v=RSCbYeBQCps 1
DJORDJE Posted Monday at 12:39 PM Posted Monday at 12:39 PM (edited) 14 hours ago, Klotzen said: Tadić je bio jednom do dva puta nedeljno na nekoj TV i tada su naprednjaci govorili "U sve se meša" ili "Izlazi iz frižidera", koliko je to samo bilo banalno u odnosu na danas. Ali vidimo na primeru nepomenika da je "izlaženje iz frižidera" jedan od načina da se održi rejting i u krizama i kada ide dobro. Proslo je dosta godina pa se zaboravilo na Tadicevo bahacenje, burazerske privatizacije DS-a, a i njegovo pojavljivanje na TV-u, gde je svecano otvarao stalu sa dve krave. Tadic i DS su najvise doprineli usponu SNS-a, mnogo vise od Andjele Merkel ili bilo koga drugog u inostranstvu, a o kakvom se olosu radi, najbolje govori cinjenica da je veliki deo funkcionera DS-a zavrsio kod naprednjaka. Sama cinjenica da je treci put pokusavao da postane predsednik, govori da se radio o istom mentalnom sklopu kao sto je i Vucic. Razlika je bila u tome da nikada nije imao komotnu vecinu kao Vucic. Edited Monday at 12:40 PM by DJORDJE 3
Kooineeperk Posted Monday at 01:13 PM Posted Monday at 01:13 PM Postoji mnogo velika razlika izmedju bahatosti prethodnih vlasti (da ne bude da je samo DS taj) i ovdasnje (opet, nije samo SNS vec i oni poltroni, pijavice, koji su uz njih). Ta razlika se olicava ne toliko u velicini same bahatosti (a i to generalno raste sa godinama vladavine), vec u onome sto prati tu bahatost. Tu pre svega mislim na svo zlo koje SNS/Vucic nosi sa sobom, ta beskurpuloznost, to je mozda vidjeno samo jos kod Mire Markovic... 4
Mina D. Harker Posted Monday at 01:46 PM Posted Monday at 01:46 PM Ma uopšte izjednačavati političara koji je mirno predao vlast posle poraza na izborima (znam, low bar) i ovog krvoloka je shit take. Ljudi zgodno prenebregavaju te neke sitnice, isti je demokrata kojeg je, istina, potopio sopstveni ego i sujeta, i radikalčina koji nas zavija u crno evo 30+ godina, a aktivno 13. Je, oće to. 17 3
Drug Crni Posted Monday at 01:46 PM Posted Monday at 01:46 PM Apropo zborova..i Karađorđa Srbi izabraše ne ZBORU. Bio je to ZBOR u Orašcu Početak epske pesme "Izbor Karađorđa za vođa" "Beše rano u svetu nedelju, Kada granu od istoka sunce, Te obasja brdo Orašačko I pod brdom šumovite luge; Tu se slegla Šumadija divna, Sastao se narod sa svih strana I pred njime srpske poglavice, Što s' skloniše od dahiska noža; ZBOR zboriše od jutra do podne, ZBOR zboriše, jade nabrojaše, Štono srpsku ojadiše raju; Svi rekoše: "Valja vojevati I s Turcima bojak učiniti, Jer je zulum turski dojadio; Ovako se živeti ne može: Il' izginut il' progonit' vraga." Onde Đorđa vođem učiniše. 1
Chaos Is Me Posted Monday at 02:18 PM Posted Monday at 02:18 PM 26 minutes ago, Mina D. Harker said: Ma uopšte izjednačavati političara koji je mirno predao vlast posle poraza na izborima (znam, low bar) i ovog krvoloka je shit take. Ljudi zgodno prenebregavaju te neke sitnice, isti je demokrata kojeg je, istina, potopio sopstveni ego i sujeta, i radikalčina koji nas zavija u crno evo 30+ godina, a aktivno 13. Je, oće to. Svako ko pokušava tu da povuče neku paralelu mora biti neko ko ima direktnu ćar od ove zlikovačke vlasti. Doduše, mislim da ni najveći pesimisti nisu mogli da predvide ovaj stepen ludila tada kada su se umiveni radikali vratili na vlast, da bi nedugo zatim sauron lagano izgurao kvarnog ali naspram njega benignog tomu diplomu. Onog momenta kada se proglasio za prvog potpredsednika vlade trebalo je odmah biti jasno o kakvom monstruoznom egocentriku je zapravo reč. Ljudi su verovatno na njega još uvek tada gledali kao nebitnog kurtona i šešeljevog potrčka koji nema neki naročit politički kapacitet, ali nije se moglo znati tada kakav je bata kriminalac i koliko su njih dvojica uvezani sa mafijašima svih podtipova. 3
DameTime Posted Monday at 02:33 PM Posted Monday at 02:33 PM (edited) Template sam preuzela od jedne divne gospođe s Twittera: Edited Monday at 02:40 PM by DameTime sredila sam ošišanu latinicu i RSJ tamo gde sam propustila, bez brige :) 4 2 1
Marvin Posted Monday at 02:43 PM Posted Monday at 02:43 PM Evo isto, samo OCR za lenje i u muskom rodu :) Quote Poštovani, Obraćam Vam se kao dugogodišnji klijent UniCredit banke, kako bih izrazio ozbiljnu zabrinutost povodom nedavne javne političke podrške koju je Marina Papadakis, generalna sekretarka Udruženja banaka Srbije, iskazala pokretu koji je inicirao predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučic. S obzirom na to da Udruženje banaka Srbije predstavija stručno i profesionalno telo, čiji je kredibilitet zasnovan na političkoj neutralnosti, ovakav čin direktno narušava poverenje u nezavisnost celokupnog bankarskog sektora i može ostaviti negativne posledice po reputaciju institucija koje su članice Udruženja - ukljucujuci i UniCredit banku. Ljubazno Vas molim da mi, kao klijentu, potvrdite da li se UniCredit banka ogradjuje od ovog političkog istupanja i da li planirate da se o tome javno izjasnite, kako biste očuvali profesionalni integritet i poverenje koje Vaša banka uživa u javnosti? Napominjem da Vaš odgovor može biti javno objavljen na društvenim mrežama. Unapred zahvaljujem na Vasoj pažnji i očekujem Vaš odgovor 2 1 3
u pokušaju Posted Monday at 02:53 PM Posted Monday at 02:53 PM Мислио сам да је било много страшније пре 2012. а да ја само нисам био довољно укључен у стваран живот. И даље, из ове позиције, не схватам поенту белих листића. У окружењу познајем неке који су признали да су 2012. гласали за СНС, због разочарења у тадашњу власт. Оно што је заједничко је да су углавном десно оријентисани. Сада "волим" то што га називају издајицом, а мислили су да ће сачувати КиМ, похапсити тајкуне и остале бајке. Хвала на лекцијама из прошлости.
Eddard Posted Monday at 02:56 PM Posted Monday at 02:56 PM 2 minutes ago, u pokušaju said: И даље, из ове позиције, не схватам поенту белих листића To je u narodu poznato kao naknadna pamet. 1
DJORDJE Posted Monday at 02:59 PM Posted Monday at 02:59 PM 1 hour ago, Kooineeperk said: Postoji mnogo velika razlika izmedju bahatosti prethodnih vlasti (da ne bude da je samo DS taj) i ovdasnje (opet, nije samo SNS vec i oni poltroni, pijavice, koji su uz njih). Ta razlika se olicava ne toliko u velicini same bahatosti (a i to generalno raste sa godinama vladavine), vec u onome sto prati tu bahatost. Tu pre svega mislim na svo zlo koje SNS/Vucic nosi sa sobom, ta beskurpuloznost, to je mozda vidjeno samo jos kod Mire Markovic... Ova sadasnja vlast i jeste povratak one iz 90tih, samo sto je bioloski faktor odradio svoje , akteri se malo promenili, obukli drugo odelo, doterali retoriku. 2
Mina D. Harker Posted Monday at 03:11 PM Posted Monday at 03:11 PM E, pa ja nisam bila beli listić, i nisam glasala za SNS, da li me to čini vidovitom ili političkim genijem? Ne, ja sam ti, brate, stari žuti. 🙋♀️
shonke Posted Monday at 03:17 PM Posted Monday at 03:17 PM 18 hours ago, woolgatherer said: sve isto, u fazonu ako ispadne sranje bar nije bila moja krivica jer ja nisam glasao za njih ako pogledamo realno, dosli su na vlast jer su bili poslednja neprobana opcija i kao takvi dosli bi na vlast u nekom trenutku sigurno ovako cemo ih se bar resiti ranije nego da su dosli 4 ili 8 godina kasnije, eto utehe niotkuda Kakva crna neprobana opcija kad su vec bili na vlasti svega 12 godina pre toga? 4 1
handys Posted Monday at 03:20 PM Posted Monday at 03:20 PM Ljude su svrbeli prsti za radikalima od 2002. do 2012. Tadić je svaku kampanju zastrašivao ljude radikalima, i čak tako pravdao koaliciju sa SPS. Valjda su mislili da je najveći problem radikala ime i lider. Whadamistejkadamejka, što govorio onaj talijan iz Alo alo. 3
Recommended Posts