Jump to content

Vox Populi - Vox Dei

MetalHead

Recommended Posts

Studentski protesti i traju toliko kao fenomen koji je najviše uzdrmao vlast i kao nešto što će se pamtimi dok je sveta i veka, jer možeš da se samo iz mase deklarišeš kao levi, desni, gornji ili donji, ali sa bine - ne.

Isto važi i za nacionalnu strukturu, pa i versku. Iako je logično da su učesnici protesta u ogromnoj većini Srbi i pravoslavci, studente ne zanima da li ih podržavaju Srbi, Hrvati, Mađari ili oni koji se izjašnjavaju kao džedaji. isto kao što u tom protestu ne dele po važnosti participaciju vlastitih profeseora ili učešće, recimo, poljoprivrednika.

Dok su išli peške do Novog sada i Kragujevca, i kad su se grlili, plakali i ljubili sa onim ljudima što su izašli da ih pozdrave, da li su ih pitali za stranačku pripadnost? Pa zar neko zaista misli da se u tim trenucima postavlja pitanje - a koje si ti nacionalnosti i da li veruješ u Boga?

I na taj način su uspeli da kreiraju najveći narodni odgovor na ono čime vlast guši i pritiska isti taj narod, bez obzira kakva je politička orjentacija, nacionalnost i veroispovest onih koji su pod jarmom.

Veoma jednostavno.

Edited by Nek grmi jako
  • Like 11

50 minutes ago, Constantin said:

Ma...niko ne može da ga "ukopa" ko on sam sebe.

U moj kraj se kaže...lažov, po-lažov, naj lažov i tatko na lažovi. To je ta čuvena gradacija. Ovaj je zajeb'o sve koliko laže. Da ga neko pita, samo, kako razaznaje skrivene brojeve i koji je Miletov...kakav džubilengo...:ajme:

Ono kad lazes kao foka pa ne povezes sta pricas...

• Like 5

Očekujem jedan grandiozan protest u Beogradu za kraj. Da cijela Srbija dodje!

Nakon toga mora nešto konkretnije da se napravi, da ne kažem radikalnije jer ne volim tu riječ i na šta me sve asocira. 

Slažem se sa Proglasovim saopštenjem. Prelazna vlada jedino dolazi u obzir i treba insistirati na tome maksimalno. 

• Like 2

2 minutes ago, Dzo23 said:

Očekujem jedan grandiozan protest u Beogradu za kraj

Za kraj čega? Nema tu kraja, odnosno kraj je kad se u potpunosti ispune zahtevi studenata i kad oni kažu da su ispunjeni i da se razilazite. Makar to značilo da se vrte isti gradovi više puta. Nema stajanja. 

• Like 14

2 hours ago, Constantin said:

Ma...niko ne može da ga "ukopa" ko on sam sebe.

U moj kraj se kaže...lažov, po-lažov, naj lažov i tatko na lažovi. To je ta čuvena gradacija. Ovaj je zajeb'o sve koliko laže. Da ga neko pita, samo, kako razaznaje skrivene brojeve i koji je Miletov...kakav džubilengo...:ajme:

Mile ga zove da ga pita kako je... Sa skrivenog broja... Koliko je ovaj jadnik usamljen i zapravo pati za bilo kakvom pažnjom i naklonošću.

Ne solidarišem sa njim ni trunku hehe 

1 hour ago, Eddard said:

Nema stajanja. 

Što bi rekli mladi danas - samo pumpaj!

• Like 2

Opstina Racha, poljoprivrednici, kojima je porez za 2025 povecan za 60% i koji vec 16 dana demonstriraju na ulici - usli su jutros u zgradu skupstine opstine i nemaju nameru da iz nje izadju dok se porez ne vrati na nivo od prosle godine i svi opstinski funkcioneri ne daju ostavke.

Eto, Bogatic, Raca....a vi, kako ste?

P U M P A J!

• Like 14
  • Thanks 1

OK, proslo me osamucenje od one prodaje SBB sta god, pa da lanem: sad bar znamo ko je ugasio svetlo da ne smeta majcici Srbiji da vari svoju decu.....bokca ti, cena k o da su nas prodavali na kilo!

Edited by Pletilja

6 minutes ago, Marvin said:

Inače, studenti Tehničkog fakulteta Zrenjanin organizuju pešačenje do Vršca (oko 90 km) na veliki regionalni skup.

Više info

https://www.instagram.com/p/DGMDTd-AZaI/

Eh, kad bi sa istog fakulteta proverili i ponistili diplome i zvanja koje su dali  u zadnjih  frtalj veka - mnogo bi manje "menadzera" i korupcije bilo.

Pola rukovodecih ljudi u putnoj privredi Srbije su nji`ovi maturanti, a vecini isti mentor na diplomskom.

:default_coffee:

Privreda za sada najviše ćuti, sa izuzetkom ljudi iz IT koji su uglavnom ili iz manjih firmi ili nisu decision makeri. Ipak, imamo i tu izuzetaka pa je tako Generali osiguranje istupilo iz Udruženja osiguravača Srbije jer udruženje nije stalo iza CEO Generalija, Dragana Filipovića, koga su svinjformeri počeli da targetiraju nakon što je snimljen na protestima. Kad bi multinacionalke ušle u neki vid protesta to bi bilo baš značajno.

• Like 5

11 hours ago, Eddard said:

Za kraj čega? Nema tu kraja, odnosno kraj je kad se u potpunosti ispune zahtevi studenata i kad oni kažu da su ispunjeni i da se razilazite. Makar to značilo da se vrte isti gradovi više puta. Nema stajanja. 

Mislim da ni tada neće biti kraj, znaju i studenti da se ispunjenjem zahteva problemi ne rešavaju. Kraj je kad dođe kraj ovoj kriminalnoj organizaciji, a posle ćemo raspravljati o tome kakvo društvo želimo i graditi novi sistem.

• Like 1