Jump to content


gggggggg

Recommended Posts

 

15 minutes ago, oubrevo. said:

 

ako uopšte dobro vidim na ovom krzavom tviter-videu, "uštopovao" je desnom rukom poslatu loptu, zatim tapnuo još jednom levo i izveo 360

 

Evo ti bolji snimak. Sudija ga gleda iz odlicnog ugla nemoguce da nije video da hvata sa dve ruke, a pitam jer me zanima situacija ovako analiticko kosarkaski, cesto me i kad gledam EL zapanji neka odluka

cak i posle gledanja snimka kad sudije odluce nesto a ja mislim totalno suprotno, zapitam se znam li pravila 🙂

Edited by Tamburinjo
Link to comment
Share on other sites

@Tamburinjo, kapiram na šta misliš ali iskreno ne znam odgovor;

jeste imao taj momenat neposredno pred drugo spuštanje lopte na parket gde je u jednom trenutku imao kontakt lopte sa obe šake. 

 

e sad, kako se to računa u onoj famoznoj "gather step" logici, tj pravilu, pojma nemam. u svakom slučaju, mislim da je nebitno, jer nije stvorio nikakvu prednost time.

Link to comment
Share on other sites

19 hours ago, Dropkick Murphys said:

No way

 

Sama validnost testa zavisi od mnogo faktora. Npr, ako se neko prvi put susreće sa IQ testom, velika je šansa da će ga uraditi lošije od onog ko ga je radio 10 puta i ukačio neki šablon i "šta treba da gleda u zadatku". 

Drugo, osobe koje nisu školovane i ne umeju da čitaju, uglavnom urade lošije test iako imaju bar prosečnu inteligenciju. 

Npr, ja ću bolje odraditi IQ test od nekog dede, koji nije video bilo kakav zadatak u životu, jer mu je sve to manje-više apstraktno, a to uopšte ne znači da je moj IQ viši. 

Treće, ovde je Kamerun prikazan sa prosečnom inteligencijom ispod 65, što mu dođe kao da tamo ljudi u proseku imaju Daunov sindrom. I generalno, cela Afrika je unakažena. 

 

Moje mišljenje je da je kod nas prosek 98-100.

 

Radio sam sa decom granične inteligencije i svakako ne mislim da je to neki prosek kod nas, uzimajući u obzir iskustvo kroz školovanje i praksu. 

 

Sve u svemu, nije bitno, nećemo dalje u off, ali ovo su premale brojke. 

 

Hvala za odgovor, i bravo! 

 

Slažem se u potpunosti, jednostavno nema šanse da nam je IQ ispodprosečan, mora biti prosek. Sve ovakve mere i teže proseku na velikim uzorcima.

 

Takođe, kao što si spomenuo važno je da li se neko susreo sa testom inteligencije, takođe i kakav je test u pitanju (da li ispituje tzv. fluidnu inteligenciju što bi bilo baratanje Ravenovim matricama - slaganje oblika ili generalno neverbalni zadaci kao što su oni sa crtežima, perceptivno rasuđivanje, induktivno i deduktivno zaključivanje; ili kristalizovanu što bi bili verbalni zadaci i generalno ono što se uči u školi i oslanja se na dugoročnu memoriju). Ali definitivno je pokazano da testovi inteligencije favorizuju iskustvo, i zato nije preporučljivo zadavati ih ljudima koji potiču iz osiromašenih sredina bez da ih se upozna sa tipologijom zadataka na testu. 😊

 

Tako da bojim se da Jokićeva braća i Moris blizanci nemaju opravdanje u niskoj inteligenciji, već u nevaspitanju.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Spušta je jednom rukom da je uštopuje, onda je spušta na zemlju sa dve ruke i onda ponovo. Dupla kao kuća imho, ali opet to je nešto što se ne sudi, pogotovo u atraktivnoj kontri atraktivnom igraču na domaćem terenu... Mislim da je to što kažete onaj nba fazon imao nije imao kontrolu lopte, gather step i ostalo...

 

Dok ne priznaju Aleksin Shamgodd ništa nisu uradili realno...

 

Spoiler

 

 

  • Ha-ha 3
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Barkley#34 said:

Šta uradiše s Bartonom, čovek ima najbolje brojke u karijeri?

Sinoc je moralo nekoga da ide. Jos uvek je glup kao noga ali to se valjda i ne moze promeniti, ima dosta vise slobode kako Marej nije tu, dosta puta iskulira saigrace a pre svih Jokica, njega bas izbegava na momente. I dalje je to onaj stari Barton sa svojim Barton potezima, na pocetku ove sezone vise sutira i pogadja samo.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

36 minutes ago, freethrow said:

... Mislim da je to što kažete onaj nba fazon imao nije imao kontrolu lopte, gather step i ostalo...

 

 

  Hide contents

 

 

 

pa da, gather step. o tome i pričam sve vreme. to je  (bitan) deo pravila, nije neko puštanje koraka ili duple zbog lepote

 

i ja sebe često uhvatim u onome što je fender pomenuo dok gledam tekmu 

valjda to što smo naučili pravila u vreme kada o ovakvim stvarima ne bi bilo čak ni materijala za raspravu, ne dopušta mozgu da procesuira aktuelna pravila

 

sad kad sam gledao knickse u nedelju, clyde koji prenosi tekme otprilike od kada je završio karijeru, kaže za neki rubiov potez isto "koraci k'o kuća" a onda ga je kolega podsećao na gather step, odnosno, momenat u kojem je igrač u potpunoj kontroli nad loptom, pa se od tog trenutka gleda da li su koraci, dupla i whatnot.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ovo je po meni momenat kada liga pokazuje koliko je smesna.

 

Prvo su sami napravili bele medvede i predstavili ih kao nezaustavljive sile od Younga, Lilarda, Hardena,Doncica i slicnih da bi ih sada valjali u blatu i ismevali.

 

Pri tom trpe i obicni igraci jer zbog tog tripa da su se vratili u 90' ne sviraju vise ni ocigledne kontakte pri ulazima i doskocima.

 

Ovde gde raspravljate da li su bili koraci Lavina im se nahebao majke i dobio tehnicku ili 2 jer napad pre toga nije sviran kao faul udarac u glavu na ulazu, totalno suludno tako nesto ne svirati...

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, Wesley Sneijder said:

Bukvalno napad pre, Lavin je zbog toga i ostao u kontri. 

 

Ali izmedju ne sviranja 5 faulova koji su bili i poklanjanja 20+ bacanja za skakanje u protivnike, uvek biram prvu varijantu. 

 

Ali sto je toliko tesko suditi normalno? Izbaciti te faulove koje je jos Vejd paterntirao i ta Hardenovska hvatanja za ruku protivnika ali ne vidim sto to mora da povlaci sa sobom ostale lose stvari?

 

Rekoh ovo pocinje da me podseca na usrani Englezi fudbal gde sudije iz nekog razloga ne sviraju 20 ociglednih faulova po utakmici  pod parolom da pustaju ''grublju igru''. Ako je remplovanje dozvoljeno ne znaci da je normalno zgaziti protivnika ili naleteti otvorenim djonom i da to nije faul ako mu ne otkine nogu...

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, Miki28 said:

@Dracarys komentarise se Edwards a nista Lejkersi?

 

AD je konacno stari, da nije bilo meca sa Portlandom, to bi bili brutalni statsi ali i ovako su odlicni.

Iznenadila me je pobeda Lejkersa, mada na sve to baca fleku što je Monk morao da odigra brutalnu utakmicu. Vestbruk je potpuno nepotreban ovoj ekipi.

Link to comment
Share on other sites

Pratio neko ovog malog Bantona iz Raptorsa?  

 

Sad sam ga prvi put zapazio, neverovatna fizicka slicnost sa Livingstonom. Plej od 2 metra.

 

Vidim da dobija 10-ak minuta po mecu. Nije to lose za kasnog pika druge runde. Bas cu detaljnije da ga ispratim u narednim utakmicama da vidim koje su mu vrline.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Od ex-yu centara Jokic ternutno ima najvise blokada po utakmici. Od evropskih centara ispred njega su samo Capela i Gober.

Prvi je po ukradenim loptama od centara u Evropi, a drugi ukupno od svih centara.

Trenutno je četvrti po def. rejtingu u NBA.

Ovo mu je najbolji start sezone što se tiče defanzivnih brojki i i eye testa što se tiče njegovov zalaganja u odbrani. 

Recimo, uzmimo primjer sa Mephisom, nekim djelovima utakmice pick Moranat i Adamsa je odlicno branio, mikasajuci različite vrste branjenja iz posjeda u posjed, što je Lazarusic generalno dobro pimjetio u svojoj kolumni.

 

Nova pravila su kod njega smanjila strah od pravljena faula ali i podigla volju za odbranom. A  možda je i do zrelosti. 

Edited by Bojdo
Link to comment
Share on other sites

https://www.sportscasting.com/nikola-jokic-markieff-morris-recognize-historic-start-nba-season/

 

Ima još par tekstova, ne mogu sad da ih nađem, ali Jokić igra trenutno najbolju sezonu svih vremena, sa najvećim PERom svih vremena ili od WIlta Chamberlaina ako se ne varam.

 

In his stead, Jokic is leading Denver in points, field-goal percentage, 3-point percentage (minus Zeke Nnaji, who has barely played more than 10 total minutes this year), and assists.

The 26-year-old is also the Nuggets leader in free-throw attempts, rebounds, assists, and steals and is tied with Aaron Gordon for the team lead in blocks per game.

 

Mislim da i dalje ne kapiram o kakvom igraču se radi i šta bi mogao ukoliko održi zdravlje (pu pu) da napravi u sledećih 5 godina... Pričamo o igraču koji je poslednje dve godine na nivou prime Birda...

  • Like 6
  • WOW 2
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...