Jump to content

Borilački sportovi (Boks, Džudo, Rvanje, Tekvondo, Karate) - Tokio 2020

Recommended Posts

4 minutes ago, Romantik said:

Svaka čast Tijani, ali da li je moguće da se u tekvondou dele dve bronzane medalje!? :smiley5:

Ako je to istina onda je stvarno sramota i sport ne bi trebao biti olimpijski. Je li tako i u ostalim borilačkim sportovima?

Da, u boksu čak i nema meča za bronzu, jednostavno daju 2 bronze gubitnicima polufinala. 

Edited by Jurgen

4 minutes ago, Romantik said:

Svaka čast Tijani, ali da li je moguće da se u tekvondou dele dve bronzane medalje!? :smiley5:

Ako je to istina onda je stvarno sramota i sport ne bi trebao biti olimpijski. Je li tako i u ostalim borilačkim sportovima?

Ja ne vidim razlog da ove dve bronzane ne odigraju jos jedan medjusobni mec za bronzu. Zasto li je to toliki problem?

• Like 1

Ne. Samo još u boksu, džudu, hrvanju i karateu.

Sustina sporta, takmicenja, je odredjivanje poretka, odavno je reseno da medalje dobijaju 3 najbolja takmicara/ekipe i onda ovako dopustiti da se dele medalje i to bez ikakve potrebe je za mene ubijanje smisla samog takmicenja i devalvacija tih medalja. Kao sto je Steva napisao, zar je toliki problem imati jos jedan mec/borbu, gde ce jasno i nedvosmisleno biti reseno ko je treci i ko uzima medalju a ko je cetvrti i ko ide u zaborav?

• Like 1

16 minutes ago, Romantik said:

Sustina sporta, takmicenja, je odredjivanje poretka, odavno je reseno da medalje dobijaju 3 najbolja takmicara/ekipe i onda ovako dopustiti da se dele medalje i to bez ikakve potrebe je za mene ubijanje smisla samog takmicenja i devalvacija tih medalja. Kao sto je Steva napisao, zar je toliki problem imati jos jedan mec/borbu, gde ce jasno i nedvosmisleno biti reseno ko je treci i ko uzima medalju a ko je cetvrti i ko ide u zaborav?

Za druge borilacke sportove i nekako, ali ovo o cemu pricas je npr nemoguce izvesti u boksu. Zasto bi borac izgubio sansu za medalju samo zato sto je od nekog buduceg sampiona popio par jacih udaraca i nema lekarsku dozvolu za nastavak takmicenja?

Takva su pravila oduvek bila za borilacke vestine.

• Like 3

A kako moze repseaz? To su dodatne borbe.

Taj ko nema dozvolu losa sreca, povredi se i teniser pa preda mec i ispadne sa turnira, povredi se atleticar u kvalifikacijama pa iako ima recimo najbolji rezultat u istim (u tehnickim disciplinama) nema medalju i tako redom. Zivot je takav i sve se mora zasluziti, a ovde se devalvira medalja, totalno nefer.

• Like 1

Dobro je što su takva pravila, u suprotnom bismo ostali bez medalje. Šalu na stranu i meni je to bzv. 

Ili što kaže romantik napravi tako u svim sportovima, svakome se desi loš dan, kako u pojedinačnim tako i u ekipnim, zakaže pola tima ili par dobrih pojedinaca i ekipa ispada u eleminacijama, nema popravnog, sasvim bi normalno bilo da u svakom sportu postoje winner i looser bracket-i. 

Sve to ima svoje prednosti i mane, iz looser bracket-a takođe po meni bi bilo ok da se stiže do finala, ali za to postoje posebni kosturi, gde gubitnici imaju kolo više i mnogo se više umaraju, što je samim tim olakšavajuće za sportiste iz winner bracket-a, jedan vrhunski meč može puno umora da doprinese sportisti. 

Ja mislim da je to fer za sportove gde nema ranking sistema i gde realno dva prva favorita mogu da se sretnu u prvom kolu. Alternativa tome bi bila da igraju po grupama pa da prvoplasirani idu u borbe za medalje.

Tacno tako, prvo treba renking da se odredi kako treba. Tijana je bila drugi nosilac ovde, a Spanjolka 15, iako je evropska sampiona i u neverovatnom naletu. Bukvalno nidje veze. I ova sto je uzela drugu bronzu je bila nize rangirana u tom bracketu.

9 hours ago, Del Piero said:

ukrade joj zlato 3 sekunde pre kraja, i ja bih plakao

Jbga tako je i Tijani izmakla u Riu za delove sekunde, tačnije da su sudije lepo videli ne bi joj izmakla. 

Kakva bi to sreća bila za obe kad bi i Milica osvojila.