Jump to content

KK Crvena Zvezda 2021/22


Juan Pablo Montoya

Šta očekujete od sezone 2021/22  

224 members have voted

  1. 1. Šta očekujete od sezone 2021/22

    • Borba za play off evrolige uz osvajanje svoh domaćih trofeja.
      74
    • Pristojna rola u evroligi uz osvajanje ABA lige.
      97
    • Začelje evrolige, mučenje u ABA ligi i ponovni skandali u play off serijama.
      30
    • Potpuni potop i predaja primata u regionu.
      23


Recommended Posts

11 minutes ago, Clash said:

Luka je doveden da bude druga cetvorka i druga ili cak treca petica.

Tako da u odnosu na taj prvobitni plan ima itekako prostora za jos jednog centra.

 

prvo, ne verujem da je luka doveden kao druga opcija na PF, jer luka nema šut spolja; kada kažem spolja, ne mislim na tricu, nego na bilo šta izvan metar razdaljine.

ne možeš danas biti PF bez šuta.

 

ali taman i da je tako, kakve ima veze šta je prvobitni plan kada luka 90% ili više svog vremena provodi na centru i tamo igra jako dobro?

u tom smislu itekako nema prostora za još jednog centra a da on ne smanji drastično minute luke ili kuzmića.

 

lepo je medo primetio, nije učinak tima samo količina talenta i/ili fizike u ekipi, nego i atmosfera koja, ako se poremeti, može doneti slabiju igru a posledično i rezultate.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

15 minutes ago, uini said:

 

 

lepo je medo primetio, nije učinak tima samo količina talenta i/ili fizike u ekipi, nego i atmosfera koja, ako se poremeti, može doneti slabiju igru a posledično i rezultate.

 

 

Ma nema šanse, vidiš komšije dovele 12 novih igrača i atmosfera je sjajna,ali ni to nije sve čeka se još jedan igrač,plej 😉

Link to comment
Share on other sites

Odlična pobeda juče taman kad smo kolektivno prežaljeni. Pobeda je još vrednija jer je došla uz kriminalnu partiju Kalinića (veći deo meča je bio u potpunom kontraritmu i generalno je u padu forme, ali jasno je da bez njega ne možemo nikako i Radonjić se trudi da ga ne lovi na greške) ali nekako su se svi po malo ugradili u trijumf. Dobrić je zato u usponu forme i ove partije od 15ak poena uz solidnu efikasnost bi bilo lepo da se ustale. Kad se pogleda statistički, rekao bi čovek ništa specijalno, ali uradili smo dobro mnogo malih stvari i ovo smo dobili na neke lake poene iz tranzicije. Marković opet duže na terenu od Ivanovića, pokušava Radonjić da ga izvadi iz kanala ali za sad ne ide, dok su oni koraci kad je bio potpuno otvoren na trojci najbolji opis trenutnog psihičkog stanja Markovića, totalni kanal. Ipak, pošto je reč o veterančini koja je mnogo toga prošla nadam se da bolji dani slede. 

 

Što se tiče pozicije centra, naravno da je Zirbes olupina i to teško može da se ospori. Uopšte, pozicija treće opcije na poziciji je jako nezahvalna, neke EL ekipe na tim mestima imaju vrlo kompetentne igrače koji prosto ne mogu da dođu do izražaja u tako maloj minutaži. Mislim da je posledica ove situacije Lukin resurrection, Kuzmić igra ono što se očekivalo - nije baš na nivou onoga iz prvog mandata u KKCZ ali je na nekih 80% i to je to, defanzivni centar i spremač otpadaka i asistiranih na tacni lopti. Ali u našoj odbrani je esencijalan. Luka je, sa druge strane, jako specifičan igrač, kreator sa niskog i visokog posta. Svakako da skok i odbrana malo trpe sa njim, ali em je prepametan pa odlično čita i rotira, em se i na skoku jako trudi, pri tome legitimna je opcija da igra 1 na 1 u reketu. On četvorku može da igra samo u nekim specijalima, a i meni se čini da i blago zarđali White znači ekipi da diše i da je prosto daleko prirodniji fit na 4 od svega ostalog što imamo. Ja svakako mislim da bi nam neki kvalitetan centar dao više opcija i širine, ali do dana današnjeg nisam načisto kakav bi nam profil odgovarao, na kraju dana rekao bih dobar skakač koji igra iznad obruča. 

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

46 minutes ago, uini said:

 

po meni je ta fleksibilnost luke (PF/C) važna ali ipak od sekundarnog značaja u odnosu na to što luka može da kreira sa visokih pozicija.

mitrović je nama u napadu kao neki draymond green za euroleague. bez njegove kreacije mi bi definitivno bili limitiraniji kao tim, pošto sa plejmejkerskih pozicija nema dovoljno tih game-changing asistencija. 

 

Ja se slažem. Ali je u trenutnoj situaciji Radonjić nekako prisiljen kad i na kojoj poziciji da ga koristi, umesto da sam bira, i tako maksimizuje njegov učinak u napadu, a minimizira liability u odbrani.

 

Konkretna situacija juče. Znaš da če Luka teško izači na kraj sa peticom kao što je Fall recimo. A znaš i da če morati da odmeni Kuza na 5, koji če lipsati, jer nemaš mnogo drugih opcija. Znači prisiljen si da Luka igra drugu peticu, protiv Martina, Livio Charlesa, Quincy Acy, ko god da ga zapane... Dok bi sa još jednim kvalitetnim centrom Radonja mogao da ga koristi tako, a nebi morao. Što je sigurno plus kod igrača kao što je Luka, koji je izuzetno inteligentan i jako nezgodan matchup, kad ga staviš u pravu situaciju. A još jedan visoki bi nam otvorio tu mogučnost da mu se pronađu te situacije i optimizuje učinak na obe strane terena, po mom mišljenju.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

23 minutes ago, Chaos Is Me said:

 Dobrić je zato u usponu forme i ove partije od 15ak poena uz solidnu efikasnost bi bilo lepo da se ustale.

 

dobrić je apsolutno fantastičan u aktuelnih par utakmica. nisu samo procenti, već je mećao baš baš kada je najviše trebalo.

hollins sinoć dosta loš u odbrani za svoje standarde ali kao što kažeš, sada sa whiteom imamo ozbiljnu opciju više, pa ne mora 8 igrača da odigra opasno (od toga dvojica van svoje primarne pozicije) da bi dobili tekmu.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, L' Imperatore said:

Znači prisiljen si da Luka igra drugu peticu, protiv Martina, Livio Charlesa, Quincy Acy, ko god da ga zapane... Dok bi sa još jednim kvalitetnim centrom Radonja mogao da ga koristi tako, a nebi morao. 

 

ima rezona to što pišeš; međutim, ta famozna treća 5ica bi u slučaju lukinog igranja na PF duže od par minuta, morala da šutne i za 3, pošto ne možeš da igraš sa dva totalna ne-šutera u postavi, gde usput imaš i neke šutere koji te iznenade kada ubace, kao hollins ili pefi a nisu ni oni jedini.

 

daklem, ta treća petica bi trebalo da donese skok, odbranu a onda i šut za tri. ta treća petica je zapravo prva petica koja košta bogaoca.

 

mislim, ne želim da ispada da izvlačim stvari iz konteksta, generalno se slažemo, osim sa opcijom da luka može da ima značajne minute na PF, mislim da ne može.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

6 minutes ago, Kankkunen said:

Nema to više 1,2,3 ... po pozicijama, posebno u vreme pandemije i velikog broja utakmica, povreda ...

Mora se imati dugačka klupa. Zdravlje i trenutna forma igrača određuju minutažu.

Сад би ти неко рекао да "болесно призиваш повреде" (sic!)

Link to comment
Share on other sites

Odgledao sinoć utakmicu i jedna od stvari koje su mi prošle kroz glavu je da me živo zanima kakve će zamerke na KKCZ temi da se nađu posle ovoga. OK, niste izneverili. :classic_biggrin:

 

Jbt ovo je najradonjićskija moguća pobeda, prava timska, svako je udelio svoje parče zasluge, odbrana i energija na visokom nivou, napad pametan, konstantno se napadao mismeč ili neka druga slabost u odbrani, dominacija u skoku, brdo poena nakon ofanzivnog skoka i iz tranzicije, dobijena najzajebanija domaćinska ekipa u EL, šta koji q iko više može da traži? Neka šizofrenija ovde radi, mi kukamo da nemamo igru a dolaze nam novi igrači, vi igrate k'o zmajevi a kukate da vam trebaju novi igrači. Jebemliga, aj se menjamo.

  • Like 25
  • Love 1
  • Thanks 3
  • Ha-ha 12
Link to comment
Share on other sites

17 minutes ago, Kankkunen said:

Nema to više 1,2,3 ... po pozicijama, posebno u vreme pandemije i velikog broja utakmica, povreda ...

Mora se imati dugačka klupa. Zdravlje i trenutna forma igrača određuju minutažu.

 

da bi imao kvalitetnog trećeg (u nekim slučajevima i drugog) igrača na poziciji, moraš imati i budžet koji to podržava. 

kao što je rečeno već, jako talentovan omladinac uglavnom nema rezona da čeka priliku na svakoj trećoj tekmi da odigra više od 5 minuta.

neki dokazani profesionalac očiglednih kvaliteta bi to možda i progutao ako bi se to kompenzovalo novcem koji će mu umanjiti tugu što će mu karijera te sezone biti u statističkom padu. takvi likovi najčešće potpišu da budu treći centri barce, reala, cska a sa tim novcem ne možeš da se meriš.

 

većina će (po meni makar) da uzme i nešto manje love u npr bajernu, asvelu ili albi, žalgirisu, ako će tamo biti druga opcija sa 15ak minuta, koja prelazi u prvu ako se saigrač povredi.

 

mislim, pojma nemam, možda sam predugo bio izložen "nemamo para" povicima, a mi zapravo imamo para da imamo po 2-3 ravnopravna igrača na svakoj poziciji.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Chaos Is Me said:

Marković opet duže na terenu od Ivanovića, pokušava Radonjić da ga izvadi iz kanala ali za sad ne ide, dok su oni koraci kad je bio potpuno otvoren na trojci najbolji opis trenutnog psihičkog stanja Markovića, totalni kanal. Ipak, pošto je reč o veterančini koja je mnogo toga prošla nadam se da bolji dani slede. 

 

Za veterančinu bi najbolje bilo da ode u penziju i vrati minute Ivanoviću, ali avaj treba opravdati tu platu plus ugovor na 2 godine ako se ne varam.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Just now, Sector said:

 

Za veterančinu bi najbolje bilo da ode u penziju i vrati minute Ivanoviću, ali avaj treba opravdati tu platu plus ugovor na 2 godine ako se ne varam.

 

sad mi je lako da kažem, pošto smo pobedili i to zahvaljujući i herojskoj završnici džonija ali tokom većeg dela tekme je izgledalo kao da će biti još jedna njegova titanik-partija u euroleague; bio je izuzetno nesiguran u tom prvom slotu od 3-4 minuta i radonjić ga je vratio samo zato što je wolters krenuo da pravi još veća sranja.

 

to se ispostavilo kao veliki dobitak za nas, jer je bio jedan od igrača koji su rešili tekmu. inače, "marković opet duže na terenu od ivanovića" u praksi kaže 09:03mins vs 08:16mins

 

ivanović je na neki način kao i dobrić: kad krene da trpa, sve izgleda fantastično i svi su u fazonu, daj mu da bude glavni igrač na poziciji. kada promašuje i pravi gluposti, nemaš luksuz da igra ni minut duže.

 

to sve važi za euroleague naravno, u aba nije problem.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, uini said:

 

kad je omašio pred kraj onaj prvi zicer na kalinarijevu teledirigovanu asistenciju, e tad sam se usrao, neću lagati.

 

 

zašiće mu je ponovo na telo i sve okej 😱

Tad sam se uhvatio za glavu refleksno, tikove sam dobio ove godine od nasih EL zavrsnica 🙂 Tek mi je laknulo posle presecene lopte i kontre koja nas je odvela na +7

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, Kankkunen said:

@uini svaki igrač mora da zasluži ulogu i minutažu, samo teren.

Dobrih igrača ima, samo treba raditi pametnije, nije uvek lovudža najvažnija.

 

opa, ti bi još i scouting službu pa da se probere neki enoch. mnogo sise izbezobrazio

šalim se, naravno to bi bilo sjajno a ujedno i normalno za klub kao što je zvezda ali avaj.

  • Like 2
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

5 minutes ago, uini said:

 

opa, ti bi još i scouting službu pa da se probere neki enoch. mnogo sise izbezobrazio

šalim se, naravno to bi bilo sjajno a ujedno i normalno za klub kao što je zvezda ali avaj.

Imali smo slučaj Kalina Lukasa koji je slagao Šakotu da je prethodne sezone igrao košarku, a nije ... sem basketa sa ortacima :classic_smile:

a u klubu niko nije znao da mu kaže pravo stanje. To su ozbiljni propusti.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...