Jump to content

KK Partizan 2021/22 - New dawn

Nelson Bighetti

Recommended Posts

Meni je Panter takodje ostao u secanju kao solidan defanzivac dok je igrao kod nas. Moze biti da je i do izmenjene uloge, jer je tada stigao posle fijaska u Oliju, i borio se za status i bolji ugovor, a ovde je main guy i najveca zvezda i najbolji ofanzivac tima

• Like 1

Punter je low IQ igrač na obe strane terena, a inače je sposoban i u odbrani, ne naravno kao u napadu gde je klasičan iso strelac pa mi nije jasno da od njega pokušavaju da naprave nekakvog plejmejkera. Što se odbrane tiče, 1 na 1 je sasvim solidan ali kad treba rotirati i pokrivati saigrače aka timska odbrana, tu je slabiji. Naravno, ulogu igra i to što je previše bitan za napad pa nije očekivati ni da ima pun defanzivni fokus, slična stvar sa Kalinićem kod nas iako je njemu odbrana mnogo više bread and butter.

• Like 2

2 hours ago, Chaos Is Me said:

Punter je low IQ igrač na obe strane terena, a inače je sposoban i u odbrani, ne naravno kao u napadu gde je klasičan iso strelac pa mi nije jasno da od njega pokušavaju da naprave nekakvog plejmejkera. Što se odbrane tiče, 1 na 1 je sasvim solidan ali kad treba rotirati i pokrivati saigrače aka timska odbrana, tu je slabiji. Naravno, ulogu igra i to što je previše bitan za napad pa nije očekivati ni da ima pun defanzivni fokus, slična stvar sa Kalinićem kod nas iako je njemu odbrana mnogo više bread and butter.

Sve je to iznuđeno, zbog nedostatka pravog pleja. Čak i solidno to izgleda, kad se pogleda kakvo je to krpljenje. 

Svaka analiza KKPa ove sezone nas vraća na početak i selekciju. Ono što je prosečnom poznavaocu košarku bilo jasno posle 5 pripremnih tekmi, ali se ovde smatralo mračenjem, džinksovanjem ako pitaš @uini i slično.

3 hours ago, Gudura said:

Meni je Panter takodje ostao u secanju kao solidan defanzivac dok je igrao kod nas. Moze biti da je i do izmenjene uloge, jer je tada stigao posle fijaska u Oliju, i borio se za status i bolji ugovor, a ovde je main guy i najveca zvezda i najbolji ofanzivac tima

Ma, meni je smešno uopšte govoriti o njegovoj odbrani, imaš čoveka koji ubija napad, kojem su posvećene protivničke odbrane u meri da ostaje ogroman prostor za ostale... Pri tome, igra sasvim solidnu odbranu 

I onda dođeš do paradoksa da ti ostali em ne mogu ni da priđu njemu po učinku, iako imaju toliko prostora, plus su rupe u odbrani. 

Ali ako već pričamo, sasvim korektna odbrana za taj tip igrača. Agresivan 1 na 1, solidan u jurenju off ball kretnji, najveći problem pik, ali i to podnošljivo.

Edited by realno *w
  • Like 4

57 minutes ago, realno *w said:

Sve je to iznuđeno, zbog nedostatka pravog pleja. Čak i solidno to izgleda, kad se pogleda kakvo je to krpljenje. 

Panter je i prosle sezone imao dosta loptu u rukama,a pogotovo u clutchu i veoma dobro je rešavao te situacije.

Doduše lakše mu je bilo ići na prodor kada nije smelo da se skuplja sa Sildsa, Rodrigeza ili Dilejnija.

57 minutes ago, realno *w said:

I onda dođeš do paradoksa da ti ostali em ne mogu ni da priđu njemu po učinku, iako imaju toliko prostora, plus su rupe u odbrani. 

Ali ako već pričamo, sasvim korektna odbrana za taj tip igrača. Agresivan 1 na 1, solidan u jurenju off ball kretnji, najveći problem pik, ali i to podnošljivo.

I onda dovedete Lesora koji ne ume skoro ništa da prepozna u odbrani i cela ekipa izgleda još gore.

Njega u odbrani zanima samo da zalepi bananu i to je to, završio poso'.

Loša selekcija će vas koštati rezultata,a sa obzirom da se kupi hvali da svi imaju višegodišnje ugovore nisam siguran ni za sledeću sezonu da će biti bolje.

Bez mnogo ozbiljnije doselekcije i dovođenja bar još dvojice igrača iz EL klase,ili bar granične ec-el klase, biće teško kao i ove godine.

Mene samo zanima zašto niste pokušali sa Zagorcem na 4, verujem da bi bio u stanju da brani Davidovca. Naročito kad je bilo jasno da LeDej nije u stnaju da ostvari prednost na niskom postu, bolje da ste dodali još jednog hendlera u jednačinu, pa pokušati uvući sporog Davidovca u pik, nego što se LeDej razvlačio po terenu 30 minuta bez ikakvog uticaja na igru. Gurati jedno te isto 40 minuta, ne vidim neku logiku.

1 minute ago, Liska Manjina said:

Mene samo zanima zašto niste pokušali sa Zagorcem na 4, verujem da bi bio u stanju da brani Davidovca. Naročito kad je bilo jasno da LeDej nije u stnaju da ostvari prednost na niskom postu, bolje da ste dodali još jednog hendlera u jednačinu, pa pokušati uvući sporog Davidovca u pik, nego što se LeDej razvlačio po terenu 30 minuta bez ikakvog uticaja na igru. Gurati jedno te isto 40 minuta, ne vidim neku logiku.

kQ3vZG8.gif

• Like 1
  • Ha-ha 2

56 minutes ago, propolis said:

Panter je i prosle sezone imao dosta loptu u rukama,a pogotovo u clutchu i veoma dobro je rešavao te situacije.

Doduše lakše mu je bilo ići na prodor kada nije smelo da se skuplja sa Sildsa, Rodrigeza ili Dilejnija.

U prevodu, druga rečenica kaže da prvu nisi morao ni da pišeš 😄 

Skroz druga dimenzija, a čak i u tom stanju stvari je uticaj na organizaciju igre bio minimalan.

56 minutes ago, propolis said:

I onda dovedete Lesora koji ne ume skoro ništa da prepozna u odbrani i cela ekipa izgleda još gore.

Njega u odbrani zanima samo da zalepi bananu i to je to, završio poso'.

Loša selekcija će vas koštati rezultata,a sa obzirom da se kupi hvali da svi imaju višegodišnje ugovore nisam siguran ni za sledeću sezonu da će biti bolje.

Bez mnogo ozbiljnije doselekcije i dovođenja bar još dvojice igrača iz EL klase,ili bar granične ec-el klase, biće teško kao i ove godine.

Lesor je ok, da je ideja bila da se traži centar sa ulogom defanzivnog kordinatora, koji čita protivničke napade, krpi za svim rupama koje imamo na spoljnim pozicijama, onda nikog ne bismo ni doveli. 

Verujem da je sa Tristanom završena priča o ovogodišnjem timu. Jedina logika mi je da je tu očigledna strategija neko dugoročno razmišljanje, pošto se Tristan može isplatiti tek od sledeće godine.

A i da se dovodilo, ne mislim da bi trebali igrači EL klase, dovoljno bi bilo samo da budu određenog profila i da ne budu klinci.

Edited by realno *w

ja bih rekao da defanzivni potencijal ove ekipe kkp znacajno raste kad/ako madar i kurucs postanu jasne i neprikosnovene prve opcije na svojim pozicijama

dakle da peglaju redovno 20-25min

oni to kod zeljka trenutno ne rade, svako iz svojih razloga

madar zbog nekih decijih bolesti, a kurucs verovatno zbog problema u glavi

ali ako to klikne, dizu vam defanzivni potencijal jedno 40%

• Like 1

18 minutes ago, NikadProtivKaline said:

ja bih rekao da defanzivni potencijal ove ekipe kkp znacajno raste kad/ako madar i kurucs postanu jasne i neprikosnovene prve opcije na svojim pozicijama

dakle da peglaju redovno 20-25min

oni to kod zeljka trenutno ne rade, svako iz svojih razloga

madar zbog nekih decijih bolesti, a kurucs verovatno zbog problema u glavi

ali ako to klikne, dizu vam defanzivni potencijal jedno 40%

Slazem se u potpunosti sa tobom NikadProtivKaline, bukvlno Mur je teska rupa i nestabilan je ako nije lider ekipe, a on to svakako na ovomnivou ne moze biti. Madara sam gledao vise pre dve sezone i bio mi je nekako defnzivni specijalac,vise nego napadacka nekaopcija,ali brojke u HTV su bile bas impresivne.

Panter nije problem koliko mu ostatak ekipe ''pomaze'' da mogu vise da ga paze. Kljuc pored ovog dvojca bez kormilara je svakako Lejdej koji mora da bude mnogo agresivniji u napadu, nekako mi je protiv Zvezde delovao ne los, nego da ne zna gde bije..Kvalitet igraca nije upitan ali vecina igraca igra ispod nivoa tako da tih par extra igraca ne mogu dobiti vise prostora. Puno se oslanja na sut, eventualno Zagorac i Kuruc ulaze dole u meso..ostali zali boze,vise vole sutnuti nego bilosta drugo. Kad vec pisem o tome, mali Trifa ako zeli da bude neki igrac,mora nesto vise od sut..jer je taj sut sporadicn i nece mu doneti neku karijeru.

Za Balsu sam rekao ranije da ne bi u Igokei bio prvi centar,bzvze se decko forsira..mozda nesto i nauci,ali sa Kuzmicem nema bas nikakvu sansu u madjusobnom match upu.

1 minute ago, uini said:

ako treba sad da se prepricava sta je covic rekao.. dzukachki tease ce uvek dobiti dzukachki odgovor

Ne slažem se. Ja mislim da džukelama odgovaraju samo isti takvi.

Normalan čovek to ignoriše.

Ali ok, poštujem stav. Tvoj.

2 minutes ago, Edward Louis Severson III said:

Ne slažem se. Ja mislim da džukelama odgovaraju samo isti takvi.

Normalan čovek to ignoriše.

Ali ok, poštujem stav. Tvoj.

pa nema tu šta da se mistifikuje; čović je sproveo klasično ponižavanje predsednika partizana i pozvao šeretski sportskog direktora i trenera na ćeps a prethodno je istom tom treneru razvio transparent.

• Like 3
  • Ha-ha 1

2 hours ago, uini said:

pa nema tu šta da se mistifikuje; čović je sproveo klasično ponižavanje predsednika partizana i pozvao šeretski sportskog direktora i trenera na ćeps a prethodno je istom tom treneru razvio transparent.

Da. Treneru kluba koji mu kontinualno vredja zenu vec koliko godina...

Možeš da se smeješ koliko god hoćeš, ja gledao svojim očima kako je Dule napušavao tribinu zbog skandiranja VČ. Ili ono kad je uzimao mikrofon i tražio da se smire. Više puta.

Ali, dobro, super vam ide ta mantra kako smo mi jedno veliko zlo, nezdrava sredina i šta sve ne. Što se onda čudite Savićevoj ili bilo čijoj reakciji? Ružni smo, prljavi i zli, pustite nas na miru.

• Like 5
  • Ha-ha 1

Nisam nigde napisao da ste gori od "nas". To si sam iskonstruisao. Ni Radonjic nikad ne bi uvredio nikog iz Partizana. To su sportski radnici. Ovo rade uprave klubova.

A nigde nisam, da dodam, ni napisao zli Dule. Sve je refleksija. Uopste nemam nista lose da napisem ni o tom ni o ovom treneru Partizana sad. Jednostavno, takav nam je sportski ambijent. Mislim "sportski".

Edited by Edward Louis Severson III
  • Like 1

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...