Jump to content

Pogodi ko je?


Milutinov Tata

Recommended Posts

2 minutes ago, Abudžaba Dabila said:

Prvo da izjavim za Dnevnik da definitivno nisam normalan  

....

 

P.P.S. Oprosti @Milutinov Tata što pišem dok još nije odgovoreno na tvoje pitanje, nije te bilo pa rek'o sad da napišem dok se još ne zagubi...Probat ću sad odgovoriti na tvoje pitanje.

Nema veze, ima Tata dovoljno vremena da dođe, na ovo ćemo odgovarati jedno nedelju dana :classic_laugh:

 

Da probam sad ovo pod 5, lupam pa šta ispadne: :classic_biggrin:

Spoiler

Karlović, Kavčič, Troicki i Džumhur?

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ubih igru :classic_biggrin:. Evo jos jedan trag;

 

Spoiler

Svoju poslednju GS titulu u dublu je osvojila sa mladom igracicom koja je rodjena u istoj zemlji, a na putu do titule pobedili su par koje su cinile dve igracice sa kojima je prethodno uzela nekoliko tiula na GS. Ta mladja igracica je tim trijumfom jos uvek zapisana u rekordima tog turnira.

 

Link to comment
Share on other sites

31 minutes ago, Abudžaba Dabila said:

. On je te godine osvojio WS (4A) a onaj koji nosi njegovo prezime u imenu je osvojio taj isti GS (4B, 4C je taj GS) protiv treće od KOZA (4D). Koje je to godine bilo (4E)? Recimo samo to da su tada radili prstići.

 

 

Spoiler

Ovde bih rekla da je Denis Novak i Đoković, i naravno Federer jer je samo on ostao, ali sam se upetljala jer je Đoković bio odgovor 3B u prethodnom pitanju, a sad piše osvajač kao 4B pa ne znam je li greška ili treba da bude neko drugi :smiley5:

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Nadao sam se da ce bar neko od ovih starijih da mozda nasluti igracicu, ali dobro.

 

Evo svih pomoci i jos jedna:

 

Teniserka - dolazi iz teniske porodice; kao vrlo mlada ostvarila je pobedu koja ju je upisala u tenisku istoriju; bila je odlicna na svim mogucim teniskim "frontovima", ali u singlu nikada nije ostvarila bolji rezultat od tog sa pocetka karijere.

 

Spoiler

Njeni teniski putevi su se cesto ukrstali sa teniserkom koja je rodjena u istom gradu kao i ona

 

Na jednom GS je bila blizu triple krune, a izgubila je od igracice koja je na prethodnom GS pobedila njenu dugogodisnju dubl partnerku

 

Svoju poslednju GS titulu u dublu je osvojila sa mladom igracicom koja je rodjena u istoj zemlji, a na putu do titule pobedili su par koje su cinile dve igracice sa kojima je prethodno uzela nekoliko tiula na GS. Ta mladja igracica je tim trijumfom jos uvek zapisana u rekordima tog turnira.

 

Spoiler

U sali bi se moglo reci da ako slucajno izgubi repliku poslednje GS titule u miksu, moze da zakuca na susedna vrata da je potrazi

 

Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, Milutinov Tata said:

Nije, ova igracica je iz mnogo “jace” teniske zemlje.

 

Priznajem da sam googleao listu osvajačica GS-a u mixu (jer inače nema šanse da mi išta padne na pamet) i jedno ime mi je zazvonilo, tako da, ajde, barem 10% mi daj ako sam pogodio;

 

Spoiler

Helena Sukova? U asocijacijama su onda valjda Navratilova (iz istog grada), Novotna (dogogodišnja partnerica u dublu) ,Hingis (eliminacijom dolazim do odgovora mada se ne sjećam iskreno) i njen brat Cyril

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Nadam se da se @Malkolm Brogdon probudio i razbudio jer, kao što sam i najavio, slijedi ultimate wooden spoon tennis quiz pt2! Na oduševljenje još ponekoga, prije svega @alcesta :classic_tongue:

 

Pa da krenemo s novim setom wooden spoon pitanja;

 

1. Tom igraču, jednoj od KOZA je, kao što je već ranije otkrio @Malkolm Brogdon (pažljivije čitaj temu @alcesta) već jednom pripala ta počasna (WS) titula. Međutim, on nije očajavao, naprotiv, već iduće godine je na tom istom GS-u došao do finala, što je jedini takav b2b niz ako ga tako možemo nazvati u ovom stoljeću (veku). Kojem igraču je za rukom pošlo suprotno, što je ujedno (također) i jedini takav b2b niz u ovom stoljeću? Naime on je igrao (btw svoje jedino) GS finale jedne godine da bi odmah iduće godine osvojio WS titulu. To je ostvario na istom tom GS-u na kojem je i ranije navedena KOZA ostvarila suprotni b2b učinak. Taj b2b niz je počeo 14 godina prije završetka b2b niza ovog drugog igrača. Koji igrač je u pitanju (1A) i koje su godine u pitanju (1B, 1C, na ostalo je već odgovoreno prije par dana)?

 

2. Višestruki wooden spooneovi u ovom stoljeću (veku).

Petorica su igrača u navedenom razdoblju ostvarila ovaj hvalevrijedan učinak. I to nisu neki anonimusi u pitanju.

 

Najmanje poznati među njima je Slovak (2A), zove se kao njegov susjed (komšija) koji je pobjedu karijere ostvario protiv (gle čuda 😄) iste one jedne od KOZA koja se konstantno provlači kroz ove kvizove. 

 

Drugi je ovaj isti igrač kojega smo spominjali u prvom pitanju (dakle 1A je odgovor, nadam se da je @alcesta sad zadovoljna :classic_tongue:).

 

Treći je bivši Top10 igrač koji je svoj daleko najbolji GS rezultat ostvario kada je igrao polufinale na GS-u koji nije ničiji omiljeni ako pitate trojicu KOZA. Zove se kao sin (taj sin je košarkaš) posljednjeg domaćeg osvajača GS-a koji se igra u gradu gdje živi @ciao a preziva kao njegov one slam wonder sunarodnjak koji je tu svoju jedinu GS titulu osvojio na petom po redu odigranom GS turniru u ovom stoljeću (veku) (pun intended @Malkolm Brogdon :classic_tongue:). Koji je to igrač (2B) i koje je godine igrao to polufinale (2C, olimpijska godina je u pitanju)?

 

Četvrti kojeg tražimo je imao top u ruci, (tada još crni) bombarder koji je zemljak osvajača upravo gore spomenutih OI. Tko je on (2D)?

 

Peti zaslužuje da ga odvojimo u posebno pitanje.

 

3. Dakle, ovaj jadničak, ne samo što je imao brojnih pehova u singl karijeri (drži i jedan neslavni rekord, ima veze s titulama*), nego je uspio u još jednom pothvatu. Naime, jedini je (vjerojatno u čitavoj Open eri, to još moram provjeriti) igrač koji je triput osvojio wooden spoon na GS-u. Koji je igrač u pitanju (3A), koji rekord* (3B) i koliko (3C)? Specijalno za @alcesta i @zoe Bg

 

Vidjet ćete da nije teško kad @Malkolm Brogdon točno odgovori (al ovaj put odgovori na sva pitanja, nema veze ako je netko već ranije ponudio točan odgovor - nije poanta da se prvi odgovori, nego da se odgovori :classic_smile:).

 

Za kraj ću tagirati i @Abudžaba Dabila, čisto da vidim kako to izgleda :classic_biggrin:

Edited by Abudžaba Dabila
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...