Jump to content

Milutinov Tata

Član foruma
  • Posts

    1,076
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Milutinov Tata

  1. Koliko vidim u ovom rasporedu sledece godine sledi varijanta sa samo 6 nedelja izmedju kraja Vimbldona i pocetka USO, tako da ce u teoriji Kanada i Sinsinati biti smesteni u 3 nedelje. bas da vidimo kako ce to resiti. Po meni potpuno nepotrebno razvlacenje tih letnjih Mastersa, previse je to nedelja igranja i za tenisere i teniserke.
  2. Novak je sa forhedom na Vi od pocetka godine.
  3. Alkaraz ne igra nista naredne nedelje, tako da ne moze prestici Novaka cak i da osvoji oba Mastersa. U sustini ima Novak jos jednu ekstra nedelju sigurno, jer ne verujem da ce Alkaraz igrati odmah na sljaci prve nedelje nakon Majamija.
  4. Moguce posto je ovo prestupna godina, tako da Novak ima ekstra dan tokom godine od prethodnog rodjendana (Federer je "rekord" postavio 2018.). Mada ako Novak bude prvi nakon Majamija, sigurno uzima i naredne 2 nedelje, tako da je to nebitno u sustini. Dakle cekamo Alkaraza i njegov nastup sledece nedelje.
  5. Federer je bio broj 1 poslednji put 24. juna 2018, to je 45 dana pre njegovog 37. rodjendana. Novak to moze da izjednaci 7. aprila, ako bude broj 1 nakon toga bice najstariji broj 1. To u sustini znaci da mora da bude broj 1 posle Majamija, tada bi automatski bio i broj 1 do kraja turnira u Monte Karlu. Ako sam dobro izracunao, ne bude li Alkaraz igrao sledece nedelje Dubai ili Akapulko, nece moci prestici Novaka ni posle Majamija jer moze samo 640 bodova da uzme u Majamiju. Medvedev brani Dubai i Majami, plus finale IV, tako da on nema sanse, a Siner je prosle godine igrao polufinale i finale na Mastersima, tako da on moze dobiti 1040 bodova ako osvoji oba, sto je nedovoljno da prestigne Novaka.
  6. Mislim da sada Novak ostaje broj 1 do kraja marta, znaci zaikruzice tacno 8 godina na broju 1.
  7. Potonuce Lajovica u nastavku meca 6-2 6-0 za Slovaka i sada gubimo 2-0. Ne znam da li smo se ikada izvukli iz tog minusa, evo prilke sutra. Prvi mec ce biti dubl.
  8. Kecmanovic bas slab nakon gubitka prvog seta i propustenih prilika. Mozda mu nije prijala promena podloge. Lajovic mora da nas spasava sada.
  9. Milutinov Tata

    AO 2024

    Kako da ga ne voli covek (ako je Novakov navijac) , cista emocija i osecaj da kao da sedi tu pored u dnevnoj sobi i da zajedno prolazite kroz svaki poen i sve sto se dogadja na terenu i oko njega. Ovo je bas HoF snimak.
  10. Milutinov Tata

    AO 2024

    Poslednje finale zenskog singla odigranog u dnevnom terminu je bio mec Ane i Sarapove 2008. Sledece godine Serena i Safina su igrale u vecernjem terminu. Kod tenisera poslednji finalni mec igran u dnevnom terminu je bio duel Federera i Safina 2004. Naredne godine duela Safina i Hjuita je bio prvi koji se igrao u vecernjem terminu. NIsam siguran od kada se igraju nocni mecevi u Melburrnu. Kada je napravljen ovaj kompleks (za turnir 1988.), glavni stadion je imao pokretni krov pa je vec prve godine bilo meceva pod reflektorima, ali nisam siguran da li je to bilo zbog kise ili termina.
  11. Bilo je dovoljno objaviti da Novak ostaje prvi i nakon AO, a koliko minimalno videcemo u nedelju popodne. Sutra ce da sevne novi tvit posle Novakovog meca, a onda mozda jos jedan i nakon drugog polufinala. Po meni suvisno jer turnir jos traje i sam Novak, a i neki drugi koji su u konkurenciji za broj 1 jos igraju.
  12. Milutinov Tata

    AO 2024

    Zanimljiv rasplet kod zena u gornjoj polovini, ispale Azarenka i Svitolina, sto znaci da neka iz dalekog drugog plana ide do finala.
  13. Svaki njegov prevod je "slobodan", ali ono sto je vaznije sipa ga iz rukava bez problema i sa autoritetom. Neko bi mozda pravio pauze, zamuckivao trazeci pravu rec, a on lagano izvlaci "prevod" i kako da ne poverujes da je bas to i receno .
  14. Milutinov Tata

    AO 2024

    Sjajan nivo u najtezim trenucima, kakva mentalna i fizicka borba. Bravo za obe.
  15. Milutinov Tata

    AO 2024

    Neverovatno sta se sve dogadja na ML
  16. Milutinov Tata

    AO 2024

    Ipak se podigao u zavrsnica seta, mada je par puta bas bio miljenik srece. Samo da stabilizuje forhend, ne moze nikako u seriji da ga pogadja kako treba.
  17. Milutinov Tata

    AO 2024

    Meni je neverovatno da nakon ribrejka nije naredni gem odigrao maksimalno naspanovan, znao je da ne sme da ga vrati u mec. Sad ce biti taljiganje.
  18. Milutinov Tata

    AO 2024

    Verovatno mu nije bio poznat kontekst, tj. kako je doslo do ovoga. Da je ovo bio klasican volej udarac, poen ne bi pripao Cicpasu. Igrac lopticu koja nije udarila u tlo, ne sme da udari dok je u protivnickom delu terena. Mislim da je Novak imao taj slucaj protiv Marija u Majamiju 2014. ali je greskom sudije dobio poen, pa je na KZS rekao da nije bio svestan tog pravila, mislio je da je dovoljno da ne dodirne mrezu (sto mu se desilo na RG godinu dana ranije). Ovo sto je Cicpas uradio je slucaj kada je dozvoljeno odigrati dok je loptica na protivnickoj strani terena, ali je prethodno udarila u podlogu na njegovoj strani pa se usled rotacije "vratila".
  19. Milutinov Tata

    AO 2024

    Ukoliko loptica usled rotacije krene da se vraca u polje igraca koji ju je udario, njegov rival ima pravo da udari lopticu iako se ona nalazi na drugoj strani terena, ali pri tome ne sme da dodirne mrezu. Da Cicipas nije stigao da udari lopticu, poen bi pripao njegovm rivalu.
  20. Novak je ove godine pokazao da ima jasan cilj i da ga na tom putu nista ne moze poremetiti, pa sam siguran da o rekordu Konorsa i ne razmislja. Trenutno.
  21. Kako dominacija kada je uzeo 6 titula, a ostali 8, i to se iscupao na kraju sezone da ne bude veci minus.
  22. Ide Italijane samo tako, ni Arnaldi verovatno ne zna kako je izvukao treci set.
  23. Pise se da je propustio 3 vezane ML kao da je on servirao pa se stegao. Jedina sansa je bila na prvoj, i moj utisak je da ga je taj bekhend slajs koji je debelo otisao u aut totalno izbacio iz ritma. Pre toga je Siner pogresio u 3 razmene i mirisalo je da je to to. Nakon tog poena sve se okrenulo, Siner je odlicno servirao, a neki crv se ocito uvukao u Novaka. Ceo set je dominirao na svom servisu i onda u sledecem servis gemu je poklonio Sineru brejk svojim greskama. Onaj bekhend na 30-30 je bio zicer. Imao je dva druga servisa koja je samo ubacio u teren bez nekog veceg rizika, na kraju na onaj drugi na BL krenuo i na servis volej pa sta bude. Kao da ima ekstra teret na sebi kada nosi crvenu majicu sa kragnom u boji nase zastave i u jednom trenutku se samo slomi pod njime. Moze se tu dodati i prvi set meca, Novak "rasterecen" jer je Kecmanovic dobio svoj mec, a Siner pod ekstra pritiskom jer je biti ili ne biti protiv Novaka. I umesto ocekivanog pocetka imamo brzinskih 1-5 za Italijana. Moze Novak da igra dobro u dublu, ali ovde on sigurno nije bio skroz mentalno u mecu, prekratka je ovo pauza bila da se slegnu utisci iz singla. U prvom setu je on sigurno bi bolji deo naseg dubla, Kecmanovic se dosta "trazio" kao da i nije ocekivao da ce biti potrebe igrati mec. U drugom u ona dva gema moglo je otici na nasu stranu pa da se igra treci set, ali nas je "izdao" servis, njih nije (naravno i vrh mreze). Siner j stvarno odigrao odlicno u prvom setu, njega je pozitiva iz pobede u singlu "radila" i tada. Na kraju kad se crta podvuce, dva boda i pobedu Italijanima je doneo spomenuti ocajan Novakov bekhend slajas na prvoj ML, nakon toga smo mi potonuli, a Italijani isli samo gore. Steta jer smo sutra mogli da dobijemo oba singla, Kecmanovic je fantasticno odigrao oba svoja meca i imao bi dobre sanse protiv Popirina ili Tompsona, a Novak bi se izborio sa De Minaurom sigurno.
  24. Ja se vise nadam u nase koji su trenutno u Spaniji da ce doci, treba pogurati naseg drugog igraca sutra. Do boda u dublu cemo bas tesko, tako da moramo u singlu zavrsiti pricu.
  25. Koliko Finaca u Malagi . Duh DC se opet oseca u vazduhu, valjda ce i nasih biti za dva dana.
×
×
  • Create New...