Jump to content

Reprezentacija Srbije


sohorozo

Recommended Posts

Ko bi to, makar i hipotetički, bio alternativa Piksiju na mestu selektora? Ne verujem da bi to Jokanu, Iviću, Paunoviću bilo izazovno sada. Eventualno Milojeviću. Koji bi se dobar trener u zenitu karijere prihvatio tog posla? Samo ime kaže, to je selektor, a ne trener. Pitanje je da li su za taj posao trenerski kvaliteti presudni, pogotovo u našim uslovima. Neka Piksija tu do kraja ciklusa, neka smanji sujetu i pojača stručni štab. Može da priča ko šta hoće, ali bio je igračina, nije glup, zna s ljudima, a i ta drčnost u javnom nastupu, makar pomalo i preterana, nije nužno loša stvar.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Daleko od toga da Piksija smatram vrhunskim trenerom ali gol koji smo primili je čista kurcobolja igrača pošto ni Piksi ni bilo koji trener sigurno nije rekao da svi štoperi i defanzivni vezni odu u protivnički kazneni prostor a da kontru braji Tadić. To je jednostavno nedisciplina igrača pošto sam siguran da u svojim klubovima ne bi tako nikad odigrali. I nije im prvi put što je najgore

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Uh bre.

 

Prvo jedan veliki :Hail: za Mitra. Neka je otisao u Sarabiju, neka ima i 5 kila viska, pretvara se u Ronalda kada igra za Srbiju. Od rezultata protiv Madjarske mi je bilo zalije sto su mu ponistili onu bombu zbog ofsajda, kad on i danas munuo prelep gol. Mitar mora uvek da bude prvi spic kada je zdrav, bez obzira na Vlahovica,

 

Ja Piksija obozavam, ali ovo danas nije valjalo nista. Kakva je ono sredina sa 3 zadnja vezna u utakmici u kojoj ti treba pobeda, sta je ono? Uz Tadica mora jos jedan ofanzivac iza Mitra, da li SMS, Samardzic, pa makar i Djuricic. Uvek je tako igrao, ne znam sta mu bi danas. Gol koji smo primili je... ja nemam reci, moralo je da se uradi 5 gluposti da bismo ga primili u takvoj situaciji, i mi smo bez greske uradili svih 5. Pavlovic je bratina, Milenkovic u svakom trenutku izgleda kao da bi bio na bilo kom drugom mestu sem na utakmici. Mladenovic i Zivkovic losi, Kostic potpuno van forme, SMS uneo dosta zivosti. Lukic i Gudelj se ponekad i videli, Ilica nigde nije bilo. Izgledalo je da im je bas pao kamen sa srca posle treceg gola, nije Piksi uspeo da im skine pritisak, bez obzira na to sta je kenjao po konferencijama.

 

Crna Gora sasvim korektna, igraju ljudi koliko znaju i umeju. Joveta je klasa, velika steta za povrede. Krstovic moze da da jos osamsto petsto golova, uvek ce biti Rajova panjina.

 

Publika je tapsala na CG himnu, prijatno sam iznenadjen. Bas se ad hok navija, doduse uz Hu daznt dzamping hi iz d Siptar je skakao ceo stadion, nakon onog sranja u kavezu posle naseg drugog gola.

 

Cestitke i gospodinu @Ljubitelj baklave koji je pogodio broj gledalaca, ili bar bio blizu, za razliku od mene.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, Perkos2 said:

Daleko od toga da Piksija smatram vrhunskim trenerom ali gol koji smo primili je čista kurcobolja igrača pošto ni Piksi ni bilo koji trener sigurno nije rekao da svi štoperi i defanzivni vezni odu u protivnički kazneni prostor a da kontru braji Tadić. To je jednostavno nedisciplina igrača pošto sam siguran da u svojim klubovima ne bi tako nikad odigrali. I nije im prvi put što je najgore


Problem je sto se ne desava ovo drugi nego 6. put. Sto je onda ipak stvar PIksija i sto mora resiti kako god zna i ume pa makar klupirao citavu odbranu.

Link to comment
Share on other sites

Crnogorci su idealan fit za nas, jer su jedna od retkih evropskih reprezentacija od koje smo brzi. Bukvalno su light verzija Srbije, i mislim da bi ih u jos 10 potencijalnih utakmica, pobedili svaki put. 

 

Kao sto se i znalo, zavisimo od ciste inspiracije Tadica i Mitrovica, i tu su selektor, kao i ostalih devet fudbalera na terenu samo nemi posmatraci. Bukvalno popunjavaju broj, jer je nestvarno koliko svi ostali, pre svega idejom, pa i kvalitetom odudraju od njih dvojice.

 

Piksi potpuno bespotrebno usao sa tri zadnja vezna, iako ima Samardzica na klupi, ako je vec Sergeja hteo da ladi. Mladenovic pre Kostica nema apsolutno nikakvog smisla, osim da se popuni plejada apsolutno besmislenih fudbalera koje imamo u reprezentaciji. 

 

Ali to nam je sto nam je, dok su Tadic i Mitar raspolozeni imacemo neke rezultate, i generalno mislim da nam je reprezentacija toliko tanka sa ostatkom, eventualno uz izuzetak Kostica (jedini brzi igrac uz Radonjica u 25 reprezentacije), i Pavlovica, da ne mislim da bi tu bilo koji selektor mogao bilo sta da popravi. SMS i Vlahovic su sve to, samo u teoriji. Svi ostali, nazalost, prilicno average igraci, tako da je i ovo dobro, tacnije realno, u skladu sa onim sto i jesmo - prosecna evropska reprezentacija. 

 

Crnogorci uzas, doslovno nemaju vezni red, prespori, bez ideje i kreacije. Posle kad je i odbrana skapirala da ovi u sredni doslovno nista ne mogu (Jankovic bio najgori), poceli su da ispucavaju napred gde je Krstovic naravno jos jednom dokazao da apsolutno pojma nema da igra fudbal i da to golovi (osim ako ne bude celu karijeru ovakav) ne mogu da nadomeste. Decko nijednu loptu nije uspeo da primi. Jovetic zna, ali spor, davi, i generalno je tu Marusic najkonkretniji. Mitrovic je unistio Savica.

Edited by Markoss
Link to comment
Share on other sites

48 minutes ago, Dropkick Murphys said:

Da sam fudbalski reprezentativac Srbije, nakon ove utakmice bih rekao da više ne želim da igram i to, konkretno, zbog navijača na tribinama. Stvarno ne znam da li postoji druga ovakva zemlja na svetu. 20 godina nismo bili na EP, nešto iznadprosečan smo tim po kvalitetu (od cele Evrope), treba nam pobeda da bismo skoro sigurno izborili plasman...i šta radi stoka isfrustrirana? Zviždi i jebe majku svima, jer utakmica nije rešena u prvih pola sata. U drugom poluvremenu, čim se lopta vrati zadnjem igraču odbrane, odmah zvižduci. Kao da smo Bogom dani, evropski Brazilci, koji igraju po Realu/Barsi/Bajernu i prolazimo do 1/4 finala SP redovno, pa ne možemo da dobijemo Luksmburg. Pa i tad, zašto ne pružiti podršku i pogurati igrače ka pobedi, a ne dodatno ih unervoziti i samo otežavati. Jeste, ima tu manekena, ali verujem da nikome nije više stalo da pobedi od njih samih.

Najgora sorta navijača na kugli zemaljskoj i to ne znam ni ko je nam je blizu.

 

 

Biće bolje u Leskovcu što se toga tiče.

Nov stadion, željna publika, samo da nas ne kazne.

Link to comment
Share on other sites

Bio sam na istoku, prepuno, kao na zapadu, ali jedna velika tenzija se osecala u vazduhu, i medju navijacima i kod igraca - imas protivnika po meri za "biti ili ne biti", ali opet velika blamaza te ceka ako ne pobedis. Jeste fraza, ali takve utakmice je najteze odigrati.

 

Tadic je pokazao zasto je jedini dosledan naslednik serije igraca sa ovih prostora koji su bili tzv. "desetka" i kojih je sve manje u modernom fudbalu, pa cak od Piksija nismo imali takvog kreativca, koji brzo razmislja. Iako ga stizu godine i treba mu dodir vise jer nije u formi u kojoj moze da bude, miljama odskace od svih na terenu, a to je posebno uocljivo kada se gleda uzivo i vidis i njegovu kretnju bez lopte koja je pametna, pripremu i osvajanje pozicije itd. Mitrovic "tezak", ali sacekao sanse za golove, majstor. 

 

U prvom poluvremenu, slabo je bilo u sredini, mislim da je Ilic bio bas tanak, moracu ponovo da pogledam. Lukic takodje slabo, a u drugom poluvremenu se razigrao. Samardzic o kome se puno prica, delovao je dobro za ono malo sto je odigrao, mada me podseca malo gradjom i kretnjom na Kuzmanovica, pomalo trom ali sa odlicnom tehnikom. 

 

Takodje, pljuvao sam Milenkovica unazad nekoliko utakmica, veceras je delovao dosta stabilno, i puno puta je prelazio centar i vrsio pritisak na Crnogorce, i pridodavao se napadu. Pavlovic je imao vise prodora nego ceo vezni red zajedno, ali mu je uvek nekako falilo snage u tom poslednjem sutu ili pasu, sto je i razumljivo jer je pre toga pretrcao 100 metara sa loptom. Mladenovic i Zivkovic... ok igraci, hitri, ali kreativno limitirani, ziheraski do zla boga. Mislim da tu treba da trazimo vise kreativnije opcije za evropsko prvenstvo. Kostic da se vrati u formu, i jos neko da se pronadje, mozda Lazovic da se vrati.

 

Piksi ima moju podrsku, uostalom posle 15 godina sam otisao da gledam reprezentaciju. Nije najbolji trener, ali deluje da imaju dobru atmosferu, sto mnogima nije uspevalo pre njega, a i ne igramo ruzan fudbal.

 

 

Edited by diego
  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Sto se Mitrovica tice, decko je najbolji reprezentativac Srbije u 21. veku, bukvalno niko ne moze s njim u istu recenicu. Punih 10 godina igra u nestvarnoj formi za reprezentaciju, u moru igraca koji se stede i stekaju. Doslovno je svaki bitan gol on postigao, svaki put kad je trebao da pokaze karakter, to je i ucinio. Legenda. 

  • Like 19
Link to comment
Share on other sites

40 minutes ago, dzoneee said:

Уласком Костића и Милинковић-Савића смо их мало више притисли у другом. 

 

Одлична акција за други гол. 

 

Павловић одиграо као змај. Шта се очекивало то и испунио. Мислим да је он играч који може играти одлично под притиском што је предиспозиција за велику каријеру.

 

Pavlović ih je pojeo u odbrani, ali ono što me oduševljava kod njega je što povuče loptu i u napadu i uvek stvara višak.

Imao je greške u ranijim epizodama, ali je prehrabar momak za svoje godine i predvidjam mu veliki klub.

Link to comment
Share on other sites

Dosao na mesto selektora 2021.

Odveo Srbiju na SP

Usao u A grupu Liga Nacija

Najverovatnije je Srbiju nakon 24 godine odveo na EP.Veliki si Dragane Stojkovicu

P.S.Sad po starom dobrom srpskom obicaju mnogi(kojima je tesko pao ovaj uspeh)pocinju pricu o EP.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Koliko Piksi pojma nema o svom poslu, covek je doslovce i sa Madjarima i danas izveo potpuno SULUDE startne postave, uveo sebe u probleme i onda pokusavao da se "vadi" izmenama u 2/2. Sa Madjarima to nije proslo, danas jeste, jer smo igrali kuci protiv bunkera, idealno za SMSa i Tadica. 

Ne mogu da verujem da je imao na terenu i Ilica i Lukica i Gudelja, em sto ne znaju napred, em sto se ne ubacuju u 16m rivala ( jedan Nenad Milijas je sa svojom puzevim trkom, GENIJE fudbala za njih sto se tice osecaja za gol i punjenja 16m rivala ). Ne pamtim da smo kao domacini imali manje ljudi u 16m rivala, cak i kad smo napadali, govorim za 1/2. 

 

Ovde je vise bio problem psiholoski pritisak u koje je Piksi LICNO uveo celu reprezentaciju sa svojim vodjenjem tima tokom citavih kvalifikacija. U bilo kojoj grupi da smo, Srbija tesko da bi sa ovakvom igrom bila u prve dve, recimo da je Grcka upala iz treceg sesira ( cini mi se da su oni bili u trecem sesiru ) umesto CG, Srbija bi ostala bez direktnog plasmana, pa bi se jebavala sa barazom. 

 

MitroGol je pokazao kakva je jebena klasa od spica, SMS pokazao znanje koje NIKADA nije sporno kao i Tadic, steta sto odbrana ne moze da se sklepa nikako. Pavlovic i tako i tako, ali ostatak odbrane je bukvalno kao hodanje po zici i tempirana bomba. 

 

I ne mogu da verujem da se protiv Bugarske nece igrati u Beogradu, nego na stadionu koji prima 8k ljudi sa vrlo uptinim kvalitetom terena. 

 

Izgleda da hoce se ponovi Azerbejdzan iz 2003 i Podgorica i na njivi od terena , umesto da se igra pred punim stadionim na sirokom terenu sa perfektnom travom, jos nista nije reseno.

 

I danas je bilo mnogo vise od 25k, bilo je 35k minimum, pun Istok i Zapad i dobar deo Juga i nesto malo Sever. To je mnogo vise od 25k. 

 

Link to comment
Share on other sites

То за посету захвалите медијима. Јер смо по њима кандидати за освајање првенства чим добијемо макар и Сан Марино. А јбг када такав наратив фураш од кад постојиш онда је логично да манипулација ради своје. Само што квалитет реалан тима фудбалског Србије није адекватан ономе што се форсира у медијима... деценијама.

80% репрезентација у Европи пуне своје стадионе. Финска је данас имала пун стадион а изгубила од Казакстана. Мађарска има пун стадион увек, Румунија исто, Словенија, Аустрија... 

Италијани рецимо немају пун стадион увек када игра репрезентација, али они су јебена Италија и пали су катастрофа у фудбалу. Шта смо ми кроз историју правили да би били толико разочарани појма немам. 

 

Мада сматрам да и мафијања по савезу константна такође не помажу репутацији. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

22 minutes ago, pentatonika said:

Ko bi to, makar i hipotetički, bio alternativa Piksiju na mestu selektora? Ne verujem da bi to Jokanu, Iviću, Paunoviću bilo izazovno sada. Eventualno Milojeviću. Koji bi se dobar trener u zenitu karijere prihvatio tog posla? Samo ime kaže, to je selektor, a ne trener. Pitanje je da li su za taj posao trenerski kvaliteti presudni, pogotovo u našim uslovima. Neka Piksija tu do kraja ciklusa, neka smanji sujetu i pojača stručni štab. Može da priča ko šta hoće, ali bio je igračina, nije glup, zna s ljudima, a i ta drčnost u javnom nastupu, makar pomalo i preterana, nije nužno loša stvar.

B1: Nisu
B2: Ključno
B3: Potrošio je to. Oću da vidim art. Ja sam trebao bit Zlatna lopta. Portugalci ne lete. Kako to mislite ako? Mi idemo u Katar..itd. To pali jedne kvalifikacije ( i to je odlično provalio šta vas jebe cijelo vrijeme). Ali ako ne promjeni nešto na B2, bojim se da vam je osmina krajnji domet (može vas usrat ždrijeb ba da odete i do QF, ali ozbiljnu reprezentaciju dobit možete možda 2 puta u 10 utakmica).

5 minutes ago, Markoss said:

Sto se Mitrovica tice, decko je najbolji reprezentativac Srbije u 21. veku, bukvalno niko ne moze s njim u istu recenicu. Punih 10 godina igra u nestvarnoj formi za reprezentaciju, u moru igraca koji se stede i stekaju. Doslovno je svaki bitan gol on postigao, svaki put kad je trebao da pokaze karakter, to je i ucinio. Legenda. 

ja ne vjerujem dok vidim epitete bik, kljusina i sl.

Link to comment
Share on other sites

Ma poseta je bila odlicna, kakvo je stanje u nasem fudbala, ovo je bilo jos i odlicno.

 

Za pohvalu su sva tri nasa gola , koja su bili fenomenalni, svaki na svoj nacin. Vadi nas taj napadacki potencijal koji je za ove timove iz treceg sesira, pa i za vecinu iz drugog sesira, nenadjebiv i vrlo zajeban. Da imamo struku kakvu imaju najjace reprezentacije i da imamo odbranu, bili bi smo znacajno jaci, ovako plasman na SP ili EURO je veliki uspeh , obicno sa mukom ostvaren, i onda prolazis kao bos po trnju na tom takmicenju. Tako je od raspada SFRJ sto se tice Srbije. 

 

CG ima jos sansu, Madjari danas 2 2, ako Bugari dobiju Madjarsku, mogu da dohvate Madjare tako da ih dobiju u Pesti u medjusobnom i prestignu. 

 

 

 

Edited by Ljubitelj baklave
Link to comment
Share on other sites

13 minutes ago, Ledd said:

 

Pavlović ih je pojeo u odbrani, ali ono što me oduševljava kod njega je što povuče loptu i u napadu i uvek stvara višak.

Imao je greške u ranijim epizodama, ali je prehrabar momak za svoje godine i predvidjam mu veliki klub.

Павловић да има неког штопера поред себе мирног на лопти као што је данас Гвардиол или што је био Пујол тај штоперски тандем би био бетон.

Edited by dzoneee
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

32 minutes ago, Perkos2 said:

Daleko od toga da Piksija smatram vrhunskim trenerom ali gol koji smo primili je čista kurcobolja igrača pošto ni Piksi ni bilo koji trener sigurno nije rekao da svi štoperi i defanzivni vezni odu u protivnički kazneni prostor a da kontru braji Tadić. To je jednostavno nedisciplina igrača pošto sam siguran da u svojim klubovima ne bi tako nikad odigrali. I nije im prvi put što je najgore

 

Nije to nedisciplina nego katastrofalan potez Lukica koji umesto da spici loptu na tribine, pokusava da glumi Zidana i trazi neko dodavanje koje je tesko izvesti i predaje loptu u noge rivalu i ide kontra. 

Nista manje nista vise. 

Edited by Ljubitelj baklave
Link to comment
Share on other sites

Ma selektor reprezentacije svakako mora da bude neka igracka legendica jer se samo na to pale ovi nasi igraci. Boleo bi ih djoka da slusaju nekog Vladana Milojevica, niti je on trener sa bilo kakvim kvalitetom. Dakle, neko ko ce moci imenom da utvrdi autoritet i da ih ubedi da treba da ogule kolena, iako ne primaju pare za to. Takticki tu nemas puno vremena ni da smisljas, ni da postavljas, jer ih vidis na svakih par meseci, pritom nema pet reprezentacija na svetu koje igraju lep i dopadljiv fudbal. Cak smo mi po tome bili u samom vrhu prosle godine do debakla u Kataru, kad je Piksi pao na tom "postovanje" testu, o cemu sam i pisao i tu je u sustini i zavrsio svoje. 

 

Jedino gde se vidi neki trenerski pecat to je na turnirskom takmicenju, gde imas i malo vise vremena da radis i gde su igracki po automatizmu nalozeni da se prodaju, ili pokupe lovorike od uspeha reprezentacije. Mi kao nacija imamo 0 dobrih trenera, tako da stvarno ne vidim ko bi uopste mogao da bude opcija, a da mozes da garantujes da ce nesto da napravi, eto makar da prodje grupu. Uz to, kao sto rekoh, bas smo u padu. Sve smo sporiji, igraci ispadaju iz forme, oni od kojih se ocekivalo da iskoce i budu u vrhu svetskog fudbala (SMS i Vlahovic) ne uspevaju da naprave takav iskorak. Mi na talasu Tadic - Mitar igramo jos od Muslina. I sve dok to traje, pobedjivacemo, nekad ovako, nekad onako. Bice veliki problem, vec za godinu, dve mislim da cemo biti u daleko goroj situaciji. Pogledas mladu reprezentaciju i ne vidis 1 fudbalera koji se po bilo cemu istice. 

 

Namece se Dejan posle Piksija, cak ne sumnjam da ce AV da maksimalno insistira na tome da ortaka zameni ortakom.

 

Uf, ali Gudelj, Lukic i Maksimovic. Da ih svu trojicu spojis u jednog igraca, i dalje bi bio busan kurton. Nestvarno koliko nemaju fudbalsku ideju i koliko su destruktivni. 

Edited by Markoss
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...