Jump to content

drungarija

Član foruma
  • Posts

    196
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

689 profile views

drungarija's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/14)

  • Very Popular
  • One Month Later
  • Dedicated
  • Week One Done
  • Collaborator

Recent Badges

115

Reputation

  1. Prosecan Italijan i prosecan Madjar zive u etnicki cistim drzavama zadnjih 100godina, pa bi bilo krajnje cudno tu videti nacionalne revolucije. Poredjenje je bilo okrenuto ka tome da u vecini Evrope cveta "mitomanija" koju neko ovde vidi samo u Srbima. Pa nece ti Italijani otvoreno govoriti ko Siptari o njihovoj mitomaniji, ipak su oni kultura. Srbija moze u EU ali ako prizna Kosovo, sto ocigledno nece da uradi. Gde sam se zeznuo za Bosnu? Nije jedna drzava i nije bio 100puta krvaviji rat?
  2. Prosecan Italijan ne sanja o Cezaru ali sanja o Istri i Dalmaciji, sanjaju i Madjari o zemljama krune Svetog Stefana, eno ih u EU i NATO a nisu nista manje "mitomani"' od Srba zar ne? Sto se tice Srbije i EU, zapad da je hteo mogao je integrisati autonomno Kosovo ponovo u Srbiju i pogurati je u EU i NATO vrlo brzo, zasto to nisu uradili, to je pitanje za njih. U Bosni je bio 100 puta krvaviji rat pa eto danas mogu da zive svi zajedno unutar jedne drzave.
  3. Uporedjujes Hrvatsku koja nema probleme od 95te i Srbiju koja je okovana kosovskim bukagijama 25godina.
  4. Nisam se pozivao na medjunarodno pravo, odgovor je bio ocigledno ironican, mozda ubuduce da stavim i emotikon da bi bilo jos ociglednije. 🙂
  5. Imas ti zestok problem sa ljudima, virtuelnu pobedu si sam sebi trijumfalno dodelio pre sat vremena nepotrebnim oglasavanjem. Sto se duplog profila tice i tu su trijumfalno dosao do zakljucka da imam dupli profil posle par razmenjenih poruka , sta ces valjda ti mozak ubrzano radi usled silnog enciklopedijskog znanja pa si kadar da to prepoznas brzinom munje. Nekad je stvarno mucno citati sta pises. Odgovor je bio ironican posto pitanje nema smisla jer je tampon zona ista za obe strane. Vi objasnjavajte rat rastucim ruskim fasizmom, potrebom za osvajackim ratovima i ispravkom istorijskih nepravdi (ne uporedjuje se dzabe sa Hitlerom) a ja cu narusavanjem sfera uticaja, pa ko bude bio u pravu nek se javi trijumfalno (kao Mek) za par decenija.
  6. Ti imas ozbiljan problem u komunikaciji sa ljudima. Vidim da ti je to strano. O tvojoj paranoji i teoriji duplih profila da ne pricam...
  7. Nepogresivi ajde ti objasni sto je poceo rat, ali onako u tvom stilu, pa se javi ponovo za jedno godinu dve da kazes da si bio u pravu, ponovo u tvom stilu.
  8. Nema, on ima iskljucivo pravo da napadne suverenu zemlju i prodje bez posledica, to je specijalna vestina NATO saveza. Rusija takvu vestinu nema.
  9. Preterivao ga ja ili ne, iste postoje i iste su vekovima razlog za razne ratove i sukobe.
  10. Zone ocigledno postoje, koliko god se neki trudili da ih prikazu besmislenim. Uostalom Finska je potpadala u tu tampon zonu sa svojom neutralnoscu. Rusima su Belorusija i Ukrajina interesne zone zbog vere i jezika, u slucaju Ukrajine bi to sveli na cistu neutralnost. U Belorusiji stoji Lukasenko sve ove godine bas zbog primera Ukrajine, inace bi on odavno leteo. I dalje ostaje pitanje za sve rusofobe, sta bi ste vi uradili da ste na celu Rusijje? Odgovor je jednostavan i ne vidim razlog za tolikom mrznjom prema Rusiji.
  11. Hvala tebi sto si potvrdio da si u sirokom luku zaobilazio casove istorije u srednjoj skoli, vec u prvom razredu se uci na primeru Puna i Rimljana sta su interesne zone i sfere uticaja. Ako neki americki diplomata ovako razmislja ko ti, onda nije ni cuo sto je to rata doslo.
  12. Druze meni se cini da tebi istorija i nije bas jaca strana. Ne znam cemu tolika rusofobija kod tebe, Rusija je reagovala u istom stilu u kom bi reagovala bilo koja druga zemlja koja pretenduje da se naziva carstvom ili imperijom. Ameri vedre i oblace po zapadnoj hemisferi i kontrolisu drzave na sve moguce nacine a tebi problem predstavlja to kada Rusija pokusava da odrzi predvidjenu tampon zonu kakva je Ukrajina pod svojim uticajem. Sta bi ti uradio da si Rus na celu Rusije?
  13. Batali ti Putina i putinovce, samo jos jedan autokrata u nizu koji je na celu carstva, posle njega stize novi i tako u krug. Belorusija i Ukrajina su ruske tampon zone, onog trenutka kada je pocelo da se efektivno ceprka po Ukrajini to je bilo to, rat je bio pitanje dana.
  14. Zapadu fali pristalica realpolitike u diplomatiji, da je istih bilo ne bi bilo ni rata u Ukrajini.
  15. Znaci kraj Sinerove ere, sada ponovo pocinje Alkarazova koja se mozda zavrsi vec veceras.
×
×
  • Create New...