DameTime Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 16 minutes ago, fancy said: Ćacijima nije zabranjeno pisanje na studentskoj temi. Dokle god poštuju pristojnu diskusiju. Povremeno se i jave, nije baš kao da ih nema uopšte. Problem je što je nekoliko nastupilo vrlo agresivno i nepristojno i za to bilo banovano jer diskusija očigledno nije bila razlog njihovog dolaska na temu/forum nego svađa i istresanje frustracija. Šta je tačno bilo problematično u postu koji je citirao @Nicklord - nije bilo ni vređanja ni agresivnosti, forumaš je "samo" opravdao postupanje policije u Srbiji? Ipak je ekspresno odleteo sa foruma, sa sve etiketom "sns bot". Primećujem i da je taj post koji je Nicklord citirao u formi jednog prosečnog Anđelijinog posta na USA temi (ne tražim trajni ban za nju, da ponovim i to). Mislim, citirani forumaš je doslovno ponavljao da sačekamo rezultate istrage za nadstrešnicu. 6
Malkolm Brogdon Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 31 minutes ago, fancy said: I, ko je kriv za haos? Žena koja nosi mini suknju Onaj ko je napisao nepopularan stav ili onaj ko se "upecao"? Jednostavno, treba naučiti da se nosi sa iskušenjem suprotnim mišljenjem na temi na kojoj je jasno da na suprotstavljenim stranama niko nikoga neće ubediti da promeni svoj stav. Dobra analogija za sesti razred osnovne. Ajde da probam i ja. Umre covek, ja mu crashujem sahranu i ispisam se na kovceg. Nakon toga me malo useru od batina. Ko je kriv, ja, ili oni koji su se "upecali"? 1
Nicklord Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 21 minutes ago, fancy said: Nastavite o situaciji u Americi na za to predviđenoj temi. I, ko je kriv za haos? Žena koja nosi mini suknju Onaj ko je napisao nepopularan stav ili onaj ko se "upecao"? Jednostavno, treba naučiti da se nosi sa iskušenjem suprotnim mišljenjem na temi na kojoj je jasno da na suprotstavljenim stranama niko nikoga neće ubediti da promeni svoj stav. Ćacijima nije zabranjeno pisanje na studentskoj temi. Dokle god poštuju pristojnu diskusiju. Povremeno se i jave, nije baš kao da ih nema uopšte. Problem je što je nekoliko nastupilo vrlo agresivno i nepristojno i za to bilo banovano jer diskusija očigledno nije bila razlog njihovog dolaska na temu/forum nego svađa i istresanje frustracija. Bold 1. Nije dobar ekvivalent. Da uzmemo poslednji incident. Nije napisan "nepopularan stav" nego je napisano da lik koji leži licem ka zemlji, sa rukama iza leđa, u tom trenutku napao nekog. To nije stav, to nije nešto subjektivno, to je objektivno rečeno - laž, neistina, iliti fake news. Bold 2. To nije problem ovde, imaš milion postova na ovoj temi gde su ljudi objasnili šta je problem na koje NIKO iz moderacije ne odgovara, evo već mesecima. Ja sam i jutros napisao, pišu se postovi o energetici gde ne izgleda da će neko da promeni mišljenje pa nekako nema problema. Na kraju krajeva imamo temu gde je bilo pitanje "za koga bi glasali na USA izborima" i trećina foruma je za Trampa pa nisam primetio da trećina foruma ima neke velike probleme. Bold 3. Ovaj lik kog sam ja citirao se nije svađao sa ljudima na studentskoj temi, nego je sve vreme argumentovano objašnjavao da treba sačekati rezultate istrage. Ljudi su bili dosta agresivniji prema njemu nego što je on bio prema ostalima. Možeš i sam da se uveriš - link. Ti si veliki zagovornik lepog razgovora na forumu, ne znam što onda moraš da izmišljaš ovako.
Recommended Posts