Angelia Posted December 14, 2020 Share Posted December 14, 2020 On 12/13/2020 at 2:10 PM, Div said: Treba pritisnuti Alt+Shift. Komplikovano.😊 Ja se, pa sećam dobijanja da se instaliraju YU fontovi, pa onda potera po tastaturi gde je đ, š, nj, a trebalo je, ako ništa drugo, pravilno pisati ime i prezime, Mica i Mića nije isto. Ovde, na forumu, svejedno mi je kako ko piše. Pa vidi komplikovano je ako ti je 90% komunikacije an engleskom. Sad kad god krenem da odgovorim na neki post jer imam malo vremena treba da prebacim na Yu fontove, pa kad krenem da kucam mail da prebacim opet na engleski ....i tako mnogo puta dnevno. Inace znam neke ljude koji funkcionisu tako dvojezicno - ali obicno imaju mnogo veci % komunikacije na drugom jeziku, pa je korisno i vredno zezanja. Ali Neme odlucio tako da....nepotrebna diskusija. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fancy Posted December 14, 2020 Share Posted December 14, 2020 Definitivno se negde nešto sjebalo...Kad god u Tapatalku editujem post koji ima neki link (Twitter, YouTube, ...) pri čemu i ne diram url, taj link se razbuca kompletno...Sent from my phone using their app Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrd Posted December 14, 2020 Share Posted December 14, 2020 1 hour ago, fancy said: Ne znam tačno šta je problem s našim slovima - imaju telefoni, imaju računari? Na poslu mi je qwertz sa našom latinicom, isto mi je na laptopu, dok mi je na kućnom desktopu qwerty, sa našim slovima desno i... nikad se ne zeznem. Kao da je problem paziti dok kucaš... i na telefonu je lako staviti naša slova. Qwerty / Qwertz (ne moraju ni da se vide naši karakteri) tastatura, duži pritisak na d, c, z, s i eto ti naših slova. Ne mora sve da se kuca svetlosnom brzinom kad ti nešto padne napamet. Malo više vremena odvojiti na kreiranje posta, neće nikom da škodi - izgledaće lepše, a i sadržaj će biti kvalitetniji. Znam da ovo zadnje zvuči neverovatno, ali najgore je izbacivati tok misli i žuriti s postovima... Neće ništa da pobegne 😉 Sent from my phone using their app desertacija je to. Ja lepo objasnio problem. Toliko mi se puta desi da kucam na pogresnom kompjuteru, a zamisli sad jos nekome umesto [3x+4] dan otkucam š3x*4đ. Ma ludilo 😛 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fancy Posted December 15, 2020 Share Posted December 15, 2020 ... zamisli sad jos nekome umesto [3x+4] dan otkucam š3x*4đ. Ma ludilo [emoji14] Pa zato kažem... Napišeš poruku, izbrojiš do 10, pročitaš je još jednom pre nego klikneš "Post"/"Reply" ispraviš [ ] i š, đ ako treba...i natenane pošalješ....osim ako te neko baš proganja po forumu pa si u adrenalinskom naletu Sent from my phone using their app 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrd Posted December 15, 2020 Share Posted December 15, 2020 50 minutes ago, fancy said: Pa zato kažem... Napišeš poruku, izbrojiš do 10, pročitaš je još jednom pre nego klikneš "Post"/"Reply" ispraviš [ ] i š, đ ako treba...i natenane pošalješ. ...osim ako te neko baš proganja po forumu pa si u adrenalinskom naletu Sent from my phone using their app Ја лепо рекао да ми је то компликовано, али видим да је и теби компликовано да разумеш. Нема везе, може и монолог, а и рецитација. 😛 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klotzen Posted December 15, 2020 Share Posted December 15, 2020 pritisnite i držite space na andoid telefonu i izaći će vam meni da promenite font. bukvalno 2-3 klika u 3 sekunde. Meni ne smeta ćelava latinica ali vidim da neki misle da je menjanje fonta na telefonu veliki posao pa reko da im pomognem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eddard Posted December 15, 2020 Share Posted December 15, 2020 Dobro bre ljudi, ajd da ne trubimo u nedogled. I ja sam zagovornik pisanja ispravnim “neošišanim” pismom, ali razumem ljude što pišu i ošišanim, nije propast sveta, razumemo se. Dakle, apel od moderacije i administracije da se piše punim pismom stoji, ali nikakvo pravilo ili zabranjivanje. 4 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sunshine State Posted December 15, 2020 Share Posted December 15, 2020 4 hours ago, Klotzen said: pritisnite i držite space na andoid telefonu i izaći će vam meni da promenite font. bukvalno 2-3 klika u 3 sekunde. Meni ne smeta ćelava latinica ali vidim da neki misle da je menjanje fonta na telefonu veliki posao pa reko da im pomognem. Gboard na tabletu i mogu do preksutra da drzim prst, z nece postati ž Ako neko ne bude razumeo sta sam napisala osisanom latinicom, javite se, prevescu u dugokosu latinicu 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klotzen Posted December 15, 2020 Share Posted December 15, 2020 prst držiš na "space" i onda ti iskoči popup meni da odabereš drugi font. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrd Posted December 15, 2020 Share Posted December 15, 2020 prst držiš na "space" i onda ti iskoči popup meni da odabereš drugi font.Drugo je telefon. Computer služi za rad i menjanje tastature svaki put kad počneš da pišeš je komplikaoija. Evo ti slika tastature za cell, koja sve ima zajedno.Sent from my LM-G710VM using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lobotomija Posted December 15, 2020 Share Posted December 15, 2020 Ako je neko imao posla sa AZERTY tastaturom, znaće kakve su to muke Tantalove. To je francuska tastatura, na kojoj je pola slova izmešteno. Da stvar bude još gora, za zareze i tačke mora svaki put Shift. Ima još idiotarija ali davno beše pa se pozaboravljalo. Jedno vreme sam je koristio jer nisam imao izbora, a nigde nije mogla da se kupi standardna QWERTY/Z. Noćna mora jebena, slavio sam dan kad mi je stigla na adresu... 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barkley#34 Posted December 15, 2020 Share Posted December 15, 2020 Ja sam kucao nekoliko puta u Francuskoj, jednom i neki duži mejl. Jeste blesavo na početku ali uđeš u fazon. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrd Posted December 15, 2020 Share Posted December 15, 2020 (edited) Nije problem kucanje na jednoj tastaturi, vec kad moras da se prebacujes s'jedne na drugu. 🙂 @Eddard Baci nas na topik za tehnicke probleme, ili neko drugi od modova. Bas smo oprali nova pravila. 🙂 'my bad. Edited December 15, 2020 by mrd 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Knipex Posted December 17, 2020 Share Posted December 17, 2020 (edited) On 12/15/2020 at 1:33 PM, Klotzen said: prst držiš na "space" i onda ti iskoči popup meni da odabereš drugi font. @Sunshine State Pre toga se mora instalirati željeni jezik, tipa Srpski Latinica jer po defaultu tu je samo jezik koji je odabran pri prvom pokretanju sistema Nije na svakom telefonu/tabletu isto ali ide se na, na primer, Language&input - gboard - Languages - Add keyboard - Serbian (Latin) Edited December 17, 2020 by Knipex 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Green23 Posted December 18, 2020 Share Posted December 18, 2020 Nikako da napišem, već nedeljama imam problem sa prikazivanjem linka sa Instagrama. Izađe obaveštenje kao da je problem u instagramu. Ranije bez problema radilo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Džudi Posted December 18, 2020 Share Posted December 18, 2020 Ja i dalje ne mogu da otvorim link sa Tvitera, iako sam tamo stalno ulogovana. Ranije sam pisala o tome. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fat Zadd Posted December 21, 2020 Share Posted December 21, 2020 Ponovo ja 😁🙃 @MetalHead da li samo ja nemam opciju za poruke , mob. Chrom je u pitanju??? Ili sam tiltovao skroz 😄 pa ne vidim ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Whitnail Posted December 24, 2020 Share Posted December 24, 2020 El neko zna zašto me kada kliknem na next page, pošalje na dno naredne stranice, pa moram da skrolam sve do vrha da bih počeo da čitam? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Knipex Posted December 24, 2020 Share Posted December 24, 2020 Dešava se to mnogima, pisali smo već ovde. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Whitnail Posted December 24, 2020 Share Posted December 24, 2020 10 minutes ago, Knipex said: Dešava se to mnogima, pisali smo već ovde. A, sory nisam ispratio. Pa opravljaj Metalni, izlizao sam ekran od skrolovanja. 😁 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted December 24, 2020 Share Posted December 24, 2020 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Knipex Posted December 24, 2020 Share Posted December 24, 2020 11 minutes ago, Whitnail said: A, sory nisam ispratio. Pa opravljaj Metalni, izlizao sam ekran od skrolovanja. 😁 Ja sam pokušavao da uhvatim neki patern, pošto nekad normalno prebaci stranicu a nekad baci na zadnji post. Nisam uspeo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted December 24, 2020 Share Posted December 24, 2020 Ma, bre, luduju ovi dole na Little Battlehornu, pa stuca forum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amigo Posted January 9, 2021 Share Posted January 9, 2021 Mogu li se ovi klasicni smajliji sa dna liste, koji su daleko najbolji da se pomaknu na vrh? 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pantelia Posted January 11, 2021 Share Posted January 11, 2021 Sto mi je maksimalna dozvoljena velicina slike koju mogu da metnem u post 3,63 KB Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts