Jump to content

Eddard

Moderators
 • Content Count

  1,996
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

Eddard last won the day on April 23

Eddard had the most liked content!

Community Reputation

3,899 Excellent

Recent Profile Visitors

1,853 profile views
 1. Postoji i ovde nešto što se zove Lachsforelle iliti losos pastrmka, to je pastrmka veća od 1,5 kg sa crvenkastim mesom koje dobijaju upravo iz razloga koji kronos navodi. Ali, sve su to pastrmke. Kao što su sve pastrmke i lososi istog roda - Salmo.
 2. Moram ovde da se složim sa urospetge/anđa/sunny koalicijom: The right of return is a principle in international law which guarantees everyone's right of voluntary return to, or re-entry to, their country of origin or of citizenship. The right of return is part of the broader human rights concept freedom of movement and is also related to the legal concept of nationality.
 3. Mislim da bi ta mera pala na svakom iole normalnom sudu i da će aus plaćati debele odštete ako tako nešto pokuša i da sprovede.
 4. Takođe, stižu i prvi ozbiljniji rezultati ispitivanja vakcinacije kod trudnica i dojilja, ukratko nema povećanog rizika niti neželjenih efekata (za mRNA vakcine) i CDC (za razliku od još uvek sporog i rezervisanog nemačkog RKI) savetuje trudnicama i dojiljama da se vakcinišu. Boldovano uzeti u obzir. Prevod nemačkog članka: Jedan od citiranih originalnih članaka iz NEJM-a: https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa2104983
 5. American Heart Association je ispitala učestalost tromboze venskih sinusa nakon infekcije i nakon vakcinacije adenovirusnim vakcinama i došla do zaključka (suprise, suprise), da je riziko od iste nakon covida 8-10 puta veća nego nakon adenovirusne vakcine, a predložen je i mogući mehanizam nastanka tromboze gde se veruje da je ipak odgovoran adenovirus, tj. njegova DNA: CVST Associated with Vaccine Induced Thrombocytopenia (VITT) The Ad26.COV2.S (Janssen) and ChAdOx1 nCoV-19 (AstraZeneca) vaccines contain replication-incompetent adenoviral vectors, human Ad26.COV2.S and chimpanze
 6. E, da, zaboravih da se prijavim, vratio se i već počeo da radim, 3 noćna dežurstva iza mene, sve ok. U banji bilo ekstra, 3 puta dnevno šport u raznim oblicima, plus kojekakvi banjski tretmani, mogao sam i još da ostanem, ali hanuma bi me se odrekla 😄. Elem, što se važnijih stvari tiče, u istoj banji je i rehabilitacija za obolele od endometrioze, a to u prevodu znači - mnogo mladih žena (od 20-40 god), da proste forumske koleginice, ali nije lako bilo preživeti taj prizor jer su skoro sve bez izuzetka stalno bile u joga pants... tahikardija od doručka 😁. Nažalost nisu smele da ima
 7. Eddard

  Psiho kauč

  Ja ti kažem da je to potpuno isti lek, samo od različitih proizvođača - Pfizer vs. Galenika.
 8. Eddard

  Psiho kauč

  Ksalol=Xanax Sve je to alprazolam.
 9. Bio pre godinu dana, šteta... ali, biće prilike još sigurno, svidelo nam se 😎
 10. Brazilska agencija za lekove odbila Sputnik... Brazil's national authority for health surveillance (Anvisa) refuses to import the Russian Covid vaccine Sputnik V. There is a lack of "consistent and reliable data," said the authority. The decision was made unanimously after around five hours of deliberation. Anvisa director Alex Machado Campos emphasized, however, that the decision was only a snapshot. According to its own information, Anvisa has identified "inadequacies" both in the development and in the manufacture of the vaccine, which is based on the so-called vector techno
 11. Molio bih bez ovakvih epiteta, neumesno je.
 12. To se radi uglavnom onda retrospektivno u IV fazi ispitivanja vakcine. Ako se uopšte radi. U ovom trenutku su to čista nagađanja.
 13. Teoretski, ako je u pitanju dijabetično stopalo, to je zbog ugrožene cirkulacije usled dijabetesa, u nekom akademskom smislu i patogenetskim akrobacijama može da se posmatra kao povišen rizik za trombozu, ali iskreno - bullshit. Uostalom, rizik od tromboze usled vakcine vs. rizik od tromboze usled virusa - o čemu pričamo?
 14. INR je parametar koji se koristi za procenu sposobnosti zgrušavanja krvi tj. za kontrolu kod uzimanja antikoagulantnih lekova (antagnosnisti Vitamina K), to je suštinski protrombinsko vreme i nema (direktne) veze sa trombozom niti se za to koristi. D-Dimer je proizvod razgradnje tromba tj. fibrina, što znači da u stanjima u kojima postoji povećano stvaranje trombova (tromboza) dolazi i do njihove povećane degradacije, pa i rasta d-dimera i on se koristi za dijagnostiku tromboze, s tim da nije svako povećanje d-dimera automatski i tromboza.
×
×
 • Create New...