Jump to content

Eddard

Moderators
 • Content Count

  1,551
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Eddard last won the day on May 14 2020

Eddard had the most liked content!

Community Reputation

2,663 Excellent

Recent Profile Visitors

1,503 profile views
 1. Ma jok, samo me poslušao, izmerio vitalne znake, test i kući. Mislim, nisam ni ja ni pitao za više, a i ne želim još uvek da znam. Sad potražih, ima 4 tablete za 50 eur [emoji23]. Beše ono jeftin lek...? A instituciju veterinarske apoteke nisam još video ovde. Ali nisam ni tražio, pa ne znam. A internet mi se uključuje 8.2. i to je to, nema brže... Izludeću. Srećom imam nekih filmova na HD-u što sam doneo iz Srbije... Samo moram da nađem HD u ovom rasulu.
 2. E da, uz sve to, nemam internet u novoj kući [emoji23][emoji23][emoji23]
 3. Sad ćemo da vidimo od čega smo satkani... I supruga i ja pozitivni i bolesni... Imao prošle nedelje četiri noćna dežurstva, poprilično loša, malo spavao sve četiri noći, pri čemu preko dana pakovao stvari i organizovao selidbu koju smo izveli juče. Zato mi nije bilo čudno što sam u subotu i nedelju (a i supruga) bio potpuno slomljen, bole mišići, onaj opšti osećaj umora i slomljenosti, ali reko, to je od napora i stresa... No ne lezi vraže... Supruga juče polako bolovi u grlu, glavobolja i osećaj da gori (to sam i ja imao, ali oboje nijednog trenutka nismo imali temperaturu). Usred selidbe n
 4. Naravno da može i treba da se jede. Pa ne uzima se vakcina oralno da ima neke veze.
 5. "Results from adequately powered, well-designed, and well-conducted clinical trials are needed to provide more specific, evidence-based guidance on the role of ivermectin for the treatment of COVID-19," according to new NIH guidance released last week. Što je upravo ono što sam ja rekao. The NIH acknowledged that several randomized trials and retrospective studies of ivermectin use in patients with COVID-19 have now been published in peer-reviewed journals or on preprint servers. "Some clinical studies showed no benefits or worsening of disease after ivermectin use
 6. Zato što ne postoje kvalitetne studije koje pokazuju bilo kakvo dejstvo. Studije koje su pokazale pozitivan efekat su in vitro, nešto slično kao i chloroquine na početku, da bi se na kraju ispostavilo da je bullshit. Nikakva zavera već nedostatak dokaza.
 7. Dobila mama poziv za sutra, tako da rešeno [emoji4]. Elem, @Sunshine State, ponekad me začuđuješ. Znaš kako funkcioniše zdravstveni sistem, nije to neki tamo akcijski fond u koji ulažeš, pa kad ti poželiš da sebi nešto kupiš, digneš pare i voziš... U pitanju je solidarni fond, ti u ovom trenutku plaćaš usluge nekom drugom (hvala bogu da tebi ne trebaju sad), a kad tebi zatreba plaćaće za tebe mlado radno sposobno stanovništvo jer u starosti, kad ne daj bože zatreba, tih 700eur mesečno jedva da pokrije jedan MRT, a kamoli par dana ležanja u bolnici. Drugo, koje ćeš usluge moći da koristiš ne
 8. Može li i nepozvan, da pošaljem mamu da se vakciniše jer je još nisu zvali?
 9. “14 persons were vaccinated during the first phase, and 43 more during the second phase. Forty-three more volunteers from the placebo control group received a placebo" Sorry, ali ne. Moraju da napumpaju ove brojke da bi to imalo značaja.
 10. @Cyber @Likvi Sve ok, kod mene se koristi mg/dl, što znači da su normalne vrednosti 10 puta manje, 0-0.5. Zato je za mene sve preko 50 (tj. vaših iliti SI 500), retkost, ne videh još nikad.
 11. Mislim da ne pričate u istim jedinicama... CRP 204 ja u životu nisam video... ako govorimo u jedinicama gde je do 0.5 normalno. Ako je do 5 normalno, onda je to 20,4, što ima više smisla. Jedino ako je kod Constantina 8,5 u stvari 0,85 u mojim jedinicama, a to je zaista ništa, skoro normalno.
 12. Pa zato što ne postoji jasna smernica šta treba da se radi, a šta ne, pa svako radi po svom nahođenju. A i ambulantno si lečen, pa ti najverovatnije ni ovde ne bi to uradili.
 13. Naravno da neće pacijent sam da određuje šta će da mu se radi. Kod prijema na stacionarno lečenje se ovde obavezno radi krvna slika, CRP, LDH, GOT i D-Dimer. Kako je kod ambulantnih pacijenata kod porodičnog lekara ne znam, ali mislim da se ne radi rutinski nikakva laboratorija. Nisam siguran, ali raspitaću se pa javljam.
 14. https://nova.rs/posts/preminuo-dr-zeljko-markovic-od-korone-treci-lekar-u-24-sata Nego, gde se denuo debil Nestorović, da objasni kolegama kako ovi nisu umrli od korone....?
×
×
 • Create New...