Ludi za Poli Posted Thursday at 11:24 AM Posted Thursday at 11:24 AM Evo i ovaj Grantov sut za pobjedu identicna stvar ko ovo Maccabijevo za pobjedu i nisu svirani koraci. Generalno se pusta ovo.
BattleBender Posted Thursday at 11:32 AM Posted Thursday at 11:32 AM S tim sto je ovde Grant otiso u nazad, i nije toliko radikalno napravljena prednost.
Ludi za Poli Posted Thursday at 11:40 AM Posted Thursday at 11:40 AM I jedno i drugo je pomjeranje stajne noge kod pivotiranja. Po pravilima su obje stvari koraci, u realnosti su oba pomjeranja minimalna, ne daju nikakvu posebnu prednost ofanzivcu i generalno se ovakva sitna pomjeranja pustaju. 2
Barkley#34 Posted Thursday at 11:57 AM Posted Thursday at 11:57 AM Stvarno ne znam kako porediš ova dva slučaja. Ovde je pivotiranje sa malim pomeranjem stajne noge a u onom slučaju imaš prvo naskok u levo pa onda druge pokrete.
JPM Posted Thursday at 11:58 AM Posted Thursday at 11:58 AM 33 minutes ago, Ludi za Poli said: Evo i ovaj Grantov sut za pobjedu identicna stvar ko ovo Maccabijevo za pobjedu i nisu svirani koraci. Generalno se pusta ovo. Nije identično. Pogledaj opet. Grantu jeste proklizala noga. Ovaj Makabijev je napravio 6 koraka.
Ludi za Poli Posted Thursday at 12:04 PM Posted Thursday at 12:04 PM 2 minutes ago, Barkley#34 said: Stvarno ne znam kako porediš ova dva slučaja. Ovde je pivotiranje sa malim pomeranjem stajne noge a u onom slučaju imaš prvo naskok u levo pa onda druge pokrete. Naskok u onoj situaciji nije uopce sporan. Sporan je iskljucivo dio s pivotiranjem odnosno pomjeranje stajne noge. Naskocio je s obje noge istovremeno tako da je mogao izabrati bilo koju nogu za pivotiranje. Dribling je zavrsio otpirlike u trenutku naskoka po pravilima koja vaze, nakon toga je pomjerao i pivot i stajnu nogu. 3 minutes ago, JPM said: Nije identično. Pogledaj opet. Grantu jeste proklizala noga. Ovaj Makabijev je napravio 6 koraka. Nema 6 koraka. Naskok nisu koraci po pravilima koja vaze u 2026. godini. Racunaju se dva koraka nakon sto je dribling stao odnosno nakon sto vise nije mogao spustiti loptu na parket, a to je tacno trenutak kad naskace na obje noge i tu ima pravo da pomjera jednu nogu, dok je on pomjerio obje. Da je naskocio na jednu pa drugu nogu onda je mogao pomjerti samo onu na koju je zadnju naskocio.
Урош19 Posted Thursday at 04:10 PM Posted Thursday at 04:10 PM 3 hours ago, JPM said: 2026 be like... Meni je kod ove situacije bilo najjače to što se Vestbruk bunio kod sudija, šteta što i toga nema na gifu.
Smrtokapa Posted Thursday at 04:19 PM Posted Thursday at 04:19 PM 6 minutes ago, Урош19 said: Meni je kod ove situacije bilo najjače to što se Vestbruk bunio kod sudija, šteta što i toga nema na gifu. Realno nije ostvario nikakvu prednost ovim koračanjem, bilo bi u duhu igre da su ga pustili. 🙃 Ali je Vestbruk kao Vestbruk toliko prećerao da je i NBA sudijama bilo glupo.
JPM Posted 15 hours ago Posted 15 hours ago ja nabrojah 7 koraka, jedan više od Westbrooka, samo što su njegovi bili dugi koraci, a ovaj igra Čoček. Sudija na metar i ništa. Je l' to neka nova naredba ili pravilo o vođenju lopte?
Ne sam Safete Posted 15 hours ago Posted 15 hours ago Još ga Ilija prati, malo je falilo da i on u kolo uleti 2 3
Smrtokapa Posted 15 hours ago Posted 15 hours ago Najbolje od svega je što je izgubio loptu na najbangaviji mogući način čim ju je spustio na parket. 😄 3
drakon1 Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago On 2/4/2026 at 11:55 AM, Knipex said: Ja bih voleo da se @Sharp i @drakon1 oglase da čujemo reč sudija Koraci jesu, jer je provukao minimalno stajnu nogu. That being said: to i jos ocigledniji koraci se vec godinama ne sviraju. On 2/4/2026 at 12:57 PM, NMX said: Čekajte, hajde da batalimo da li se svira ili ne, mogu li sudije da vide ovo, da vraćaju i slično. Dakle, da li su koraci ili ne? Jbm mu miša, ja uz sva nova pravila i sve, ovo vidim kao korake pa ne znam šta da je. Pomeranje stajne noge kao kuća To se ne moze vratiti, koliko ja znam. On 2/4/2026 at 2:20 PM, JPM said: Baš zato i ne treba da se "pušta" kada su zadnji minuti ili sekunde utakmice. Evo vrlo jasno primenjivo "fudbalsko pravilo". Kao kad sudija pusti gol pa gleda da li je ofsajd. Ovde pustiš akciju, ne sviraš korake, onda odeš i pregledaš snimak. Nije problem u VAR-u, problem je u tome što se nepotrebno dugo gledaju snimci. Slažemo se svi da se to ne treba raditi tokom cele utakmice. Ali ovo je baš direktno oštećen Partizan. Vec godinama je filozofija i doktrina da se u zadnjem napadu sudije ne mesaju u svoj posao osim ako stvar nije toliko ocegledna pa da moraju.
drakon1 Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago On 2/5/2026 at 12:40 PM, Ludi za Poli said: I jedno i drugo je pomjeranje stajne noge kod pivotiranja. Po pravilima su obje stvari koraci, u realnosti su oba pomjeranja minimalna, ne daju nikakvu posebnu prednost ofanzivcu i generalno se ovakva sitna pomjeranja pustaju. Minmalno pomeranje, ali sam misljenja da ono daje odlucujucu prednost napadacu da uhvati balans za sut i da mimoidje protivnika.
Recommended Posts