Jump to content

[USA] SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE - unutrašnja politika i uticaj na svetska kretanja

Recommended Posts

Posted

Za sve, ja razumem da je US bitna sila za svet (i Tramp to zna), I razumem da svakog interesuje gde je US. Ali molim vas da ne pricate o zakonima u US koji su doneseni sa vecinskom podrskom decenijama, zvuci extra glupo. Nekoliko nas su iz US, mozemo da se raspravljamo sta nam se svidja a sta ne. Imam ja sta mi se ne svidja. Ali ako hocete da krivite Trampa, drzite se njegovih EO ili izazova zakona.

Vidim lepu raspravu o spoljnoj politici US, nekoliko forumasa.

Ali generalno, nikog nije briga sta vi mislite o 2A, ili sta mislite o ICE, bukvalno kao sto moje misljenje o Nigeriji nije bitno. Podrzavam da ga izrazite, ali je potpuno nebitno, gubite vreme. Mislim ne razumem, cak I da se slozim da je zakon los, niko nista ne dobija, potapsacemo se po ramenu.

Ako imate problem sa imigracionim zakonima, ili 2A, i nisi americki gradjanin koji glasa, nikog ne interesuje

Posted
On 1/18/2026 at 7:13 PM, Helena said:

Suviše se često pominje bela rasa da bi se prelazilo preko izraza nacizam.

I ne samo pominje.

Yes, imam srece sto mi je cerka povukla na ocevu stranu, beo ten, plave oci, svetlosmedja kosa.... kao da je 14 generacija rodjenih u USA. Da mi je sin otisao u USA, onako kosmat, maslinastog tena i okat, ne bih mirno spavala. I ovako brinem, zavadice mi decu, jedno je u USA, drugo u EU....Sto se mene tice, bauk fasizma kruzi svetom...a liberalna javnost sveta kupila kokice i iz prvog reda gleda sumrak civilizacije.