nonick Posted 2 hours ago Share Posted 2 hours ago 2 hours ago, Beonegro said: For the record, kao što sam već pisao ovuda, Tesla je odličan proizvod i odlična kupovina za nekoga ko hoće da potroši 40000 eura na nova kola. Al jbg. Samo dead swasticar je dobar swasticar. Da parafraziram Indijanu 🙂 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJORDJE Posted 1 hour ago Share Posted 1 hour ago (edited) 1 hour ago, Beonegro said: Ima domet 250 kilometara pa ne znam šta da mu radiš, vozio sam Y u osnovnoj konfiguraciji njemačkim autoputevima i do 200km/h. Normalnom vožnjom prelaziš 350km lagano, i da ne silaziš ispod 20% baterije Takođe, ne moraš da instaliraš brzi punjač, treba ti trofazna utičnica i u najgorem slučaju napuniš 50% za 12 sati. Zapravo zavisi od modela. Model S ima domet od oko 400 milja, 3 zavisno od paketa 250-350 milja. Sa godinama opada kapacitet baterije, ali to sto mrd navodi, mora da je baterija na kraju zivota. Ja sam probao oba modela i klima pri temperaturama +40C dosta smanjuje domet. U Chemerici su kucni punjaci na 240V, dve faze, nema potrebe za brzim punjacima, koji verovatno kostaju bogatstvo, plus treba ti nova instalacija u kuci. Zimski uslovi, ekstremno niske temperature isto smanjuju domet, pogotovo sto grejanje delimicno radi i kada iskljucis auto. Ja barem nisam skontao kako to moze da se onesposobi, ako uopste moze. Edited 1 hour ago by DJORDJE Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted 1 hour ago Share Posted 1 hour ago 13 hours ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Mislim jbt covek ukida skole 🤔 jel spelling greska ili si stvarno mislila skole? Ja nisam videla nista o zatvaranju skola Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrd Posted 1 hour ago Share Posted 1 hour ago 7 minutes ago, Angelia said: 🤔 jel spelling greska ili si stvarno mislila skole? Ja nisam videla nista o zatvaranju skola MIslila je da smanjuje fondove. Cinjenica je da je rekao da ce drasticno da smanji fondove za obrazovanje. 🙂 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted 1 hour ago Share Posted 1 hour ago 5 minutes ago, mrd said: MIslila je da smanjuje fondove. Cinjenica je da je rekao da ce drasticno da smanji fondove za obrazovanje. 🙂 Ah pa hoce da ukine DoEd, to je jos Reganov plan bio. Ali nece zatvarati skole, skole se ne finansiraju federalno, samo odredjeni programi, pa to hoce da smanji. Rekao je nesto o prebacivanju na drzave. Za to mu treba odobrenje Kongresa cini mi se. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts