Jump to content

[USA] SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE - unutrašnja politika i uticaj na svetska kretanja

McCarthy

Recommended Posts

Da izuzmemo Kamaline ''kvalitete'' i to sto je niko nije izabrao da bude u predsednickoj trci, Tramp je dobio ovo lagano zbog jedno milion puta bolje strategije u kampanji. Dok se Kamala skrivala i isla na mesta gde je znala sve unapred sa 0 improvizacije Tramp je isao kod svih najpopularnijih strimera i tako kupio dosta glasova mladih a i afroamericke populacije. Najvaznije od svih je bilo gostovanje kod Joe Rogana gde su on,Vance i Musk skupili skoro 80 miliona pregleda samo na YT. Kamala je imala poziv ali je zelela ''intervju'' od sat vremena dok je Tramp ''odradio'' 3 sata.

Jos jedan dokaz da su u vremenu drustvenih mreza mainstream mediji postali totalno nebitni.

• Like 6

1 hour ago, Don Juan said:

Sad mi pade na pamet nešto zanimljivo, ali ne toliko bitno.

Sledeće letnje Olimpijske igre otvara Tramp 😂.

Što je tužnije, biće predsjednik u vrijeme proslave 250 godina nezavisnosti.

6 minutes ago, Smrtokapa said:

Ne znam odakle su podaci, ali za latinose me ne bi čudilo.

Ironija je da postoji ona rasistička teorija zavere o zameni stanovništva, a ono latino populacija prirodno naginje ka republikancima, s obzirom da dolazi iz konzervativnijeg bekgraunda. Uz to, priče o gradnji zida sa Meksikom ih očito ne tangiraju, jer ko će kome ako ne svoj svome.

Podaci su sa neta, ne bih da trazim sada.

Ovi Latinosi koju ga birali ljudi su koji u toj zemlji vec imaju neku egzistenciju, svi su katolici, znaci i malo ili vise konzervativniji,

zele klasicnu porodicu, otuda na Floridi i toliko glasova za njega.

8 minutes ago, atmsfr lnČ said:

Da izuzmemo Kamaline ''kvalitete'' i to sto je niko nije izabrao da bude u predsednickoj trci, Tramp je dobio ovo lagano zbog jedno milion puta bolje strategije u kampanji. Dok se Kamala skrivala i isla na mesta gde je znala sve unapred sa 0 improvizacije Tramp je isao kod svih najpopularnijih strimera i tako kupio dosta glasova mladih a i afroamericke populacije. Najvaznije od svih je bilo gostovanje kod Joe Rogana gde su on,Vance i Musk skupili skoro 80 miliona pregleda samo na YT. Kamala je imala poziv ali je zelela ''intervju'' od sat vremena dok je Tramp ''odradio'' 3 sata.

Jos jedan dokaz da su u vremenu drustvenih mreza mainstream mediji postali totalno nebitni.

Kamala dobija milijardu donacija ( Tramp mnogo manje) i nije u stanju da plati neke pametne ljude koji ce joj praviti kampanju,

a Tramp ode u Detroit i kaze da je Detroit sranje i ako ga ne izaberu cela ce Amerika biti Detroit.

Mnogo je njemu pomogao Mask.

2 hours ago, Miki28 Teoljub said:

Nego kako Holivud primio ove vijesti? Beyonce, Swift i ostala "elita"?

Ko ono rece da ce se odseliti iz SAD?

Providan si, misliš da te nećemo provaliti što nisi spomenuo LeBrona? :classic_biggrin:

• Like 2
  • Ha-ha 2

13 minutes ago, Selina said:

Kamala dobija milijardu donacija ( Tramp mnogo manje) i nije u stanju da plati neke pametne ljude koji ce joj praviti kampanju,

a Tramp ode u Detroit i kaze da je Detroit sranje i ako ga ne izaberu cela ce Amerika biti Detroit.

U tome je i stvar, nije Kamalina kampanja glupa, nego imaju losu procenu pameti na terenu. 

Idiota ne moze pobediti niko, ni celebrities, ni istina, ni sloboda... cak ni novac, jer idiot ostaje idiot (tu mislim na glasace, ne na Trampa, on ih je provalio, zato sto su isti). 

Edited by 𝓑𝓪𝓫𝔂
  • Like 1
  • Love 1
  • Ha-ha 1

Već zamišljam govor:

These Olympics games will be by far the greatest games in the history of our world, showing the greatness of America in its full glory. I am so happy to open the 2028 Olympics, despite all my efforts to make these games the greatest ever itd itd

• Ha-ha 1

8 minutes ago, Darko said:

Providan si, misliš da te nećemo provaliti što nisi spomenuo LeBrona? :classic_biggrin:

E nisam, cak se nije ni oglasavao na tu temu da ja znam. Jasno je i njemu bilo da nemaju sanse sa onom. 

Pucali su na sva zvona sa nekim jakim filmskim i muzickim imenima ali su ga izduvali zestoko. 

E sad malo da se odredjena druzina pridruzi Diddy-u tamo gdje treba da budu.

• Ha-ha 1

1 minute ago, Smrtokapa said:

Hoće deregulaciju da bi bez brige mogao da fura svoje projekte?

Što bi se reklo, da se radi i gradi.

Mislim da je nesto vece jer mi nema smisla da zbog "samo" toga rizikuje sve federalne ugovore koje ima u slucaju da je Kamala dobila. Realno nakon svega sto je objavljivao i radio tokom kampanje, nema teoretske sanse da bi mu federalni ugovori opstali u slucaju pobjede Demsa. 

• Like 1

28 minutes ago, atmsfr lnČ said:

Ukupno jedna trecine publike Rogana dolazi iz Amerike. Za ovaj intervju je to verovatno bilo jos manje, cenim oko 20%. S obzirom da je broj jedinstvenih posetilaca za ovakav tip videa oko 10 puta manji od broja pregleda, i ako i pretpostavimo da su na apsolutno sve uticali da promene misljenje (sto je malo suludo), imamo 1.5 miliona Amerikanaca koji su gledali taj podkast.

Svakako velika brojka, ali bukvalno statisticka greska ako govorimo o odlucivanju izbora.

A ako zelis da pricas o gledaocima, tradicionalne medije i dalje gleda 100 puta vise ljudi nego youtube podkastera, pa neka bude i najveci.

Edited by McLeod
  • Ha-ha 4
  • Tuzno 1

I svetsko prventsvo u fudbalu, dva najveća događaja u svetu sporta, možda i generalno u svetu.

Lepo je sto se smejes Nelinjo, jos samo da mi kazes sta u onome sto sam napisao nije tacno. Mozes vrlo lako da proveris i online, ovo su opste poznate stvari.

A ako ne znas da jedan pregled nije jedan gledalac onda jbg boze.

5 minutes ago, McLeod said:

Ukupno jedna trecine publike Rogana dolazi iz Amerike. Za ovaj intervju je to verovatno bilo jos manje, cenim oko 20%. S obzirom da je broj jedinstvenih posetilaca za ovakav tip videa oko 10 puta manji od broja pregleda, i ako i pretpostavimo da su na apsolutno sve uticali da promene misljenje (sto je malo suludo), imamo 1.5 miliona Amerikanaca koji su gledali taj podkast.

Svakako velika brojka, ali bukvalno statisticka greska ako govorimo o odlucivanju izbora.

A ako zelis da pricas o gledaocima, tradicionalne medije i dalje gleda 100 puta vise ljudi nego youtube podkastera, pa neka bude i najveci.

Pricas napamet, naravno da je vecina pregleda barem sto se te epizode tice stigla iz amerika a to je samo sa YT, tu treba da se ubroji i spotify, apple itd. itd, iskreno me mrzi da idem i da sabiram brojke sa svih platformi.

Nije slucajno sto je pridobio toliko mlade i ne toliko konzervativne publike za razliku od prosle 2 kampanje tu je dosta doprineo cak i ovaj Adin Ross koji je decko debil tezak ali ga mladi gledaju i smatraju da je ''kul'' mislim da su njegov live stream sa Trumpom gledala oko milion gledalaca uzivo.

• Like 5

Očekivala sam, a još mi je donja vilica obešena:classic_rolleyes:

Ne znam čija je kletva "dabogda živeo u zanimljivim vremenima".

Ćemo da vidimo sad, jedino za čim iskreno brinem su žene i njihova prava, na abortus pre svega.

• Like 1

16 minutes ago, Smrtokapa said:

Hoće deregulaciju da bi bez brige mogao da fura svoje projekte?

Što bi se reklo, da se radi i gradi.

Ok ako je on to zamislio, ali to nije federalna stvar. Dzabe mu Trump kada ce lokalni senator da mu pokaze srednjaka. 

Just now, McLeod said:

Treba pogledati konacne rezultate kad se izbroji sve. Izgleda da je demokratsko telo u mnogim drzavama apstiniralo. Tramp verovatno nece dobiti vise glasova nego prosli put takodje.

Napisala sam vec, cini mi se da je bila jako mala izlaznost s obzirom da su obe strane imale kampanju ''sad ili nikada'' i da se registrovalo desetine miliona novih ljudi. 2020 je glasalo 158 miliona, sada za otprilike 20 miliona manje. Moguce je da im je izgledalo totalno nemoguce (gde spadam i ja) da Tramp pobedi i da su se opustili. 

• Ha-ha 1

15 minutes ago, McLeod said:

Zar stvarno mislis da omladina uopste i zna za televizijske programe?  Ti si mlad covek, da li ti gledas vesti na televizor,

a narocito da li verujes u njhove price i objasnjavanju dogadjaja?

• Like 2