Jump to content

[USA] SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE - unutrašnja politika i uticaj na svetska kretanja

Recommended Posts

Posted
1 hour ago, Angelia said:

"Attorney Brad Edwards says responding to a reporter question at a news conference on the bipartisan Epstein Files Transparency Act to force public release of investigative materials in an earlier Federal investigation of late financier and child trafficker Jeffery Epstein that they talked to President Trump back in 2009 and several times after when he did not think it was a hoax and in fact helped their investigation by getting on the phone and providing helpful information, noting their investigation was not looking into him but he was helping them then without treating it as a hoax, hoping he would revert back to his transparency promises made during election."

Covek napisao knjigu. Imas dosta njegovih izjava po tom pitanju. Znaci nije bio nikakav dil, nego je covek zvao sve koji su znali Epstaina u to vreme.

I rekao je da je Tramp jedini odgovorio, I bio veoma cvrst u svom stavu da Epstaina treba uhvatiti. Tramp je naravno govorio da je politicki to "hoax" a ne da Epstain nije kriv.

Pa naravno da ima medjunarodne implikacije, ali to ne znaci da je svako pomenut I kriv. Recimo kad se vadi taj deo kako je neka zenska rekla da joj je neka zena rekla, bila je anonimna prijava 2020te, znaci vreme izbora. FBI nije mogao da nadje nacin da potvrdi. Znaci samo prica.  

Taj isti Brad Andews je rekao da je Epstinov Birtday Book autentican a Tramp je rekao da on nije pisao/crtao nista. Mislim ceo svet je video, svi veruju svojim ocima  (skoro).

Kod njaveceg lazova I manipulatora nikad se ne zna zasto nesti radi/muti, ko zna zasto je onda tako odgovarao tom advokatu.

Ti veruj sta hoces, ja evo 100% verujem da je Tramp znao sta se dogadja kod Epstina a isto tako i Klinton. Mislim za sada od informacije koje dosad imamo, ne kazem da nije moguće da promenim miljenje, ali za sada je tako.

Posted
43 minutes ago, Dzoni_m said:

Mozda u ocima zakona bi ti koji su ‘samo isli na zurke’ i ‘samo znali’ ne bi bili mnogo osudjeni ili ne uopste (pomaganje je rastegljiva kategorija, jer je i finansiranje dovoljno) ali su u svi do jednog moralno odogovorni i samim tim nepodobni za bilo koju javnu funkciju. A Trampovi gresi nisu samo vezani  da li je on sa Epstajnim direktno organizovao zurke i vodio posao (niko ga za to i ne optuzuje), vec da je koristio usluge a van kontakta sa Epstajnom je organizovao zaurkice gde su izvrsavali merenja, da ne ponavljam detalje te grozote, jer nije zgodno za moderaciju. 

U ocima zakona, ne bi bili osudjeni uopste, jer pravo kaze "innocent until proven guilty". Ne mora da znaci da mnogi nisu imali pojma osim da idu na zurke bogatasa. Moralna odgovornost se uglavnom svodi na licni osecaj, tako da nije uslov za javnu funkciju. Nema dokaza da je Tramp "organizovao zurke" sa Epstainom, nego su uglavnom obojica bili gosti kod nekog treceg, ili je Epstain kao I mnogi bogatasi bio gost kod Trampa. Za tu tvrdnju koju ponavljas, nema dokaza, nema ni svedoka. I kad ne postoje dokazi nego je trac, mozda I maliciozna laz, sve treba uzeti sa skepticizmom.

Ne postoji moralna odgovornost za necije postupke, ako nisi nekako ucestvovao ili podrzavao, prikrivao ili ignorisao iako si znao.

Posted
2 hours ago, MeanMachine said:

Izgleda da je jasnije sto ICE ovako dela (debilno po Minesoti). Bondi kao jedan od uslova da se ICE povuce iz iste zahteva valjda biracke spiskove.

Ne birackih spiskova, nego voting ballots iz 2020te. Znaci istraga je da li je bilo muljanja 2020te. Prica je na desnoj strani da imaju osnovane sumnje da je u tim okruzima bilo muljanja. Sudija je potpisao nalog, znaci morali su da dokazu osnovane sumnje. Mislim da nema potrebe da to rade, ali ako se dokaze, bice ogroman udarac za Dems u mid-terms. Barem ja nisam videla da su trazili biracke spiskove (ali mozda gresim, da sam nesto propustila). Ako nema sta da se krije, I nije bilo ilegalnog glasanja, nema potrebe da se bune. 

Uglavnom ono sto FBI radi u MN je da trazi veze sa fraud i traze ko je organizovao "proteste", jer ako je na drzavnom nivou, oni svi treba da idu u zatvor. 

Posted
6 hours ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

Tip je bukvalno bio nista osim podvodac, a predstavljao se kao investitor i izgleda je samo na osnovu dilovanja decom u cilju prostitucije zaradio bilione. A mi onda pricamo kako jadni bilioneri previsoka im taksa, a spremni su da odvoje novac na seks sa decom i da zataskaju ovako nesto. 

Koliko je ovaj svet izopacen i bolestan. Sto rece neko, teze je naci nekog iz sveta ultra bogatih ko nije na listi i ko se ne spominje u fajlovima. 

Sto je najgore, oni najbogatiji ce ostati netaknuti jer zamrzavanjem njihovih sredstava budvalno mogu da ostete kompletnu ekonomiju, berze... Isto sto su radili sa Vatikanom, sve zataskano, samo izmeste ljude i plati cenu neko najmanje bitan da bi to izgledalo kao da su preduzeli nesto. Isto se radilo kod ratnih zlocina... 

Sta mislite zasto su odjednom svi u narandzastom taboru, a islo im je bolje nego ikada pod demokratama? Sad su spremni na sve i svasta, samo da budu izopsteni iz ovog svega (ogranicavaju slobodu govora i medija, prodaju sisteme za opresiju i kontrolisanje ljudi drzavi... nema sta nece uraditi)

Ovakve stvari su samo podsetnik da ne postoje stara dobra vremena kad je sve bilo bolje, cednije, moralnije, ispravnije. Samo je bilo neuporedivo manje nacina da informacije nadju put do javnosti. Omerta nije bila porozna, nije propustala. Bolesnija su i zapadna drustva i sistemi mnogo vise nego sto su to bile neke nase opste predstave. Covek koji je opstio sa detetom ce izaci za govornicu i pripadniku lgbtq grupe reci da je bolesnik i abominacija. Tako to izgleda. Gde god se okrenes kikindski licimuri, pederi i jajare. Ovih dana se zaista treba cuvati velikih rodoljuba i porodicnih ljudiTM

• Like 2
  • Thanks 2
  • Ruke su vam krvave! 3
Posted (edited)

Zanimljivo je kako do sad jedino nekoliko evropskih ličnosti i političara imaju problema, podnose ostavke, gube titule i slično zbog ovih Epstinovih fajlova i prepiski. U Americi koliko vidim ništa. Norveška naslednica krune, Slovački savetnik premijera, razni Britanski lordovi 

Ne želim da kažem ni da je ovo u Evropi dovoljno za nivo boleštine koje je izašla, ali je samo pokazatelj koliko je USA otišla u totalni ekstrem.

Edit: Eno sad vidim slika Trampovog drugara koji je režirao Melanijin dokumentarac sa maloletnicama i Epstinom je nađena. Šta će da se desi njemu? Apsolutno ništa. Neverovatno kakvo društo je okupio Tramp oko sebe. 

Edited by Nicklord
  • Like 3
Posted
34 minutes ago, SteveFrancis#3 said:

Ovakve stvari su samo podsetnik da ne postoje stara dobra vremena kad je sve bilo bolje, cednije, moralnije, ispravnije. Samo je bilo neuporedivo manje nacina da informacije nadju put do javnosti. Omerta nije bila porozna, nije propustala. Bolesnija su i zapadna drustva i sistemi mnogo vise nego sto su to bile neke nase opste predstave. Covek koji je opstio sa detetom ce izaci za govornicu i pripadniku lgbtq grupe reci da je bolesnik i abominacija. Tako to izgleda. Gde god se okrenes kikindski licimuri, pederi i jajare. Ovih dana se zaista treba cuvati velikih rodoljuba i porodicnih ljudiTM

Bas sam intenzivno razmisljala o ovom ovih dana od svih ovih desavanja i oprilike dosla do tako nekog zakljucka kao i ti. Holivud nam je dobro 'prodao' viziju i mi smo se klasicno upecali. Pod tim mi mislim uopsteno na sve nas, nebitno da li smo u Srbiji, Nemackoj, Americi (pogotovo)... 'mi' koji cenimo zapadni sistem i uljuljkali se u neke 'vrednosti' koje nikada nisu ni postojale, samo su bile bolje zamaskirane i sada su se ogolele. 

• Thanks 1
Posted
1 hour ago, SteveFrancis#3 said:

Meni je iznenadjenje da nekome treba podsetnik. Oduvek je bilo "znas ti ko sam ja" grupe. Samo sto sad saznajemo brze. Mnogi su mislili da su "swamp" i "deep state", kako god to zvali, teorija zavere. Ali znamo da za neke ljude pravda ne stize.

@Nicklord pa dao je ostavku onaj profesor, od koga ocekujes ostavku u US? Nista od fajlova nije dokazano. Sta ce Bill Gates da da ostavku na svoje bogatstvo? Neko je intervenisao za Epstaina 2009te godine. Ko ce to da istrazuje?

• Ha-ha 1
Posted
1 hour ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

JFC imas li dna?

Nemojmo preterivati, ja idem pod "Miss" 😀 u cemu se ne slazes?

Mislim posto si ranije postavljala slicno misljenje, ne razumem u cemu je tvoj problem. Dobro, ti si to koristila samo kad se nesto na levoj strani otkrije, pa su onda svi isti, dok ja sve vreme stojim u realnosti da niko nema high moral ground.

Posted
1 hour ago, Angelia said:

Nemojmo preterivati, ja idem pod "Miss" 😀 u cemu se ne slazes?

Mislim posto si ranije postavljala slicno misljenje, ne razumem u cemu je tvoj problem. Dobro, ti si to koristila samo kad se nesto na levoj strani otkrije, pa su onda svi isti, dok ja sve vreme stojim u realnosti da niko nema high moral ground.

Ne, nije ni blizu slicno misljenje iako ti to hoces tako da predstavis. Ti likujes svo vreme. Ne moze se izbrojati koliko puta si napisala 'nema dokaza'... Dokaza ima, ali i ima sakrivanja, redirigovanja, neobjavljivanja na vreme da bi prikrili, a onda izbace nesto sto pise 'nije se odazvao, rekao prijatelj' da bi dobili tvoju (vasu) podrsku.

Te zene, neke od njih, dok su bile deca ili devojke, su prijavljivale policiji pa cak i fbi koji nisu hteli da reaguju. I onda dodju ljudi poput tebe pa napisu 'nema dokaza sta su cekale do sada' i takve stvari... E zato imam problem. 

Znas, ako vec toliko likujes, toliko ti je bitno da trampu ne odpadne dlaka sa glave, bar imaj malcice nekog dostojanstva i cuti, preskoci, sto ti rece DT, zensko si. A trampara (pa i vi sledbenici) imate mozda svasta nesto, ali vreme vam istice u kom cete demolirati i ono malo sto smo ziveli i verovali, samo da bi jednoj matoroj mafijaskoj drtini sacuvali stolicu jer mislite da cete profitirati. Svi cemo izgubiti, ali dok tebi dodje iz dupeta u glavu, neces imati vise nikom ni da se pozalis. 

Ti si mozda svasta nesto, ali ti realu videla nisi, ali jako volis da mislis da si ti bas neki realni baseline. 

• Like 1
  • Thanks 1
Posted
1 hour ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

Ne, nije ni blizu slicno misljenje iako ti to hoces tako da predstavis. Ti likujes svo vreme. Ne moze se izbrojati koliko puta si napisala 'nema dokaza'... Dokaza ima, ali i ima sakrivanja, redirigovanja, neobjavljivanja na vreme da bi prikrili, a onda izbace nesto sto pise 'nije se odazvao, rekao prijatelj' da bi dobili tvoju (vasu) podrsku.

Nema dokaza znaci nema dokaza po zakonu

1 hour ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

Te zene, neke od njih, dok su bile deca ili devojke, su prijavljivale policiji pa cak i fbi koji nisu hteli da reaguju. I onda dodju ljudi poput tebe pa napisu 'nema dokaza sta su cekale do sada' i takve stvari... E zato imam problem. 

Mozda, ali nema dokaza. Samo zato sto neko prodaje pricu, neki trac, ne znaci da cu to prihvatiti.

1 hour ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

Znas, ako vec toliko likujes, toliko ti je bitno da trampu ne odpadne dlaka sa glave, bar imaj malcice nekog dostojanstva i cuti, preskoci, sto ti rece DT, zensko si. A trampara (pa i vi sledbenici) imate mozda svasta nesto, ali vreme vam istice u kom cete demolirati i ono malo sto smo ziveli i verovali, samo da bi jednoj matoroj mafijaskoj drtini sacuvali stolicu jer mislite da cete profitirati. Svi cemo izgubiti, ali dok tebi dodje iz dupeta u glavu, neces imati vise nikom ni da se pozalis. 

Ti si mozda svasta nesto, ali ti realu videla nisi, ali jako volis da mislis da si ti bas neki realni baseline. 

Ne razumem sta likujem. Hocu dokaze za svakog. Tebi nije smetalo kad su blokirali pricu o Hunterovom kompjuteru  bilo je "who cares". Ali si spremna da tvrdis da je svaka prica o Trampu je 100% istina. Nisi tako reagovala na price da je Biden "mirisao decu". Ili ze tusirao sa cerkom. Nisi pozivala na shokiranost.

Deluje kao da si licemer.

Posted
24 minutes ago, Angelia said:

Nema dokaza znaci nema dokaza po zakonu

Mozda, ali nema dokaza. Samo zato sto neko prodaje pricu, neki trac, ne znaci da cu to prihvatiti.

Ne razumem sta likujem. Hocu dokaze za svakog. Tebi nije smetalo kad su blokirali pricu o Hunterovom kompjuteru  bilo je "who cares". Ali si spremna da tvrdis da je svaka prica o Trampu je 100% istina. Nisi tako reagovala na price da je Biden "mirisao decu". Ili ze tusirao sa cerkom. Nisi pozivala na shokiranost.

Deluje kao da si licemer.

Vidi, sve mogu da razumem i da ste glasali za njega i da vam je bilo dobro u toku prvog mandata, ali ljudi koji ga sada podrzavaju, posle ovih godinu dana i sve sto je rekao i uradio ili su mentalno osteceni ili totalno zli. Treceg nema... 

Plus na sve ovo gore, ove tvoje 'a bajden je..." skretanje teme samo pokazuje da ti mislis da smo svi mi kompletni idioti ili neka decurlija sa kojom razgovaras... i to radis jebeno konstantno, jer ne mozes da se suocis da podrzavas kriminalca, mafijasa, sudski dokazano seksualnog zlostavljaca i nije te ni malo sram. 

I ovo bi definitivno bio prvi put da bih te prijavila jer uporedjujes organizovano silovanja i sprovodjenje dece i sa mirisanjem kose i jos pokusavas da preokrenes krivicu na nekog drugog, ali nema svrhe... nastavices ovde da trabunjas kao i do sada. 

• Like 1
  • Thanks 3
Posted
7 hours ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

Bas sam intenzivno razmisljala o ovom ovih dana od svih ovih desavanja i oprilike dosla do tako nekog zakljucka kao i ti. Holivud nam je dobro 'prodao' viziju i mi smo se klasicno upecali. Pod tim mi mislim uopsteno na sve nas, nebitno da li smo u Srbiji, Nemackoj, Americi (pogotovo)... 'mi' koji cenimo zapadni sistem i uljuljkali se u neke 'vrednosti' koje nikada nisu ni postojale, samo su bile bolje zamaskirane i sada su se ogolele. 

Postojale su i postoje, samo što je postojala i postoji "elita" koja smatra da to za njih ne važi. Što bi rekao Pašić "zakoni su za protivnici". Isto tako, uvek je postojala borba sa ciljem razjebavanja tog bratstva i sa tim treba nastaviti.

• Like 2
Posted (edited)
4 hours ago, Angelia said:

Dokaze imas, ali ih ignorises. Jasno je da je ceo slucaj sa pedofilskim ringom zatastakavan i zataskava se. I za razliku od tebe i MAGA ekipe, vecinu ljudi ne zanima da li je tamo Klinton, Gejts, Elon, Trump, bilo koji clan kraljevskih porodica i sl. SVI REDOM su krivi, jer su znali. Nema sanse da nisu, to sto nisu direktno organizovali ne znaci nista, jer je Epstein bio registrovani seksulani predator. Znaci samim odlaskom i druzenjem po zurkama i ostrvima, su dovodili zene i devojcice u opasnost. Prema tome svi do jednog su moralno odgovorni (u najmanju ruku) i samim tim nepodobni za bilo koju javnu fuknciju.

Stara prica: kada za stolom sedi 10 ljudi, jedan je fasista, a ostalih 9 cute, onda za stolom sedi 10 fasista. To sto tebi to ne smeta ne znaci da tako treba da bude.

Edited by Dzoni_m
  • Like 7
  • Thanks 2
Posted

mislim da se po pitanju ravnodušnosti prema slučaju epstein/trump suočavamo sa kulturološkom razlikom na forumu. ne znam za kolege iz amerike ili dijaspore ali za ljude iz srbije stav "nema dokaza po zakonu" je nešto sa čime se živi u srbiji već 14. godina nešto na čemu je kriminalni režim uspostavio totalnu kontrolu nad svim sferama života pa to više niko ne može da prihvati kao validan argument - nema dokaza da je vučić kriv što je pala nadstrešnica, nema dokaza da je expo koncipiran kao mehanizam za isisavanje 17 milijardi evra iz budzeta, nema dokaza da ana brnabic nelegalno koristi vilu jovanke broz na dedinju koja je renovirana državnim novcem, nema dokaza da je jovanjica biznis porodice na vlasti, nema dokaza da su izbori neregularni i lažirani na način na koji jesu, nema dokaza da su građani napadani i studenti gaženi kao vid odgovora vlasti na proteste.

bukvalno svaka devijacija u državi može da se pokrije sa "nema dokaza" iako je i iz svemira sve očigledno. 

zato postoji nešto što se zove savest - čovečanstva, čoveka, društva pa i foruma. nijedno lurkovanje kome sam prisustvovao me nije dovoljno pripremilo za ono što čitam ovde i čemu prisustvujem u vidu cinične relativizacije ekstremnog vida seksualnog iskorišćavanja koje bi mogao pre da zamislim u nekoj zemlji trećeg sveta nego u americi i card blanche da se o tome piše papagajski ponavljanjem "lalalala nema dokaza lalaalala nije osuđen lalalala".

nije osuđen ni učitelj glume mika aleksić pa postoje iskazi desetina studentkinja glume koje je silovao u svom kabinetu, od milene stefanović pa nadalje a postoje i oni koji tvrde da to nije tačno kao što su dule savić i ekipa. naposletku, nije osuđen ni slobodan milošević pa sem kod ekstremnih ne postoji nikakva sumnja oko njegove krivice, ni u narodu kome je pripadao ni kod onih nad kojima je naređivao zločine. okreni obrni, ovakve stvari reši vreme ali ostaje ogromna senka nad savešću ovog mesta. 

i ne, nije ni zanimljivo ni bitno kao forma "drugačijeg mišljenja koje nedostaje forumu" jer ovde itekako ima dijaloga, razmene mišljenja i svega drugog što je doprinelo da ovo mesto živi uprkos generalnom pada značaja diskusionih platformi pred raznim redditima, twitterima itd. razmislite o tome pre nego što bude kasno.

ako imam pravo na ovakvo mišljenje posle svega 500 postova na forumu. ako nemam, onda izbrišite.

pozdrav.

• Like 4
  • Thanks 2
Posted

@rodriguez u pravu si, razlika u kulturi I drzavi. U USA mnogo se polaze na Ustav, I zakonski sistem, da zastite prava gradjana. Mi koristimo "due process" i "innocent until proven guilty". To u sistemu u Srbiji ne funkcionise. Nije savrsen sistem u USA, i dosta se izgubilo poverenja u institucije, zbog zloupotreba sistema, ali generalno jos uvek stoji. I treba da se vrati poverenje. 

• Ha-ha 2
Posted
4 hours ago, Dzoni_m said:

Dokaze imas, ali ih ignorises. Jasno je da je ceo slucaj sa pedofilskim ringom zatastakavan i zataskava se. I za razliku od tebe i MAGA ekipe, vecinu ljudi ne zanima da li je tamo Klinton, Gejts, Elon, Trump, bilo koji clan kraljevskih porodica i sl. SVI REDOM su krivi, jer su znali. Nema sanse da nisu, to sto nisu direktno organizovali ne znaci nista, jer je Epstein bio registrovani seksulani predator. Znaci samim odlaskom i druzenjem po zurkama i ostrvima, su dovodili zene i devojcice u opasnost. Prema tome svi do jednog su moralno odgovorni (u najmanju ruku) i samim tim nepodobni za bilo koju javnu fuknciju.

Stara prica: kada za stolom sedi 10 ljudi, jedan je fasista, a ostalih 9 cute, onda za stolom sedi 10 fasista. To sto tebi to ne smeta ne znaci da tako treba da bude.

Ajde da probam da ti objasnim, nema dokaza, ima prica. Zasto se drzim zakona I Ustava? Zato sto stiti I mene. Ako prihvatis da se zakoni primenjuju prema tvojim moralnim standardima, sta sprecava Peru da sutra primeni njegove moralne standarde na meni? Kao drustvo smo se dogovorili oko standarda, a to ponekad znaci da ce se neko provuci kriv kao nevin. Moral koji stoji iza toga, je cesto onaj "reasonable doubt", a koji kaze da je bolje da neki krivi promaknu, da ne osudis nekog nevinog. I zato cesto ovde pogresno interpretirate moju odbranu zakona. 

To nije skretanje teme, nije opravdavanje svega, nego objasnjenje kako US sistem funkcionise. To sto se nekom to ne svidja, ima dosta stvari u zakonima koje se meni ne svidjaju, ali ne unosim emocije u to.

Znaci jasno je da se slucaj zataskava, I nebitno je ko je u njemu, svi ga zataskavaju jer izgleda lose za bilo kog umesanog. I to se ponekad desi. To sto ja stitim zakon, ne znaci da uvek donosi pravdu. Drago mi je da objavljuju celu istragu, jer zrtve to zasluzuju. Barem ce neki umesani imati javnu osudu. Ali ne prihvatam, da samo zato sto su imali kontakt sa covekom, ili poslovno bili povezani, ili cak privatno mislili da je ok, da su krivi. To je trebalo da se promeni sa osudom 2008e ili 2009te ne secam se tacno kad je osudjen prvi put. Ali mozda su neki mislili da je to "namesten" slucaj. Ne ulazim u tudje glave.

Ako neko koga znam, pocini neki zlocin, ja nisam moralno odgovorna za njihove postupke. Mogu samo da budem moralno odgovorna za moje postupke.

To sto ovde, na ovoj temi, pokusavate da primenite opravdane frustracije iz Srbije, nije ok. US nije Srbija, vecina ljudi u US nema te traume, ne vide fasizam iza svakog coska. I ne zele "moralne individualne zakone". 

Znaci da, imam Epstain fatigue. Jer bukvalno nista nece izaci iz toga. Da je bilo volje, a jasno mi je zasto nema, ceo slucaj bi bio gotov pre 10 godina. Da sedim sada i zvacem ko je pomenut, je potpuno gubljenje vremena. Cela prica se koristi u politicke svrhe, najverovatnije niko nece biti osudjen. 

• Like 1
Posted (edited)

US nije Srbija, lepo rečeno.

Ovo za sada nema u Srbiji.

edit - u međuvremenu je stiglo i ovo, ženu koju je uhapsio ICE je oslobodio lokalni šerif

Edited by rodriguez
  • Like 1
Posted

Zaštita prava građana... debil ladno izbombarduje objekte u drugoj, suverenoj državi, otme predsednika suverene države, odvede ga da mu sudi u svojoj zemlji iako ga niko to nije pitao niti ima bilo kakvo pravo na to. Taj isti izađe i ladno izjavi da mu "treba" Grenland.

Jebo ja takvu demokratiju, društvo i državu. Nikad je ne želim. Ubijati civile po ulici? Zaustavljati obojene na ulici dok se vraćaju s posla? Demokratija? Prava građana? Obavezno. Najveća tiranija je to.

• Like 3
  • Thanks 1
Posted

Kako ces da vratis poverenje u sistem ako ubijas gradjane posto imaju oruzje koje ne koriste i uradili su sve po zakonu i vrh koji se decenijama bori sa pravo drugog amandmana i smanjenje kontrole, koji kaze 'imao je pistolj, ko mu je kriv' i sledbenike koji na osnovu ideologije slede amandmane?

Kako ces da vratis poverenje kada tapses na cenzuru komicara koji kritikuju i kada kucaju drzavni organi ljudima na vrata zbog twitta, ali se bunis ako privatna firma otpusti radnika za kojeg smatra da je prekrsio pravilo firme stavljajuci rasisticki twitt?

Kako ces da vratis poverenje u sistem ako branis kidnapovanje ljudi po ulici kojima nije dozvoljen kontakt sa advokatima niti idu na sud, niti je pokazan nalog za upad u kucu? Ustav kaze 'we the people' ne 'we the citizens'

Kako ces da vratis poverenje u sistem kada ustavni sud nasuprot amandmana kaze da je moguce profilisati ljude na osnovu boje koze?

Ah da, mislis ako se ucute svi sa druge strane ideologije onda lepo amandmani mogu ideoloski da se primenjuju i sve super, niko se ne buni... 

• Like 2
Posted
11 minutes ago, rodriguez said:

US nije Srbija, lepo rečeno.

Ovo za sada nema u Srbiji.

Na osnovu cega ona treba da zna da su oni drzavni organi, a ne neki rendom tipovi koji hoce da je izvuku iz automobila? Pa samo debil se ne bi opirao i pustio da ga ovako zlostavljaju. 

Privatno vozilo, privatne uniforme, maske, pistolji... 

Pa ni oni maskirani po srbiji nisu ovo radili, bar ja ne znam da jesu. Da, ovo nije srbija, ovo je par koraka dalje fasizma. 

• Like 1
  • Thanks 1
Posted

Ovo i jeste ogroman problem za Srbiju. Vučić je egzemplar najgoreg uticaja tranpovske politike na beskrupulozne političare širom planete. Samo je pitanje vremena kada će stvari koje on gleda na X i tictocu biti primenjene u praksi ovde, sigurno se kao ni ove US baje neće truditi ni da na krov stavi onu rotaciju što se drži na magnetu, čemu to kada se EU raspada a jedino što se važi je gola sila vlasti bez uporišta u zakonu (da proste oni koji misle da je ovo legalno, nije).

Posted

Inace, ono petogodisnje dete i otac sto su kidnapovani vracajuci se iz skole su vraceni kuci po nalogu sudije. 

Znaci, da su advokati i sudije umesani u svaki ovaj slucaj, ne bi imali 5% uspesnosti deportovanja i zatvaranja, ali nekako moraju da pokazu da nesto rade za njihove pristalice kojima su najveci problem radni imigranti (legalni, nelegalni, nebitno jer oni ne biraju) da nesto kao rade. 

Joe Biden, Obama, blablabla... 

• Like 4